ÚJJÁÉLESZTÉS MÁSKÉPPEN – mielőtt még a távozó fősürgészre várnánk!

A címkefelhőiből ki sem látszó Szombathely néhány éve, hogy megkapta a dicső „Segítés Városa” címet. Így nevezte el – talán mert egyszerűbb volt átkeresztelnie, mint a valódi, meglévő hagyományait elfogadni – a címzetes fősürgész. Így nevezteti városunkat egy ideje, ő aki ezek után úgy látta jónak, hogy pénzeink öncélú átcsoportosításával babákat vásároljon. Jó pár tucatot!

A girl arranges a reanimation doll in Li

Nem tudni pontosan, hány szombathelyi biztonsága lett volna elérhető az újjáélesztési gyakorlatok lebonyolítására hivatott „reanimációs” babák beszerzésére ömlesztett milliókból, ahogy annak idején azt sem firtathattuk, mibe kerültek a szombathelyi alufólia címerek a kékre, aranyra csíkozott kandelábereken… ( ha esetleg van még, aki emlékszik erre a szintén fideszes aberrációra! ) Ahogy, soha nem fog kiderülni, mit kóstáltak a szellők által ingataggá vált műanyag isten-szobrocskák, meg a rettenthetetlen diadalív, nem kell majd azokkal sem elszámolni, meg aztán akadnak felénk soha fel nem nyíló ajtajú raktárhelyek bőséggel!

Aggódnunk csak azért illik, mert elképzelni is szörnyű, mi lesz majd velünk és velük, – a babafalkával -, újjáélesztési gyakorlatok nélkül!

 

00004Mert az egy dolog, hogy már simán és bárkit visszahoznak a túlvilágról a színészeink, szimfonikus zenészeink, a különféle hivatalok alkalmazottjai, lassan hadseregnyi már a társainak szívét dögönyözni kész deák, szájból szájba pumpálni tudó, önjelölt sürgész – amúgy, mint tudjuk, ez az elnevezés szintén a lángelme szüleménye! – de vajon mi lesz a szenvedéllyel, ha már nem a fősürgész diktálja az iramot?

Ki viszi át a reanimációs babáinkat a túlsó partra?

Szóval, mi történik, ha mégis képes lesz a józan többség az önmérsékletre és belátják, belátjuk, hogy a jelenlegi városvezető garnitúra minden kormánypárti képviselőjére jutott pár grammnyi – porocska – a nagy triász munkásságából!? Itt és most nem az a kérdés, ki jön utánuk, van-e a túloldalnak esélye, érdeme, hasznosítható tagja, de “ezek”*** elmúlására illene végre felkészülni! Mert felesleges az újabb próba, nincs pardon!

*** bojler zsóti után szabadon!

First aid on the way

Akik eddig sürgészkedtek, lassan gyülekezni kezdenek, mint a fecskék, meg a gólyák, hogy melegebb égtáj felé vegyék az irányt!

Nem az a kérdés, hogy a narancsország narancsvidékein termelhető-e vörös szegfű! Az emelt fő az egyetlen, amiért aggódunk! Miattuk tehát! De ha ők mennek, vajon ki tanítja tovább a Segítés városát?

Jó lenne végre kitalálni, hogyan hasznosíthatnánk elfekvő reanimációs babakészleteinket, a szinte ki sem csomagolt belsőségekkel, mű tüdővel, nejlon légzsákocskákkal, amikből a szabályos felhasználás miatt nyilván rengeteget sikerült beszerezni!? Ja, és vajon mikor voltak utoljára szervizben az aranyoskák? Mert nyilván ezeknek a derék műpasiknak is van élettartamunk, kopó alkatrészeik.

Ki hivatott kicsit kipofozni őket? Babatuningot nekik! Úgy mégis többet adnak értük a használt-baba-piacon!

Már az értékesítéshez szükséges reklámtevékenység sem lesz egyszerű feladat! Jó lenne egész Európát megmozgatni! Ezek a műkrapekok mégis csak Szent Márton városából valók! Savaria történelmi hantjai felett szolgáltak! A néhai Nyugat Királynőjének voltak újjáélesztési bandériuma! Ha kicsit keletebbre próbálkoznánk, még megemlíthetnénk, hogy a reanimációs babák abból a városból valók, mely testvérbarátságot ápol az azeri Ramil Safarov baltás gyilkos szülővárosával, Kutaiszivel! Naaa!

Iparkodnunk kell, mert, ha nem készülünk fel eléggé szlogenekből, meg jelmondatokból, még azt is megérhetjük, hogy a babák nem lesznek piacképesek!

00006

Aki meglátja őket, majd legyint: hja, ezek is “abból” a városból valók, ahol az alpolgármesterek, meg a tanácsnok egy jachton kurváztak, meg füveztek kedvenc intézmény vezetőjükkel! (Akinek a nevét csak a Kuruc.info merte leírni, de őket is csúnyán letolták ezért…) Akkor aztán hiába iparkodunk majd, emlegetve a fősürgészünket!

Nyakunkon marad a babákkal együtt!

Ami következik, az valószínűleg „fájni fog”! Mert ehhez vagyunk szoktatva!

Ideje volna hát beszereznünk a fájdalomcsillapítókat! No, nem az orvosok által felírható gyógyszerekre gondolok! Vannak alternatív megoldások!

Mert azt már biztosan hallották, hogy a rengeteg nyugtató, meg fájdalomcsillapító zabálása miféle gondokat okozhat! A kutatók azt vizsgálják, hogy milyen kapcsolat van a fájdalomcsillapítók szedése és a pitvarfibrilláció előfordulása között. „ A fibrilláció azt jelenti, hogy a kisebb szívüreg, a pitvar abbahagyja a ritmusos összehúzódást és remegni, fibrillálni kezd. Ennek következtében a szívkamrák vért pumpáló összehúzódása teljesen szabálytalanná válik. Ez gyakran panaszt sem okoz, de igen súlyos szövődmény oka lehet: véralvadék keletkezik a szívpitvarban és az ebből elúszó alvadékok elsősorban az agyi ütőerekbe kerülnek, azokat elzárhatják és bénulást, sőt halált okozhatnak.”

First aid. Artificial breath. Isolated 3D image

Ezzel tehát ördögi kör legelejéhez érnénk, és kezdhetnénk követelni az újjáélesztési gyakorlatokat! A mi javallatunk a dilibogyók helyett a megnyugtató, egyszerű és normális együttlétek felelevenítésében rejlik! Fedezzük fel újra, milyen jó volt szombathelyi polgárnak lenni! ( Még azelőtt, mielőtt a „Segítés Városa” bélyeget ránk sütötték volna! ) Amikor az itt élők összefogásából tavak, strandok, játszóterek és parkok születhettek…

Mert volt ilyen!