TÖRVÉNYTISZTELŐ kontra ERKÖLCSÖS LEGYEK? – Mutyiország, Zsák utca…

Mert hülye azért nem vagyok! Ismerős a szlogen? Ezt fújja boldog, boldogtalan. Nagyrészt azok, akik biztosak lehetnek abban, hogy – bár magukat nem tartják éppen bolondnak -, azok számára, akik valamit rendkívüli módon szeretnének velük megetetni, a stupid kategóriát is éppen csak elérik! Mondhatni, ez az általános jelző, ha magyarokról gondolunk!

Ostoba, tehát magyar!

Simicskaország

Aki előbb összerakja a lapra szerelt komódot, s csak ha nagyon billegni kezd, akkor olvas összeszerelési utasítást! Amiből persze kiderül, – utólag! -, mit kellett volna csinálni, ha betartjuk a szabályokat! Aki előbb leégeti a műszaki cikk motorját, de nem kérdez, nem olvas, mi kell a hosszú élettartamhoz – ugyan már, csak nem fog ki rajtunk egy vacak daráló? Magyarok?

A mieink – mivel a „magunkfajták” kifejezés már nagyon foglalt – boldogok, ha nem kell ott lenni, amikor bárki más egyetlen pillanatra nem tágítana! Boldogok, ha nem kell iskolába járni, de a „jóindulatú” tanárember utólag leigazolja az óralátogatást, imádják, ha a biztonságunkért létrehozott egészségügyi vizsgálatokon meg sem kell jelenni, de a jó doki berajzolja a „megfelelt” besorolást!

Tabló

A mieink, akik persze nem hülyék! …azok a legkevésbé! Sokkal inkább buták, tájékozatlanok, egyenesen ostobák, akik számára a törvények tisztelete kimerül a bőrkötéses könyvek évenkénti portalanításában. Bibliák, szentírások, törvények és törvénytárak, mint valami tündöklő nehezékek. Néznek lefelé a polcokról, méltósággal és felvágatlanul, a maguk bamba érintetlenségével.

Nem baj, ha nem tudunk számolni, a magyar vásárló felkészült, „tudományos” Casio kalkulátorral járkál az osztrák hipermarket polcai közt, hogy több férjen a hitvány húsz euroba, amit a napi feketemunkáért kapott! Ha valamit kérdezne, németül teszi: kukken vír bitesőn! Nem baj, ha furikázás közben nem értjük a kresz logikáját, ha nincs a közelben rendőr, úgysem fáj a keréknek a záróvonal! A boltostól nem kérünk nyugtát, meg számlát, minek az, ugyan, ki hallott már orgazdaságról! Aztán,  ha házat épít, 36 négyzetméter alatt tákol, kalákában a magyar, mert így sem mérnök, sem statikus nem vacakol lakhatatlan viskó mentén! Az olvadó biztosítékot megpatkoltuk, a Sokolhoz laposelemet gumiztunk,  televíziót ütve javítottunk. Hajat otthon nyírunk, a falainkat magunk kenjük teddyvel, s ha megbetegszünk, előbb a gyogyász keneget hájjal, meg vizelettel, csak mikor már menthetetlen, lesz az orvos dolga az élettel összeegyeztethetetlen folyamatok megállítása … etc, etc, etc…

Birodalom

Volt valaha, péntek esténként egy hírhedt kecskénk, bizonyos Mekk Elek! Mindenhez érteni méltóztatott…tehát semmihez! Tanulságos történetein jókat derültek a tévék előtt rekedt felnőttek! Mert vicces volt látni, ahogy mindent akart, bár, semmit nem tudott. Aztán minden aktuális balhé után jól elagyabugyálták, jött a bűnti, de a derék jószág persze egy hét múlva újra kezdete a megtévelyedést…

4_1_mekkelek

Mekk Elek a miénk volt és marad. Ő a minta! Maga a magyar ember, és ezt persze tudják jól a mindenre elszánt hatalmasságok. Akik törvényeket alkotnak, melyek ismeretlenek az életüket itt leélők között. Aztán a törvényeiket be nem tartókat szankciókkal sújtják, melyről visszatartó erőként rebegnek. A büntetésektől rettegő, folyamatos félelemben élők pedig szép lassan bujkálóvá, mindent kijátszani képes ügyeskedővé válnak, akik már csak a kötelező maszlag föletetésére jók. Na akkor jöhet az erkölcstan, meg a hittan, a prédikátorok ideje, akik a nyilvánvalóan bűnben élőket rendre feloldozáshoz segítik. Mennyi – mennyi ok az elégedettségre!

