MI LESZ VELÜNK, PUSKÁS ÚR? – újabb öt év helyben futás…

Szombathelyen él egy ember, aki különleges képességekkel bír! Akadnak dolgok, amikről minden földi halandónál előbb értesül, így bár még senki nem tudhatott róla, ő úgy vélte, eljött az ideje, hogy becuccoljon az általa addig tanárként szolgált középiskola direktori szobájába. Mire a közvélemény bármilyen információt elérhetett volna kinevezéséről, ő már kényelmesen belakta a rezidenciát.

SONY DSC

Sági tehát különleges képességekkel bír! Úgy tűnik, lehet adni a szavára! No, nem azért, mintha Sági Józsefnek látnoki képességei volnának, ezt, kérem, egy pillanatra se gondolják! Pusztán van egy remek hordozható telefonkészüléke, amin keresztül eljutnak hozzá az elrendelések, valahonnan az isten közeléből egyenesen…

A szokásos szombathelyi városi közgyűlésen Sági József (fidesz) frissen kinevezett iskolaigazgató kijelentette: annak, hogy az MSZP nyerjen, nulla és egy százalék között van az esélye.

Sági mondata nem könnyű, tavaszi fricska! Ez a zord, őszi tömörség, ez a frappáns kiszólás nyilván „az alkotóját dicséri”, melyet a derék igazgató oly markánsan interpretált. Ő csak tudja! Ahogy azt is tudta, hogy – bár egy esztendővel ezelőtt kérdezve még „a felvetés is komolytalan” volt, – mára a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola (Intézményfenntartó. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) megbízott igazgatója lesz!

005

Sági Józsi igazgató bácsi! Nyilván úgy érezte, hogy ez a direktori szék kizárólag őt illeti! Nem tehetett mást, letelefonozták neki. Felhívta szülővárosa, hogy rendbe tegye a helyzetet, itt vidéken. A dolgok mindig is Budapesten dőltek el, Sági pedig a főváros szülöttje, az ám!

Jókor jött, igazi „gyütt-ment” volt, de befészkelte magát, beépült, de persze a kapcsolatok megmaradtak. Naná, hogy megmaradtak! Most is csak engedelmeskedett! Mint mindig, nyilván! Ma is csak azok akaratát közvetítette!

A szokásos szombathelyi városi közgyűlésen Sági József (fidesz) frissen kinevezett iskolaigazgató kijelentette: annak, hogy az MSZP nyerjen, nulla és egy százalék között van az esélye.

Ha kérdeznénk, miből gondolja Sági, hogy Puskás Tivadar újabb öt esztendőn át kellene, hogy vergődjék Szombathely élén, nyilván azt felelné, hogy még„a felvetés is komolytalan”, bár ő már nyilván tudja, hiszen milliószor átbeszélték, lezsírozták, elpróbálták, hogy már minden sínen van…

004

Buknak a szocik, lesz hozzá a tarsolyban bőven aljasság, csel, meg címkézés, lesz megszégyenítés, aztán a sok barom majd megérti, hogy nincs más választása!

Az ilyen „gyütt-mentek” döntenek évek óta Szombathely sorsáról, ki Pestről, ki Veszprémből, ki pedig Pócspetriből ide ejtőernyőzve!

Vakítanak és gyűlöletet szítanak, s a szombathelyiek, védve vackukat, csak annyit kérdeznek, csendesen:

Mi lesz velünk, Puskás Úr? Újabb öt év helyben futás?

Mi lesz a városunkra özönlő szeméttel, a nyakig érő gazzal, a százszámra tátongó üres üzletekkel, az élhetetlenné tett szombathelyi életünkkel? Komolyan gondolták, hogy eldöntik, aztán megállás nélkül sulykolják majd, hogy csakafidesz, csakafidesz, csakafidesz? Tényleg azt hiszik, hogy ez a csönd, a Szombathelyen tapasztalható némaság a szeretet csöndje?

A szokásos szombathelyi városi közgyűlésen Sági József (fidesz) frissen kinevezett iskolaigazgató kijelentette: annak, hogy az MSZP nyerjen, nulla és egy százalék között van az esélye.

Mi, akik évek óta várjuk, hogy történjen Szombathelyen végre valami, akik lelkesen fogadtuk, hogy Puskás Tivadar – saját bevallása szerint – tanulja már a polgármesterség fortélyait, most miben bízhatunk? Vagy tényleg azt gondolják, hogy elég örökké a vallásra, meg az országos tendenciákra hivatkozni? Tényleg azt gondolják, hogy az a valamikori „Nyugat Királynője” egy tucatnő volt?

Tényleg azt hiszik, hogy Sági József iskolájában tucatnők tanítanak, akik azért nem szólnak, mert jól érzik magukat?

008

Azt hiszik, hogy az eredményesen iskoláját vezető és eredménnyel pályázó korábbi jelölt félreállítása után szeretet lakik a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola falai között? Komolyan azt gondolják, hogy városunk szülötteivel mindent megtehetnek?

Rövid volt az a mondat, amit Sági József indulatból odavetett ma a közgyűlés elé, amit odarondított a városért felelősen gondolkozók közé, aztán még ünnepeltetett is nem keveset. Rövid, de mindent megtudtunk hatalmasságaink természetéről!

002

Emlékezetünk szerint a demokratikus választásoknak éppen az a lényege, hogy a polgárok saját akaratukból döntenek és választják ki a sok közül mindazokat, akiknek bizalmat szavaznak. Sági József szavai ma nem a bizalomról, csak a megfélemlítésről szóltak!

…Ha ő valóban a magyar irodalom elkötelezett híve, talán elég jól ismerheti Arany János balladáját, melynek a címe: A WALESI BÁRDOK…