FALAKAT ÉPÍTTET A KAMPÁNY – ez itt az irányított undor, a butaságfaktor legújabb vívmánya! Akarod?

A tények makacs dolgok. Ezért van az, hogy a helyükre olykor látványos hazugság-tenyészetek ömlenek, aljasságok tódulnak. Csak éppen az a bökkenő, hogy – bár nyilván kívánatos és elvárt volna -, még mindig nem mindenki gyengeelméjű! És míg a helyi gondolatrendőrség nyilván fáradhatatlanul teszi a dolgát, akadnak eltűnődni bátrak, tovább-gondolók, akik elő-előhozakodnak bizonyos teóriákkal, elméletekkel a nem megváltoztathatatlan, nem szétrobbanthatatlan léggömbökről! Azok sulykolnak, ezek meg komótosan óvni próbálnak a fertőtől… Megtanítanak kerülőutakon botorkálni!

Ahogy néhány éve még nem is gondoltuk volna, mára jól látszik, hogy az undor, ez a mostani, jól irányított undor milyen erősen befolyásolja viselkedésünket, választási hajlamunkat. Jobban determinálja életünket, mint azt korábban a legelszántabb agyturkászok feltételezhették volna!

0001

Manipulátoraink – mert már nem akadt más eszköz, hát, ezt is bevetették! Ez UNDORÍTÓ!!!!

A tanulható, elsajátítható ún. irányított undor mára a legváratlanabb területeken hat ránk: befolyásolja politikai irányultságunkat, a megjelenített közös ellenségről vallott nézeteinket, de mindennapi családon belüli szokásainkat is. És ennek legtöbbször még csak tudatában sem vagyunk. Alig akad olyan magyar família, ahol a meddő acsarkodás ne vált volna mindennapossá! Aki a nyomorról, a betegségről, a bántásokról szól, tehát gondokkal éli verkli-életét, mára undort vált ki másokból! Akik – lehet – nem élnek jobban, de a fejük helyét bebiztosították a saját kis homokozójukban!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az undor valódi természetéről néhány éve a New Scientist közölt tartalmas összefoglalót. De ami most van terjedőben Magyarországon, az „irányított undor” valószínűleg a legbölcsebb tudósokat is meglepné! „Az általában jellegzetes arckifejezés kíséretében jelentkező undort mindenki ismeri. Egyes elképzelések szerint a betegségekkel szembeni védekezés céljából fejlődött ki. A visszatetszés távol tartott minket a biológiailag veszélyes dolgoktól, mint például a hányás, az ürülék, vagy a rothadó hús…”

orban-pofat-vag-qprAz undorról szóló értekezés idején az ún. irányított undor világa ekkor még nem is létezett! Ez valódi hungarikum! Tömegekkel valakit megutáltatni, őket az illetővel kapcsolatban megvetésre kényszeríteni, belőlük folyamatos undort kiváltani – ez korábban lehetetlennek tűnt volna. Magyarországon ez is sikerült!

„Az undor akkor jutott igazán fontos szerephez, amikor az ember szupertársas fajjá vált. Végül is társaink potenciális betegséghordozók – állítja Valerie Curtis, a londoni higiéniai központ vezetője. Az undor váltja ki, hogy kerüljük – a helyesen vagy helytelenül – betegnek vélt embertársainkat. Emiatt aztán az undor alapvető érzelem zsúfolt bolygónkon az együttműködést megkövetelő élethez.

A kutatók mégis csak nemrégiben kezdtek alaposabban foglalkozni vele. 2001-ben az amerikai Jonathan Haidt publikált egy mérföldkőnek számító cikket, melyből kiderül, hogy ösztönös, zsigeri reakcióink, nem pedig a logikus érvelés határozza meg, hogy mit tartunk helyesnek vagy helytelennek.”

A mai magyar valósághoz göröngyös út vezetett. A választások közeledtével úgy tűnik, mindenki harsogja a „maga igazát”, mely már csak látszólag sem szól a megszerezhető voksokról!

A hatalomban maradni akarók részéről a cél sokkal inkább az undor kiváltása, az ellenszenv, a közöny felépítése, mely a lehető legtöbb potenciális választó tekintetét fordítja el a valódi lehetőségtől, mely maga  a változás!

