ÚJ VÉSZKORSZAK MAGYARORSZÁGON – történet a fideszes földesúrról, aki nagyon fél! – II.

Lóci fél. Rettegés költözött az ő kicsiny szívébe, és persze vele retteg az egész pereputtya! S ha már így retteg, nem rest, hangot is ad az ő rettegésének! Hogy aztán vele retteghessen a birodalma, s a rettegés általi félelme lehetőleg mind több helyen biztosítsa a szabad és ingyenes véleményáramlást egészen április hatodikáig.

No comment!

Tud ő kitartóan rettegni! Ez a rettegés, ez a beköltözött félelem pedig rögvest eszébe juttatta azt a rengeteg szenvedéssel teli évet, amíg a gázszerelők keserves élete során megélni kényszerült… Szenvedett ő a szocializmusban, szenvedett nyilván Horn alatt, de leginkább Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai alatt szenvedhetett – talán senki nem maradt ki! (a szerk.) – és azok az évek, de különösen a zelmúlt nyócév megtanította őt a küzdésre.

Meg aztán a győzelemre is, a dicsőséges jelen, az Orbáni négy esztendő, a falu, meg persze az akadémia, a sport irányítása… és most tessék! Mikor végre minden olyan flottul kezd alakulni, jön ez a Mesterházy, beszél, beszél, fölemlegeti az ő verejtékes munkával hónapok alatt összehozott milliárdjait és egyetemi katedrával viccelődik az ő tudománya felett!

00015380

Aztán egy hang, ami persze, naná, hogy pontosan érthető, kötelet kíván helyezni az ő éppen csak növögető tokájára, s ezt ez a rettenetes ember, ez a Mesterházy nem ítéli el, sőt… erős a gyanú, hogy maga Mesterházy m o n d a t t a, hogy „kötelet Mészáros Lőrinc nyakába”!

Hát persze! A szemkilövető után jön az akasztó, a Mészáros Lőrinceket felakasztó Mesterházy! Jézusmária!

2

Lőrinc, Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere retteg, és valljuk be, a VV6 regnálása idején ez nem kis dolog. Most rettegni, most félni, amikor egy ország a legújabb széria aktusait figyeli, nem kis teljesítmény, de persze ez a feladat egy néhai gázszerelőnek éppen testhezálló!

Apropó, Mészáros Lőrinc! Ismerik egyáltalán e varázslatos személyiségű „szaki” életét? Mert, ha nem, segítünk!

000781305-3200-200Mészáros Lőrinc gázszerelőként kezdte pályafutását Felcsúton, majd céget alapított, hajtott, robotolt, fuserált, és az évek során egyre tehetősebb vállalkozóvá vált! Úgy mondják, Felcsút, meg Alcsútdoboz gázszerelvényei M.L. monogramot viselnek! 2007-ben azonban majdnem csődbe ment! Az úgy történt, hogy Gyurcsány hazudott reggel, délben, meg este, aztán… persze hogy miatta, a dolgok kezdtek nem jó irányba haladni. Muszáj volt váltani! Ekkor kezdett emlékezni a legendás ifjúkorra, a méglegendásabb sporttársakra, így kezdett hivatásszerűen foglalkozni a focival, bár már korábban is – nyilván erőn felül, olykor a családtól megvonva a legjobb falatokat – folyamatosan szponzorálta a hazai csapatot, a Felcsútot.

Ha létezne megfelelő méretű falvédő, amit lelkes felcsúti asszonyok hímeznének, nyilván az alábbi legendává vált mondat is odakerülne az életkép köré:

“A kezdetektől fogva ott volt, nem csak akkor, amikor már az NB III-ban meg az NB II-ben tényező lett a csapat. Kijárt a meccsekre, tagja volt az egyesületnek, ott került kapcsolatba az edzésekre járó vezérrel!”  És a képen együtt nyelnék, meg köpnék éppen marokszám a szotyit , naná, hogy Orbán Viktorral!

000829859-2927-43-625

2007-ben Mészáros Lőrinc lett az akkor éppen durcásan a parlamentbe alig-alig járó fő-ellenzéki Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke! Mészáros Lőrinc, bár éppen anyagi nehézségek övezték, természetesen ezt is társadalmi munkában nyomta! Az alapítvány újabb és újabb földterületekkel bővült, Orbán minden kis földdarabot, nadrágszíj parcellácskát odaajándékozott, focipálya szépült a faluban, és a csapat feljutott az NB I-be.

