„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!” – a fideszes újgazdag kis liba beszólt!

Amikor azt hihetnénk, hogy már nincs lejjebb! Igen, akkor érkezik a narancsos kegyelmes asszony, egy „hirtelenszőke” miniszteri biztos, bizonyos Bábiné Szottfried Gabriella, a Fidesz legújabb nagyasszonya, Hende Csaba kiválasztottja, kegyeltje, vagy ahogy rég mondták volna, harcostársa, és alpári módon elszólja magát! Íme:

9

Nem elírás, nem bíróságon igazolt tévedés, mint a tekintetes Lázár Jánosnál korábban az „ akinek nincs semmije, az annyit is ér”! Nem ám! Itt a szavaknak súlya van, atmoszférája! Egy országban, ahol magyarok élnek Magyar Csapatban, meg persze, nem magyarok, nyilván; ahol az ország jobban teljesít, de akadnak, akik ellenzékben ellenségek, szóval Magyarországon megszületett a legújabb ige:

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

Hosszú, rögös út vezetett idáig! Valaha, még a polgári körök szervezése idején – tudják, Hende Csaba táskahordozó tevékenysége korában, amikor még a mi szeretett főhonvédőnk koordinátorként kereste a kenyérre valót – akkoriban kezdődött az egész, Sződligeten! ( Sződliget, 4500 fős község, Pest megye északi részén, Budapesttől 30 km-re található. Délre tőle Göd, északra Vác, délkeletre pedig Sződ fekszik.)

get_item

Élt ott egy derék család, Bábiék, akik elhatározták, hogy megtestesítik a gyönyörű, magyar Fidesz-családmodellt: Anyuci – Bábiné Szottfried Gabriella – polgármester, apuci, Bábi Róbert, a település Fidesz elnöke, míg hamvas csemetéjük, Bábi Zsófia a helyi Fidelitas elnöke, Ágh Péter patronáltja lett! Akkoriban nyilván ez volt a család jelszava:

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

Bábiéknál nem jelentett gondot az aktivitás! Egy 2010-ből származó dokumentum így tájékoztat kellő részletességgel, erről az időszakról:

„A fideszes kötődésű Bábi-família tagjait már nem csak a Jobbik, hanem saját párttársaik is támadják: a család ugyanis egyre több esetben él vissza politikai hatalmával – számolt be Sződliget község közéleti helyzetéről a HVG.

get_item (1)

A héten a lap birtokába került egy váci Fidesz gyűlésen két évvel ezelőtt készült hangfelvétel, amelyen a település fideszes polgármestere, Bábiné Szottfried Gabriella több párttársát is kínos, korrupcióba keverő helyzetbe hozta. Bábiné egy végül meg nem valósult, 45 millió forintos ultrahangkészülék beszerzéséről beszélt.

“Leegyeztettem a Fidesz-felsővezetéssel, az ő jóváhagyásukkal mertem én ezt így behozni, bízván abban, hogy ti meg fogjátok érteni, ebből mennyit lehet profitálni (…) Nemcsak én vállaltam ezért a cégért kezességet, hanem rajtam kívül a felső vezetés is (…) Pesti Imre, Molnár Ágnes, akik benne vannak, én nélkülük biztos nem mentem volna bele” – hallható a felvételen. Ennek hitelességét Tomori Pál, a KDNP váci önkormányzati képviselője is megerősítette két képviselőtársával együtt, és “ordas korrupciónak” minősítették az elhangzottakat. Tomoriékat azóta Bábi Róbert, a település Fidesz-elnöke kizárta a pártból.”

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

„A község politikai életét jó ideje uraló Bábi-család – a házaspár lánya, Bábi Zsófia a helyi Fidelitas vezetője – nem az első esetben próbált meg visszaélni helyzetével. Amikor 2009-ben Bábiné a Fidesz választókerületi elnöke lett, és egy párttag azt javasolta, ne csak őt választhassák országgyűlési képviselőjelöltnek – jelöljék például Tomorit is -, Bábi Róbert kizáratta a javaslatot tevőt. 2006-ban ugyancsak Bábi lépett közbe felesége érdekében: a sződligeti Fidesz-tagság nagy többséggel egy helyi politikus, Müller György polgármesterré jelölését támogatta volna, de a férj megvétózta, és felesége jelölését szorgalmazta.

Bábiné mellett Nagy István, a Fidesz Pest megyei regionális igazgatója is kiállt. Szerinte Tomoriékat azért kellett kizárni, mert “összeszűrték a levet az MSZP-vel”. Azonban mégsem a baloldal, hanem a helyi Jobbik kezdte el a Fidesz kínos ügyeit beemelni kampányukba.”

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

1512579_747220468635176_1131126314_nBábiné Szottfried Gabriella a 2010-es országgyűlési választásokon parlamenti képviselő lett. Hende Csaba segedelmével egyre feljebb rugaszkodhatott a ranglétrán.

Szűkebb pátriája, Sződliget csak erre a pillanatra várt!

Megszabadulni a Bábiktól, mindörökre! Olvassunk bele a Tiszta Forrás Egyesület választási programjába, mert érdemes!

„ Sződliget az elmúlt 4 évben alig fejlődött. Ez alatt a 4 év alatt összesen 1.700 millió(!) Ft-tal gazdálkodott az önkormányzat, de ez a rengeteg pénz nem látszik meg a falu fejlődésén.

Sződligeten szomorú valóság, hogy az elmúlt években szinte egyetlen méter járda sem épült. Szinte egyetlen méterrel sem bővült az aszfaltozott utak hossza. A kultúrház közösségi házzá zsugorodott, de a faluban élő emberek közössége érdektelenné, fásulttá, megosztottá vált. Ha bármi munka, feladat van Sződligeten, akkor a helyi vállalkozók az utolsók, akik tudomást szereznek erről. A helyi iskolában tanuló gyerekek száma 10%-kal csökkent, a közbiztonság romlott, egyre több ember nem talál magának munkát. A község mérhetetlenül eladósodott, de a hiteleket is felélte az egyre nagyobb és egyre drágább önkormányzati bürokrácia, beruházásokra alig-alig futotta. Mégis milliókért takaríttattuk a kerékpárutat és tízmilliókért alapítottunk, majd szüntettünk meg kft-ket. Az utak többsége járhatatlan, balesetveszélyes. Az oly fontos árvízvédelmi gát  a megnyert pályázat után egy év elteltével  még mindig csak átláthatatlan ígéret-halmaz. Egy nagyobb eső után áll a víz a pincékben, mert nem működik a belvíz-elvezetés. A sződligetiek összeadtak sok-sok pénzt, dolgoztak, szerveztek, mégis három évnek kellett eltelnie mire egy többé-kevésbe használható játszóteret sikerült összehozni a gyermekeinknek. A közterületek többsége elhanyagolt, télen a hótól, nyáron a szúnyogoktól, vagy a parlagfűtől nem lehet az utcára kimenni, a szelektív hulladékgyűjtő pontok pedig bűzlő szemétlerakatokká váltak?

Persze sok minden épült is például emlékmű a szoptatós édesanyáknak, kihajtott Petőfi körtefája, Trianon emlékművünk is van, meg rózsakertünk. A Duna-parton pedig csodaszép sárga villamosunk.  Ezek többsége szép és nagyon fontos, szimbolikus dolog. Ezekre is szükség van.

De vajon jobbá tették-e mindennapjainkat? Javult ettől az életminőségünk? Tényleg ez jelentené a fejlődést?

A Tiszta Forrás Szövetség szerint nem. Mi biztosak vagyunk abban, hogy tudunk jobbat. Hisszük, hogy lehet másképpen is gazdálkodni úgy a helyi polgárok adóforintjaival, mint a Sződligeten hagyományos közösségi értékekkel. Ehhez azonban gyökeres változásra van szükség!”

A sződligetiek döntöttek! 2010-től a község polgármestere és az előljáróság valamennyi tagja a Tiszta Forrás Szövetség tagjaiból állt össze. Bábiné Szottfried Gabriella pedig “felbukott”, haladt tovább, felfelé a ranglétrán… És mondja a magáét! Erre figyelt fel a minap Esztergom polgármestere, az őt oly jól ismerő Tétényi Éva, a Duna túlpartjáról, s az alábbi fényképet és gondolatokat posztolta facebook oldalán:

1530515_470797803025356_2028005559_n

(Eadmin)….” Bábiné Szottfried Gabriella Fideszes miniszteri biztos szerint -annak kell szégyellnie magát, akinek nincs munkája”

Na, tessék! Ezt rakja mindenki zsebre, aki munkanélküli. Ez az elkényeztetett, nyílt szemmel is vak, újgazdag kis liba, azokat teszi felelősé, akik éppen az Orbán politikája miatt vesztették el az állásukat!

„Ezt egy olyan cikkben mondta a Blikknek, amelyben a legjobban fizetett tisztviselőket keresték.”

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

Hende Csaba kegyeltjének van jelmondata, mely megszívlelendő: “Azokból a kövekből, melyeket utunkba gördítenek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk…” Széchenyi István mondatát, úgy tűnik, kedvére használja Bábiné Szottfried Gabriella!

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

A tekintetes asszony – mindezek ismeretében – az alábbi mantrát hinti magáról narancsszínű, képviselői honlapján:

59080_20130815135641_20130815135641

Vácon születtem 1966-ban. A kórházból Püspökszilágyra vittek haza szüleim, ahol 23 éves koromig (házasságkötésemig) éltem. Az általános iskola után a váci Egészségügyi Szakközépiskolában tanultam tovább. Az ott eltöltött négy év megtanított az empátia és a humánum fontosságára. A váci kórházban megélt szakmai gyakorlatok, tanáraim és oktatóim alapozták meg bennem az egymásra való odafigyelés értékét. Az érettségi után az OTE Egészségügyi Főiskolai Karán folytattam tanulmányaimat. 1987-ben szereztem oklevelet védőnőként. Friss diplomásként Gödön kezdtem dolgozni, majd 1988-ban Vácra kerültem, ahol közel húsz évig voltam körzeti védőnő Deákváron. 1990-ben költöztünk Sződligetre, ugyanis a Barackosban kezdtünk építkezni. Három gyermekünk született: Zsófia 1990-ben, Anna 1999-ben és Levente 2004-ben. A gyerekek közti korkülönbség lehetőséget adott a továbbtanulásra. Így szereztem általános természetgyógyász képesítést (ETI, 1998.), majd a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó másoddiplomát 2007-ben.

A 2002-es választás oly’ sok honfitársammal együtt az én életemet is megváltoztatta. A szemlélődéssel felhagyva, férjemmel együtt megalakítottuk a Pro Patria polgári kört, majd 2003-ban a Fidesz helyi szervezetét.

A napi aktualitásokon kívül hagyományteremtő rendezvényeket is útjára indítottunk, ( Sződligeti Polgári Piknik, karitatív rendezvények, parlagfűmentesítés).

A hatékony csapatmunka nélkül 2006-ban nem nyertünk volna az önkormányzati választáson és 2010 tavaszán nem sikerült volna változást hozni ebben a választókerületben is.

Hiszem és vallom, hogy összetartással újra emelkedő pályára állíthatjuk szeretett hazánkat, sereghajtóból felküzdhetjük magunkat.

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

2013.május közepétől Bábiné Szottfried Gabriella, Vác térségének fideszes országgyűlési képviselője miniszteri biztosként irányítja a magyar védőnői hálózat 700 millió forintos uniós támogatásból történő megújítását – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere holdudvarában…

És közben el-elszólja magát:

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”

4

Ha tudná a kedves miniszteri biztos asszony, mennyire szégyellem magam!

2014.május 8-án elkészült írásunk folytatása! Itt olvashatják!

180 thoughts on “„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!” – a fideszes újgazdag kis liba beszólt!”

   1. Ingyenélő semmirekellő szégyellje el Ő magát hogy belőlünk élnek és csak a szájuk jár.De munkahelyet nem teremtenek.Majd megtudná mennyit kell tűrni,harcolni egy rohadt munkahelyért,és folyamatos rettegésben élni hogy meddig lesz munkahelye az embernek,és állandóan rettegni mi lesz ha nem lesz munkánk miből fogjuk felnevelni a gyerekeinket.Majd megyek hozzá ha megszűnik a munkahelyem adjon munkát!És annyi fizetést amennyit Ő keres.Gusztustalanok!Élne Ő annyiból mint más kiskeresetű vagy nem dolgozó ember.Beállítanám egy gyárba szalagmunkára!Majd megtudná mi az a munka!

   2. Bőszítik a népet rendesen. Nyitogatják a pofonládát.

  1. Remélem azért a sok támogatott cigány most szégyelli magát de nagyon!!!
   ÁÁÁÁ mit is gondolok hát az ország kutyái védik őket mintha aranyból lennének!!!
   Egy ki tanulás drága ribancunknak. A munka “főnév” egy célra irányuló erőfeszités,értékteremtő emberi tevékenység. Munka nélkül nincs termelés,termelés nélkül nincs igazi siker,jólét! Szóval erre kéne odafigyeljen drága ribancné nem pedig másokat szapulni azért amiről önök tehetnek hiszen ha önök politikusok akik annyira elvannak magukkal munkát teremtenek a dolgozni akaró MUNKANÉLKÜLI FEHÉR ember számára akkor senkinek sem kéne szégyellnie magát a támogatott cigányokon kivül! Nem pedig dobálózni ilyen olyan kijelentésekkel Pl: 47000 Forintból is meg lehet élni,Szégyellje magát akinek nincs munkája. Önök szégyelljék magukat hogy ilyet mondanak elvileg művelt politikusok!!! Dögöljön a fidesz. ÉLJEN A JOBBIK!!!!

   1. “kedves” Kiss János “úr”!

    Mennyire szánalmas is vagy valójában azt tudod ugye?Látszik hogy egy életedet megunt,megkeseredett valaki lehetsz,embernek direkt nem nevezlek hisz nem ember az aki másra vetíti le a bajait! Cigányozol de erősen és szítod az amúgy is nagy tüzet.Neked amint ezt a cikket is olvashattad nem a cigányok ellen kéne lenned hanem a saját fajtád ellen ugyan is ők rendelkeznek a te el lehetetlenítésedben nem a cigányok.Attól te hidd el nem eszel kevesebbet hogy vagy többet ha ellenük uszítod a népet hisz ők ugyanúgy megsínylik azt amit te!Amint látod épp a te fajtád lopja el a pénzed,épp a te fajtád az aki szarik rád és a te fajtád mondja rád hogy szánalmas vagy hogy nincs munkád.Azért tudjad azt is ha lenne munka,ha jobb lenne az ország helyzete a cigány is kevesebbet lopna vagy ártana,és nem szúrnák a szemedet!Itt mindenkinek össze kell fognia ezek ellen,ha tetszik neked ha nem,mert akármit fogsz tenni és tesz itt bárki,legyen az jobbik,legyenek azok rasszista csoportok,sajna vagy sem cigányok voltak,és lesznek is!A megoldás nem a kirekesztésükben van hanem az együttélés és a közös ellenség melletti összefogásban!Mikor jönnek erre rá a hozzád hasonló gondolkodású emberek???Sajnos a világban való megítélésünk is ezért ilyen szánalmas mert ez a kis ország nagyobb rasszizmust mutat mint némely nagy!Szánalmas,hogy 2015 ben még itt tart ez az ország felfogásban és minden másban.Nem a munkanélküliség a szégyen,hanem ez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ö nem szégyeli magát, pedig kellene. Ne a kocsisoron dolgozzon, habár oda való.

  3. Kis csillagom, ne csak a felső 10000-rel haverkodj. Azért mert valaki onnan azt látta, hogy jó leszel valamelyik estére ágybetétnek, és cserébe be teheted a segged közéjük, attól még nem kéne ilyen felelőtlenül dumálni. Hidd el nem mindenkinek van gyomra ahhoz, amit te csinálsz. Ha azt tisztességes munkának lehet nevezni amit művelsz, akkor az útszéli lányokat is be kellene engedni melléd a parlamentbe mert teljesen egyenrangúak vagytok. Ja bocs… azokat a lányokat többre tartják mint téged a parlamenti kollégáid. Szégyellje magát az akinek nincs munkája?? Gyere le Szegedre 80.000-rel a zsebedbe, keress albérletet, keress munkát,(haverok, szülők nem segíthetnek), csak saját magadra számíthatsz és abból amit magaddal hoztál élj meg 1 hónapig és mellette keress munkát. Jobb esetben mehetsz a Tesco-ba áru feltöltőnek (jelzem, az isten tudja hány diplomáddal kitörölheted a véresre kefélt segged!) Rosszabb esetbe pedig a fent említett lányok mellett kötsz ki. Igen,… tudom, hogy megfordul a fejedbe… áááá ez csak kamu duma és kifogás…. Kis csillagom várunk nagy szeretettel és nyilvánosság előtt mutasd be hogy kell csinálni. Egyből nézettebb lennél mint a Barátok közt. És végezetül ha már ennyire el vagy szállva magadtól, akkor jusson eszedbe az is hogy hazudozásból megélni, nem is rosszul, nem épp a legjobb dolog.

  4. És szégyelljék azok is magukat akik nem tudnak megélni 47.000-Ft-ból……..

  5. Kérdezném tőle kis anyám te ilyen hülyén születél vagy azért diplomáztál ,hogy ilyen hülye legyél

 1. Asszonyom !
  Nagyon szégyellem magam,nyugdíjas vagyok és nincs munkám.
  Szégyellem magam,mert megélhetési gondjaim vannak.
  Nagyon szégyellem magam,hogy volt védőnőként közénk keveredett valamikor.
  Asszonyom,Önnek is csak annyi jusson ennivalóra,amennyit megdolgozik érte.