A „semmi értelme elmenni, szavazni, a meccs eleve eldöntött” érzés mindennapos sulykolása döbbenetes torzulásokat okoz a tömegek lelkében. A társadalom egyik része, a feltétel nélkül elfogadók boldogságról beszélnek, miközben a vezér facebook oldalához csatlakoznak és 252.402. kedvelőként jó példát mutatnak az állítólagos feltétlen ragaszkodásból. Az első feladatuk a feltétlen utálat, a tanult, irányított undor felvállalása, mely számukra komoly összetartó erőt vetít: Szemkilövető Gyurcsány takarodj, Libás Bajnai stb…

0004

Míg a múltban az összetartozást a VELEM VAGY ELLENEM világos döntésére bízták, ma az tartozhat a hatalmon lévőkhöz, aki betanulta, vallja és hangoztatni is képes undorát a teljes ellenzéki oldal valamennyi szereplőjével szemben. A magyar butaságfaktor mindmáig legkimódoltabb demagógiája, A NEMZET NEM LEHET ELLENZÉKBEN, elérte célját, visszafordíthatatlan károkat, sérüléseket okozva.

a1De vajon mi történhet áprilisban, közvetlenül a választások után? Nem kétséges, hogy várhatóan megismétlődik 2002, 2006 agóniája, de ami még ennél is fenyegetőbb, megismétlődhet 2010 is! A két vereség utáni diadalként ünnepeltetett, éppen csak percnyi győzelem tanított mámorából és irányított undorából jut bőven holnapra is.

2010-ben a VÁLASZTÁSRA JOGOSULTAK SZÁMA : 8.034.394 fő volt, ebből a VÁLASZTÁSON RÉSZTVETTEK SZÁMA : 5.172.222 fő volt, ebből, az EREDMÉNYES SZAVAZATOK SZÁMA : 4.936.032 maradt.

2.706.292 választó akaratából alakíthatott kormányt a fidesz.. Ezt az eredményt ma úgy propagálják, hogy a választásra jogosultak 2/3-a akaratából kormányoznak! Ez azt jelentené, hogy a választásra jogosultak közül 5.356.263-an szavaztak volna a fideszre, csakhogy ennyi választó összesen nem járult az urnákhoz!

E csalás nyomatékosításának leghatékonyabb eszköze az irányított undor, mely a nagy szocialista korrupció leleplezésére, a 2006-os meghamisított eseményekre és a főszereplők gyűlöletére épít, miközben szándékosan éppen  a baloldal werberi gyűlöletkampányáról beszélnek.

52,32 százalékos szavazati aránnyal lett a választójogi törvény alapján a parlamenti több mint kétharmad! És a Fidesz eltakarító gépezete beindult, eltaposva a magyar kisembert már az elején. Emlékeznek még, mit mondott Gyurcsány Ferenc, a 2006-os Orbán–Gyurcsány tv-vita idején?

„NEM IGAZ KAMPÁNNYAL VÁLASZTÁST NYERNI, AZ NEM IGAZ ORSZÁGHOZ VEZET!”

Felsorolni is nehéz volna a fidesz ígéreteit a kampányban! A következmény: következmények nélküli ország maradtunk!

Az új választójogi törvényt a kétharmad jóváhagyta, amit természetesen saját fazonra igazította a Fidesz. A parlamenti létszámcsökkenés miatt kieső országgyűlési képviselőkre vár a járási hivatalok vezetői posztja.

FALAKAT ÉPÍT A KAMPÁNY – ez itt az irányított undor, a butaságfaktor legújabb vívmánya! 2014-ben ezzel szerez magának újabb időt a fidesz!?

0003

„Hipnózissal előidézett enyhe tudatalatti undor következtében a vizsgált személyek sokkal súlyosabb vétségnek ítélték a bolti lopásokat, vagy a politikai vesztegetéseket, morálisan visszataszító cselekményeket. Azóta már sokan beszámoltak hasonló eredményekről, és kiderült, egy tett megítélésénél nem az érvek és ellenérvek meghallgatása és értékelése vezeti ítélőképességünket. Talán nem meglepő, hogy minél könnyebben viszolyog valaki, annál konzervatívabb politikailag – állítja David Pizarro, aki szellentésaromával vizsgálta a kutatásaiban részt vevőket. Azt is megállapította, hogy minél konzervatívabb valaki, annál szigorúbb ítéletet mond viszolyogtató inger jelenlétében.

