NE KUKSOLJ, VOKSOLJ! – előrehozott választások szele lengedez…

Nem kell mellébeszélni!

Lehet végre készülődni, hamarosan mehetünk voksolni!

Napnál is világosabb, hogy alig néhány hétre, esetleg hónapra vagyunk már csak az előrehozott választásoktól! Világos, hogy ez az egyetlen lehetősége Orbán Viktornak, ha újabb ciklus kitöltésére vállalkozik. Vállalkozna!

Mert világos, hogy ezt szeretné! Nem is igen tehet mást. Már nem!

Újrafidesz

Az idei ősz olyan felkészületlenül éri majd a magyarokat, az ellenzéki pártok annyira képtelenek elbűvészkedni a felelősségüket, mely az összefogásban teljesedhetne ki, hogy a fideszkdnp számára szinte elveszíthetetlen a referendum.

Persze az efféle úri hancúrban nincs nagy gyakorlatunk, a hosszúemlékezetűek számára is kuriózum az „előrehozott” választás!

Várjuk…Várom a pillanatot.

Egyvalaki elénekelhetné végre! …hogy a dolgok miért történnek éppen úgy, ahogy azt „tudjukki”, még 2000-ben ukázba adta? Mert, ha az az „egy” tudja a történetet, akkor másik száz, meg ezer is tudja! Tudták 2002-ben, meg 2006-ban is! És tartják magukat a paktumhoz.

Tartják a vastag bőrt, meg a hátukat… vagy éppen a tenyerüket!? Ostobák, vagy majmok? Tökmindegy!

Lakattal a szájukon…

ov

Valaki elmondhatná végre, miért éppen Schmitt Pál bukott, s miért lett egy hónappal a bakui merengés után éppen miattunk ünnepelt hős Ramil Safarov?

Vajon, miért volt a váltás az Új Színháznál, miért éppen a Dörner-Csurka párossal, miért fogyott el a levegő a Klubrádió körül?

Miért maradhatott zárva a CET, miért vonult nyugdíjba a tévémaci és vajon miért zsidózott éppen akkor és ott, Gyöngyösi Márton?

Még mindig érdekel, ki alkotta meg és ki pénzeli a Békemenetet, vezetőiket, akik persze mind civil emberek… miért van szükség a Fekete György féle Magyar Művészeti Akadémiára, ha megosztja a magyar művészeket és a magyar művészeti életet?

Lehet még néhány kérdésünk? 47 ezer forint? Geréb Ágnes? Hajléktalan törvény? Csekkadó? Távközlési adó? 500.000 kivándorló? Egyetemet végzők röghözkötése? Vidnyánszky Attila, Markó Iván? Épülő futballstadionok? Nyírő József hamvai utazótáskában? Oligarchák és bankvezérek ? CÖF? Trafikmutyi? Brrrrrrrrrr… Képtelenség volna mindent felsorolni!

Jön majd újabb négy remek év, túléljük, lehet!

Úgy hozta a véletlen, hogy a világhálón szembetalálkoztam egy műalkotással! Nekem tetszik! Csak úgy! Gondoltam közreadom. Bár nyilván ismerik, rengetegen…

DIANE-VICTOR-Shepherd-Sheepish-669x900

Egy férfinak látszó lényt ábrázol, száján lakattal, príma bőrzekében, hóna alatt farkassal és báránnyal, mit tagadjuk… elég gyatrán lógó szerszámmal! Azok, ott, messze tőlünk, már megint tudnak valamit, helyettünk, rólunk!

A műalkotás címe: Shepherd Sheepish. Az általam használt fordítóprogram szerint ez magyarul annyit jelent: mafla pásztor. A mű alkotója Diane Victor, amúgy a pretoriai egyetem tanára…

A jó pásztor, aki nyilván viszi a jószágait… az előrehozott választásra…