 2. A vicc az, hogy igaza van…
  Az, hogy nem elég művelt kifejezni magát, meg kivételeket tenni – pl. nyugdíjas, diák -, az csak egy dolog. Várjuk a magyarázkodást.
  Még nagyobb vicc, hogy pont ők tesznek meg azért mindent, hogy minél kevesebb munkahelye legyen.
  Még ennél is nagyobb vicc, hogy a segélyen élősködést is ők támogatják…
  Ennek ellenére megnézném mit kezdene havi 47 ezerrel…

  1. Hogy én szégyeljem magam……még hogy én…. a hasonló emberek véleménye miatt voltam kénytelen elhagyni az országot, a népemet a családomat a jobb élet reményében.meret az “ön túlképzet ehhez a munkához” szolent sokszor hallottam….ezért tanúltam életemben hogy utána ezt halgasam, hogy emiatt ne kapjak munkát.Hogy abban a pozicióban valakinek a seggejuka vége üljön aki nem is ért hozzá, vagy éppenségel mint ön drága hölgyem valakinek fényesre szopkodta és beleült a székbe és most még van képe azt mondani hogy az én hibám. Ha önnek nem lenne olyan rokona vagy barátja aki segítette volna most éppen ön is ilyen vérlázító levelet írna ebbe a blogba. Maga holgyem és a hasonszőrű emberek az igazi népellenségek és hazaárúlók, mert miközben a nép szenved, önök meg usznak a fedhetetlenség és jószándék tengerébe. Önöknek kellene legelöszőr kiugrani ejtőernyőnélkül kiugorni, hogy példát statuáljanak a népnek, azt várni a raekciót. Maguk hölgyem a mai kór Sztálinja és Hitlerei akik csak zsarnokoskodnak és elnyomva a népet sztárolják hogy mekkora ászok, mert az országot….önök szerint…….rendbehozzák és irányítják……..

   1. Ez mind szép és jó, azaz így van, de ezen kívül azért ott van az is, hogy sok mindent nem lehet tenni, max egy x-et a megfelelő párt mellé.
    És ezen kívül ott kell alkalmazkodni, ahol lehet. Borsodban minimálbér kétszereséért nem mennek el segédmunkásnak az emberek. Akkor most?
    Túlképzett? Akkor felfelé kell törtetni, és megcsípni egy zsíros állást.
    Tessék megmondani, azon kívül hogy lesz#rom, mit lehet még tenni az ilyen alibi munkát végző, tolvaj-csaló politikusokkal?

 3. ha már ez a jóasszony ilyen okos, akkor örömmel várom a javaslatát hova tudok elhelyezkedni az alólam is kilopott hazámban!

 4. Tulajdonképpen igaza van . Ha valaki dolgozni akar akkor biztos talál magának munkát . Persze félre kell tenni a kényeskedést , meg ugye nem feltétlenül kell a képzettségnek megfelelő munkakör , de aki dolgozni akar az tud . A cikk egyébként undorító .

  1. Próbáld meg légyszíves Szabolcs megye valamelyik kistelepülésén ezt kipróbálni.Nagyot fogsz csalódni!

  2. A te véleményed az undorító!
   Miért? A többiek már elmondták. Kérdés, mit vagy képes belőle felfogni…

  3. asdf! Ha valaki dolgozni akar, az tényleg megteheti. De ha valaki jövedelmet (nem európai jövedelemről beszélek, hanem mondjuk magyar minimálbérről) akar magának, az kösse fel a gatyát.
   Ami pedig a “kényeskedés” félretételét illeti: ahogyan a cipőfelsőrész-készítő nem ért a gyógyításhoz, úgy az orvos sem ért a cipőfelsőrész-készítéshez. Tehát inkább maradjunk abban, hogy a megfelelő embert a megfelelő helyen kell alkalmazni. A tahó hozzászólásodhoz még annyit: ha a párt elküldene olyan munkára, amihez fingod nincs, mondjuk negyed annyi fizetésért, vajh mit szólnál?

  4. Tisztelt asdf!
   Én meg vallom kerek perec az őszintétt és jöhetnek utána a fikázások nyugodtan 🙂 23 éves egyedül álló anya vagyok és 2013 februárjától nem volt munkám egészen szeptember végéig!És tudja miért nem vettek fel dolgozni?Mert egyedül álló anya vagyok vagy mert túl fiatal!Tudja nem vagyok finyás jelenleg egy kocsmában vagyok pultos hogy a gyerekem szájába enni tudjak adni!Kín keserves és sokáig tartó kereséss után találtam ezt is!Ha finyás lennék nem viselném el a minden napos zaklatást és a részeg emberek balhézásait 60 ezer forintért!!!!!Cseréljen a mai fiatalokkal!Általában minden munkahely szakirányú képzetséget és a szakmában eltölt bizonyos idejű tapasztalatott kér!Könyörgöm hogyan legyen tapasztalattom a kereskedelemben ha fel sem vesznek sehova!!!!De az ilyen nem törődöm csak fikázom a másikat embernek nem is értem minek beszélek!Illetve magához a cikkhez hozzá szólva a szőke picsája teremtsen munkahelyet!

  5. Egyrészt érhető a felháborodás, hisz a fideszes-mszmp-s havarjaival együtt lopták-csalták szét az országot. Kínában már tíz éve lefejezték volna őket…
   DE! És ezért most mindenki utálni fog, de leírom.

   1, ha nincs munka, el kell költözni olyan helyre, ahol van, vagy el kell kezdeni megtermelni az élelmet, minimális befektetés, és ugye volt egy minden roma lakjon jól vagy milyen akció is… (tehát lehetőség van, támogatás is ha nem bssza el az állam…)
   Oké, nem mindenhol lehet elkezdeni. DE! A helyiek ha össze tudnának fogni, még a polgármestert is rá lehet beszélni mindenre, vagy elzavarni, de ez senkinek sem jut eszébe…
   Miért van az, hogy csak egy-két ember kezd valamit a helyzettel, a többi csak sír, hogy nincs munka? Jó, romák még munkáért sem sírnak, mégis kapnak segélyt, tehát a segélyezési rendszer is el van b@szva…

   2, sok vállalkozó sír, hogy nincs elég nyugdíja. Hát igen, ha minimálbérre jelentették be magukat, mert úgy volt az olcsóbb, akkor csak sírjanak. Lehet nem bmw-vel kellett volna járni, hanem valamit félretenni öregkorukra. ÉS rajtuk kívül a többi emberre is igaz, hogy általában hülyék a pénzügyekhez. Oktatás hiánya, oks. Ott az internet, létezik önképzés.
   Ha az állam szivat a sok cégadóval, átviszem a céget egy szomszédos országba, minden lehetőség adott… lehet akár Angliában is bankszámlám, nem kell sz&pni a magyar állam balf@szsága miatt…
   Ez már régen nem az a világ, ahol az volt a f@sza gyerek, aki lehúzott 50 évet a ktsz-ben… A mai világban igenis váltani kell, ha többet akarsz keresni. Ha nem tudsz váltani, tanulnod kell, hogy tudj váltani, és így többet keress! Sőt! Szakmán belül is kellene munkahelyet váltani a jobb fizetésért, mert nagyon ritka az olyan munkáltató, aki jelentős összeggel, folyamatosan emeli az alkalmazottak bérét.

   3, egyedülálló nyugdíjas, kismama. Egy család anyukából, apukából, gyermekekből áll. Akiknek kötelessége gondoskodni a szüleikről, hogy ők is gondoskodtak róluk. Sajnos ezt a képet is szétzúzták az elmúlt évtizedek.
   A házasságok nagy része válással végződik, és nagyban megnőtt az élettársi kapcsolatok száma is. Nem mondom hogy minden esetben egyénenként, de valahol ez – is – el lett k#rva… Persze, biztos szerepe van ebben a versenyszférának és a modern életnek.
   De ameddig mindenki csak panaszkodik, ahelyett, hogy cselekedne, addig nem jutunk előbbre.
   Nem ehhez a ponthoz tartozik, de a megélhetési gyerekcsinálókért nem tudok könnyet ejteni, sőt, büntetni kéne.

   Lop, csal az állam, megszivat? Hát mit tudok tenni? Választáson jó helyre teszem az x-et, vagy tüntetek. Tüntetés ugye kizárt, mert itt mindenki csak tűr, ha meg békés a tüntetés, sz@rnak rá nagy ívben a politikusok…
   Marad az a megoldás, hogy megpróbál az ember boldogulni. Ha itthon nem megy, hát küföldön.

   Sajnos azokat sem tudom sajnálni, akik felelőtlenül vettek fel hitelt, és most azért nincs házuk. Ha nettó 80at keresek, nem veszek bmw-t… persze igaz ez az államra is, sőt, ott még fokozottabban igaz, lásd beleültünk a magánnyugdíjakat, mégsem csökkent az államadósság…
   Persze tisztelet a kivételnek, mielőtt érthető és egyedi eseteket soroltok fel!

   1. 1. Egyrészt egyetértek azzal, hogy sok embernek csak a siránkozás megy, dolgozni nem akar… amikor az ország egyik legszegényebb régiójában (borsod) könyörögni kell lassan, hogy sima segédmunkást kapjon az ember (a minimálbér kétszereséért), holt szezonban (tél – építőipar), akkor nekem ne jöjjön senki siránkozni…. A közmunkások egy része semmi másért nincs ott, csak azért, hogy meglegyen a napi cigi, bor meg valami száraz kifli (kb erre elég a “fizetésük”) Ez a tapasztalatom! Sajnos vannak olyanok is, akik szívesen vállalnának más munkát is, de nekik meg lehetőség nincs… a szomorú, hogy nem egy lány jelentkezett már nálam, hogy betont is hordanának ha kell, csak legyen munka… Rengetegen elmentek innen külföldre, azt hiszik, hogy ha nem is dolgozik, segélyből jól eltengődik… sajnos azoknak is jelentős része csak azért megy, mert azt hiszik, hogy 0 munkával “kaszálják” a zsét… viszont az angolok-németek, nem hülyék, azért fizetnek amiért megdolgoztál…. ezért is jönnek haza sokan 1-2 hónap után panaszkodva, hogy “ez nem nekem való munka”…. mert dolgozni kellene!

    2. Az előre látó vállalkozó bolond lenne magát bejelenteni magas fizetéssel! Gondolkodjunk már logikusan… ha bejelenti magát pl 120.000 forint bruttóra, akkor kb 80.000 a járulék…. ha 300.000.re, akkor majd 200.000 …. Akkor inkább bejelentem magam minimálbérre és havonta befizetek 100.000 forintot olyan életbiztosításra, ami életjáradékot ad 60 éves kortól…. ha 30 évig ezt fizetem (a magasabb összegű bejelentés helyett), akkor összesen 36 millió forint gyűlik össze, ami ráadásul kamatozik is, tehát számoljuk kb 45 milliós összeget…. ha arra kalkulálunk, hogy legalább 80 éves koromig fogok élni ez akkor is havonta 187.500 forint nyugdíj, vagy egy összegben felvehető pénz…. Ráadásul ott van még a minimálbérem után járó alapnyugdíj, ami ha pl 50 ezer forint, úgy már a havi “bevételem” 237.500 forint, ami nem rossz, főleg ha a 30 évnyi vállalkozásom alatt mindent beszereztem amire szükségem van… Emellett persze pöröghet tovább a cégem, mondjuk a fiam által… Míg ellenkező esetben befizetek havi 200.000 járulékot, azaz 30 év alatt több mint 70 milliót és kapok érte mondjuk állami nyugdíjmaximumot 120.000 forintot, ha épp lesz aki kitermelje…. az előző valahogy biztosabb lábakon áll… Persze sokan nem így gondolkodnak, pedig a 20-30 milliós bmw ára majdnem kiadná ezt a nyugdíj összeget… de sokaknak ez csak pitiáner aprópénz lenne…

  6. Jaj szomorú Magyarország,ennyi kényes ember lakná? Most ezt komolyan írtad?Vannak akik “bármit” elvállalnának,de már “bármi” sincs.Te a holdon élsz? Na és ha esetleg talál,mert jaj istenkém,nem kényeskedik,akkor keres vele annyit amennyiből talán két hétig meg lehetne élni,de csak lehetne,ha nem volna lakásrezsi,meg stb. A cikkben nincs semmi undorító,csak bemutat egy életutat,egy olyan emberét aki bezzeg nem kényeskedett. Na látod ő aztán nem kényeskedik,hanem elvállal olyat is ami nem a képzettségének megfelelő.Nézd meg a Magyarországi munkanélküliek számát,és add hozzá azokat akik már kiestek a rendszerből,mert már nem kapnak munkanélküli ellátást,mert az ugyebár,megint csak a kényeskedőknek ,elég rövid ideig jár. Tudod mit,talán egyszer kerülhetsz ilyen helyzetbe,nagyon várnám akkor mit is mondanál,biztosan te sem kényeskednél elvállalnál bármit. És megélnél abból a pár tízezer forintból. Megnézném szívesen.

 5. MI SZÉGYELLJÜK MAGUNKAT????? AKIK EGY ÉLET MUNKÁJÁVAL ODA JUTOTTUNK HOGY SEMMI JÖVEDELMET NEM KAPUNK OLYAN PARAGRAFUSOKAT ÁLITANAK FÖL HOGY 33 ÉV MUNKAVISZONY UTÁN EGYEDÜL NEVELEM UNOKÁM ÉS AZ Ő JÖVEDELME AMIVEL A GYÁM ELSZÁMOLTAT,SEMMIRE NEM VAGYOK JOGOSUL. FELEMELTÉK 65 ÉVRE A NYUGDIJKORHATÁRT HOGY TUDJÁK SOKAN NEM ÉRIK MEG A HATÁRT,IGY MÉG ÉN IS NÉLKÜLÖZÖK TARTOZÁSOKKAL 4 ÉVET MIRE NYUGDIJIDŐBE BELE ESEK. EZ SZÉP!!!!

 6. 2010-ben nem volt választás Jeruzsálemben, hogy a “szégyellje magát” itt indult ? Remélem a következő választás után EZ is szégyellni fogja magát ! Egy esetleges rovancsolást követően pedig biztosan lesz munkája, mert úgy tudom, hogy már kötelezően dolgozni kell azoknak, akiket hónapokon, éveken keresztül őriznek, vigyáznak !!!!

 7. Barátomat, aki megszólta a családja által működtetett kórházi büfé mutyijukat, kirúgatták a kórházi állásából. Most szégyelli magát. Igazolom, hogy minden állítás igaz!

 8. A (ki tudja, kik hátán) felkapaszkodott asszonyság bizonyára nem tudja, mit beszél. Ezért bocsássunk meg neki! [ Atyám, bocsáss meg nekik, hiszen nem tudják, mit tesznek! (Lukács 23.) ]
  Feltétlenül ki kellene próbálni – ajánlom neki! -, hogy a havi 47 ezerből hogyan tesz gesztenyével töltött pulykamadarat a karácsonyi asztalra. Ami a 47 ezren felül van, minden hónapban utalja át nekem, bizonyos vagyok benne, nálunk jobb helye lenne.

 9. A politikus olyan mint a galamb: Amikor lenn van a földön akkor eszik a tenyerünkből, de amikor felemelkedik akkor szarik a fejünkre!

 10. Felül-mondhatnám-mellben jó,talán ezért tünt fel valakinek…
  Nem tudom,mikor nyugger-kort eléri,mire tud emlékezni,ami a teremtő munkát illeti???

 11. Te csökkedtagyu lotyó,a pofád lapos!!!Ha a jóisten mellénk áll remélem májusba má lehajtott fejjel szégyenled magad mert nem lesz munkád!!!! a szegény magyar között nem lesz helyed a tolvaj kormány meg el lesz űzve na majd akkor ugass!!!

 12. Nekem sincs, de csak azért, mert NEM FOGOK ADÓT FIZETNI ennek a szemét bandának!!!! Majd ha lesz egy normális vezetés és megérdemlik, majd akkor fogok ADÓZNI, ADDIG NEM. Én itt élek, MAGYAR vagyok, nem FIDESZES, nem MSZPS, nem JOBBIKOS, nem POLITIZÁLOK, nem SZAVAZOK, nem ADÓZÓK! MINDEN POLITIKUS MENJEN A PICSÁBA.
  MINDENKIT BUZDÍTOK HOGY MÁS SE TEGYE!

