TUDODKI LEVELE – pártkongresszus, a hely, ahol Lazáry példaképe nem hagyja magát

Kedves Tamás!

Zsóti tobzódik? Ez most az ő valódi arca? Abból az időből, amikor még nem kényszerült a heti többszöri, mondhatni kúraszerű seggnyalásra, egész értelmes mondatai születtek, s maradhattak az emlékeinkben! Emlékszel még? Tudott józan maradni, az értéket a víz színén bukdácsoló szartól megkülönböztetni. Tudott hinni a barátságban és küzdeni a barátaiért, mindenféle gennyes dörgölőzés helyett. Borozgattunk, anekdotázgattunk Mózsi bátyánkról, meg Gergely könnyeiről… Tudom, hogy hihetetlen, de ilyen srác volt „a Bayer”! És most itt van ez az írás, az írás részlete, s most azt kérdem, vajon hová lett az író, a harcos Bayer, hová lett az ember, aki akkor mellettünk zokogott a pesti srácok emlékműve tövében?

„Így érkeztünk el Czeglédy Csaba harmadik előadásához. Eszerint nevezett adócsaló, magánokirat-hamisító, számviteli fegyelmet megsértő, jogosulatlan adatkezelő, rágalmazó és hamisító egymillió forintot ajánlott fel annak, aki lejárató anyaggal tud szolgálni bármely fideszes képviselőről. S lám, előkerült egy házi videó, amelyen állítólag Szombathely alpolgármestere, Lazáry Viktor kokózik. Nem tudom, hogy Lazáry van-e a képen. Ő cáfolja érintettségét, és drogtesztet csináltatott, amely negatív lett. De az a tény, hogy e mögött az akció mögött is Czeglédy áll, hajlamossá tesz feltétel nélkül elhinni Lazáry állításait. S úgy is ki fog derülni minden. Akár így, akár úgy, az igazság helyrebillenti majd a dolgokat. De addig is néhány kérdés: milyen ember az, aki pénzt ajánl, ráadásul nyilvánosan, másokat lejárató anyagokért? Milyen párt az, amely megtűr a soraiban egy ilyen ócska gazembert? Milyen pénzt ajánlgat Czeglédy? A sajátját? Esetleg közpénzt? Valaki nézzen már utána… Mi lesz, ha kiderül, hogy ebből sem igaz semmi sem? Elviszik végre ezt a nyomorult alakot börtönbe, vagy ismét fel fog bukkanni a 2018-as kampányban? Tényleg nem lesz vége soha?” (1)

post_53307_20110715084105

Tudod, Tamás, ma azért kezdtem el írni, hogy könnyítsek a lelkemen! Jó korán felkeltem, bekapcsoltam a számítógépet, olvasgattam szokás szerint, aztán írni kezdtem. Írni és törölni, írni és törölni. Már nem is tudom, hány levéllel jutottam el valameddig, aztán úgy éreztem, hogy nincs miért tovább írni. Mert úgysem értenék, még, ha te tudod is, miért írok éppen most és éppen neked!

1988-at írtunk, talán, még emlékszel, Budapesten, a Bibó István Szakkollégiumban március 30-án, mi 37-en, főiskolai és egyetemi hallgatók, megalapítottuk a Fiatal Demokraták Szövetségét . Másnap nemzetközi sajtótájékoztatón jelentettük be a független ifjúsági szervezet, a Fidesz megalapítását. Egy hét sem kellett, és a rendőrség figyelmeztette alapítóinkat hogy “tevékenységük illegális szervezet létrehozására irányul”. Talán pontosan idéztem! Ez volt a rövid dörgedelem lényege. Tudomásul vettük, de akkoriban egyetlen társunk nem érezte, érezhette magát törvényen, törvényeken felülinek. Csak a méltóságunk és az elszántságunk volt fontos! Harminchetünk közül való volt Zsóti is…

Néha nekibuzdul, s meglobogtatja az alapításról szóló írást. Mutogatja a tagkönyvét. Az efféle kérkedésektől vezetett az út tegnapig, addig a tegnapi írásig, mely éppen azon a napon jelent meg a ti legújabb „ügyetekről”, Lazáry drogozásáról, amikor Orbán Viktor leválasztotta az övéin túli Magyarországot. Azon a napon, amikor te és én PERSONA NON GRATA lettünk, ott, ahol valaha szerettük volna megváltani a világot. Mert valahogy Zsóti éppen azon a napon írta le a frankót, amikor az ő miniszterelnöke kijelentette: az ellenzék csak károgott, és ezzel a kormány ellenzékéből az ország ellenzékévé váltak, mert szerinte ők egy sikertelen országot akarnak látni és láttatni.

