FORGATÓKÖNYV SZERINT – aztán eljön közénk a turkáló bérfirkász

…2018-at írunk. Négy évvel a legaljasabb hazugságok ún. jobban teljesítő kampánya következményeként, tizenkét évvel az éppen csak elkezdődött jövő után, s vagy nyolc esztendővel őszöd elviselhetetlen igazságbeszédje mögött egy végsőkig legatyásodott ország ül a végtelen gyóntatófülkében, s az álnok, öreg pap éppen meditál, vajon, mit is válaszoljon?!

0001

Merthogy újabban kérdezni jönnek, egyre az övéi, megtudni, mikor kezdődött volna, s miért késlekedett egyre a folyton csak ígért jólét, az ingyen cirkusz, meg az alaptörvényben lefektetett általános boldogság…

(…)

Két hét múlva tudjuk már az eredményt.

Mint mindig, minden politikus elégedett lesz majd, a maga módján, akik a beton által joggal bízhattak az eredményben, relaxálhatnak végre, akiknek szorossá vált a kicsikart határ, ujjonghatnak sosemvolt dicsőségükről, s a vesztesek nekilódulhatnak az éppen csak zöldülő tereknek, utcáknak, jöhet a csetepaté, az újabb kampány, jogvédők, meg mindenféle izgága aktivisták morgolódásaival.

0002

Nekünk meg jön a juss, a kuss, meg a népmesék meglehetősen fukar konklúziója: aki nem hiszi, járjon utána… Egy másodpercre megpihenhetünk, de már másnaptól újra zargatnak; az EU választások kampányával, s mire a lombok lehullnak, jön a helyhatósági hercehurca. Akkor majd megint szükség lesz ránk, használnak újra belőlünk egy kicsit, amúgy minden marad a régiben… Így maradunk mindannyian arccal a falnak fordítható választópolgárok.

down 2

Cím, név, titulus az örökkévaló értéktelenségben!

Arra gondolok, mi lett volna, ha mégis meghallgatnak?

Ha valakinek fontos lett volna, mit gondolok erről az egészről? Én, a választópolgár…

Ha legalább úgy tettek volna; mintha számított volna egy keveset, hogy mit látok jónak, célravezetőnek! Magam miatt, persze!

0007

Volna, volna… de senkit nem érdekeltek a szavaim, gondolataim. Csak hazudták, hogy kellek. Vigyáztam, nehogy kiöntsem a lelkemet. Hogy ők önthessék ki!

Semmi baj, barátaim, én ezt is túlélem…

A hatalmasságok a nem létező jövedelmem elosztását latolgatták, amikor rezsicsökkentésről hadováztak, megmagyarázták, hogy járok jobban, ha mindenemet elveszik abból a kevésből, amit öregségemre spóroltam, aztán az atomerőművet próbálták velem megszerettetni, bár én beértem volna pár hasábfával a cserépkályhámban.  Naponta százszor elmondták, mennyivel lett jobb a közbiztonság, mennyivel több munkahely jött létre, meg miként apadt el a szomszéd tehenének teje. Még jó, hogy a miénk rég meghalt, szegény!

0005

Büszke lehettem, hogy az azeri baltás gyilkosból általunk nemzeti hős lett, hogy Kínában a diákok zöme magyarul tanul, meg jó volt megtudnom végül, hogy az arabok előtt nagyon menők lettünk a rabszolgaszintű fizetésért való robotolás mezőnyében.