 13. Igen nincs munkám, mert nincs munkalehetőség ha van akkor meg a szakmai végzettségem miatt elküldenek p*ba….

 14. Munkát mindenki találhat ebben az országban, ebben igaza van a drága jó miniszteri biztos, ami biztos asszonynak! Megfizetni – na, azt nem hajlandóak a hozzá is hasonló közpénzkaparó lázárjánosok! Pedig szétrohad az ország, mert a munkást, amelyikhez a dolgos kéz tartozik, etetni is kellene, de akkor miből nőnének ki a fidesznyikek mesés vagyonai? Szó se róla, loptak az előzőek is, de a forrásaikat szemérmesebben válogatták meg és tartózkodtak az elégséges meghatározásától is, amit ezek 47 ezerben konkretizálva a pofánkba böffentettek.
  Ápolónő – le a kalappal! Ez egy felelősségteljes, elhivatottságot és odaadást igénylő szakma. Igazi emberi próba egy nő számára, vagy inkább megpróbáltatás, tekintve a jelen körülményeket. Mennyit is tevékenykedett a szakmában a Nagyasszony, amitől kicsírázott benne a humánum? A szakmai gyakorlat idejét? Tehát amíg papírt nem kapott? Lószart sem tud a betegápolásról, beteggondozásról. Legfeljebb annyit, hogy neki ez direktbe büdös, de talán, ha begyűjt még egy pár papírt, akkor politikai oldalról is megtámogatva beülhet a szakirányításba. Ott már van lóvé, és a szakmai vezetéseket ma uraló dilettantizmus közepette feltűnés nélkül tarolhat ő is.
  Persze, csak ha kerüli a cikkben többször említett cinikus kinyilatkoztatásokat. De ő is abba az öreg hibába esett, amibe rendre beleesik a többi hozzá hasonló törtető, hogy azt hiszik, miközben erőltetett menetben kúsznak felfelé az uborkafára, a pozíciójukkal és a pénzükkel arányosan jön az ész is. Pedig nem. A szerénység meg pláne nem.

 15. Takarodjál ki a parlamentből, nem ezért választottak meg az emberek. Diplomás, nálad okosabb, értelmes emberek bolyongnak az utcákon, lehazudva a diplomájukat, hogy álláshoz jussanak. A szakmabelieknek sincs tisztességes megélhetésük ebben az országban. Mindent eladtatok, mindent szétosztottatok magatok között. Elvárnátok, hogy mindenki közmunkán tengődjön, ti meg habzsi-dözsi. Nem azért vagy ott, hogy bíráljál, hanem hogy tegyél azért, hogy az emberek ne haljanak éhen, ne kelljen megalázkodniuk, mert nincs a képességeiknek, képzettségeiknek megfelelő munkájuk. Húzzál az utcára levelet seperni.

 16. Milyen sereghajtókról beszél ez? 2004-ben N1 volt
  Magyarország az újjonan csatlakozottak között !!! csak mondom most az utolsók 10 év után. Ez alatt az idő alatt az emberek kilátástalanságába kergetésén kívül semmit nem tettetek az emberekért !!! ,de Ti politikusok Milliárdokat tettetek zsebre !! Igen nyertünk volna,ha Ti rohadékok nem a saját érdekeiteket helyezitek előtérbe a választó polgáraitokkal szembe és saját zsebre működtök ott ahova ”mi” választottunk meg tittekett,hogy becsületesen rendezzétek az országunk dolgait.”Szégyellem” igen,hogy nincs munkám,de ehhez az is kellet,hogy pl.-Gyulán az utóbbi 15 évben 10 000- azaz TÍZEZER!!!!!! főre jutó munka hely szüntmeg!!! Köszönjük Nektek kedves parlamentben ülő ””’igaz becsületes”’ politikai elit??????

 17. „SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”
  IGEEEEEN???????
  Én nem szoktam ilyet mondani, DE ROHADJON MEG AKI ILYET KÉPES KIMONDANI A RETKES POFÁJÁN!!!!!!! Próbálja meg milyen munka nélkül élni … megélni…. túlélni…
  Amikor nem kellesz sehová és nem azért mert hülye vagy, vagy nincs képesítésed…..
  Nem magasról kell pofázni pénzzel a zsebedben , hanem ki kell próbálni milyen az amikor nincs munkád!
  Utána szónokolni …. de ne ilyen baromságot!
  Egyéb esetekben kifejezetten cizelláltan és kulturáltan szoktam fogalmazni, most ettől eltekintettem mivel VALAMI kiverte a biztosítékot… Akinek megsértettem a szépérzékét attól BOCS!

  1. Szevaszt-tok!

   Nem kell bocsánatot kérni tőlük – hisz a jelenlegi helyzetet ők hozták létre –
   én mint megszívatott 2014.február 14-én leszek 62 éves – rok. ellátott – talán NYÖGDÍJAS? – NEM TUDOM – MAJD MEGLÁTJUK – DE MEGÉLHETÉSI PROBLÉMÁM VAN – MA ÉS ELŐTTE – ANNAK AKIK EZT TETTÉK A MOCSKOK – APJÁT ANYJÁT VÉDTEM A TRAUMÁMIG! UTÁNA MEGVILÁGOSODOTT ELMÉM – ÉS TÜKÖR TISZTÁN LÁTOM VÉTKEIKET! AMIK A KÖVETKEZŐK:
   FELÉPÍTETTÜK A BÖLCSÖDÉTŐL – ÓVODÁTÓL – ISKOLÁTÓL GYÁRAKTÓL – MEG STB. MINDENT, HOGY GYERMEKEINKNEK JOBB LEGYEN – EZEK MEG ELLOPTÁK – NA NEM EZT MONDTÁK MERT EZ GÁZOS LETT VOLNA – AZT HIRDETTÉK – ÚJGAZDAGOK – HOPPÁ!
   E L P R I V A T I Z Á J Á K – EBEN -GUBA – A P R I V ÉLÉ G I U M – AZZAL – A JÓ KURVA ÉLETBE VELÜKKEL – – elég tapasztalattal mondom – írom le, hogy ezek cinkosok – a btk-ban társtettesek a köztörvényes bűncselekmények elkövetésében – pont ezért nem megbocsájtani – kell ha nem tudatosítani buta és ostoba fejükbe bele verni, hogy semmi sem tart örökké – és amit ad az kap – és ez a biztos –

   ID. Kiss László

 18. asdf és mindenki más.
  Ha úgy gondolják kedves , hölgyek és urak , hogy van munka, kezdjék el azt a kan-ossza járást ami ezzel jár, zepter, royal , gombás kv meg egyéb marhaságok eladása , nos erre van munka , ha ez munka lenne, minden más kizárt , akkor miről is beszélünk. nem az észt kell osztani, ki kell próbálni, átverés az egész.

 19. Bárcsak te lenél munka nélküli .. és tudnád milyen érzés mikor minden forintot be kell osztani h ne halj éhen.. igaz neked ijenre nincs gondod mert csak pofázni tudsz és felvenni a magas fizetésed.. honan is tudhatnád hisz mindig minden a picsád allá volt téve..

 20. MOCSKOS SZŐKE PICSA ! Hogyan tudsz pofázni ? És miért is ???
  Ti csináltatok munkanélküliséget ?
  TE ! Nyomorék ! Idióta !

  2 érettségivel, egy szakközép iskolával, két szakirányúval és két szakmával, nem vesznek fel még a tescoba sem árufeltöltésre…

  MIRŐL beszélsz TE LIBA !!!! Basszon meg Jeromos !

 21. Tisztelt mindenki!

  Mióta elvégeztem a szakközépiskolát,én azóta dolgozom.16 éves munkaviszonyom van,de mit tudok felmutatni?Sok milliós adósságot,egy elárverezett házat.Meg azt hogy hetekre otthon kell hagynom a drága családomat,hogy el tudjam tartani őket!Hát köszönöm MSZP,FIDESZ!!!Menjetek a jó büdös k…. anyátokba!!!Mindegyik csak a sajátját hajtja és az emberek meg éhen hallnak!!!

 22. Mint statisztikajavító közfoglalkoztatott, aki egyébként retkes lábú munkanélküli, össze-vissza szégyellem magam 🙂

 23. Ez a hivatalnok egy korlátolt …Aki oda kerül valóban azért került oda,hogy segítse az Országunkat ,nem bírálnia kell…De ennyi az esze is sajnos,amit közzé tett…Az ilyen emberszabású valóban hibát követett el ezzel a mondatával…Itt derült ki mennyire közömbös ….

 24. Kurva Anyját!
  Ha nincs munkalehetőség mert rokkant valaki akkor is szégyelje magát?
  Az aki ilyen szar törvényeket hoz hogy csak annak legyen jó aki a parlamentben növeszti a seggét?
  Undorító!

 25. Gavallér János

  Magyar jelen

  Futottam eléd, mégsem jöttél közelébb!
  Mond holnap: – Mire vársz?
  Tapossam az időt belőled előrébb?
  És ha kinyögöd majd a hajnalt,
  nyugalmat oszt a felkelő nap?
  Vagy a sírásók lélekkortyintó búja
  mossa torkunkról le a fuldoklást?
  Mélyül sírunk, vagy csírázik lelkünk?
  Édesded tekintet ciánt szór
  álmaink hűs talajára – reform,
  kiadáscsökkentés, adómorál-,
  s lógunk a holnapkosarán, bambán.
  Míg volt se jutott, eztán már nem is lesz.
  – Aposztrofálják felénk a magyar jelent!-
  De sok táncot roptak távol a hazától,
  szórták a világba szerteszét a pénzt,
  ami itthon alig volt, ott mindenre jutott:
  Vadkapitalizmus, milliárdos-örvény
  vitte kacsalábon forgó bankszámlákra
  apáink becsület-verítékét. Nekik jutott!
  A társadalmi igazságosság alapja a rend.
  Nekik jutott! Könnyeken hízott barmok
  mulattak, mulattak az Antillákon,
  vagy síeltek az Alpok lejtőin,
  s fillérekről vitatkoztak a sajtó hasábjain,
  mert ők okkal, vagy ok nélkül,
  akkor és ott voltak, ahol, és amikor kellett:
  Nekik jutott! De a nép – Az Isten adta nép!-,
  nem érdemelt semmit, a jogállamban!
  Mert ez itt már a Kánaán! Jogállam van.
  Sose volt jómódban él a múlt férge,
  fészket rakott nekik a mohó világ.
  Csak nyúzzák, faragják a „bűnös népet”!
  S ha eszükbe jut, – két buli között,
  míg sír a nép- kik hátán csattan az ostor,
  lerészegednek egy-egy wellness hétvégén
  – Nekik jutott!-, s szabad bűnbe fojtani a mát.
  De mi csak kérdezzük, kérdezzük a holnapot:
  – Ugye felkel még a nap, s tehetünk értük valamit!
  De ha így marad e rongy világ,
  minek ébredjek hajnalhasadáskor,
  miért fussak a perc után,
  hisz már mammon-illanás gyárt illúziót,
  s szúrja a szemem a pazarlás.
  Tejre, kenyérre sokaknak nem jut!
  Jogállamban – Nekik jutott!-, éhen lehet halni!
  Csukódott az ajtó, vannak bent, s vannak kint.
  Kit érdekel a vágy, a holnap,
  ma jött a nyomor, utánam.
  Vírus-járvány árnyékaként követ
  a munkám – mert semmit nem ér, a bér!
  Napról napra drágább az életem,
  s nem ér a munka egy fabatkát sem,
  ha az életnek nincs célja,
  és nem hozhat újat a holnap:
  Árnyékai lettünk önmagunknak.
  Már nincs mit osztani, másé lett minden.
  Csak az ország van tecchalott állapotban,
  a manézs csillog, s mi mély hipnózisban.
  A varázsló pálcája lebben, zúg a taps,
  szájtáti papírjog hangszórón hőzöng.
  Márión a sor! Valami történni fog az éjjel,
  mert holnap már nem ugyanaz a nap kel fel,
  egyszer fel kell ébredni álmainkból,
  a hipnózis véget ér, dördül a pisztoly,
  sikolt a vér! A tükörből valaki visszanéz.

 26. Szégyelld magad a tolvaj fideszes bunkó csutitolvajcigány Kárpátok Törpe Cigány Géniusza 2.0 főnököddel együtt! Amit a szintén tolvaj maszopos akasztani való maffiózok még az országban hagytak, azt Ti lopjátok szét, és közben kioktatjátok a nyomorgó népet. Remélem hamarosan úgy jártok, mint szárnyaló elődötök a Kárpátok Törpe Géniusza 1.0! Annyi pénzünk még van, hogy a skulókra összeadjuk!

 27. Ekkora idiótát még nem láttam,szerintem a munkanélkülieknek el kellene menniük hozzá,hogy lássák,mennyien is szégyellik magukat és követelni tőle,hogy annak a pár ezer/százezer embernek biztosítson munkát,hogy ne kelljen szégyelniük magukat,de addig ne mozduljanak mellöle,amíg nem ad munkát!!!!!!!

 28. Szégyellem, hogy valaha a kolléganőm volt. Azt hittük, milyen jó lesz nekünk, ha egy szakmabeli képviseli az érdekeinket, de még ez sem jött neki össze, 2002 óta várunk a fizetésemelésre, amit tavaly kapnunk kellett volna, csak sok helyen az önkormányzatok lenyeltek, s lassan már mi is csak éhbérért dolgozunk, s többen tervezik a pálya és országelhagyást, hogy meg tudjanak élni. Mert munkánk ugyan akad, DOLGOZUNK, csak megélni nem tudunk belőle, mint oly sokan ebben a szép, dübörgő gazdaságú országban……..

 29. Csődbe ment a vállalkozásom, a Munkaügyi Központban beregisztráltam, nem vagyok jogosult semmire, 10 fillért sem kapok, többekkel megismerkedtem, akik hasonló cipőben vannak, a munkanélküliek kb 50 %-a semmiféle ellátást nem kap..ha valaki tud igazolni az utolsó 3 évben egy év munkaviszonyt, az 3 hónapig kap munkanélküli-segélyt..utána csak 22.800 Ft-ot, de csak akkor ha háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 28.800 Ft-ot, magyarul ha a házastársnak van egy nettó 80 ezres fizetése, meg jön a családi pótlék, akkor az kizár még ebből a nevetséges és felháborító segélyből is..Munkát keresek, de csak ilyenet találok, hogy pl. ingatlanközvetítő jutalékos rendszerben pangó piacon…telefonon zaklatni az eladókat, nagy nehezen rávenni őket, hogy megbízást adjanak, lefényképezni a lakást, és bemutatni az érdeklődőknek..akár napi 10-12 órában dolgozni, és lehet, hogy hónapokig nincs belőle pénz, mert jutalékos , lényegében fekete-munka..a számlázást megoldják okosba! Ha nem lenne tartalékom a korábbi jól menő vállalkozásból, és szerencsém, hogy nem vettem fel egy fillér hitelt, akkor a BŰNÖZÉS-en gondolkodnék..kényszerből….
  Van egy megvalósítható, politikai megoldás, gazdaságpolitikai eszköz! FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM! Minden hónapban, mindenkinek alanyi jogon! (Ferge Zsuzsától Surányi Györgyig kiváló szakértők, tudósok is támogatják)
  https://www.facebook.com/events/194331790771515/

 30. “Szégyellje magát, akinek nincs munkája” Nos, én nem szégyellem, bár az igaz, hogy a gyerekeim igen, az iskolában az osztálytársak előtt nem hencegnek az apjukkal..
  Sőt, ha a bűnözés útjára lépek, azt sem fogom szégyellni!
  “Tiszta szívvel betörök,
  ha kell embert is ölök” (József Attila)
  Nos én azért embert nem ölnék, Istent félem, embereket becsülöm, humános értékrendem nem engedné meg ezt, még a szegényektől való lopást sem, de például az óriási profitokat felhalmozó multitól, miért ne?
  Svájcban egymillió Ft-ra emelték a minimálbért 2013-ban, így az ottani Lidl-ben és egyéb szupermarketekben a bolti pénztáros, eladó, árúfeltöltő ennyit keres, miközben az árak nagyjából ugyanannyiba kerülnek, mint nálunk..Például egy alapvető élelmiszert, SÖRT (folyékony kenyér) ugyanannyiért vehetek Nyugat-Európában, mint itthon..Amszterdamban jártam, 80 eurocentért (240 Ft) megkaptam nemcsak a Heinekent, hanem a legjobb trappista, belga söröket is..
  Akkor hogyan lehet, hogy nálunk minimábért (65-70 ezret) keresnek az alkalmazottak ezeknél a cégeknél..Úgy, hogy ÓRIÁSI PROFITOT tesznek zsebbe a vadkapitalisták, a dolgozókat pedig kizsákmányolják..
  Nos, én azt tervezem, hogy olyan bandát szervezek, hogy 4-5-en együtt mennénk lopni a Sparba, Tesco, Lidl-be, főleg olyan helyre ahol csak egy biztonsági őr van..Lenne a csapatban egy konszolidáltabb külsejű hajléktalan, aki látványosan lopna valami apróbb értékű dolgot (mondjuk elkezdené megenni a kiflit és téli szalámit) feltartja a biztonsági őrt..jegyzőkönyv, úgysem tudnak vele mit tenni, pénzbírság kifizetésére nem képes, max leültetik, akkor melegen lesz pár napig.(az adófizetőknek meg belekerül havi 240 ezer Ft-ba a börtönben való tartása – ha egyáltalán eljut odáig a dolog) amig a biztonsági őr, meg a személyzet vele foglalkozik, bűnbandám többi tagja értékesebb dolgokat próbál zsákmányolni…ha lebukunk is, 50 ezer Ft alatti szabálysértési ügy…
  Vélemény?

 31. Annak ellenére, hogy a hölgy nem volt alkalmas polgármesternek (nem a politikája, vagy a pártkötődése miatt, hanem mert buta szegénykém mint a föld) , az éppen regnáló Tiszta Forrás Szövetség 1000x rosszabb! Náluk jellemtelenebb, gerinctelenebb társaságot ritkán látni, mindemellett amit az előző ciklusról írtak, szinte kivétel nélkül igaz ma is.