20131106-meszaros-lorinc-es-orban-viktor25

(A cégek által felajánlható tao-pénzekből több milliárdot kapott az akadémia, a fenntartó alapítvány szakközép- és szakiskolát épített, és a kezelésébe került az alcsútdobozi arborétum is, amelynek közelében felújították a lerobbant sportszállót.)

Mészáros Lőrinc, a polgármester!

„1998 és 2002 között függetlenként tagja volt ugyan a felcsúti képviselő-testületnek, de ezután nyolc évet kihagyott. 2010-ben indult újra a képviselői posztért, immár fideszes jelöltként, és be is jutott a testületbe. A polgármester ismét a független Varga György lett, aki ezzel a harmadik ciklusát kezdhette el. De csak alig egy évig maradhatott hivatalban, mert egy, a választások után frissen módosított törvény alapján leváltották, és új választást írtak ki. A Fidesz első nekifutásra nem Mészárost akarta indítani Varga ellen, de mivel az első kiszemelt, a helyi iskola igazgatója nem vállalta a jelöltséget, Mészáros lett a favorit, aki végül 571-318-ra nyert Vargával szemben. A polgármesteri állásából azonban maximum befolyása származhat, milliók nem, ugyanis a polgármesteri tiszteletdíját 12 különböző helyi szervezetnek utalja, kap a polgárőrség, a védőnői szolgálat és a családsegítő is.”

292259963_640

Mészáros Lőrinc, a földbirtokos!

„A 2012-es fejér megyei földpályázatoknak Mészáros és a családja volt az egyik nagy nyertese. A Fejérben kiosztott földek 23,7 százalékát szerezte meg érdekeltségein, illetve családtagjain keresztül: Búzakalász 66 nevű kft.-je például összesen 984 hektárnyi kajászói, óbaroki, valamint váli földre nyert bérleti jogot.

Ehhez nyert még 94 hektárt a felesége, Mészáros Beatrix és 145-öt a testvére, Mészáros János. Ez azt jelenti, hogy az összes birtokot összeszámítva a Mészáros család esetén még papíron sem tartották be a kiírás egyik fő szabályaként húzott 1200 hektáros limitet. A Népszabadság számítása szerint a területalapú támogatásokból évi 70 millió forint folyik be a kasszájukba.”

f0000

Mészáros Lőrinc, a trafikos!

„A felcsúti polgármester környezete a trafikpályázatokon is a legjobb koncessziókat szerezte meg: az ország mind a 19 Auchanjában a felcsúti Mészáros család tagjai és érdekeltségei nyithattak trafikot. A hivatalosan “Vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája” nevű adatbázisból kikereshető, hogy az Auchan hipermarketekben Mészáros János, Jére Csaba, Jére Attila vagy a Lando-ker Bt. nyit boltot. Mészáros János a felcsúti polgármester testvére. A Jéri fivérek Mészáros Lőrinc alvállalkozói, a Lando-ker pedig Mészáros László felcsúti alpolgármester – egyébként csupán névrokon – családjának a cége.”

Mészáros Lőrinc, az üzletember!

images

„Mészáros négy cégnek is a tulajdonosa, ebből csak egy működik veszteségesen, a felcsúti autójavítója. A feleségével közösen alapított Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Búzakalász 66 mezőgazdasági kft. 2010 óta szárnyal. A 2011-ben alapított Búzakalász 66-nak abban az évben már 276 millió forint volt a nettó árbevétele, 2012-ben viszont már több mint egymilliárd forint. A zászlóshajónak számító Mészáros és Mészáros Kft. is durva növekedésbe kezdett: a cég 2010-ről 2011-re 853 millióról több mint kétmilliárd forintra javította az árbevételét, 2012-ben pedig már négy és fél milliárd forintot keresett.

Az építkezéssel foglalkozó cég 2011 óta több közbeszerzésen is indult, nagyrészt pedig nyert is. A közbeszerzési adatbázis szerint konzorciumi partnerként, négy másik céggel (köztük a Közgéppel) együtt részt vesznek például a Duna–Vértes közi hulladéklerakók közel négy és fél milliárd forint értékű rekultivációjában. Ezenkívül például Felsődobszán nyertek árvízvédelmi fejlesztéssel kapcsolatos közbeszerzésen, de Szekszárdon is részt vesznek a főcsatorna vízrendezésében. A Strabaggal közösen is nyertek egy másfél milliárdos közbeszerzést, szintén hulladéklerakók rekultivációjára. Bár a Mészáros és Mészáros Kft. 2001 óta létezik, először 2011-ben indultak közbeszerzésen. Azóta azonban rákapcsoltak, az elmúlt három évben 11 közbeszerzési eljárásban is részt vettek, nyolcon nyertek is.