Mert Zsóti leírta, hogy „az a tény, hogy e mögött az akció mögött is Czeglédy áll, hajlamossá tesz feltétel nélkül elhinni Lazáry állításait” annyit jelent, éppen annyit,  mint amit Orbán az ország ellenzékévé vált ellenfelekről gondol! Aki pedig az ellenzéket ellenfélnek gondolja, az ellenfelet pedig ellenségnek, már képtelen a józan mérlegelésre!

Látod, Tamás, ezért félek én tegnap óta! Félek, mert valami nagyon elkezdődött, és ezen már képtelenek leszünk a szép emlékekkel együtt is úrrá lenni! Tudom, hogy ti, ott, Szombathelyen, abban a néhány év alatt ócskává töpörített koszfészekben is nagyon tudtok veszekedni a még menthetőn, de, gondoltam, szólok: ez a mostani tizennégy másodperc, még csak a kezdet! Ez a végtelenül jelentéktelen kis szarházi pedig csak egy azok közül, aki bármit megtehetnek a szemétdombjukon! Mert felhatalmazást kaptak. A főnökük szerint a néptől… Pedig kizárólag Orbán Viktor üdvösségét bitorolják. Amikor szentlélekről, meg hitről papolnak, csak Orbán megváltásában reménykednek!

Kedves Barátom!

Gondoltam, szólok, még időben, hogy innen nézvést az a por és az a néhány mozdulat egész mást jelent, mint nektek ott, Szombathelyen! Nem tudjuk, hol készült a video, hol történtek azok a pillanatok, nem tudjuk, ki az az ember ott a filmen, nem ismerjük Lazáry Viktort, sem értékeit, ha vannak!  De tudnotok kell, hogy az az ember, aki feltételek nélkül fogadja el Lazáry állításait, a legjobb barátja annak az embernek, aki szerint mindazok, akik nem a hatalmasságok által eltökélt rendszer hívei, egy szálig ellenségnek tekinthetőek!

PERSONA NON GRATA minden magyar ember, aki nem volt hajlandó 2010-ben az addig országot vezetők ellen szavazni, ellenség mindenki, aki nem fogadta örömmel az alaptörvényt, a közfoglalkoztatást, a magánnyugdíj pénztárak kifosztását, a trafikmutyit, az oktatás és az egészségügy szétverését. Ellenség és bűnöző mindenki, aki elveszítette a munkáját, az otthonát, aki önhibáján kívül tönkrement, aki arról szól, hogy élhetetlen diktatúrává vált a néhai Magyar Köztársaság, és aki – mert idehaza csak bélyeget kaphat – megértésért és segítségért a távolba kiált! Ellenség minden hazájából kitántorgott magyar ember!

Kedves Tamás!

Ha kételkednél abban, hogy az elhíresült videón Szombathely alpolgármestere látható, ha úgy érzed, hogy a következő tavasz talán változást hozhat, még nincs semmi baj! Veled még nincs! Csak az állandó rettegésben, félelemben élők szajkózzák mindegyre: Magyarország nem hagyja magát!

“Hallgass a szívedre, úgysem tehetsz mást” – kezdte beszédét Orbán Viktor egy régi dalból származó kampányszlogen felidézésével az eredmények ismertetése után a kongresszuson. Szerinte ez az jelenti, hogy nem lehet másra hallgatni, ha a hazáról van szó.

“Számunkra ez a dal, a Kádár-rendszer alaptézisének tagadásáról szólt”, nem lehet az ember boldog a magánéletében, ha a haza is boldog. Szerinte akkor a köznyelv a kilencvenes évek elején radikalizmusnak hívták, és sokan próbálták szerinte erről az alapállásról lebeszélni a Fideszt, és Orbán szerint sokan nem hitték el, hogy a “túlpartra még ebben az életben át lehet jutni”. A miniszterelnök-pártelnök szerint a Fidesz tagjai, alapító generáció, már nem a kollégiumban vitatkozik, hanem egész nap dolgoznak, családfők lettek, de egy dolog nem változott: továbbra is a szívükre hallgatnak. (2)

Éppen úgy, ahogy most Bayer Zsolt és Lazáry Viktor, nap, nap után… nyilván a szívükre hallgatnak EZEK! (Ahogy Zsóti szokta nevezni azokat, akiket nagyon utál!)

 

Barátsággal, amúgy a 37 egyike….

(1) Bayer Zsolt, Magyar Hírlap  (2) HVG: Orbán: ez a harc lesz a végső…