 32. “Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest”
  Mi egy törvényszegés egy törvényhozáshoz képest!
  Főként a ha a törvényeket ilyen pénzéhes, primitív, bárgyúan ostoba, de kétségbeejtően beképzelt, MAMMON-imádó emberek hozzák, mint fent nevezett személy…
  Ma olyan világban élünk, hogy aki száz és százezreket rabol, bírája lészen annak, kit a szükség garast lopni kényszerít!
  BÁBINÉ SZOTTFRIED GABRIELLA! Dózsa György népe, az 1514-es parasztfelkelés idején a Te fajtádat elkapta, férje előtt megerőszakolta, majd felkoncolta..Majd férjét karóba húzta! Aranyait, ékszereit kisajátította, finom borát megitta, lovait, ökreit elhajtotta..Végül házát, kastélyát feldúlta, majd felgyújtotta!
  Hallgasd meg!
  Dózsa György unokája vagyok én!
  http://www.youtube.com/watch?v=57X31N2Byzw

 33. Te büdös fideszes kurva! A cigányok 90% -ának nem kellene szégyellni magát? Pedig azokat ti tartjátok el! Illetve mi normálisan dolgozó állampolgárok! Fizetitek nekik a vizet, az áramot,a szemétszállítást,és még házat is adtok nekik! A szaros gyerekeik még az általános iskolát sem képesek elvégezni,pedig ingyen kapják a tankönyveket,plusz még ingyen zabálnak! Mindig azt pofázzátok hogy fel kell őket zárkóztatni,de már hová??? Amelyik fel akart zárkózni,az meg is tette! De amelyik normális cigány,és dolgozik,azt nem támogatjátok,csak a büdös,mocskos fajtáját!

 34. Megértem az összes kedves felháborodott hozzászólót. DE:
  Mégis hol a fenébe mondta ezt baromságot a kisasszony? Mert a cikk szépen felgyöngyöli itt a Nagy Összeesküvés minden részletét, csak azzal az aprósággal marad adós, hogy belinkeljen egy videót, rádióriportot, cikket…bármit, ahol ez a kijelentés elhangzik. Enélkül meg az egész olyan, mint a Smittpál doktorija, meg a Feri szakdolgozata: KAMU
  (Én rákerestem a neten, de mindenhol csakis erre az egy blogra jutunk vissza, mint forrásra)
  Cogito ergo sum

  1. Kedves Another,
   látod nem tűnt el a bejegyzésed.
   A cikkben ez szerepel: „Ezt egy olyan cikkben mondta a Blikknek, amelyben a legjobban fizetett tisztviselőket keresték.”

 35. Ha úgy érzed, több boldogságot is elbírnál, dönts most úgy hogy megcsinálod ezt:
  Mostantól nem politizálsz.
  Mostantól nem hibáztatsz másokat.
  Mostantól nem figyeled más emberek életét sem filmen, sem a valóságban.
  Nem ítélkezel sem előre, sem utólag.
  Söpörd ki a szemetet!
  Mostantól magadba fektetsz figyelmet, időt, pénzt.
  Tedd meg ezt!
  Hacsak nem gondolod úgy hogy rossz befektetés lenne. 🙂
  Egy hónap múlva mondd el a tapasztalataidat!

 36. Könnyen beszél az akinek elég csak megmutatni a picsuláját a fideszes képviselők között, úgy bárki fenntartja magát – de az nem munka hanem prostitúció.

 37. A generációm 70% már külföldön dolgozik!
  Kedves hölgyem!!
  Önnek kellene szégyellnie magát, hogy a generációm üldözötté vált…az ilyen fajta álláspontja szerint.
  De se baj…önök, csak tömjék a zsebüket a mi rommá-cibált adóinkból!
  A professzoraink, és a tehetséges szakembereink meg vállaljanak más országban állást…adóznak más országnak!

 38. Csak pár elgondolkodtató adat hogy vajon a kis drága hölgyemény mennyit kereshet .
  Gyimesi Endre havi 1,790 ezer forintot kap a levéltárakért felelős miniszteri biztosként
  Horváth Zsolt (Fidesz, 1,723 millió+975 ezer forint képviselői fizetés)
  Mihálovics Péter (Fidesz, 1,556 millió+808 ezer forint képviselői fizetés)
  Szászfalvi László (KDNP, 1,374 millió+626 ezer forint képviselői fizetés) követik.Ja és hozzá teszem ez 1 havi fizetés

 39. Érdekes, írtam egy hozzászólást arról, hogy a cikk adós maradt a hölgy kijelentésének forrásával. A nagy fikázás közepette elfeledte közölni, hogy hol is jelent meg az egyébként roppant magvas gondolat.
  A hozzászólás eltűnt.
  Ezek szerint az alábbi kijelentés ekként módosul:
  MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, AMI AZONOS AZ ENYÉMMEL!

  Ismét egy kamublog.

 40. Felháborító, amit mond ez a nő, nekem sincs munkám, 22 éves vagyok nemrég végeztem az iskolában 3 hónapot dolgoztam imádtam a munkám, de most 4 hónapja nem dolgozom! akkor én is szégyelljem magam, mert egyszerűen nincsenek munkahelyek és nem tud az ember hova menni???Érettségizett okj-s ápoló vagyok és mindenhol csak visszautasítanak mert létszámstop van, leépítés abból a munkaerőből, ami lassan eltűnik, nem akarják kiképezni a pályakezdőket, mindenhol elvárják legyen két éves gyakorlatod de könyörgöm hogy és hol szerezzük meg a gyakorlatot, ha fel sem vesznek,mert pályakezdő vagyok?!!
  RÖHEJES és még mer ilyen kijelentéseket tenni az,akinek a zsebét milliók ütik és még nem kellett nélkülöznie! Meg persze fideszes seggnyaló, elnézést a kifejezésért!
  Nem merik felvállalni, hogy szar az amit csinálnak szétrombolnak mindent, ami eddig jó volt! Azért variálnak mindennel, mert egyéb értelmes dolgot nem tudnak csinálni!
  Ez az én szerény véleményem fiatal és nő létemre!

  1. Tünde: Külföldön 3000 eurót kap kézbe egy OKJ-s ápoló (Írország), menj, vissza se nézz. Én nem bántam meg.

 41. Van pofája???
  Egy másik honlapon olvastam ugyan erről a hírrel kapcsolatban
  “A munkámat tisztességgel végzem, ezért az ágazati miniszter által meghatározott juttatást elfogadni nem gondolom, hogy szégyen lenne. Szégyen az, ha valaki annak ellenére sem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá, vagy pedig nem tisztességes úton jut pénzhez.”

  Az utolsó sorban az irónia csak egy “picit” van jelen nem?
  Lehet hogy nem végeztünk jogi egyetemet sehol, de hogy emberségből és tiszteletből még a hajléktalannak is több van mint ezeknek a csúszómászóknak, az biztos.

 42. 1 millió munkahelyet ígértek, hol van?
  Jólétet ígértek, hol van?
  Nyomorodik, szegényedik az ország, itthon éhbérért dolgoznak…
  Nyugaton ötször annyi pénzért megbecsülnek bennünk…
  Menekülni kell ebből a mocsok országból….
  Akinek esze van, ezt teszi!!

 43. Hazug kormány…
  Hazudnak, mintha olvasnák….
  Ez kell a magyar népnek!!!
  Meg Győzike SHOW!!!
  Erre van igény!
  Ja meg PÁKÓRA, aki kint étlen halt volna, itt meg “sztárt” csináltak belőle!

  Győzike, Pákó— A tévé elé sem szabadna engedi őket…
  De nézik őket, mert erre van igénye a népnek – meg a hazúgságra

 44. Ötvenöt évesen, már “csak” tíz évre a nyugdíjtól, szégyenemben leég a bőr a képemről, hogy egy infarktus után kirúgtak a munkahelyemről. Nekem még kötelező volt “szocialista szombat” rendszere melyek következtében sok minden épült, játszótér, járda, iskola felújítás és még hosszasan sorolhatnám! Akkoriban fiatalon “párttagság” nélkül nem sok esélye volt az embernek előrelépni, a továbbtanulásért keményen meg kellett küzdeni nem lehetett négyötödös tanulmányi átlag alatt egyszerű földi halandónak bekerülni… Ezeket a dolgokat nem azért írom le mert olyan szép emlékek, hanem azért hogy a mai fiatalok láthassák próbálok tárgyilagos maradi. Egész életemben azért küzdöttem, hogy a fiataloknak is legyen esélyük tanulás útján felelős pozíciókat betölteni, meg is lett az eredménye, ma ezek azok fiatalok (a Bábi nemzedék) akik ezt a lehetőséget arra használják fel, elvegyék a magánnyugdíjat, amit azért választott sok felelősen gondolkozó sorstársam, hogy ezt örökölheti a család, majd minket “öregeket” megvádol, hogy nem akarunk dolgozni, ezért természetes hogy szégyenkeznünk kell. Ahhoz, hogy ilyen megállapításokat tehessen szükséges egy-két “komoly” diploma is, ha nekem is lenne ilyen végzettségem biztosan több ezer cég ajánlana munkahelyet, addig viszont csak arra tudok felkészülni, hogy mennyire szégyellhetem majd magamat, hogy csak ilyen kevés lesz a nyugdíjam

 45. Szerintem az szégyellje magát aki ilyeneket dumál.. Nem is tudom kik ígértek 1 millió munkahelyet???

 46. Drága Hoölgyem! Nagyon szívesen leülnék önnel egy kis beszélgetésre!Felháborító a beszólása! Ismerek olyan embert a környezetembe,aki diplomás ember lévén nem tud elhelyezkedni dolgozni,mert vagy alulképzett,vagy túl fiatal,vagy túl öreg, vagy nem beszél folyékonyan idegen nyelven ,vagy nics pesti bejelentet lakása,vagy nem fizetnek utiköltséget,vagy mert nincs autója ,vagy már túlképzett!! Lehet- sőtt biztos Önnek nics akkora tudása mint annak az úri embernek,és Ő munkanélküli. A Fidesz miért nem teszi érdekelté a munkáltatót,hogy a dolgozókat ne csak azért vegyék föl mert a Főnök Úr gyerekkori barátja ,vagy a kereszt apja.Tudok olyan Elektronikai cégről,ahol a műveztő kőműves végzettségű, a csoport vezető meg fodrász.Történetesen ez a diplomás ember elment oda dolgozni betanított segédmunkásként,mert mint diplomás Villamos Mérnöként nem vették föl!Kizárólag olajat takarított a gépek alól és árut rakodott,a tudásának megfelelő munkának még csak a közelébe sem engedték./A kőműves művezető közölte a Segédmunkás Villamos Mérnöknek,még én itt dolgozok addig te itt senki leszel/!!! És miért??- mert féltette a munkáját ,és a posztját!!!Amikor a diplomás Villamos Mérnök a nemtetszését fejezte ki,teljesen ellehetetlenítettek,és alkalmatlanságra hivatkozva elküldték.Nem hiszem hogy a kőművesnek nagyobb a tudása egy Villamos Mérnöknél,mégha a diplomás kezdő is!! Ne azzal kampányoljon a Fidesz,hogy csökken a rezsi,hanem azzal,hogy minden tanult Magyar állampolgárnak,a tudásához méltó munkát tud biztosítani,a tudásának megfelelő fizetésért!!Nagyon szeretném ,ha legalább 1 évre föl állna a bársony székéből ,és megtudná mit jelent ma Magyarországon munka nélkülinek lenni és milyen nehéz munkához jutni
  ,és ez a diplomás Úr ülne be Ön helyett az észt osztogatni!!!!!!,

 47. Na most akkor tisztázzunk valamit. Azt mondta a hölgyemény, hogy
  ,,Szégyelje magát aki nem dolgozik!”
  Vagy azt, hogy
  ,,Szégyen az, ha valaki annak ellenére sem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá, vagy pedig nem tisztességes úton jut pénzhez.”

  Mert a kettő köszönő viszonyban sincs egymással… ha a második, akkor teljes mértékben igaza van, ezen kívül kezdheti szégyellni magát…
  Az első esetben viszont jogos a felháborodás.

 48. Az édesanya mindig a gyermeke mellett áll, akkor is, ha az rosszat csinál. De ha én a te édesanyád lennék, inkább öngyilkos lettem volna, minthogy a világra nyomjalak, te utolsó elledék. Az édesanyád biztos jó asszony volt, de hogy nem nevelt meg téged, amikor kellett volna, az is biztos. Szegény nő, hogy szégyellheti, hogy az anyád.

 49. Egy kicsit meglepett ez a mondat, én azért szégyellem magam , mert ha az ember 50 felett van nem kell a munkája senkinek , hiába szeretne dolgozni és teljesen mindegy hogy milyen munkát de semmit sem kap. Nem nekünk kellene szégyellni magunkat ……. hanem valaki másoknak. Remélem Ön sosem lesz ebben a helyzetben, amiben most én vagyok már egy jó ideje, és mindig lesz miből kifizetnie a rezsiket.

 50. Fogyatékos liba.Kicsit ki kellene mozduli a fővárosból.Vidékre.Megnézni hogyan fejlődik vissza a 60as évek szintjére.Na igen és ha annyira kellett az unió akkor kelljen a munkásnak is az uniós minimálbér vazze.
  Az urak jó dolgukban már nem tudják mit csináljanak.
  A hölgy esetleg tudja mit beszélt?!

  1. Kimozdult,de egyáltalán nem érdekelte,hogy mi van körülötte,csak a saját szövegét mondta,én egy ilyen rendezvényen ott voltam,mert kiváncsi voltam,hogy mit tervez mint megbízott miniszteri biztos. Hát egyáltalán nem voltam elragadtatva tőle.És ez enyhe kifejezés.

 51. A büdös bunkó nő. Kitanult a pénzünkön és összekapkodta magát mert védőnőként felvette a nagy pénzeket. Most meg játsza az agyát. Jöjjön el egy vidéki kórházba, mondjuk Baja, Kiskunhalas és probáljon meg munkát keresni és megélni abból az alamizsnából amit adnak. utánna járhat a pofája hogy ki szégyelje magát!!!

 52. Mindenki ventillál. De vajon az az ember, aki miatt megemelkedett a vérnyomás, kitágult a pupilla… elolvassa-e a reflexiókat? Attól tartok, hogy pont nem érdekli mások véleménye. Emiatt működik így. Az empátia teljes hiánya gátlástalanná és érzéketlenné tette.

 53. Délelőttös műszak:
  ébredés.: 03:20h utazás Győrbe az Audiba, azon belül a Syncreon Kft-be. Hazérkezés: 16:00h
  Délutános műszak:
  Indulás :12:00h utazás …..Hazaérkezés: 24:00h
  Sajnálatos 3 nap betegség.
  Karácsony előtti hajtás, enni sincs idő, legalábbis nem mindenkinek. 2 nap fizetett ünnep, a karácsony.
  Ma volt fizetés, most jön a meglepi ! 50 802.-ft
  A legnagyobb aljasság az, hogy nincs senki, aki ezt megakadályozná. Senki nem veszi észre, hogy miért hagyják ott a cégeket a munkások ! Senkit nem érdekel, hogy mit művelnek az emberekkel !!
  Azért arra kiváncsi lennék, hogy mennyi fejpénzt kapnak az Auditól.
  Dübörög a gazdaság !!!!!!!!!
  Ezután már biztos, hogy nagyon szégyenli magát a fiam, mert nem fog többet itt dolgozni. Ez a buta liba meg károg, azt sem tudja mit beszél a szerencsétlen. Sajnos ez a trend most, a buta a főnök . Hányinger !

 54. Ha majd lesz időm arra,hogy szégyelljem magam,mert nem dolgozok,akkor megteszem!De mindaddig nem nekem kell szégyenkeznek amíg a Magyar Állam stb. stb. nem tesz lehetővé olyan munkahelyeket,ahova olyan anyukák is mehetnek dolgozni,kiknek beteg,gyermekei vannak stb. Magam nevében beszélek,én speciel nagyon szeretnék már dolgozni,de mivel van négy gyermekem,akik közül sajnos mindegyik tartósan beteg,köztük a súlyosabb egy agyvérzett,mozgássérült,középsúlyos szellemi fogyatékos,már szóba sem állnak velem.Hiába mondom azt,hogy a gyermek iskolába jár,ha esetleg megbetegedne azt is megtudnám oldani nagyszülők révén,hogy ők vigyáznának rá amíg én dolgoznék,de nem is hallják meg amit az ember mond.Már ha a dolog egyáltalán eljut egy személyes beszélgetésre!Ezért úgy gondolom,hogy nem nekem kell szégyellnem magam,mert nincs munkám!A férjem annyit dolgozik mint egy állat, már elnézést,de tényleg így van hogy a megélhetésünk valahogy megoldott legyen,mert egy keresetből nehéz az élet,ezt sokan tudják.A gyerekek az apjukat majdnem csak fényképről látják,mert szinte csak aludni jár haza és megy vissza dolgozni.A hónapok minden napján 16 órákat dolgozik szabadnapok és ünnepnapok nélkül,merthogy folyamatos műszakban dolgozik,szabadnapok nélkül.Hogy meddig bírja így azt nem tudni!A végsőkig így nem mehet az biztos,de addig kénytelen amíg én nem találok valamilyen munkát.Addig csak abban bízom,hogy a férjem,gyermekeim apját nem éri semmi baj!Biztosítsanak több munkahelyet olyanok számára is,ahol sérült családtag van!