Ezek az eredmények persze számos érdekes és egyben aggasztó kérdést is felvetnek például az emberek előítéletével kapcsolatban. Vajon nem lehet ítélőképességünket ily módon befolyásolni, netán szándékosan manipulálni? De igen! Pizarro és Yoel Inbar a holland Tilburg Egyetemen a már említett aromát használva kiderítették, hogy a büdös szobában tartózkodók negatívabban ítélték meg a homoszexuális férfiakat, mint a kontrollszobában tartózkodók, és az eredmény azonos volt a politikailag liberális és konzervatív személyek körében. Kórokozókat ábrázoló képek nézegetése után a megkérdezett vizsgálati alanyok sokkal kedvezőtlenebbül ítéltek meg idegen csoportokat, például nigériai bevándorlókat.

Idén áprilisban – némi republikánus segítséggel – felröppent a hír, hogy Barack Obama gyerekkorában kutyahúst evett. A kissé szürreális, ám tipikus támadás undorra épülő pszichológiája talán komolyabban befolyásolja a szavazókat, mint azt a demokraták feltételezik. Amerikában egyébként nem ez volt az egyetlen undorra épülő szavazótábor-manipulálás, tehát a politikusok már próbálnak hasznot húzni a pszichológiai kutatások eredményeiből.”  (Oravesz Elvira, NOL)

A tények makacs dolgok. Ezért van az, hogy a helyükre olykor látványos hazugság-tenyészetek ömlenek, aljasságok tódulnak. Csak éppen az a bökkenő, hogy – bár nyilván kívánatos és elvárt volna -, még mindig nem mindenki gyengeelméjű! És míg a helyi gondolatrendőrség nyilván fáradhatatlanul teszi a dolgát, akadnak eltűnődni bátrak, tovább-gondolók, akik elő-előhozakodnak bizonyos teóriákkal, elméletekkel a nem megváltoztathatatlan, nem szétrobbanthatatlan léggömbökről! Azok sulykolnak, ezek meg komótosan óvni próbálnak a fertőtől… Megtanítanak kerülőutakon botorkálni! Mi a megoldás? Már az ókorban Marcus Aurelius így írt a Rossz érzések ellenszere című művében:

“Ne ijeszd el magad az élettől azzal, hogy csupán a gondokról s a bajokról képzelegsz. Ne vetítsd előre a még nem létezőt, s ne éleszd újra letűnt bajaidat. Amikor gondok kínozzák sorsod, tedd fel a kérdést: mi az, ami most elviselhetetlen? A választ magad előtt is szégyellni fogod – sem a jövő, sem a múlt nem nehezedik rád, mindig csak a jelen. Az előbbi talán be sem következik, az utóbbi pedig már régen elmúlt.

Marcus Aurelius Head

Ha egy külső jelenség bánt, tulajdonképpen nem maga a jelenség nyugtalanít, hanem a róla alkotott elképzelésed. Márpedig csak tőled függ, hogy ezt megszüntesd. Ha a rossz érzés oka a lelkedben rejlik – tulajdonoddá, elválaszthatatlan részeddé lett -, ugyan ki akadályozhatná meg, hogy hibás felfogásodat magad orvosold? Amikor nem teheted meg, amit helyesnek tartasz, nem okosabb-e megújult erővel tevékenykedni, mint felette bánkódni?

Ha megtetted, amit tenned kell, az eredménytelenség oka nem benned rejlik. A dolgokat elfogadni tudni annyi, mint helyesen értelmezni. Ha ezt megértetted, semmi felett nem kell bánkódnod: az út a te utad, a természet mérte rád – neked csak járnod kell rajta.”

2014-ben a helyes értelmezésre a fülkékben kerülhet sor. Félelem és undor nélkül, csak néhány másodperc szükségeltetik a megszabaduláshoz! Mindössze a fidesz által álnok módon megtanított receptet kell követni és ellenük voksolni…

One thought on “FALAKAT ÉPÍTTET A KAMPÁNY – ez itt az irányított undor, a butaságfaktor legújabb vívmánya! Akarod?”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.