A legfőbb hatalmasság tudja ezt. Jól tudja! Sündörgőivel megalkottatta a jó keresztény ember figuráját, aki ugyan törvénytelenségek sorát követi el, bűnben él, de vasárnaponként templomba igyekszik és kölkeit is erre tanítja. Megalkottatta a gondolkozni, tanulni nem akaró, de a dogmákat betéve fújó szerencsétleneket, akik estéről estére személyesen járnak közben a Jóistennél, kérve az uralkodóknak egészséget és bőséget! A középkor üzenete, bőséges lehelete ez 2013-ban, közepén az önmagát hőssé magasztaltató diktátorral és udvartartásával.

hittan

TÖRVÉNYTISZTELŐ, VAGY ERKÖLCSÖS LEGYEK? – tudatlanok maradjunk, vagy állítólag tiszták? Ez a kérdés, mely egyben nyilvánvalóvá teszi, hogy az állítólagos erkölcsi tisztaság majd reményt pumpál a tudatlanok agyába. Elintézhetővé válik az üdvösség, akár hosszú távon is, csak a fondorlatokat kell helyesen egymáshoz igazítani. Másfél hónap múlva indul a hittan project, mely kötelező jelleggel készíti fel a nebulókat, a jövő nemzedékét az alattvalóság, az engedelmesség új dimenzióira. Mutyiország, 2013/2014 tanév…

Keresztény, magyar ember.

Így nevezik majd a kiválasztottakat, akik mellett a horda többi tagja rendre bélyeget kap. Ők nem lehetnek mások, csak “a” kommunisták, “a” fasiszták, az előző rendszerek kegyeltjei, a már eltávozottak és a külföldre készülődők, a néhai munkások és parasztok fiai, unokái.

A feleslegesek.

Mert a jövőt megtestesítő magyar ember egy idegenek által működtetett multi vállalat alkalmazottja, katolikus hittant taníttat gyermekével, bár maga mindig is gyűlölettel készülődött a templomba; boldog arccal virul a rezsicsökkentés neki vetett megtakarítása miatt és a jövő tavasszal minden tudatlanságát latba vetve a lehető legjobb, tehát egyetlen lehetséges helyre rajzolja majd az x jelet. Az alaptörvényről és a többi rá vonatkozó törvényről mit sem sejt, fogalma sincs a demokráciáról, a köztársasági államformáról, de tudja jól, nyomorult életét állandóan fenyegetik az EU mindenre elszánt hiénái, akiktől a rettenthetetlen vezető minden magyarját megvédi!

images

Azt is tudni véli majd, hogy a büntetések azért vannak, hogy ő jobb legyen, a bűnök pedig automatikusan megbocsátást nyernek majd, hiszen a nagy vezető ott is közben jár! Ez csak természetes. Egy apró mozdulattal bekapcsolja majd az “igazmondó” Kossuth Rádiót, ahol elmesélik, milyen szédületes iramban fejlődik a magyar gazdaság, milyen módon sikerült szinte teljesen felszámolni a munkanélküliséget, mennyivel lett olcsóbb az élet. Elmesélik, hogy a világ minden pontján miféle ádáz nehézségek kínozzák az ott élőket, különösen azokban az országokban, ahová a sok megszédült orvos, mérnök, meg a többi nagyon buta magyar ember kitántorgott… Elzengik a dalokat a mérhetetlenül olcsó magyar dinnyéről, a kiváló búzatermésről, meg persze a jó ütemben épülő felcsúti stadionról, mely oly sok ember örömére növekedik a vezér budija mögött.

Erkölcstelenül okos szeretnék lenni, maradni. Tehát bűnös, akit az elkövetkezendő tavaszon legyőznek. Ez az egyetlen esélyem, hogy valaha felkészülhessek a nagytakarításra!

Addig is olvasgatom a HVG cikkét:

http://hvg.hu/hvgfriss/2013.29/201329_simicskaek_agrarterjeszkedese_megis_mozog_a#rss