 55. 25 éves vidéki nő vagyok egy szakmával és érettségivel. Több mint egy éve munkanélküli vagyok, mert elküldtek. Az a probléma, hogy helyben nincs semmi munka, ahhoz utazni kellene vagy 20-30 km-t. Ez még nem is lenne probléma, ha a bérlet nem kerülne 20-30 ezer Ft-ba havonta (autóval még több). Keresnék 60-70 ezer Ft-ot, és utazgassam el a fizetésem felét. Rohadtul megérné. Vagy a másik lehetőség, hogy fel sem vesznek, mert inkább helybelit alkalmaznak.
  A másik meg az, hogy akárhány munka van, szinte mind 12 órás beosztással működik, szalag mellett. Soha nem látja az ember a családját, mindig fáradt, arra nincs ideje, hogy elmenjen a boltba…
  Voltam már külföldön is dolgozni, de hiába volt jobb a pénz, hazahúzott a szívem, mert én Magyar vagyok, és itt szeretnék élni.
  Szeretnék már családot alapítani, de nem tudom a gyerekemnek megadni amit megérdemelne, így halogatjuk a párommal a témát. A sok cigány meg szaporodik és sorban áll a segélyért, mindent kihasznál, amit csak lehet. (Tudom, mert dolgoztam önkormányzatnál) Tisztelet a kivételnek, mert most én is ott állok velük együtt, és sok hozzám hasonló ”fehér” ember.
  A büdös politikusok meg ott élősködnek a parlamentben több 100 ezer Ft-os fizetés mellett, és mit csinálnak… nem is adnék nekik addig csak havi 47 ezer Ft-ot, amíg rendbe nem teszik az országot. A pofája nagy ennek a ribancnak is, de kívánom neki, hogy élje át azt, amit mi munkanélküliek…
  A Magyar nép meg birka, mert mindent tűr, sírni tudunk, de tenni az ellen, hogy eltakarodjon az a sok élősködő a parlamentből, nem tudunk. Ha csökken a fizetésünk azt is eltűrik, mert birkák! Én mindig is lázadtam, ha valami nem tetszett, de senki nem állt mellém azzal a címszóval, hogy: – ÖRÜLJ, HOGY VAN MUNKÁD… Ezért tartunk ott, ahol tartunk és ez még rosszabb lesz, mert hamarosan a levegőt is megadóztatják, aztán megfulladunk!

 56. asdf | 2014-01-07 at 15:36 | VálaszTulajdonképpen igaza van . Ha valaki dolgozni akar akkor biztos talál magának munkát . Persze félre kell tenni a kényeskedést , meg ugye nem feltétlenül kell a képzettségnek megfelelő munkakör , de aki dolgozni akar az tud . A cikk egyébként undorító . =asdf kommentjére a VÁLASZOM:
  Valóban undorító, de nem a cikk, hanem a benne szereplő jellemtelen, aljas személyek -a miniszter is- akik gyalázatos módon hivalkodnak, kérkednek a vallásosságukkal. Undorító, hogy senki sincs a környezetükben -még pap sem, pontosabban főpap, hiszen hozzájuk az illik- akinek nem erkölcsi elvei, hanem becsületes magatartása lenne és öntudatos kiállása a tisztesség mellett. Senki sem figyelmezteti a rossz úton járókat, sem egymást? Ne átalkodjanak meg a gonoszságukban! Tanulták, a miniszter is, ám elfeledték -vagy akarták is- Jézus intelmét: „Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! Fehérre meszelt sírokhoz hasonlítotok, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak a halottak csontjaival s mindenféle undoksággal. Így ti is kívülről igazaknak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.” Mt 23,27-28

  1. Kedves Imre! Gondolom te sem a huszonévesek közé tartozol, mert ha a fiatalok táborát erősítenéd, akkor nem írnád hogy: ” Ha valaki dolgozni akar akkor biztos talál magának munkát . ” Nem magyarázom, hiszen úgy sem értenéd, mert te egy másik rendszerben nőtél fel! Annyit elárulok, a jelenlegi viszonyok között, ha van ismerősöd, akkor van munkád is. És ,hogy ez a munka milyen? Ez csak a kapcsolati rendszered függvénye!

 57. Ki ez a picsa? Csak egyszer osztaná be a fizetésem vagy dolgozna meg érte!
  Szó szerint a szart kihajtják belőlünk nővérekből,se nappalunk,se éjjelünk,se hétvégénk se ünnepünk!A fizetésünk viszont röhej!!!Kerülhetne az én kezem alá igen csak megápolnám!

 58. ez a nő volt már istenesen pofán ba***a?
  örülnék h a magyar nemzet még nem lázadt be a kormány ellen de ami késik nem múlik ,,|, ( ^.-)

 59. Mi szégyelljük magunkat??? Mikor nagyon sok család arra kényszerül, hogy egyik vagy másik szülő kénytelen a családi fészketől, a gyerekektől távol lenni,dolgozni hogy enni tudjon adni, hogy a kurva OTP-t fizetni tudja??? Mert a mi szeretett hazánk nem ad munkát? Ha akad is, kidolgozhatod a beled havi 60 ezerért, az OTP-d 95 ezer, a rezsid-jobb esetben-50 ezer, és még nem ettél, a gyereknek az iskolába-óvodában, nem vettél meg semmit!!! IGEN, DRÁGA FIDESZ, SZÉGYELLJÜK , MAGUNKAT, HOGY BIZALMAT SZAVAZTUNK-AKI SZAVAZOTT, MERT ÉN UGYAN NEM RÁD SZAVAZTAM!!!-NEKED!!!!Remélem hamarosan a süllyesztőben végzi az összes!!!!!

 60. Üdv!

  Én csak olvasgatok a politikai életről, és nem politizálok, nem szimpatizálok egy párttal sem. Lényegében csak arról tudok látni amit látok és tapasztalok, így ezek fényében fejtem ki én is a véleményem.
  Valóban “bicskanyitogató” stílusú a “szégyellje magát, aki nem dolgozik” mondat. Ám a mögöttes tartalomban én is úgy gondolom, hogy van valami jogosság.
  Olvastam, hogy sokan a sajnálatos kivételekkel “takaróznak” vagy példálóznak. (rokkant, nyugdíjas, stb, stb) Ezekről az emberekről most ne beszéljünk, hiszen helyzetüknél fogva hátrányos helyzetben vannak a munkaerő piacon.
  Inkább egy érdekes szindrómára gondolok, a mai 20-40 évesek körébe. Szeretnének dolgozni, de válogatnak. “80 ezerért nem megyek el dolgozni” / “12 órát nem megyek el dolgozni” / “Ilyen (alja) munkát vagy a végzettségemnek nem megfelelő munkát nem vállalok”. Ilyen és ezekhez hasonló mondatokat hallok… Az ilyen szégyellje is magát. 29 leszek idén. 7 évvel ezelött friss végzettséggel nem találtam munkát hónapokon át, már AZON VOLTAM HOGY ELMEGYEK BETANÍTOTT MUNKÁSNAK EGY GYÁRBA, vagy talicskát tologatni egy építkezésre, hála égnek az utolsó hely ahol próbálkoztam felvettek a szakmámnak megfelelő munkakörbe. Akkori kortársaim közül sokan még 2 év után is munkanélküliek voltak, mert nem adták lejjebb és nem menetek el betanított munkásnak, hogy az mellett keresgéljenek tovább, pénzkereső emberekként.
  Továbbá beszéljünk azokról is akik nem hajlandóak a lakhelyüktől 10-20 kilométernél messzebbi helyre elmenni dolgozni, inkább feltartják a kezüket és így szólnak: Bassza meg a kormány, nincs munka… (De van. Csak lehet 50 kilométert kell érte utazni. 2008-ban a válságnak köszönhető nagy leépítések során elvesztettem a munkahelyem. Nem voltam rest, és 68 km-re a lakhelyemtől találtam munkahelyet. 12 órás munkaidővel. Munkanapokon 16 órám ment el az utazgatásokkal és a munkaidővel. Igen, ezt is lehet csinálni, áldozatot hozni. Nem láttam a családom csak heti 1x. De mellette keresgéltem tovább a munkahelyet, hátha lesz közelebbi.)
  Beszéljünk azokról az emberekről is akik olyan helyen laknak, melynek 50km-es vonzáskörzetében nincs munkahely (mert hát lássuk be van ilyen, vagy munkáltatók hiánya miatt vagy a munkaerő piac telítettsége miatt, vagy a két dolog egyidejű teljesülése miatt). Tessék elköltözni… Senki sem tiltotta meg. Nekem egy 54 éves kollégám az ország keleti oldaláról költözött Kom-Egom megyébe ide hozzánk 3 évvel ezelött. Tehát 51 évesen, úgy hogy szarért húgyért eladta mindenét ami volt, 3 hónapig a feleségével rokonoknál lakott, amíg nem talált albérletet itt felénk. Majd idecuccolt és most 54 éves fejjel a hozott tőkéhez hozzáspórolva egy keveset (önerőnek felhasználva), vett egy 1,5 szobás kis lakást úgy, hogy felvett 2 misi hitelt rá.
  Igen, ezt is lehet csinálni.
  Beszéljünk azokról is akik most anyáznak a kormányra, mert vettek fel egy rakat hitelt, majd jött a válság. Kérem szépen addig kellett volna nyújtózkodni amíg a takaró ér. Meg nem beleugrani a deviza hitelekbe. Gondolkodni kellett volna, ahogy pl én is tettem. 2008 elején vettem fel lakás hitelt. Tukmálták rám a devizahitelt de én kis komisz mégis forintban vettem fel. Mert kiszámítható volt, minden hónapban ugyan annyi. Igaz, mikor felvettem havi 5ezer forinttal többet kellett fizetnem, mintha devizában vettem volna fel. Most már 40 ezerrel fizetek kevesebbet, mintha CHF-ben vettem volna fel… Hmmm… Csak az eszemet használtam. Ja igen, és nem 3 vagy 4 szobás lakást vettem. Csak 2 szobást. Pedig adtak volna hitelt nagyobbra is, csak én azt mondta magamnak: “Ember mennyit tudsz te hitelre szánni bármi is legyen? 40-50 ezer, max 60. OKÉ. És mennyi a törlesztőd ha 2 szobást veszel? 45 ezer. És mennyi ha 3,5 szobást veszel? 70 ezer. Jó akkor a 2 szobást veszed meg hitelre. OKÉ.”
  Szóval én a hiteleseket sem tudom sajnálni. Lakás hitelt nem úgy veszünk fel hogy uccu neki… Emberek 20-25-30 éves időszakról beszélünk…
  Mindezt tettem úgy hogy 25-26 éves voltam. Annyi idős fejjel végig tudtam ezt gondolni. Amikor 2008 év végén elvesztettem a munkahelyem 2 hónap alatt találtam a már fentebb említett távoli munkahelyemet. Gyakorlatilag 3 hónapig csak langyos vízen, 2-3 napos kenyéren meg parizeren éltem, 2 naponta fürödtem langyos vízben, villanyt csak a lehető legminimálisabban használtam. Így túl tudtam élni negyed évet, és fizetni tudtam a hitelemet, mert ahhoz is volt eszem hogy legyen annyi spórolt pénzem (durván 220 ezer forint volt) hogy 4-5 hónapig tudjam fizetni a törlesztőt ha van valami gebasz. Annak is megvolt a böjtje mire összegyűlt 2008 elejétől a munkahelyem elvesztéséig. De előre látó voltam…
  És most beszéljünk azokról akik szeretnének dolgozni de nem tudnak rajtuk kívülálló okok miatt. Arról sem a politikusok tehetnek, hogy valaki lerokkant, hogy öreg, hogy olyan élethelyzetben vagy testi helyzetben van hogy nehezen vagy sehogy nem talál munkát. A kibaszott multik tehetnek róla. Nem az állam adja a magyar lakosságnak a fizetést és nem a magyar állam szabja meg hogy milyen feltételeknek kell megfelelni egy munkahely betöltéséhez (Közalkalmazottakat leszámítva) És nem a magyar államot kell szidalmazni, hogy mert kevés a fizetés. Ha minimálbért emelnek radikálisan kivonulnak a cégek, mert megtehetik. Akkor lenne ám csak pofára esés hogy nincs munka. Mert akkor tényleg nem lenne. Mi pici porszemek vagyunk egy olyan gépezetben aminek a működését csak kis százaléknyi bennfentes lát át valamelyest. Örüljünk hogy nincs államcsőd és hogy nem is fenyeget minket. Függetlenül attól, hogy melyik párt kormányozza országunkat.

  Tömören ennyi. Csak pár gondolatot osztottam meg. Nekem lehet esni, szidalmazni és kurvaanyádozni. Mint fentebb is írtam, én csak arról beszéltem amit látok, hallok és tapasztalok a saját környezetemben. Rühellem a politikát, mert abból csak vita van. Nem azzal kell foglalkozni állandóan hogy mit parádéznak a képviselők. Tennünk kell magunknak is azért hogy jobb legyen, vagy ha lehet rosszabb se, az életünk.

 61. Kedves Jani!
  Saját életed, és úgy élsz, ahogy akarsz! 12 órában akarsz megöregedni, úgy, hogy heti 1x látod a családod az is a Te dolgod! Aztán mi a végeredmény? Éhezel meg kuporogsz egy kis házban, fizeted a hitelt, életed meg semmi… Se kirándulni nem tudsz elmenni a családdal, sem beülni egy étterembe enni, sem egy filmet megnézni a moziban, se ruházkodni és sorolhatnám. Külföldön ezek alap dolgok, és minden nap étteremben ebédelnek, mert megtehetik. Nekik nem kell nélkülözniük, mint pl.: neked! És ott nem 12 óráznak, mert olyan a kormány, hogy nem engedi. Van 13. havi fizetésük, amiből szép karácsonyuk lehet (én meg az előző munkahelyemen kaptam egy 1000 Ft-os étkezési utalványt)… A Magyarok belét ki lehet kihajtani és megvonják a pótlékokat, étkezési utalványokat – mert csak adható, de nem kötelező ugye.
  Kíváncsi lennék, hogy mennyit keresel, hogy megérje neked napi 68 km-t utazgatni. (A bérleted csak durván 50 ezer Ft) Biztos nem 70 ezret… Van annyi pénz, hogy én is elmenjek olyan messzire. Csak én a 12 órában kerestem 70 ezret, és még be is jártam napi 10 km-t, alig maradt valami belőle. Fene bánná a 12 órát, ha kapnék legalább 150 ezret…
  A férfiaknak egyébként is több munka van, mert úgy ahogy mondod beáll segédmunkásnak, vagy hamarabb felveszik egy céghez karbantartónak, portásnak, biztonságiőrnek vagy sorolhatnám. Egy nőnek kevesebb az esélye munkát találni! Már akkor sem alkalmaznak, ha kis gyereked van, mert a gyerek beteg lesz és egyik napról a másikra nem tud menni dolgozni az anyuka, ezt nem szeretik sehol sem, inkább fel sem vesznek. Vagy a nyugdíjasokat alkalmazzák, mert azok után nem kell annyit fizetniük a munkáltatóknak, de ezzel elveszik tőlünk fiataloktól a munkalehetőséget.
  Az meg, hogy költözz el máshová, az nem olyan egyszerű. Gondolom Te még nem építkeztél. Mi a párommal már 3 éve építkezünk, mindig annyi anyagot veszünk meg, amennyi pénzünk van, azzal is spórolunk, hogy saját magunk csináljuk, és képzeld én is tologatom a talicskát, keverem a betont, és falazok! Nem vetem meg a piszkos melót sem! Így előbb, vagy utóbb elkészül. Tudod ki hagyná ezt a házat ott, amikor a szívünk, lelkünk benne van. Egy szaros albérletet bármikor ott mer hagyni az ember, de egy házat azért nem fogok eladni áron alul, hogy egy redvás kis házra, vagy albérletre cseréljem. Nem azért dolgoztunk évekig keményen, és építettük fel tökéletesre a házat, hogy egy szarba költözzünk. (Ha egyáltalán el tudnám adni a házat, mert senkinek sincs pénze, most nincs rá kereslet) Nem vagyok kényes, de kíváncsi lennék, ha lenne gyereked, hogy oldanád meg a 12 órás munkád mellett, hogy eljusson, illetve hazakerüljön az óvodából, iskolából, esetleg ha lenne olyan, akire rá tudnád bízni (szülők, nagyszülők), de nekem még olyan sincs, mert szüleim dolgoznak, a nagyszüleim meg már nem élnek sajnos, bébiszitterre meg nem telik ugye. Nekem még nincs gyerekem, de előbb-utóbb szeretnék, de csak egyet, mert talán azt még fel tudnám nevelni. Ha meg olyan a hozzáállása valakinek, hogy nem is szülök, mert nem tudom felnevelni, akkor a Magyar nép hamarosan ki fog halni és a cigányok fogják uralni az országot. Az a baj, hogy már többen is vannak, mint mi, ők szaporodnak, mi meg fogyunk. Bajban lesznek, mert nem lesz, aki eltartja majd őket! Remélem éhen döglenek!
  A multikról meg annyit, hogy, nem lenne kötelező őket beengedni, akárcsak a kínaiakat sem a sok szemetükkel, de ez a kormánynak jó, mert ebből nekik hasznuk van, leszarják, hogy átlag embereknek ez rossz… Skóciában voltam kint és egy kínai boltot sem láttam, mert oda nem mehetnek be, épp ezért, hogy a kiskereskedőket ne öljék meg…
  Lehet nekem is osztani az észt, mert én nem a munkát vetem meg, csak mérlegelem, hogy mennyi pénzért, mennyit kell ott rohadnom és mi marad a végén…

  1. Kedves “Egy 25 éves nő”!(sajnos nem tudlak a neveden szólítani, mert nem tudom) | Akartam válaszolni Janinak, de nem tettem, mert a lehető legteljesebb mértékben egyetértek Veled. Én ugyan 39 éves vagyok, mégis azt mondom amit Te! Nem azért építtettem fel keserves munkával, nemegyszer nélkülözések közepette egy házat,(miközben kőműves szakmám (is) van, hogy aztán fillérekért túladjak rajta, és aztán vegyek az árán egy romhalmazt. Továbbá nem hagyom itt szüleim sírját, rokonaimat, barátaimat. Nem vagyok hajlandó még egyszer 12 órában, 80 ezer Ft ért rabszolgaként dolgozni, akinek egy szemernyi becsülete sincs a munkáltató szemében. Mert van négy gyermekem, akinek a szemébe kell néznem, és azt mondanom,: “fiam/lányom! Becsületed egy van, ha azt feladod, örökre véged van, mert gerinc nélkül nem maradhatsz állva”!
   Sokan mindig azt mondják. “örülj, hogy van munkád!” De ez nem igaz! Ők örüljenek, hogy találnak ennyi rabszolgát, akikkel ezt megtehetik, mert nélkülük semmire nem mennének!
   Ha elvétve is, de még akadnak becsületes munkáltatók, de kell szerencse a megtalálásukhoz. Én még keresem, bár most látok egy halvány reménysugarat.Az előző hely , ahol dolgoztam-13 évig- sajnos bezárt, pedig nagyon szerettem.
   Nektek sok szerencsét, és kitartást kívánok, és az összes sorstársunknak!
   De én nem megyek ki külföldre ,hogy mások cselédje legyek, mert ez a Hazám, és nem hagyom itt EZEKNEK martalékul!

