REZSICSÖKKENTÉSI DAEDALON – Figyelem, a hatóanyag csak a választásokig elég!

Szeretnéd tudni, mit gondolnak rólad a szavazataikért éppen, bőszen kopogtató reménybeli politikusok? Kíváncsi vagy arra, vajon miként vélekednek rólad, és a mindennapjaidról? Szerinted valóban érdekli őket, hogy hol, miből és hogyan élsz? Viccelsz? Ne már! Ja, hiszen folyton rád hivatkoznak, amikor a győzelmeikről vizionálnak!? Azt mondják, érted és miattad feszülnek egymásnak, hogy neked legyen jobb és könnyebb! Azt mondják! (Szeretnéd?) Mert szeretnék, ha nekik jó döntést hozhatnál, amikor a szavazófülkében a legmegfelelőbb helyre teszed az egymást pontosan metsző vonalakat, melyeknek éppen a köröcske középpontjára kell esni?

És van, ami talán ennél is fontosabb: szeretnéd tudni, van-e értelme arra a jelöltre szavaznod, aki a legszimpatikusabbá vált végül a számodra? Tehát nem pusztán gyűlöletből, a másik ellen, ahogy megtanították… Hogy eléri-e egyáltalán az áhított küszöböt, vagy megy a levesbe? Egyáltalán: fontos a választásokon való részvételed, úgy, ahogy ők ígérik, elvárják, szeretnék, vagy nélküled is jól eltelik majd az a nap, meg a következő négy év?

Rengeteg a kérdés, ahogy az idő telik és közeleg az állítólag mindent eldöntő pillanat… Közben persze a hangok közül egy, mindig egy(!) egyre arról beszél, hogy már minden kész, egy előre lejátszott cirkuszhoz asszisztálunk, mint rendesen… Lehet tudni a végét? Rezsicsökkentés? Ugyan már… Átverés!

1970836_683565455018966_476242750_n

Magyarország, 2014 áprilisa. Kérdezed, mi a tét? Semmivel sem lett furcsább a helyzet, mint 2002-ben, 2006-ban, vagy 2010-ben! Lassan hozzászokunk az állítólag egyre durvuló kampányhoz, már alig van honatya, meg honanya, akiről ne tudnánk minden szarságot, alja ügyeket, amik bőven kimerítik a disznóságok úri bűvkörét. Tudjuk, – bár nem akadt közülük, máig is csak egy, büszkén vállalni tetteit -, hogy hazudnak reggel, délben, meg este; tudjuk, hogy megszerezték, amihez hozzáférkőzhettek, mutyiztak, harácsoltak, loptak, sokat, olykor többet, mint gondolnánk, voltak piszkos nőügyeik, narkóztak stb. stb. és most megátalkodott módon mégis tiszteletet várnak tőlünk, éppen tőlünk, akiknek mindezt köszönhették! Erkölcsi kötelességeikre hivatkoztak, okosnak, megfontoltnak mondták és mutatták magukat, bár jól tudják, hogy nem ez a lényeg! Hja és mindezt néhányan közülük egyébként az evangéliumokra hivatkozva tették, mint amolyan felkentek! Úgy kétharmada ennek a dicstelen bűnszervezetnek!

( Nem kérek elnézést! )

De van más alternatíva!

Sem elmúlt nyócév, sem négy nem taszít, sem mások ígéreteinek nem dőlök már be; azt hiszem, ezt nevezik menekülésnek, túlélés iránti vágynak, bánomisén!

Felejtsük el a rezsicsökkentést! Mert duma! Semmi más!

Ugyanis ők, az éppen aktuális „ők”, már megfosztottak a közért érzett aggodalmak bennem egykor szunnyadozott szikráitól, lebeszéltek a velük való valahová tartozásról, nevetségessé tették előttem az állítólagos elveiket, a kisajátított lopott holmit… Lejárattak mindent, ami magyar, ami nemzeti, meg ami a három színben pompázott, szóval, hogy a klasszikust idézzem: elkúrták! Azért nem „elkúrtuk”, mert mára világosan látszik, hogy a választópolgárok egészének ehhez az egész megkeseredett katyvaszhoz semmi, de semmi köze nincs! Nem lehetett és nem lehet mindaddig, amíg mindazok hivatkoznak ránk, akik szerint – míg ők lopnak! – a nemzet nem lehet ellenzékben! Főleg, miután a nemzet helyét átmenetileg a nép foglalja el, na persze csak jobb híján! Felettünk döntöttek, a felhatalmazásunkra hivatkozva, hazudva, mennyire akartuk ezt a feje tetejére állított állapotot, a jót, amivel elhalmozni méltóztattak…

Nem igaz, hogy akik helyettük jöhetnek, mindent elrontanak majd, csak azért mert még senki nem mondhatta el, hogy ők már elrontottak mindent!

935150_687644704620319_424979838_n

Törekszem megérteni, mi a jó abban, ha valamiről kiderül, hogy tönkrement!? Meg persze tudni, hogy kik tették tönkre! Számomra, ha valami „tönkrement”, az a további használatra alkalmatlan, javíthatatlan, tehát szemét, amit nem érdemes hurcolni. Ha tehát valami már semmire sem jó, azért miért kell harcolni?

És főleg, mért akarja mindenki, mindenáron éppen azt megszerezni, ami mindezek szerint gáz, gagyi, javíthatatlan, tehát teher és adósság, amivel a „kritikusok” szerint nincs mit kezdeni! Mégis, éppen ezek a „kritikus hangok” szeretnék mindenáron megkaparintani ezt a semmit?

