RUBIK BŰVÖS KOCKÁJA – amit majdnem sikerült Orbánnak kirakni…

Napokkal az organikus építészet műremekeként megálmodott felcsúti, ( kerti budim menti ) „Sancho Panza” stadion átadási ünnepsége után; karnyújtásra az 1955. május 1-jén XII. Piusz pápa által elrendelt munkás Szent József ünnepe előtt, mondhatni a zsufi kellős közepén, – majd elfeledtem! – Kedves Vezetőnk római magánlátogatása mentén, rendes heti ünneplés-sorozatába préselve kipipálhattuk a Rubik kocka megálmodásának negyvenedik évfordulóját.

Így, prímán! Letudtuk!

Orbán Viktor

Nem volt túl nagy felhajtás, a miniszterelnök kegyeskedett találkozni a XX. század egyik meghatározó gondolkodójával, az idegenben egyébként világhírű Rubik Ernővel, aki ez alkalomból megtudhatta, hogy a duplázó kormányfőnek csak majdnem sikerült kirakni anno a bűvös kockát, de ez nem von le túl sokat, annak állítólagos értékéből. Hamarosan lesz Duna parti kockapalota, meg egy időre vándorkiállítás is, bár a mi Viktorunk néhai sikertelensége azért árnyékként vetül erre a mihaszna kis szerkentyűre, ami ráadásul se nem labda, se nem árvíz. Mert azokhoz piszkosul ért a mi lángoszlopunk!

26087_1_other_wallpapers_rubiks_cube

A világ különböző pontjain, lassan negyedik évtizede már, hogy emberek millióit köti le, foglalkoztatja az őrület, a Rubik’s Cube – leánykori nevén Bűvös kocka – melyről a Wikipédia a következő szabatos leiratot adja: „mechanikus, egyéni logikai játék. A kocka oldalai különféle színűek és elforgathatók a lap középpontja körül. A forgatás során a szomszédos oldalak színe megváltozik. A rendszertelen forgatással az oldalak színösszeállítása összekeverhető. Bizonyították, hogy elméletileg bármely keverés után legfeljebb 20 tekerésből kirakható, de az összetettsége miatt összesen 43 252 003 274 489 856 000-féle (leírva: negyvenháromtrillió-kétszázötvenkétbilliárd-hárombillió-kétszázhetvennégymiliárd-négyszáznyolcvankilencmillió-nyolcszázötvenhatezer; kb. 4,3·1019) eltérő állás hozható létre.”

43 252 003 274 489 856 000!

blind_rubik

Nem nagy ügy!

Ezért aztán nem is akkora katasztrófa, hogy népünk nagy vezérét úgyszólván döntetlenre kényszerítette ez a kis szörnyecske!

( Merthogy intézkedései következményeként őt legyőzni, megverni nem lehet! )

Minden csak megítélés kérdése, majdnem olyan, mint a jobban teljesítés a legnagyobb eladósodás idején, vagy, mint a kirobbanó foglalkoztatottsági mutatók fölemlegetése, karnyújtásnyira a közmunkások éhbér-munkálkodásainak kényszerű befejezése előtt. Ne legyenek kétségeik, ez a kudarc sem kudarc, a marketing mindenre vetít jó megoldást!

SONY DSC

Nyilván a statisztikák alapján vált indokolttá a stadionépítési fóbia is: Magyarország azon kevés nemzetek egyike, melynek 1986 óta egyetlen labdarúgó világbajnokságon nem lőttek gólt. Igaz, azóta csapataink a vb közelébe sem jutottak, de ez már a kisbetűs rész!

Rubik hazájában, semmi nem lehetetlen! Jogtipró csókosok szántják hantok alá Kishantos világhírű gabonáját! A néhai MIÉP-es Csurka színi direktor Dörnerje fakeresztet állít Budapest belvárosában a színházába, amit az ötszáz ezredik külhoni magyarral, Böjte Csabával fog felszenteltetni! Mészáros Lőrinc a tehetségének, meg haverjainak köszönheti tehetősségét, ahogy mondja, semmi köze a miniszterelnökhöz, neki Csányi, meg Demján a pajtása, velük üzletel! A magyarországi történelem-tanítás valamennyi jelentős szereplője által történelemhamisításnak bélyegzett náci megszállás emlékműve épülget, s csak a kordonjait veszítheti el… Felesleges tovább sorolni! Ugyan, még nem derült ki, mi a fenével foglalatoskodtunk április hatodikán – mert a legutóbbi választásról utóbb kiderült, hogy bizony fülke-forradalom zajlott – a közvélemény kutatók keresik a válaszokat!

Nem 43 252 003 274 489 856 000 választ, csak egyet, hogy mégis mi történt azzal a rengeteg, meggyőződésből kormányváltást sürgető egyénnel, aki, miután a választások után újra kérdezték, kire voksolt, egyre csak azt feleli, szinte mind: nem a hatalmon lévőkre szavaztunk! Akkor kire? Mert a választások megkérdőjelezhetetlen végeredménye mégiscsak összehozta az újabb kétharmadot, s az ellenzék, amennyiben az új parlament megalakulásakor felesküszik, végképp elismeri az alaptörvény legitimitását.

rubik-cube A Rubik kockát kirakni képesek között akad egy, akinek elég hat másodperc, mindegy kik és hogyan keverik össze a játékot! Magyarország rendbe rakásához talán évszázadnyi idő sem lesz elég.

A jóslatok most már 2018-ról, meg 2022-ről szólnak, s a joker mindig ugyanaz a felcsúti játékos…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

A dolog pedig úgy áll, hogy Orbán most először, persze csak négyszemközt, elismerte valakinek, hogy nem tudott győzni, hogy kifogtak rajta a színes kockalapok. De vajon, mikor lesz erre képes több millió magyar, akik szintúgy próbálkoznak ezzel-azzal, aztán, hogy nem sikerült, beletörődtek elb……tt életükbe. Mikor lesznek képesek bevallani, hogy emberhez méltatlan életükért egy életen át gürizve odúban élnek, nélkülöznek, langymeleg télben megfagynak, felkészültségük helyett segédmunkára kárhoztattak, s ha meghalnak a szociális temetés testedzésében osztozva, akár megáshatják önmaguk sírját???

tumblr_ltso63ijKl1qmpptko1_1280

Rubik Ernő világhírű magyar ember. Bárhol fordul meg e Földön, mindenhol büszkeséggel szól a hazájáról, pedig iszonyú megpróbáltatásokon át mutathatta be zseniális alkotását, még annak idején.

Miniszterelnöke, aki hadban áll a világ összes országával, mert mindenkinél okosabb, szebb és tökéletesebb, magát egyszerűen Magyarországnak nevezi és nem hagyja magát…

Találkoztak a héten. Talán, még jókor, így negyven évvel a nagy feltalálás után. Ha Rubik Ernőnek nem fontos, én a helyében nem szorgalmaznám a majdani fél évszázad megünneplését. A diktátorok különös fejlődéstörténetének ugyanis van egy bizonyos pillanata, ami után a kimagasló képességű egyéneket egyszerűen lefejezik!