  2. MEG SEM GONDOLOD KÖZÖTTÜNK IS MENNYI NORMÁLIS RENDES VAN ÉS KÜSZKÖDŐ AKINEK SZÜLEI NAGY SZÜLEI STBB..UGYAN ÚGY FELÉPÍTETTE MAGYARORSZÁGOT MERT A MI CSALÁDUNK IGEN ,MEG MÉG NAGYON SOKÉ.

 62. Amit mondott az korrekt, én is vállalnám.
  Ezt mondta:
  ” Szégyen az, ha valaki annak ellenére sem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá, vagy pedig nem tisztességes úton jut pénzhez.”
  Amire ugrasztották a tömeget, az így hangzik:
  „SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”
  Ez a trükkök százainak egyike. Manipuláció. Lehet, hogy örömmel köpködik, de ez a helyzet azt minősíti, aki elferdítette az eredeti szöveget meg persze a köpködőket is.
  (A munkalehetőségek és a fizetések persze nem olyan jók, mintha nem lett volna 45+8 év).

 63. Az egyébként senkit sem zavar, hogy Bábiné mit is, milyen szövegkörnyezetben mondott valójában??????? Merthogy az igazság ez: “Ezt egy olyan cikkben mondta a Blikknek, amelyben a legjobban fizetett tisztviselőket keresték.
  A munkámat tisztességgel végzem, ezért az ágazati miniszter által meghatározott juttatást elfogadni nem gondolom, hogy szégyen lenne. Szégyen az, ha valaki annak ellenére sem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá, vagy pedig nem tisztességes úton jut pénzhez.”

  Szóval a hölgy NEM AZT és NEM ÚGY mondta, amit a blog állít, sugall… Mindenesetre arra tökéletesen alkalmas egy ilyen írás, hogy félrevezessen, megtévesszen embereket, és ezáltal gyűlöletet keltsen! Gratulálok az írónak! Ettől függetlenül természetesen nem csak a “meseíró” a hibás, hiszen – ahogyan én megtettem – bárki másnak is volna lehetősége volna az igazság után járni… Ha még érdekel az egyáltalán valakit…

 64. Nem veszi szinte senki azt sem számításba, hogy hiába tanulunk, vagy szerzünk sokszor tapasztalatot. Minden szabad helyre a rokonok, ismerősök,pártbeliek kerülnek be. Mindegy az, hogy sosem tanulta, sosem szerzett belőle tapasztalatot. A pályakezdők is meg vannak lőve, mert mindenhova 1-2 év gyakorlatot várnak el, illetve nagyon sok munkahely, csak “meghirdetett” de már a hirdetés feltételekor megvan ki tölti be. Tele van az ország hozzá nem értőkkel, különböző posztokon. Nem a képzettség feltétlen ami elvárható lenne, de egy erős példa:
  Megtörtént eset, hogy egy nem túl nagy elektronikai gyár igazgatóhelyettesi posztjába egy tapasztalatlan, pék végzettségű rokon került be.
  Ezért tart itt az ország.

 65. (EGY HÚSZONÖT ÉVES NŐ) ELMÉSZ TE A BÜDÖS FRANCBA KÉPZELD ÉN IS CIGÁNY VAGYOK 32-ÉVES 16-ÉVES KOROMTÓL DOLGOZOK KŐKEMÉNYEN NEHÉZ MUNKÁN MEG A KIS FELESÉGEM IS ,ÉS KÉPZELD EL TE SZEMÉT HOGY MÉG EBBEN A DRÁGA HAZÁDBAN MÉG ELVETTÉK A HÁZAMAT IS A MOCSKOS BANKOK PEDIG FELÚJÍTOTTAM BELEFIZETTEM TÖBB MILLIÓ FORINTOT ÉS KÉPZELD EL MI SEM TUDUNK GYEREKET VÁLLALNI ÉS NEM 25-ÉVES VAGYOK ANYUKÁM HANEM 32 (JA PEDIG HOGY LEHET?? CIGÁNY VAGYOK .) AZT KÍVÁNOM EZÉRT HOGY SEMMI NE SIKERÜLJÖN NEKED AZ ÉLETBEN MERT EGYBŐL A CIGÁNYT MONDOD ,PEDIG EZ NEM ARRÓL SZÓL! A POLITIKUSOK HIBÁJA.HIÁBA MÍG ILYEN EMBEREK LAKNAK EBBEN A SZEMÉT ORSZÁGBAN MIT IS VÁRHATUNK TE SEM VAGY KÜLÖMBB SAJNA .TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! MÉG HA NEM ÍGY TERJESZTETTED VOLNA ELŐ AKKOR MEG IS SAJNÁLTALAK VOLNA .

 66. Kedves ASDF!
  Én sem tartozom a munkakerülők táborához, azon vagyok, hogy mielőbb találjak munkát, de egy 2800 fős kistelepülésen ez nem egyszerű, pláne ha egyedül nevelsz egy kisgyereket, és nincs segítséged. Munka lenne, de vagy reggel 5-re, vagy este 6-ra kellene menni. Hova tegyem a gyerekemet????

 67. Te, akit nem tudom hogyan nevezzelek! Van neked a pofádon bőr, hogy ilyet ki mersz jelenteni, hogy “szégyelje magát akinek nincs munkája”. Tudod, te hogyan élnek az emberek???? Az én lányom 17 éves korában agyvérzést kapott, lebénult, újra kellett tanulni járni, írni, olvasni, két agyműtéten keresztül ment, de hála a Jó Istennek, nagyjából felépült! Azóta le van százalékolva, rehabellátást kap, + családi pótlékot! Ebből éljél meg te, mert munkalehetőség nincs, 3-4 hónapos szerződéssel tud elhelyezkedni és utána 1-2 évig semmi!!!!!! Arra kérem a Jó Istent, hogy kerülj ilyen helyzetbe, hogy nem lesz milliós jövedelmed, hanem 60 ezer forintból élj életed végéig!!! Elvettétek a lehetőséget, hogy egy munkaképesség csökkent ember dolgozni tudjon!! És te mondod, hogy szégyelje magát aki nem dolgozik!!!! Ha ilyen életed lett volna mint a leányomnak ki mernéd ezt jelenteni, te ………………… nem akarlak minősíteni, mert egy elkényeztetett liba vagy, aki nem gondolkodik, hogy hány embert bánt meg, hogy nem tudtok megfelelő munkahelyet teremteni, hogy az egypártrendszerben azt büntették aki nem dolgozott, ma meg már lassan azt büntetik, akinek munkája van! Hát ezt csináltátok a Mi Hőn Szeretett Magyarországunkból!!!!!!!!!!!!! Szégyeld magad és a Jó Isten verjen meg, ahogy érdemled, ezért a gusztustalan mondatodért! Ha ezt ki tudtad mondani, akkor azt is mond már el, hogy hogyan tud elhelyezkedni a leányom (aki most 31 éves), hogyan tud önálló egzisztenciát teremteni, hogyan tud önálló életet élni, miből vegyen magának egy lakást és főleg miből tartsa fenn és miből éljen!!!! Én nem tudok Neki segíteni, hiszen egyedül neveltem őket 1991-től, egy fizetésből, de embert neveltem mindkét gyermekemből, nem olyat mint te vagy, hanem inteligens, szakmát tanult, embercentrikus, segítőkész embereket! Ha ilyen gusztustalan kifejezést tettél, kérj bocsánatot minden magyar embertől és felemelt fővel soha ne tudj járni! Szégyeld magad, te kis elkényeztetett liba!!!!!

  1. Kedves Anikó!

   Ahogyan fentebb már én is, és más is leírta Bábiné egyáltalán nem azt mondtam amit a blogíró állít. El kell olvasni az eredeti cikket, azt, hogy mi hangzott el pontosan. Ő egy kérdésre válaszolt, és nem általánosságban beszélt. Kiforgatták a szavait és manipulálják.

   Ne dőljenek be ennyire könnyen!

   1. Kedves Plat!

    Én személyesen, gyermekkorom óta ismerem a “hölgyet”, a szüleit, az öccsét. Tudom milyen ember. Hát ilyen. Tudnod kell azt is, hogy mindkét kijelentést ő tette, csak nem egy időben és nem ugyanazon dologgal kapcsolatban. Sőt a “szégyellje magát, aki nem dolgozik” örökbecsűjét többször és több helyen elővezette. Nem kellene védeni, nem érdemli meg. Gabika egy pökhendi, beképzelt, buta liba.

 68. Kedves Ferenc!
  Elnézést, ha megbántottalak, nem állt szándékomban!!!
  Azért írtam, az előző hozzászólásomban, hogy tisztelet a kivételnek! Nem is a normálisabb cigányokra gondolok én, mert nekem is vannak cigány barátaim és különbek, mint némelyik Magyar. Csak sajnos a többsége olyan, hogy meg sem próbál elhelyezkedni, hanem inkább lop, csal és fenyegeti az embereket. Mellette meg szül 5 gyereket, beadja intézetbe, aztán örökbe fogadja a rokon, és kapja értük a jó kis pénzt, aztán meg a gyerekek mégis otthon vannak, mert miért ne mehetne haza a szüleihez aludni. Ez 5 gyereknél már elég jó kis pénz és még felveszik a segélyt, mert ugye munkanélküliek, rászorulók stb… A 2 család osztozik, és mindenki jól jár. Nem egyszer láttam már olyan kiírást facebookon, hogy dolgozzatok Magyarok, mert kellene egy új fux a nyakamba. Szaporodni meg tényleg szaporodnak, mert 15 évesen már a többsége szül és ez bizonyított tény, hogy többen vannak, mint a Magyarok, és Ők mondák a saját szájukkal, hogy kipusztulunk. Hát a kurva anyját az ilyen söpredék bandának! Te is bevallhatod őszintén, hogy a többség ilyen. Rettegni kell tőlük az utcán, sőőt még a rendőrök is félnek tőlük. Nem azt mondom, hogy Magyarban nincs ilyen, mert van sajnos. Nem vagyok rasszista ezt komolyan mondom! Semmi bajom az olyan cigánnyal, aki becsületes és tisztelettudó és valami jelét is adja annak, hogy megpróbál elhelyezkedni!!!

  1. HÁT EBBEN VAN IGAZSÁG SAJNOS! ÉN IS UTÁLOM AZ ILYENEKET HA CIGÁNY,HA MAGYAR HA KÍNAI STB.DE HA ÍGY VAN HOGY AZ EMBERT NÉZED NEM A FAJT ,ÉS AZ IGAZSÁG MELLETT ,VAGY MINT ÉN AKKOR ÁLDJON MEG AZ ISTEN ÉS SEGÍTSEN MEG AZT KÍVÁNOM .MERT RÁNK FÉRNE DE SAJNOS EBBEN AZ ORSZÁGBAN NEM NAGYON LEHET TE IS TUDOD 1-RŐL A 2-RE JUTNI,A POLITIKUSIKAT KÉNE MINDET KIFORGATNI A VAGYONUKBÓL MERT IGAZÁN OTT TÜNIK EL A NAGY PÉNZ ÉS ŐK LOPJÁK EL.NA MINDEGY! MINDEN JÓ NEKED SZIA.

   1. Kedves Ferenc!
    Örülök, hogy tisztáztuk a témát! 🙂
    Sajnos igen, itt a kormány cseszett el mindent, mi megy szívunk! 🙁
    Az emberek csak szitkozódnak, vandálkodnak és tűrnek. Ennek kellene megváltoznia. Remélem eljön még az az idő, amikor egy tökös gyerek biztatja a népet arra, hogy kitegyük azokat a mocskokat a parlamentből.
    Kívánok neked és családodnak boldogságot, egészséget és szerencsét!
    Edina.

 69. pff. Borsodi vagyok, és itt rengeteg olyan embert ismerek, aki még a közmunkának is örülne, a baj csak az, hogy még ott sincs elég hely. És akit fel is vesznek csak pár hétre vagy max pár hónapra. A fizetés meg nevetséges, ha nyolc-óráznak 50 ezret kapnak kézhez, ráadásul sokakat csak napi 4 órára vesznek fel… Inkább szégyelljék magukat azok, akik a szegénységért és nyomorért felelősek, és főleg azok, akik az ilyen kijelentéseikkel is arról tesznek tanúbizonyságot, hogy nem érzik magukat felelősnek ez ügyben, sőt a nyomor elszenvedőit hibáztatják.

 70. Tudom az én hibám, hogy nem találok munkát… végül is csak érettségim, 3 középfokú szakmám és 1 diplomám van. Sose válogattam. A szemétszedéstől a kubikos munkáig mindent csináltam már. Voltam tanár, de bezártátok az iskolát. Voltam vállalkozó, de az ész nélküli járulék emelésekkel és biztosítatlan hátterű feltételrendszeretekkel ellehetetlenítettetek. Ha nincs protekcióm elmehetek melegebb éghajlatra… Nem is értem miért panaszkodok. 3 év folyamatos munkaviszony után most 2 azaz kettő hónapig kapok “ingyen” 22 000 ft munkanélküli segélyt….

 71. Egy 25 éves nő:

  Lehet itt ott a kapkodás miatt nem teljesen körültekintően fogalmaztam. A 12 órás állásom csak átmeneti volt, míg nem találtam más közelebbi 8 órás 3 műszakos munkahelyet. Az csak fél évig tartott kb, hogy 12 órás állásom volt. Egyébként hogy körültekintően tudjak válaszolni a kereseti felvetésre. A 12 órás munkahelyemen 150-180 ezer forint között vittem haza, attól függően volt-e túlórám vagy sem. A mostani munkahelyemen, ami 18 km-re van a lakásomtól 250-300 között keresek. (És van 13. havi fizum is. Az utolsó 3 munkahónap átlag nettó bére). Igen, tudom “szerencsés” vagyok. (Bár nem nevezném szerencsének azt hogy 14 éves koromtól célirányosan választottam iskolákat és végzettségeket, úgy hogy pl a technikum mellett nappali tagozatos tanulóként suli után elmentem diákmunka keretében 8 árban csomagolni, hogy a nappali mellett levelezős képzésemet is tudjam finanszírozni. Így 2 év alatt a technikum mellett megcsináltam még 2 szakmát 1-1 év alatt. 21 évesen egy érettségivel és 3 szakmával szabadultam ki a nagybetűs életbe.)
  Az meg hogy külföldön nincs 12 óra, azt megvétóznám. Karácsonykor voltam Angliában és volt alkalmam sok kint élő magyarral beszélgetni. Sokan 12 órában melóznak. Persze nem 70 ezer forintért. Lényegesebben többért. De “rabszolga” munka mindenhol van. MINDENHOL, max nem annyira szem elött.
  Lehet félreérthetően fogalmaztam. Én csak saját példát hoztam fel arra hogy átmenetileg “le lehet menni kutyába” ha kell a pénz és a munka. Kicsit több mint fél évet én is kibírtam nagy nehezen.