Ősszel a verkli folytatódik… Jön az after party…

shame-300Tudni vélem, helyes úton járok. És a sok süppedt mellű, penésszel benőtt agyú „liberális” és mondvacsinált „humanista”: tehet egy szívességet. Dolgom volna –szóltak már egy páran- írni. Mesélni. Énekelni. Ha már Isten volt, mint mindig és még mindig, kegyes hozzám és tagadhatatlan tehetséggel áldotta meg szemem, fülem és kezem… Ámde: döntve vagyon: csupán annak a sornak, csupán annak a bekezdésnek, annak az oldalnak van nálam értéke, és ezentúl, mely AZUTÁN íródott. Amely abból táplálkozik, amitől a széplelkűek irtóznak-undorodnak: verejték, savanyú izzadtság szag, száradó vér keverve napokig mosdatlan test-láb bűzével…félelem, melyből gyilkos düh lesz –ha legyőzöd-, őrjöngő öröm a legyőzött, végleg mozdulatlan ellenség holtteste láttán…és a szag….az a bizonyos általános szag…mikor minden, mit a civilizáció áldásának nevezünk, együtt perzselődik és elég. A vég bűze..
Írtam, fentebb, hogy tehetnek egy szívességet, és hogy kik, de kihagytam szántszándékkal eddig, az ártalmatlanabb, de ítélkező, szemüket az égre emelő névtelen nézőket…akik gyűlölnek minket, mert irigyek, mert nem merik, mert nem fogják sohasem megtenni AZT a lépést, és elszakadni…de elvárják tőlünk, bolondoktól, harcoljunk helyettük, védjük még gyávaságban eltöltött olcsó perceiket…
0006
Utálni fognak ezekért a sorokért, sőt, gyűlölhetnek is, de eljött az idő. És nincsen visszaút.
És mi tagadás: helyes út ide vagy oda, végül is élvezem.
Mert csak én, és csak az én-félék tudjuk élvezni a csendet a csatazaj után, a bizonytalanság után, a megérdemelt pihenést, jól működő, gyönyörűen csillogó fegyverrel az oldalunkon…Mert az ellenség iránti gyűlöletet, felváltja a napi hekatomba után, a bajtárs iránti szeretet. Aki ott ül melletted, akinek élete tőled függ és ugyanígy a tied őtőle…Ő az, aki látja a szemedben a szikrát, és érti és tudja, az övén is ugyanígy csillog. Ő lesz a világod. Bajtársaid a családod. Rejtekhelyed, ahonnan lesed a bitang ellenséged a palotád.
És ezt csak mi tudjuk. És mi döntünk sorsunk felett és ezért, és ettől, leszünk szabadok és erősek. És ezért vagyunk veszélyesek… Mert aki szerelmes a szabadságba, és halni kész érte, ellenőrizhetetlen, fékezhetetlen, uralkodni nem tudnak felette. Tehát járjuk majd ezentúl is az UTAT. A csak általunk ismert utat. Mint a középkor szent bolondjai…Mi, félelmetes bolondjai a szabadságnak. Az Egy Isten Szerelmének harcosai.u.i:
“Itt fekszünk, vándor, vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza” Szimonidész

R.F.E.

(…)

Nem hiszik el, de én hiszek bennük, s nem ezek ellen, hanem értük szerettem volna tenni! Mert tudom, hogy képesek rá, hogy együtt elérhettük volna... És holnaptól lehetne gondolni a holnapra! Nem spekulálva!

Odatéve! Ahogy kell!

0004

Utóirat:

Mi lesz holnap?

A szaki érkezik, maga! FORGATÓKÖNYV SZERINT! Mert “…kell valaki, aki feltűri az ingujjat, és hajlandó könyékig turkálni a fekáliában.” Nem valószínű, hogy találhattak volna nála autentikusabb szarmerőt! Nála otrombább és bűzösebb fekália túró – ahogy önmagát szerénytelenség nélkül nevezte még 2006-ban – nem is jöhetne közénk. A bérfirkász békamenetelő zsoca!

BayerPontosabban közéjük! Mert „ezek” – ahogy ő szereti nevezni a pórnépet – sőt, ezek a „kicsi cickányok” – szintén tőle -, nem szeretik agyontúráztatni agysejtjeiket. Nekik éppen elég lesz, ha ez a nyomorék végigutálkozza azt a fertály órát, amiért hűbérurai rendesen tejelnek majd. Mert van az a pénz, amiért Bayer prímán turkál! Ő, a profi,  a szarturkász, Orbán Viktor haverja és seggnyalója túráztatja majd primitív lózungjait az övéinek, akik ettől íziben jól teljesítenek majd!

Aztán persze jöhet a feketeleves! Egy darabig, nyilván!

1979607_649233495125531_124232426_n

Na ezt nevezik jobb helyeken forradalomnak!