QUO VADIS ARANKA? – új fregolit kap a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Betelt a pohár? Látták már Önök, amint a miniszterelnök úrnak őrjöngeni tetszik? Amint, az ő maga vehemens módján tombol egy kicsit, grimaszokat vág, hitetlenkedik; aztán ajkait nyaldosván, megigazgatja nyikhaj, őszbe lendülő frizuráját, s megmondja a frankót? Mert ez történt a minap!

orban_viktor_6

Csak szép finoman, ízlésesen ezt úgy illik taglalni, hogy „nem csak Orbán Viktor elégedetlen a közoktatási mammutszervezet működésével, a kormányban és a Fideszben is fogy a türelem”, ergo: „miniszteri biztost kap a Klik, akinek „fejlesztési javaslatok” kidolgozása lesz a feladata – erősítette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma.”

Felénk, faluhelyen bizony úgy mondják, túl nagynak bizonyult a zakó! Látszott, már akkor is, amikor felpróbálta ez a derék, amúgy rendkívül szépreményű asszonyság, az Aranka! S most lám, apucit kap anyuci, egyenest a Közútkezelő felső köreiből, mert így nyilván hatalmas rálátással és szakmai tapasztalattal dirigál majd alfőnöknőjének a vadiúj jollyjoker topvezér, a mindmáig meg nem erősített, tehát tuti befutó, bizonyos Szabó Balázs!

122049_g

A hírek íme ezt mondják: „A Klik 2012. szeptember 1-jével jött létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló központi hivatalként. Élére Hoffmann Rózsa korábbi munkatársa, Marekné Pintér Aranka került, aki közel 120 ezer tanár munkáltatója. A Klik már tavalyi indulásakor is több botrányt okozott, így az iskoláktól elvett bútorokkal rendezték be a tankerületi irodákat, sok intézményben még kréta sem volt, számlázási gondok miatt volt, ahol kikapcsolták a telefont, frissen kinevezett tankerületi vezetők távoztak. Idén folytatódott a botránysorozat, van olyan iskola, ahova még mindig nem érkezett meg minden tankönyv, szerdán még 154 intézménynek nem volt igazgatója, nem újították meg időben számos pedagógus szerződését…”

Egy ideje már tudjuk: “Tiltakozik a Klebelsberg név használata ellen az egykori kultuszminiszter unokahúga. Gróf Klebelsberg Éva már többször jelezte a szaktárcának, hogy engedélye és jóváhagyása nélkül bitorolják nevét, de érdemi választ eddig nem kapott, ezért a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult jogorvoslatért. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak tavaly július 16-án címzett nyílt levelében gróf Klebelsberg Éva kijelentette: “a Klebelsberg nevet, sem a gróf Klebelsberg nevet, mint Magyarországon jól használható értékes brandet ne használjátok az engedélyem nélkül. … Az új szervezet szellemisége (Ti: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) nem gróf Klebelsberg Kunóra, a nagy kultuszminiszterre emlékeztet, inkább egy pedellus-szakszervezet kisstílű végrehajtó szervezetére. Javallom pl. Aczél György nevének használatát az Intézményfenntartó élére!”

Lám, e sok gonosz betű közt csak éppen a lényeg sikkad el!

QUO VADIS ARANKA? Mi lesz véled, te szegről-végről szombathelyi gyökerű ígéret?

marekne

Mert talán kevesen tudják, de „Marekné Pintér Aranka egy Veszprém megyei faluban, Városlődön született. A veszprémi Lovassy gimnáziumban érettségizett, majd a szombathelyi tanárképző főiskolán végzett magyar-orosz szakon!!! Igen, Szombathelyen! És persze már akkor is figyelemre méltó jelenség volt! A gimnáziumban kitűnő tanulóként érettségizett, a főiskolán pedig népköztársasági ösztöndíjas. Naná! Ahogy egy interjúban elmondta: mindig is tanár szeretett volna lenni, de a személyisége olyan, hogy már nagyon korán különböző vezető szerepekben találta magát.

A főiskolán is ő volt a tanulmányi felelős.”

És most Orbán Viktor vele, Marekné Pintér Arankával, a mi Arankánkkal elégedetlen, aki Hoffmann Rózsa korábbi munkatársa, kebelbarátnéja volt, de a személyisége olyan nagyra sikeredett, hogy már nagyon korán különböző vezető szerepekben találta magát. A kutya fáját! És most, hogy apró gond-manók – pl. szombathelyi Aranyhíd… – kezdik ellepni ezt a remek klikket, pontosabban Klik-et, a miniszterelnök miniszteri biztost ültet a mi jóságos Arankánk hegyibe! Információk szerint Szabó Balázs, a Magyar Közút Zrt. 2009 és 2011 közötti informatikai igazgatója kerülhet a Klik fölé, akit korábbi menedzseri tevékenysége alapján választottak ki a feladatra.

nok

Ha valaki ezek után kételkedni merészkedik, hogy a Klik minden idők legnagyszerűbb vállalkozásává növi ki magát, hát kiábrándítjuk! Mert ugyan miféle nagyobb csoda jöhetne létre 2013-ban Magyarországon, mint egy olyan csúcsszervezet, melynek vezetője Aranka, akinek a személyisége olyan, hogy már nagyon korán különböző vezető szerepekben találta magát, s az ő miniszteri biztosa meg Balázs, akit korábbi menedzseri tevékenysége alapján választottak ki a feladatra! Feltételezhető-e bármi más, minthogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mostantól maga lesz a megvalósult álom! Természetesen Vas megyében, Szombathelyen is!

SONY DSC

Lesz kréta a táblák mentén, villanykörték egész sora a foglalatokban, s a tamáskodók rendre belátják majd, hogy a régi, elavult iskola-rendszerekhez képest a mostani, melyben Balázs, meg az ő Arankája 120 ezer pedagógus, és körülbelül 2 ezer kormánytisztviselő, tanító és tanár munkáltatójaként ragyog a világ egén, nos az maga a csoda! (Míg az addig legnagyobb hazai foglalkoztatónak számító Magyar Postának mindössze 32 ezer alkalmazottja van! Hoppá!!!)

Arankának Balázzsal tutira működni fog! Hoffmann is milyen frappáns lett az ő Klinghammerjével! Orbán kitalálja, kieszeli mindig a legjobbat, minek itt tamáskodni, meg elégedetlenkedni! Nem kell csodálkozni, hogy maga Kövér László is jobbnak látná, ha parlament helyett egyszerűen csak kiötlené a dolgokat a derék OrbánViktor!

Utóirat:

Hobbija a ZUMBA!!!

Mareknéről a munkáján kívül alig található személyes információ. Balatonalmádiban él. Férje pedagógus végzettségű kormánytisztviselő, és van egy 26 éves fiuk. Marekné Pintér Aranka egy közösségi oldalon annyit árul el magáról, hogy hobbija a zumba.

“Egy barátnőm vett rá még régebben, hogy menjünk el órákra. Egy idő után már csak otthon csinálgattam a gyakorlatokat, de ma nincs rá időm: reggel öttől késő estig van most más elfoglaltságom”.

zumbaranka

Pedig a zumba nagyon egészséges! Reméljük, már nem sokáig kell nélkülöznie Arankának! Ugye?…

One thought on “QUO VADIS ARANKA? – új fregolit kap a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ”

  1. A mas elfoglaltsag talan azt jelenti, hogy uj allast keres?
    Jaj de jo, hogy nem most vagyok iskolas!!!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.