  A házépítős dolgot meg tudom érteni. Tiszta sor. Egy nem 100%-os ingatlannak nincs piaci értéke, meg úgy egyébként sincs most az ingatlanoknak ára. Csúnyát fogok mondani tudom, de ettől függetlenül tartom az álláspontom. A költözés akkor sincs megtiltva. Persze vannak nehezítő körülmények is. Számtalan példát fel lehet hozni, hogy miért nem akar valaki váltani, és persze hogy vannak helyzetek amikor nem lehet váltani ukmukfuk. De mindent meg lehet oldani. Szívtelenül, leszaromul hangzik ez biztos. Ám én megtanultam az életben hogy ha valamit csak érzelmi alapon nem tudunk elengedni, az egy horgony lesz az életünkben. Minden egyes horgony csak tovább nehezíti a kilátástalanságból / munka nélküliségből / és egyéb szarságból való kitörést. Nekem ez a meglátásom.
  A magyar ember “betegsége” hogy körme szakadtából tulajdon jogot akar teremteni egy ingatlanon és ha az megvan akkor onnan aztán egy atom bomba sem robbantja ki. Külföldön meg az emberek 85%-a albérletben lakik és oda költözik ahol van munka, vagy van jobb munka.
  Persze nekem is van ingatlanom. De ha kellene 3 év múlva tudnék váltani. (Addigra tellik le a 7 éve a kombi Fundamentás szerződésemnek. De az már egy teljesen más téma. Az hogy hogyan lett lakásom egy másik mese. Amit tanulságos példamesének nagyon szívesen elmesélek, és nem feltétlenül arról szól hogy mekkora siker sztori. Inkább arról hogy egy két helyes döntésnek köszönhetően a szar csak a nyakamig tudott ellepni.)
  Ja és még valami. A gyerektéma: 9 éve van párom. És még mi sem mertünk gyereket vállalni. Tervezgetjük hogy talán idén bele vágunk, mert most állunk úgy hogy meg merjük lépni. (Másik adalék, hogy a páromat 2 évig eltartottam mert iskolába járt nappali oktatás keretében, akkoriban havi 140 ezret kerestem és a szüleimnél laktunk, adtunk a rezsibe, minden iskolai kiadás az én béremből ment és abból volt fizetve 2 huszonéves élete is. Most annyival könnyebb hogy 3 szakban 8 órás munkaidővel a párom keres kőkemény 100 ezret pár éve.)
  Meg ha már annyira belejöttem az írásba akkor azt is elmesélem hogy a havi 350-400 ezer forintból ami befolyik a háztartásunkba, abból alsó hangon 200 elmegy hitelekre, 25 tankolásra, 50-60 kajára, 50-60 rezsire és járulékos kiadásokra (telefonszámla, internek, TV, életbiztosítás, casco, KGFB stb) még olyan 20-30 ezer. Ha csinálunk egy mérleget akkor azt látjuk hogy bizony 330-340 megy is ki a családi kasszából. Nekem sem tetszik a helyzet. Azért is írtam fentebb hogy lehet “szerencsés vagyok”. De egy hajszálvékony kábelen egyensúlyozok az életemben. És reménykedek hogy teljen gyorsabban az idő, legalább 3 év repüljön el pillanatok alatt, mert akkor a 200 ezer hitelből marad kb 30-35. Addig meg csak imátkozás van, hogy minden így maradjon mint most.
  Az előző hozzászólásomban írtam hogy mindig mérlegeltem, meddig is érhet még a takaró. Sajnos pár kisebb zűr miatt pont eljutottam odáig hogy kicentiztem meddig is ér.

  Egyébként örülök hogy veled sikerült már elsőre egy normális hangulatú eszmecserét kialakítani. Bár kicsit felháborodottnak éreztem a reakciódat. De nincs ebből gond.

 72. Egy 25 éves nő:

  “Lehet nekem is osztani az észt, mert én nem a munkát vetem meg, csak mérlegelem, hogy mennyi pénzért, mennyit kell ott rohadnom és mi marad a végén…”

  Ehhez hasonló mondatot sokat hallottam még.
  Erre csak annyit tudok mondani a semminél a kevés is több.
  Persze mindenkinek szíve joga megtenni azt a mérlegelést amit te is leírtál.

  Meg még egyszer átolvasva a hozzászólásodat rájöttem hogy azt nem írtam le hogy szerencsére volt céges járat a 68 km-re lévő 12órás munkahelyemre. A bejárásra nem kellett költenem.

 73. AZT A JÓ ÉDES KURVA ANYÁDAT AKI A VILÁGRA HOZOTT TE RIBANC!!!

 74. Sziasztok
  Hat en elolvastam a hozzaszolasok tobseget es igazabol csak azt szurtem le belole hogy mindenki csak beszel es beszel es itt ki is merul a tema legyen szo barmirol.tenni nem tesz senki semmit.pedig egyszeru a keplet.ki kell irtani mindet.nem nevetseges tuntetesekkel amiken ok csak rohognek hanem igazi terror ala rakni oket .mert ezzel a kipanaszkodo show kal semmit sem ertek el.ezek meg ugy maszkalnak nyugottan az utcakon mint a puspokok.felelem nelkul.mas orszagokban ezek mar kilennenek love nem hogy meg nyugottan mennek vasarolni a tolunk lopott penzen.nagyapam monta nekem mindig fiam egy dolgot jegyezz meg ahol az eszervek nem segitenek ott az ero az ur. milyen igaza volt.itt az ido a cselekvesre mert az egymasnak panaszkodasbol mar eleg. U.I azt uzenem minden ongyilkosnak akit ezek a mocskok juttatak idaig mindig van mas lehetoseg csak ossze kell fognunk es egymast segiteni mert ez nem megoldas.de ha mar megteszik legalabb vigyenek magukkal par mocskot politikust bankart a zsinagogakban megtalalhatok.

 75. Valóban szégyenlem magam, de csak azért mert a fideszre szavaztam! ennek köszönhetően az uralma alatt(!), háromszor lettem munkanélküli! (igaz nekem legalább referencia leveleim is vannak 26 évesen)

 76. Maga a mondat SZERINTEM annak sértő, akinek ÖNSZÁNTÁBÓL nincs munkája…Mert az szégyenli is hogy nincs munkája, de konkrétan leszarja.Valóban kicsit megbotránkoztatja az embert, de ezért ő nem kurv@. A mondat úgy lehetne pontos és kevésbé sértő, ha így hangzana: “Szégyelje magát az, akinek SOKADIK lehetőség ellenére sincs munkája és a középállampolgárok tartják el segélyen!! Ezért meg is tapsoltam volna..

  1. Uram. ha azt akarta volna mondani, akkor azt mondta volna. ha meg nem és előbb jár a pofája valakinek mint hogy előbb gondolkodjon és utána cselekedjen,ha valaki ezt nem tanulta meg olyan idős korára ezt , akkor amit mondott azt számdékosan mondta. Vagy csak merő ostobaságból. Ad1 ha szándékosan , akkor helytálló a k…..va kifejezés Ad 2 ha ostobaságból meggondolatlanságból, akkor meg mi a faszt keres ott abban a székben ha nem tudja tartani a mocskos pofáját?!!!….

 77. Az Szégyellje magát aki nem lövi le ezt a sok fasszopót

 78. Hofi után szabadon: Kinek a f….t tisztelhetjük a Hölgyben. Hölgyben?

 79. mivan… :(?!
  vazze…!adjál munkát!
  …és,ne vegye el a rokkantnyugdíjasok úgymond,99%-nak a nyugdíjasbérlet kedvezményét az ormány,aki Istennek hiszi és képzeli magát…!
  …és,mindenkit be akar,be akrna folyásolni,hülyíti a magyar lakosságot a sok fű-fa ígérgetéseivel… :(!
  …és,senki,de senki ne mondja meg,hogy mit kell csinálni pl.:eu,ep,eb,imf stb.,mert majd ő,aki Istennek hiszi és képzeli magát… :(!
  …és,ne hozza ide magyaroszágra,a sk határontúli magyart országgyűlési választáson,mert nem ide tartoznak,nem itt élnek,nem itt laknak,nem magyer állampolgárok…!
  …így,könnyű nyerni a választáson… :(!-előny,fölény… :(!

 80. Tisztelt Hölgyem. Az ön politikai publicitása , annyira eldeterminálódott, hogy az már nem fér össze a morális egzisztenciával.
  AD1 Nos, miután engem már hívtak hazaárúlónak meg népellenségnek, azok az emberek akik “” irányitani “probálják az országot.””. már nem lepődöm meg semmin. Pláne nem egy szutykos riherongy kurvának aki azzal jutott előre hogy aljas és gátlástalan emberekhez dörgölődzött. ((ill mellé ált és mint másod, harmad bábként előadják a nagyérdeműnek hogy önök aztán mennyire jó munkát végeznek.)).. Nos az ön véleménye annyit sem ér az én szememben , mint a lőtéren egy papírkutya.
  AD2 Véleménye meg mindenkinek van,mert ez a világ legolcsóbb árúcikke, amit felelősség nélkül lehet osztogatni….. de tegyük fel ha egyszer fel is vállalnák azt. megkérdezném öntől Mádám, hogy tud regelente a tükörbe nézni? És mondani hogy tegnap is megtettem mindent , hogy jobbá tegyem embertársaim életét! Mert hát ez lenne az Ön dolga? Nemde???

 81. 58-éves vagyok nem tudok el helyezkedni mert öregnek számítok ,beteg is vagyok elég sok a betegségeim .Leszázalékoláshoz meg fiatal .22800ft-ból élek ,az egész életemet le dolgoztam és most nékülözni kell mert a kormány sok hasonló ember társamat pénz nélkül hagyott .Miért nem gondolnak az ilyen hasonló problémával küszködő eberekre ? Mindenféle utat bejártam és ütközésbe botlok segítséget nem kapok .Mikor még dolgoztam jelzáloghitelt vettem fel nem tudom fizetni elárverezik a házam és utcára kerülök .Kilátástalan a helyzetem kérdem én a kormányt hogy én szégyeljem magam ????A kormánynak kell szégyelni magát amiért ide juttatta az országot !!!!!!!!!!!!

 82. Ott a pont: Ingyenélő semmirekellő szégyellje el Ő magát hogy belőlünk élnek és csak a szájuk jár.De munkahelyet nem teremtenek.Majd megtudná mennyit kell tűrni,harcolni egy rohadt munkahelyért,és folyamatos rettegésben élni hogy meddig lesz munkahelye az embernek,és állandóan rettegni mi lesz ha nem lesz munkánk miből fogjuk felnevelni a gyerekeinket.Majd megyek hozzá ha megszűnik a munkahelyem adjon munkát!És annyi fizetést amennyit Ő keres.Gusztustalanok!Élne Ő annyiból mint más kiskeresetű vagy nem dolgozó ember.Beállítanám egy gyárba szalagmunkára!Majd megtudná mi az a munka!

 83. a kedves fidesznek köszönhetően nincs munka.
  Egy éve nem találok munkát, nagyon szégyellem magam.
  Ostoba győkér…

 84. Nekem 2 felsöfokú nyelvvizsgám van,de tüdöbeteg vagyok (és le se százalékoltak). A természettudományok után szabadon: van az állatvilág és az emberi faj. Bizonyos szempontokbol a beteg ember nem ember?Az idös vagy munkanélküli nemember? A nyugdijas terhünkre van? Nem tudom milyen körülmények között mondta ezt a “védőnő” hölgy,indulatból,valaki már elötte felpiszkálta,vagy elöre megfontolt szándékbol.
  Na de vegyük pozitivan a dolgot: biztos premenstruációs szindrómában szenvedett. Az meg az ö baja.

 85. Pár hónap múlva ő is szégyellheti magát… Megmutatjuk! 😉

 86. Durva hozzászólások helyett inkább munkakereséssel foglalkozzanak. Akinek van számítógépe, internet hozzáférése az tényleg szégyellje magát, mert nem is akar választani a több tízezres lehetőségek közül. Persze illik felkészülni, szakmát, nyelvet tanulni nem 50 éves korban, hanem tizen-, huszonévesen. A legtöbb problémás esetnél a munkanélküliség a rendezetlen családi háttérnél kezdődik, a nemtanulással folytatódik, és azzal a tévhittel, hogy a szájába repülő sült galambról nem neki, hanem valaki másnak (kormány, párt, stb.)
  kellene gondoskodni. Segíts magadon, az Isten is megsegít!

 87. bábiné!
  Az én fiam munkanélküli, jelenleg közmunkásként dolgozik. Egyelőre. Mert Ő is elhagyja Magyarországot egy jobb jövő reményében csakúgy, mint a másik fiam, aki diplomásként 6-szor annyi pénzt keres havonta, mintha itt élne.
  bábiné!
  Hogyha annak idején nem az MDF, hanem a fidesz csapatát erősítettem volna, akkor az én gyerekeimnek is lenne jövőjük szép hazánkban.
  bábiné!
  Örüljön, hogy magának és a családjának van állása… egyelőre. Mert nem tudhatja, mit hoz a jövő?
  Ja és még valami. Meg kellene gondolnia, hogy mit mond. Először az ész járjon, utána a száj. Az ilyen bábinék miatt nem fog a maga pártja voksokat szerezni.

 88. Ha a tetves rendszerváltó CIONBOLSEVIK ÉRDEKKOMMUNISTA Orbán Viktor KISZ titkár elvtársad és bűntársai nem lopták tették árulták volna ki gyárainkat feldolgozóiparunkat világhírű mezőgazdaságunkat ma volna megélhetést biztosító munkahely!!!

 89. bábiné!
  Föl tudja egyáltalán fogni, amiket kommentként írtak???
  És kérdés, miféle “tanárai” voltak annak, akinek NINCS empátiás érzéke,
  szikra együttérzés nem szorult belé, állítólagos természetgyógyászként pedig bőszen irtja a parlagfüvet.
  Noooooormális???
  Látjuk, hogy a politizálásból(seggnyalásból) akarnak meggazdagodni.
  Nem baj, a karma elintézi a többit.
  Semmi jót nem kívánva, maradok igen kevés tisztelettel,
  néni

 90. „SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”
  Nem kell a katonát megalázni . Ő parancsra cselekszik! Az “állomány” sikere vagy kudarca a tisztek munkájának a tükre!
  A munkához való jog nincs az alaptörvénybe benne. De nem is lehet kötelezni senkit munkavégzésre. A” sikeres ” trv. módosításokat segíti a megérteni a fizetéskiegészítésnek szánt megélhetési bűnözés törvényesen is elismert passzusa is. Lehet kérem cselekedni!

 91. „SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!”
  Nem kell a katonát megalázni . Ő parancsra cselekszik! Az “állomány” sikere vagy kudarca a tisztek munkájának a tükre!
  A munkához való jog nincs az alaptörvénybe benne. De nem is lehet kötelezni senkit munkavégzésre. A” sikeres ” trv. módosításokat segít megérteni a fizetéskiegészítésnek szánt megélhetési bűnözés törvényesen elismert passzusa is. Lehet kérem cselekedni!

 92. Sok ostoba olékirály!

  Az egész cikk egy merő hazugság és csúsztatás. Ron Werber legszebb hagyományain.
  Egész pontosan így szól amit mondott: “Szégyen az, ha valaki annak ellenére sem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá, vagy pedig nem tisztességes úton jut pénzhez.”
  Mecsod különbség. A sok tajparaszt bunkó meg anyázik itt. Kívánom az összesnek, hogy egyszer majd a családjukat sározzák így be. Az ilyen bloggereket el kéne tiltani az írástól örökre.

   1. “Szégyen az, ha valaki annak ellenére sem dolgozik, hogy lehetősége lenne rá, vagy pedig nem tisztességes úton jut pénzhez.” Valóban így pontos amit mondott és tökéletesen is illik rá.

 93. Tudja kedves képviselő asszony, valamilyen munkája mindenkinek van. Csupán olyan munkája nincs mindenkinek, amely munkáért esetleg még fizetnek is! Sajnálom azokat az országgyűlési képviselőket, akik nem így látják az embereket. Sajnálom azért, mert a hatalom elvakította őket. Sajnálom azért is, mert a sok pénz szintén elvakította őket. A hatalom és az átlagosnál többszörös pénz közül egy is elég ahhoz, hogy maradandó személyiségtorzulás alakuljon ki bármely politikus esetében. (Tisztelet a kivételnek!) Főleg akkor, ha elfelejti, hogy honnan jött; elfelejti, hogy nem más, mint szolga; elfelejti azt, hogy a hatalommal nem visszaélnie, hanem élnie kell Magyarország és népe javára; elfelejti azt, hogy nem sértegetheti a magyar embereket, mert őket fontos szolgálnia. Tudja képviselő asszony, most ön szégyellje magát, ha valóban megtette ezt a kijelentést! Azért, mert önt úgy megcsapta a hatalom szele, hogy ELSZÁLLT. (Szőnyi Bartalos Mária, Komárom-Szőny, 2014. február 18.)

 94. Drága hölgyem!
  esetleg ha belegondolna hogy mit mondott….. de ha nem is gondolkodik el rajta azért az jusson már az eszébe hogy ha maga és a maga fajta emberek nem csökkentenék folyamatosan a munkahelyeket akkor lehet hogy nem lenne ekkora munkanélküliség. A másik meg hogy a diákok hova dolgozzanak még?! A nyugdíjasok meg mért? ők már az egész életüket átdolgozták! (a legtöbb) És még egy dolog. A nyugdíj korhatár folyamatos emelése miatt nem találunk mi fiatalok munkát!!!!!!!!!!!! a másik meg ha valaki dolgozik és terhes lesz elmegy szülési szabadságra azoknak 90%-át nem fogják vissza venni. azért azt megkérdezném hogy maga esetleg dolgozott mikor gyes-en volt? vagy egyáltalán valamikor volt normális munkahelye? én gyes-en vagyok és azt tudom hogy abból a 30 pár ezer forintból lehetetlen egy gyermeknek meg adni az alap dolgokat! páromnak van érettségije szakmája és hol dolgozik?!?! közmunkás mert nem tud elhelyezkedni!!!!!!……………………… ENNYIT A MUNKAHELY MEGSZÜNTETÉSÉRŐL!!!!!