meszaros-lorincz-mg-2381-d00017DC44409ad791793

A Népszabadság szerint a Mészáros és Mészáros Kft. taggyűlése az idén 800 millió forintos osztalékot szavazott meg a tulajdonos Mészáros Lőrincnek és feleségének. Az osztalékot az áprilisi felcsúti taggyűlésen a feleségével együtt szavazták meg maguknak. A vállalkozás 225 főt foglalkoztat, a bérköltség 157 millió forintot tett ki tavaly, így Mészárosék osztaléka közel ötször több az összes dolgozójuk bérénél.”

Eddig a legendás Mészáros Lőrinc élete! (Az idézeteket a gondosan gyűjtögető origo.hu oldaláról kölcsönöztük, utólag is köszönet érte!) Mészáros Lőrinc fő műve, amit mesterével épít a Makovecz Stadion! Klikk, és…Nézzen ott is körül!

Történt pedig, hogy a hét végi nagy baloldali dzsembori kellős közepén, Mesterházy Attila beszédje közben, valaki a parlamentben érezve magát, bekurjantott. Valamit… Mesterházy szerint börtönt… a harácsolónak! Telt, múlt az idő, és éppen… 24 óra múlva a közszolgálati média  tudni vélte, hogy a bekurjantó kötelet követelt a felcsúti polgármesternek, műve elismeréséül. És Lóci ennek okán fél annyira!

Fél és félelmét kinyilatkoztatta, ahogy kell!

Mészáros Lőrinc az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Mesterházy Attila pártelnök “rólam és a munkámról beszélve, uszítva a hallgatóságot, helyeslően kommentálta egy bekiabáló MSZP-s dermesztő csatakiáltását”, amelyben az első sorokban ülő szocialista “Kötelet!”, vagyis akasztást követelt “a nevem hallatán”.

“Ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje olyat tett, amire nincsen mentség” – vélekedett Felcsút polgármestere, majd úgy fogalmazott: Mesterházy Attila “átlépett egy minden jóérzésű ember számára átléphetetlennek tartott határt, felháborodást és rémületet idézett elő nemcsak a családomban, szűkebb és tágabb környezetemben, de az egész országban”.

Mészáros Lőrinc szerint érthetetlen és elkeserítő a pártelnök magatartása, hiszen – mint írta – “egy olyan pártot képvisel, amelynek elődszervezete bizony elrendelt politikai gyilkosságokat ártatlan áldozatok ellen, helyeselve, védve, szorgalmazva az efféle felfoghatatlan embertelenséget”.

“De nem kell a régmúltba visszamennünk, hogy Mesterházy Attila és szövetségesei embertelenségéről meggyőződjünk, hiszen Gyurcsány Ferenc nevéhez közismerten a tömegbelövetés, Bajnai Gordonéhoz családok tucatjainak tönkretétele, öngyilkosságokba torkolló ellehetetlenítése fűződik” – áll a polgármester közleményében.

Itt tartunk most Mészáros Lőrinc félelmeit illetően. És a kampány persze még el sem kezdődött…

Mert ugye, az még véletlenül sem volt a választási kormánypropaganda része, amikor a derék Goebbels-tanítvány, Kövér házelnök, simán gennyedző sebnek nevezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt? És ugye, Gyurcsány nyilván nem kiabálta tele butaságokkal a sajtót, csak azért, mert a köteles ember személyesen üzent neki, pusztán a miheztartás végett?

Mészáros Lőrinc rettegésben él. De ahogy Csizmadia békamenetét ismerjük, előbb-utóbb jön majd egy jó kis felvonulás a felcsúti polgármesteri hivatal elé! Bayer majd röffent egy lezser köpetet a Széles médiában és Lóci megnyugodhat egy kicsit!

btk

Megvigasztalja őt az ő jóságos apucija, kap némi mutyit, ami ugyan csak részben az övé, de erről persze senki nem tudhat semmit!

Igaz?

u.i.: Történetünk folytatódik.

One thought on “ÚJ VÉSZKORSZAK MAGYARORSZÁGON – történet a fideszes földesúrról, aki nagyon fél! – II.”

  1. Aknek nincsen “VAJ”a füle mögött,annak sosem kell félnie!
    De ha van akkor igen is vegyék el tőle!!!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.