Azt mondják, változás kell és minden jóra fordul. Azok is ezt mondták négy, meg nyolc, meg tizenkét éve, akik a mostani állapotokat hozták létre, s most próbálják bizonygatni a frankót. Mert nem elég, hogy élhetetlen és elviselhetetlen az általuk megalkotott mutatvány, ehhez még ünnepeket, felvonulásokat is tartanak, ahol egyetlen szó megátalkodott verklizésétől kell bambán elfogadni a csodát: rezsicsökkentés.

Miért nem Supercalifragilisticexpialidocious?

Mennyivel könnyebb dolgunk volna elhinni a csodát! Hiszen Mary Poppins esetén – aki maga volt a mondhatni tökéletesség – elég volt a Supercalifragilisticexpialidocious.

Egyetlen szó, ami csodát tett!

Persze ahhoz legalább annyira kellett agyalágyultnak lenni, mint a rezsicsökkentéshez! Elzengeni a jó nagy marhaságot, a publikum transzba esik, kitátja a száját és a hányás elleni DAEDALON zsupsz, már benne is van a nemzet pofazacskójában!

Ez a nagy orbáni ideológia lényege! Az elhülyített emberek, a brummogni tanuló közmunkások, a „fészbukosok”, az ázsiai átlagnál is kevesebbért gürizni képesek, ezért aztán Szaud Arábiában piacképes idióták, tehát a magyarok dolga az éljenzés, a hajrá! Lehet némi kp-ért tapsikolni, Viktort kántálni, mert ennyi méltóság az összes, ami a boldogító újraválasztás előtt kijár a nyelvével verdeső istennek. Hogy később mindent megtorolhasson!

(Mint jó tanítványa, Hende Csaba, aki már most, a választások utáni időkben tőle várható feljelentésekkel, a bírósággal fenyegeti Nemény Andrást, meg Ipkovich Györgyöt!)

Neki, aki szabadidejében Robert D.Hare könyvét olvassa a köztünk élő pszichopaták sokkoló világáról. Aki egy kicsit is ismeri a kedves vezetőt, azt tudhatja, hogy soha semmit nem tanulmányoz hiába – meglátja és hasznosítja a benne rejlő lehetőséget! Kímélet nélkül. Ez a mű címe, és nem csak az említett könyv címe ez, de a megvalósult jövőkép is erről mesél… Nem lesz hozzánk kíméletes!

A viktor

Szeretnéd tudni, mit gondol rólad a szavazatodért éppen, bőszen kopogtató reménybeli politikus? Kíváncsi vagy arra, vajon miként vélekednek rólad, és a mindennapjaidról? Szerinted valóban érdekli őt, hogy hol, miből és hogyan élsz?

Ha fel sem tételezheted, hogy akad ilyen ember, akkor mire vársz? Mi az oka a maradásodnak, s hogy tanulsz és építkezel, spórolsz és családot alapítottál? Miért kerestél és keresel munkát, miért?

Mert, ha minden úgy jó, ahogy eddig volt, maradj veszteg! Ki se mozdulj a választás napján, húzd le a redőnyöket, készítsd elő a kedvenc filmed extra változatát, végy magad elé egy vödör chipset és egy rekesz kólát, aztán bábozódj be, de rendesen! Ha lesz egy kevés szerencséd, ahol élsz, mintha az erdő melletti tisztáson érnéd meg a másnapot, egész nap nem zargatnak majd az aktivisták, nem kell végignézned a pártelnöki véghajrá minden pillanataát…

Mondják, hogy a hatalmat gyakorlók tábora nagyobb. Mondják, hogy ők vannak többen. Ezt mutatják majd  a megvásárolt televíziók és hírportálok, az agyonpénzelt aktivisták a huszonkilencediki menetelésen. Jóval többen lesznek, mint 2002-ben, amikor kínjukban majd szétfeszítették a Kossuth teret. Azt kántálták, hogy „kitörő örömre lelj végre Magyarország”, meg, hogy „napról napra többen vannak, akik hisznek a szeretet és az összetartozás erejében”! Aztán, hogy mindent elveszítettek, nekilódultak a lediktált haragnak, a gyűlöletnek…

Rákosi Mátyás azt mondta: „Aki nincs velünk, az ellenünk van!”. Ezen Kádár finomított egy keveset, ő azt hirdette: “Aki nincs ellenünk, az velünk van.” Nos, Orbán elhíresült mondata a mai napig él: “Aki nincs velünk, az nincs is!”

-Mindenki dobja el a régi telefonkönyvét, újra lesz szükség! – ezt nyilatkoztatta ki 1998-ban rögtön miniszterelnökké válásakor Orbán Viktor, jelezve: „csak a mi hű szövetségeseink és csatlósaink játszhatnak ezen a pályán, mindenki másnak coki”!

Hogy mi lesz április után? A legrosszabb forgatókönyvek szerint ugyanez. Ha elvárásaiknak megfelelően valamennyi hűbéresük, seggnyalójuk és megfenyegetett közmunkásuk ott lesz a fülkékben és, ha mindenki, aki elkeseredett, tönkrement, munka és megélhetés nélkül tengődik, akit megfosztottak az álmaitól, a jogaitól és a lehetőségeitől – otthon marad, akkor jöhet a legújabb telefonkönyv.

Lehet, éppen cirill betűkkel szedve…

ОРБАН ТАКАРОДЙ!!!

Itt és most nekem és neked  jogod és lehetőséged van a kormányváltáshoz! Csak nekem és neked van jogod és lehetőséged a kormányváltáshoz!