 95. Rá kell nézni egy igazi tarhonyán nevelt paraszt picsa, ilyen mind munkakerülő szélhámos bagázs és ezek uralkodnak a népen.
  Rosszabbak mint RÁKOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 96. Eddig sem tudtuk, hogy ki volt, ezutan sem fog hianyozni. Mellesleg Puspokszilagy egy tisztesseges kis zsakfalu, a Szottfried pedig az egyik falualapito csalad neve. Eleg gyorsan elfelejtette, hogy honnan jott… tudtommal (kb. 25 km-re van a szulovarosom) a kepviseloasszony faluja sem kivetel a munkanelkuliseg alol… Gondolom, hogy nem “hazabeszelt”…

 97. Szégyellje magát, aki közszereplőként ilyet ki mer ejteni a száján!!! Szégyellje magát az, aki nem tud munkahelyeket teremteni!!!! Szégyellje magát az, aki már közmunkát sem tud biztosítani!!! Szégyelljék magukat azok a vezetők, akik 20-21 év alatt ide juttatták ezt a kis országot, ahol ennyi éhező gyerek, és szegény ember van….. stb, stb. Én pedig egy percig sem szégyellem magam, amiért nincs munkám!!! Nem az én szégyenem!! Egyik pártnak sem vagyok a szimpatizánsa!

 98. A fiatalok menekülnek ebből az ,, ország”ból…és nem azért, hogy meggazdagodjanak, hanem munkalehetőség reményében! Nem azért tanulnak évekig, hogy éhbérért gürizzenek és tömjék a zsebeteket!
  Kívánom, hogy csak egyszer legyél munkanélküli….remélem el is ásod magad szégyenedben!

 99. 2014 Mi választottuk ezeket NEM?
  Mert megérdemeljük?!
  Mit kell ezen csodálkozni – a magyar nép türelme hosszú, akár 10 év is lehet, volt már erre példa!
  Egyszer ennek vége lesz az biztos, senki ne gondolja hogy utánuk különbek jönnek!
  Ez a világ a SÁTÁNÉ!!!

 100. Hány faszt kellett leszopnia amíg idáig eljutott?
  egy újabb ingyenélő büdös geci akinek mi fizetjük a megélhetését, a kocsiját a házát a nyaralását, a kölykei iskoláztatását… stb
  Hogy a gyász egye meg és költse a gyerekei temetésére a pénzt amit tőlünklehúz

 101. ..ez a Szottfried, nem zsidó név? de az!
  ..ez nem Izrael bazzeg, hanem Magyarország

 102. A munka pofára megy Magyarországon, aki nem így gondolja, vagy nagyon jól él, vagy pedig nem itt él.

 103. Kedves elba (szottfried) Asszonyy
  Van munkàm dolgozom…felhàborit ez a süket bugyuta szövwg. Életemben sok primitiv bunkóval hozott össze a sors de ilyet még nem.làttam. remélhetöleg Vona Gàbor hamarosan megtanit arra hogy mit jelent dolgozni. Nem csak felvenni a zsiros lóvét a semmiért.
  Eljön az idö majd amikor te is dolgozni kényszerülsz… adfig meg jó térdeplést.. javqslok térdvédöt amit a burkolók hasznàlnak… de tudod.. ne mindegyiket…. csak a megfelelöt hogy elérd a célodat… Hajrà jobbik…

 104. Szégyellje magát anyukád amiért nem nyelt le inkább!!!

 105. Kedves Hölgyem!
  Szégyenlem magam ön helyett is! Szerintem a kedves Édesanyja is szégyenli magát hogy egy ilyen ostoba, beképzel hülyét nevelt magából. Őszintén kívánom, hogy Maga meg az összes Magához hasonló megtapasztalja, hogy mit jelent, amikor nincs munkája évekig. Stadionok meg rongyrázás helyett inkább munkahelyeket kellene teremteni!

 106. “Szégyellje magát, akinek nincs munkája!” – nagyon buta ez a hölgy és ebből is látszik, hogy egy kitartott nőszemély lehet, akinek a saját erejéből nem kell elérni az életben semmit. Az idézőjelbe tett hozzászólása is ékes bizonyítéka annak, hogy a hölgy a gazdasághoz és a pénz világához egy szikrányit sem ért.

  Jobbára a régi időkben működött a csere-kereskedelem egész jól. Mondhatni azt, hogy értékek és keresletek tehát csereügyletek kiegyensúlyozottan jöttek létre. Aztán megjelent a pénz . . . a pénz egy dolog, fizetőeszköz, amelyet a mögöttes gazdaság tesz értékessé – most abba nem megyek bele, hogy a gazdasági mutatókat a Jegybank kénye kedve szerint értelmezi ezzel is mesterkélt válságot keltve – de a lényeg az, hogy a pénz
  pont attól képviselhet értéket, hogy bizony nehéz hozzájutni és keveseknek van belőle.

  Azaz ahhoz, hogy a pénz értéket képviseljen és az alapvető szükségleteken túl (pl. fiziológiai) a komfort érzetet is biztosítsa, ahhoz az kell hogy viszonylag keveseknek adasson meg a birtoklási lehetősége.

  Olyan nincs, hogy mindenkinek van munkája . . . egyszerűen az nem egy létező gazdasági modell. Régebben a tervgazdaság idején is csak papíron volt mindenkinek munkája a KMK miatt, de ugyanakkor jelentős veszteségeket is jelentett mindez a gyáraknak, de hát az állam ellensúlyozta.

  Mivel a munkahely, amennyiben az legális és bejelentett és lehet vele bevételhez, pénzhez jutni, éppen ezért majdhogynem természetes, hogy ritka mint a gyémánt vagy arany. Persze teljesítmény arányos, meg jutalékos munkákat lehet találni szép számmal, ahol a saját erőforrásodból és tőkédből az első időkben többet fizetsz be a cégnek, mint amennyi hasznot kinyersz, de normális munkát nagyon de nagyon nehéz találni.

  Szóval szégyellje magát az akinek nincs munkája?

  Én azt mondanám szégyellje magát az akinek felajánlanak egy munkát de nem vállalja el! Viszont felajánlani senki nem tud munkát, így marad a kapcsolati tőke a protekcionizmus rendszere, amelyen belül őrületesen
  nagy mázli kell ahhoz, hogy az ember jó pozíciót kapjon.

  A drága sződligeti szőkeség ahelyett, hogy ilyenekről papolna, inkább imádkozzon mindennap és adjon hálát az Úrnak, hogy neki mindazt a borzalmat nem kell átélnie amit egy átlagembernek, a napról napra élést a létbizonytalanságban.

  Persze ha hiszünk az újjászületésben, s tudom szocialista országokban a hit az utolsó dolog, de ha mégis hiszünk benne akkor szinte biztos, hogy amikor a fenti szőkeség újjászületik, ugyanolyan patkányszerű élete lesz, mint a Föld összes szegény állampolgárának.

  Viszont csak azt tudom üzenni én is a magyar népnek, amelyet egykoron
  Dr. Joseph Goebbels II. világháború idején levő propaganda miniszter üzent a német népnek:

  “Nem tud érdekelni a szánalmas sorsuk, ha kell kortól és nemtől függetlenül lőjék agyon mind, ők voltak akik megszavazták ezt a kormányzási formát, most aztán elvághatják szépen a saját gigájukat, egy fikarcnyit sem érdekel!”

  A magyar nép ismét döntött és megszavazta a Fideszt, amelynek a sződligeti szőke tünemény is a tagja, tehát nem tud érdekelni a magyar nép, elvághatja a saját gigáját!

 107. Nem szoktam nagyon semmihez hozzá szólni de ezt nem bírom megállni, hogy ne mondjam el a véleményemet.
  Én szégyelljem magam, de miért? Jah azért mert a kedves volt főnököm egyik napról a másikra kirúgott és amikor megkérdeztem, hogy a munkámmal volt baj, nem, volt a válasz, akkor valami más, nem csak így döntöttünk mert veszteséges a cég, jah hogy az nap felvett két embert akik a munkanélküliből jöttek az már nem baj, hát ezért szégyelljem magam, hát kapj már a fejedhez te elkényeztetett, a picsád alá rakott hülye kurva, mert Magyarországon másképp nem tudsz érvényesülni csak ha valaki benyom valahova, de hát mindenkinek nem lehet ismerőse mint pl. nekem és így nincs is munkahelyem.
  ennyi lenne a véleményem

 108. Tisztelt Hölgyem!
  Nem akarom Önt bántani,de szeretném tudni,hogy Ön hol volt akkor mikor
  Ezt az Országot fel kellett építeni,még kéjes gondolat sem volt a Szüleinél,mert még azok is gyerekek voltak!Abban az ÁTKOSBAN ahol volt
  munka,megélhetés,biztonság! Most mi van Ön szerint? a nagy NIHIL semmi
  az eltelt 25-év alatt ez az Ország csak vissza felé haladt és nem előre! Úgy gondolom nem annak a dolgozónak kellene szégyelnie magát hanem a fenn
  álló hatalomnak.Azoknak akik ide juttatták ezt az Országot.Ebben az országban a megélhetés biztosítva volt,nem lopták el az emberek pénzét és
  főleg nem a becsületét!!Nem akarom tovább ragozni mert akkor csak saját
  magamat bosszantanám fel.Így arra kérem mielőtt valamit kiejt a száján
  nagyon gondolja meg,hogy mit mond,mert az ilyen és hasonló kijelentések
  nagyon bántják azon emberek becsületét,s önérzetét akik nem a saját hibájukból nem dolgoznak!!!

 109. Anyàdat!Egyedülàllòként nevelek 2 gyereket nôvéri fizetésbôl!Még azt a rohadt gyermekvédelmit is elvettétek,mert àllítòlag tul vagyok fizetve!!!A fizetésem elosztva 3~Al kicsit többre jön ki,mint AZ àltalatok megengedett!Fizetem a tankönyvet,és AZ étkezést! 2~3 naponta làtom a gyerekeim a munka miatt!Na ki szégyelje magàt??? KÖCSÖG!!

 110. Tisztelt aszonyom maga beszél inkább befognám ha maga hejébe lenék nincs munkájuk az embereknek nem az ő hibájukbol kikel meni kúlfőldre hogy egy család tudjon élni .. magyar országon minden nagyobb cégeket bezáratnak maguk fideszesek családi potlék már 8 éve nincs emelve azt is sajnálják mit vár a hazugságokal tőmik az embereket .. nincs munka éheznek az emberek de a fidesz kéri hogy szúljenek mire felneveli a miniszter nem akkor meg maga beszél a fideszbe ase tudja a boltba menyi egy kenyér na ez inkább csendbe legyen …

 111. Jó hogy a felfuvalkodott fiatalasszonyt honlapján közölt bemutatkozása szerint a váci Egészségügyi Szakközépiskolában (…) eltöltött négy év megtanította az empátia és a humánum fontosságára. Mi lett volna, ha ez a négy év nem tanítja meg e két nemes tulajdonság fontosságára?

 112. Kedves miniszteri biztos asszony! Nem alacsonyodom le önhöz, annál sokkal többre becsülöm magam. Büszke vagyok a családomra, emelt fővel járok! De vajon ön is? Ha eljön az elszámoltatás ideje, akkor is e szavakkal fog érvelni? Talán épp ön lesz az, akinek nem lesz munkája!!! (y)

 113. igaza van! nincs itt semmiféle válság, a bádogos nem jön, pedig megígérte, a kőműves kikapcsolja a telefont, csak hogy ne kérdezzük meg mikor méltóztatná megcsinálni a munkát, a festő mindenfélét hazudozik, hogy ne kelljen dolgoznia, a butikos beszól, az úszóedző üvölt, én azt gondolom nincs itt semmiféle gond, mindenki nagyon jól él, mert ha nem így lenne, akkor mindenki rohanna dolgozni oda, ahol van munka… mások meg inkább leszállítják az igényeiket, csak nehogy megemeljék magukat és megizzadjanak a napi 8 órában… ott ahol 1 millió ember tart el 9 milliót, ott nem azzal van a baj, hogy nincs munka, hanem azzal, hogy nincs kedv… meg ugye a kommunizmusban ott volt a segély, meg a pofázás a pártban, tevés-vevés-besúgás, és máris megvolt minden, ami kellett- elszokott a magyar a munkától… meg azt is látta, hogy a szorgalmas és ezáltal gazdag parasztot lekulákozták, elvettek tőle mindent, ha meg nem ölték… leszokott a magyar ember a munkáról, ki ezért, ki azért…

 114. Szerintem MEG FOGSZ DÖGLENI RIBANC ! Ők még nem,de mi már látjuk a célirányzékot a homlokukon . Csőre töltve minden fegyver anyukám.

 115. Az ilyen ingyenélő rohadékok miatt nincs sok-sok embernek munkája. ANyád hátán leszel megqva te mocsok.

 116. Jó pár dákoba kerülhetett ez a biztosi kinevezés,bár nem tudom kinek volt gusztusa ehhez a szépségnek nem nevezhető nők szégyenéhez! 😀

 117. Ez a ti legnagyobb hibátok,olvasgatom itt a véleményeket és minden harmadik a cigányokkal van elfoglalva 😀 😀 Hogy a faszba lehet az,hogy ennyire primitívek legyetek ti ekte ős magyarok,ti tanult hunok,és ti kik mindennek tudói vagytok?Azt viszont nem tudjátok,hogy ez a kurva itt pont a ti fajtátok és hogy ő a ti ellenségetek?Ez is egy ekte magyar és bizony a véreteket szívja az emberi mivoltotokba gázol a kijelentésével és azzal amit képvisel a csapatával együtt!Na ezért tart itt az ország,mert ennyire elvakít benneteket a rasszizmus és ilyen nézeteket vall az ország!Hogy jöttek most ide a cigányok? NEM ERRŐL SZÓL A CIKK!! Azzal foglalkozzatok amivel kell,és talán eléritek ha összefogtok,hogy az ehhez hasonló elnyomók ne legyenek képben és ne legyenek többet hatással a jövőtökre!Gondolkodj tahó!!!!

  1. Itt már csak 1 cigánnyal van a baj …És annak a kis Felcsúti patkánynak mindenki ismeri a nevét …

 118. Jó, majd szégyellem magam, 34 éves férfi létemre, hogy nincs munkám. Szégyellhetem is, jogos! De amilyen munkákat végeztem a múltban, azt nem. Csak kár hogy abból nem lehet megélni. Az a sok nagyokos, aki meg ilyen hülyeségeket ír, hogy kényes emberek laknak Magyarországon, jöjjön téglát hordani, meg krumplit kapálni nyáron, vagy esetleg parkettázni vagy festeni. Én mindet csináltam, nagyon fincsi, ki lehet próbálni, nem a számítógép mögül kell osztani az észt…

 119. Szégyen a fidesztöl amit igért nem tartotta be szavát csoda hogy a nép ellene forul Nekik is csak minimálbért kéne fel venni és majd akkor tudják meg mi a szegénység

 120. Te szőke kurva nem kellett volna eladni az országot és akkor mindenkinek lenne munkája.

 121. Vajon anyjának is hasonlókat mondott mikor végleg elengedte a faszt ?

 122. A polgári öntudat hiánya
  A kibányászható kőolaj mellett ebből van a legnagyobb hiány itthon. Fel sem fogjuk, hogy a szavazatainkért kuncsorgó politikusok tulajdonképpen a szolgálatra jelentkező házi cseléd szerepét töltik be. Bekopognak hozzánk, felajánlják szakértelmüket a ház körüli munkák elvégzéséhez, mi pedig kiválasztjuk közülük a legdolgosabbnak kinézőket. Ideiglenesen rájuk bízzuk vagyontárgyainkat, kulcsot adunk nekik a házhoz és fizetést a munkájukért. Micsoda égbekiáltó szerepzavar az, ahol az úr a szolgálóért rajong, issza a szavait, mindent elhisz neki és átszellemült révülettel tapsolja? A cselédnek a hátsó kisszobában a helye és kuss a neve. Nem rajongást és imádatot érdemel, hanem kíméletlen elszámoltatást a használatára bízott eszközökkel és erőforrásokkal.

 123. Te fasszopó fideszes tetves ribanc!!!
  Szétbasztátok a még létező munkahelyeket is!
  Mi a telebaszott kurva anyádról beszélsz te itt???
  Hány liter gecit nyeltél le hogy a csőcselék fidesznél lophass te is te fasszopó!!
  Gyere találkozzunk és beszéljük meg te gennyes szar te fos!!!
  Ne a tv-be ugassatok álljatok a nép elé rohadt tetves patkányok!!!
  Rohadjon meg a tetves fidesz!!!

 124. Azért a “kis liba” jelzőért kérjen bocsánatot a cikk szerzője a libáktól!

 125. A pusztulat megeszi a fejüket!
  Talán elôbb munkahelyet kellene teremteni!!!!
  Annyira bírom a sok szellemileg fogyatékosokat….

 126. Tulajdonképpen igaza van, hisz bárkiből lehet egy utolsó szar politikus, ELŐTTÜNK A PÉLDA! Biztos védőnőként tanult empátiát, szeretetet, ugyanúgy ahogy a pedofilok is szeretik a gyerekeket! IME AKIK AZ ORSZÁGUNKAT IRÁNYÍTJÁK!

 127. ha nekik kevesebb lenne a fizetésük mint amit most kapnak(milliókat) akkor lenne pénz munkahelyekre és mindenkinek lenne munkája 😀

 128. mind egy tolvaj banda de ha mink mennénk el lopni börtönbe raknának de nekik mindent szabad .sőt a törvényt is úgy hozzák hogy nekik mindig legyen kiskapu .

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.