LEVÉL AZ ÖTÖDIK BÉBŐL – szüntessétek meg a karácsonyt!

Kedves Miniszter bácsi!

00024943

Szeretném megköszönni, hogy gondoltok rám, – emberke erőforrásra -, meg a többi iskoláskorú gyermekre mind, hogy mindig kitaláltok, valami szerintetek nagyon-nagyon jót!

Megköszönni, hogy lassanként sikerül – de frankón!- olyanná tennetek a tanulást, meg a sulit, mint, amilyen apukámék, meg a nagyfater idejében volt, akik erről – meglehetős utálattal -,sokat meséltek!

Mióta bizonyos Klebersberg bácsi iskolájában tanulhatunk, – az valami csuda jó fazon lehetett, te biztosan ismerted -, ahol talán hamarosan újra kötelező lesz a sötétkék iskolaköpeny, meg a kislányoknak a nagy piros agy-masni, az előírt egyen frizura, ahol a hetesek újra nagy R alá írják a rosszak nevét, és a tanító néni hamarosan bevezeti majd a körmöst, meg a kukoricán való térdepelést, na, ott aztán nagyon jó lenni!

Mert ti kitaláljátok!

qqqq

Csodálatos ötlet volt bevezetnetek az egész napos sulit! Családban, anyukámmal, meg apukámmal tanulni nyilván nem tudnék, ők nem járnak templomba, nyilván haszontalan egyedek… velük lehetetlen volna, hogy jó irányba “fejlődjön a személyiségem”, ami a pap bácsik simogatásának köszönhetően most már talán javulófélben van!

Ugye, lassan megfelelek majd nektek? Alkalmassá válok…

ddd

De a leg tutibb ötletetek az egyen tankönyv! Ha jól sejtem, őszig kiötlitek majd, hogy ki gyártsa a kék bekötőpapírt, meg a nyalható, piros keretes vignettát! De szép lesz! Sok, szép egyforma könyv és persze mind dög nehéz! Minek ide sokféle, igényes, képekkel gazdagon illusztrált könyv, melyekkel mostanáig kiadók sora versengett tanítóink, meg persze a mi, a tanulók kegyeiért! Minek is kellenének kiadók, egymással versengve, amikor egyetlen kiadó, a ti kiadótok könyve a legeslegjobb könyvet adja majd! Pukkadjanak meg a tankönyvírók és szerkesztők, legyenek mind unatkozó bácsik, meg nénik! Ti majd szóltok a TIKK-es másoló szakiknak -akik a szomszéd kislány közmunkás szüleit épp most tanítják röfögni -, és öt hét alatt nekünk is terem egy príma rittyenet! Olyan, mint a közmunkásoké!

Ha lesz még időtök, jó volna még  néhány apróság, amit elvehetnétek, betilthatnátok, nehogy egyetlen pillanatra elfelejtsük, hogy veletek, a ti országotokban élünk!

Megtilthatnátok, hogy mi, gyerekek, számítógépek közelébe kerüljünk, játsszunk, cseteljünk, fészbúkozzunk, hogy televíziót nézzünk, készítsetek listát könyvekről, amiket nem olvashatunk! Szüntessétek meg a mozit, legyen tilos a gyerekeknek plázákba járni és, ami még tutibb lenne, vezessétek be az iskolai egyenruhát, az uniformist!

bbb

Sőt, az iskolákba zárjátok be hetekre a gyerekeket, vezessétek be a napi tesi mellett a napi hittant, és legyen kötelező focimeccsekre járni! Ne legyen nyári és téli szünidő! Minek?

Ne engedjétek, hogy nyelveket tanuljunk, világot lássunk! Zárjátok le a határokat a gyerekek elől!!!

A végére hagytam a legeslegjobb ötletet! Szüntessétek meg egyszer és mindenkorra a karácsonyt! Minek!? Most, hogy apukámnak többé nem kell dolgozni, mert tanár volt, ( és olykor egy tankönyvkiadónál is görnyedt napestig…) most, hogy a nagyapóék nyomdájára lakat kerül; hiszen tudod, ti ezt mind megoldottátok: nincs sokféle tankönyv, nem kell sok nyomda… hamarosan mehetnek hozzátok napocskát rajzolni, a közmunkás programban…

bbbbbbbbbbbbbbbbb

Szóval, ha lehet, szüntessétek meg a karácsonyt!

Meg a meséket, a mókát és a kacagást! Mi gyerekek, kis hülyék, ebből az egészből úgysem értünk semmit!

Sok puszi!

Gézuka az 5. béből