ROSSZABBUL ÉLÜNK MINT NÉGY ÉVE – Fata Jánosné már belehalt Orbánba!

Mintha tegnap történt volna! Pedig, szinte napra pontosan nyolc évvel ezelőtt! Szíjártó (Orbán Viktor magyar hangja) Péter, (aki manapság leginkább arról híres, hogy jóval kevesebbet keres, mint amivel gyarapszik, bár eszik, iszik, szik, szik.) (Megtakarításai lassan-lassan így is potom Mészáros Lőrinci magasságokba kúsznak…)  (Amúgy, nyilván nincs mit vizsgálódni relatíve incurka-pincurka vagyonán…)

Szóval ez a Petike, éppen nyolc esztendeje hóna alá vette a különös ismertető jeggyel a bal szeme felett közismertté vált Fata Jánosnét. Elbandukoltak így kettesben a Népszabadság nevet viselő sajtótermék székháza elé. El bizony!

gp_01

Tiltakozni mentek, tyühahó!

Merthogy bizonyos felforgató, liberálbolsi firkászok nem hagyták nyugodtan rosszabbul élni mindenki fidesz-nénijét, akit aljas indokból, előre megfontolt szándékkal jól össze kevertek egy hasonlóan fess nyolcvanas matrónával, akinek viszont két lakása is volt Budán, így aligha élhetett volna kellőképpen rosszabbul! Fata mama amúgy akkoriban minden jóravaló tűzfalon ott szomorkodott.

001

A komcsik – nanááááá! – elcsórták a dohányt amit szívgyógyszerre dugdosott, ezért maszkírozni sem kellett, annyira elesett volt!

ROSSZABBUL ÉLÜNK, MINT NÉGY ÉVE!

Ezt rebegte falról falra… Ez volt az alapsztori!

Belevaló ötlet volt, annyi szent, csak az átkozott nép, az istenadta nem volt kellőképpen felkészült az efféle negatív kampányra! Nem tudtak mit kezdeni ezzel a mérhetetlen letargiával. A párt meg jól belebukott…Nem mintha bárki jólétét reklámozni lehetett volna, de a nénire nézve állítólag többen vetettek véget önkezükkel az életüknek, mint Seres hírhedt Szomorú vasárnapja után!

Fata néni maga volt a balsors! Peti ezért karolta fel, homokszín pulcsijában, akkor még többnyire hajjal borított okos kis fejével. Ezért vezetgette oly bájosan az ő nénijét, s vívta mellette nagy harcát a csúnya újságíró bácsikkal szemben.

gp_07

„Hogy a kedves olvasó is értse, mit nem fog érteni, az előzményekről számolunk be röviden:

-A Fidesz a szívgyógyszerek árának emelkedését Fata Jánosné arcképével demonstrálta a “rosszabbul élünk, mint négy éve” kampányában.

-A Népszabadság hétfői számában felfedni vélte a néni kilétét, mondván, nem is él rosszabbul, mint négy éve, mert két lakása is van, az egyiket kiadja. A lap viszont bakot lőtt, mivel a néni, Börzsönyi Jenőné nem az a néni, azaz nem Fata Jánosné volt.

-Börzsönyiné a cikk hatására kikészült, és állítólag pert indított a lap ellen.

-Kedden a Turul megírta, a szívgyógyszeres néni Fata Jánosné, 11. kerületi szívbeteg nyugdíjas, aki állítása szerint tényleg rosszabbul él, mint négy éve. A nénit képviselőjelöltje, Kristóf József vitte el fotózni.

-Szerdai számában a Népszabadság elnézést kért Börzsönyinétől, elismerte, hogy tévedett, azt viszont többször megjegyezte, hogy Börzsönyinének is illett volna felvenni a telefont, ha az ország legnagyobb politikai napilapjától keresik.”

Telt múlt az idő. Fata néni csak várt, várogatott huszonhat négyzetméteres, tizenegy kerületi szobakonyhájában, de Peti csak nem jött érte, sem fehér lovon, sem gyalog.

Szart rá!

Fontosabbak lettek az utazások, a rengeteg miniszteri biztosság, államtitkárság, felügyelőbizottsági tagság, Azerbajdzsán, Törökország, Oroszország, Kína, szóval a mesés vadnyugat! Fatamami szimplán belehalt ebbe a rettenetes várakozásba. Pedig a közelmúltban új szereplőt keresett vagy egy fél tucat párt. Mind azt szerették volna, ha Fata Jánosné hirdeti majd, valahogy így:

ROSSZABBUL ÉLÜNK, MINT NÉGY ÉVE!

002

Óriásplakátok ma is vannak. A Simicska world tábláin… Szinte egytől egyig nyakig merülve az impotenciától megrémült, kapuzárási pánikkal küzdő férfiemberek szlogenjével:

…JOBBAN TELJESÍT…

…JOBBAN TELJESÍT…

…JOBBAN TELJESÍT…

Ki tudja, mire fel ez a végtelen és féktelen bizonygatás! Képzeljék el, mi lett volna, ha ez a derék egypárt, valami olyan kellemességgel hozakodik elő, hogy Magyarország jól érzi magát, vagy mondjuk, Magyarország nagyon szeret! De nem! Ha kilépünk az utcára, előbb-utóbb belebotlunk egy hatalmas gigant-poszterbe, amin általában egy kopaszodó, vagy tarkopasz ürge egy rakás fehérnép társaságában bizonygatja, hogy ő bizony jobban teljesít. Teszi mindezt úgy, ahogy azt a Nesquik nyuszis reklámból megismerte.

Rákeni Magyarországra! Rákeni…

Csak állnak a férfiak kérem, ott a narancsban fürdő tájban és bizonygatnak, agitálnak: csak tessék-tessék, itt a jobban teljesítés. Egyik-másik hatvanas, mondhatni siheder, fiatal-demokratát nézve inkább azon támad kedvünk tűnődni, vajon ebből a hevületből miként képesek előhozakodni, ott, a nőknél… azzal a két megnyomorodott negatívummal, amivel ezt az egész választást simán, csont nélkül nyerik majd. Merthogy sem a „Rezsi-csökkentés” szóösszemosás, sem a „Nem érdemelnek több esélyt” mondat nem nevezhető a legnagyobb jóindulattal sem pozitívumnak. Ezekbe az agyalmányokba csak belebukni lesz módunk, ahogy végezte maga is, ez a jobb sorsra érdemes Fata nénike.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Fata néni meghalt.

BELEHALT ORBÁNBA!

Hej, pedig de rosszul tudná most magát érezni!

MOST ÉREZNÉ MAGÁT CSAK IGAZÁN ROSSZABBUL!

006

005

Mi ne érezzük magunkat rosszul! Most nem ez a dolgunk!

Ha velünk tartanak, Szombathelyen járva…időnként mindannyian jobban tesszük, ha nem csak a házfalakat, meg az eget kémleljük, (ahol többnyire Hende szeretne végre jobban teljesíteni… ) ha maguk elé nézünk!

Abban a magasságban ugyanis, ahol mindannyian élünk, szóval ott is van élet!

Meg néhány szerényebb, de fontos plakát, megszívlelendő üzenettel!