MAGADNAK KERESED A BAJT! – Mi, magyarok, meg az áldozatot hibáztató vélekedésünk…

Még szerencse, hogy elkészültek a baranyai oktatófilmek! (Tudják, amelyekben arról okosítanak, hogy a kacér fiatal lányok cuccai, illata, mosolya, meg viselkedése miatt váltódik ki egyes férfiakból a „megerőszakolhatnék”, fúúúj, kvázi az áldozatot hibáztató vélekedés alapján jobb, ha kussolnak, otthon lapulnak, esetenként csadorba bújnak, úgy sunnyognak mostantól a gyengébbik nem képviselői! Naná! Esetleg a „szerényebb kivitelben élők”, molettik, meg az „öregecske” típusba tartozó fogatlanok olykor lazábban is flangálhatnak, persze, hiszen számukra minimális rizikófaktorral gurul az élet!) Mivel a filmeknek nyilván cseppet sincs kirekesztő jellege, (sic!), – szinte már „art mozi” -, meg aztán a facebook agyszintet így nem is kellett kimondhatatlanul túlszárnyalni, görgessük magunkban kicsit tovább, amit a jóságos rendőrbácsik, rendőrnénik összeömlengeni szíveskedtek! Mert a szándék, mint már annyiszor, nyilván pedagógiai jellegű kívánt lenni, csak a talán-talán hozzá nem értés miatt úgyszólván icipicit mellé sikerültek a lövések!

Viszont megtudhattuk végre, mit gondol Magyarország polgárairól a hatalom, meg az azt védő szervezetek sokasága! Barackot a buksikra!

www.tvn.hu_0adfb0c1c99d8b8658342d2465930c3e

Hol járunk? Eddig csak a hetente egyre romló baleseti statisztikák miatt kellett elviselnünk, hogy szinte permanenssé váltak az „értünk való” rendőri akciók, így palástolva a tehetetlenségüket és így profitálva nem is keveset a végtelenségig nyúzható nép ballépéseiből. Mert ezek vagyunk, mi, magyarok, meg az áldozatot hibáztató vélekedésünk! Egyre több és szigorúbb fellépésnek álcázva könnyen ehetővé válik a másutt talán csak nehézkesen kierőszakolható rettegés, a szinte már paranoiás idegeskedés, félelem a mindenért büntetni kész erőszakszervezettől. Pintér két hét alatt tett rendet, ez már csak a ráadás! Hiába, no, itt mindig, mindenért található „hibás”, az ártatlanság vélelme pedig nyilván csak liberális, meg komcsi illúzió. Amúgy a balesetek száma egyfolytában nő!!!

Ha emlékeznek még, éveken át a vállalkozók voltak a nemzet mumusai, akik merészeltek még a napsugarat is leköltségelni, ingyen élni, aztán mutatni mindazt, ami van. Az országot sikerült ellenük felhergelni, ők voltak minden rossz gyökere, de aztán a glásznoszty a politikusoknak is felnyitotta a szemét, s ma már csak egyeseknek undorító a vállalkozók meggazdagodása! Most aktuálisan éppen őket védik az őrök… Lenyúlták a nyugdíjakra összehordott megtakarításokat, hogy amerikai, meg svájci bankokban pihenhessenek fillérjeink! Ezek vagyunk, mi magyarok, meg az áldozatot hibáztató vélekedésünk! Mellesleg a kényszervállalkozó ma is egy élősködő senki – ezt tanítják! Akitől őrzik épp a rendet!

Volt nem kevés kísérlet, felkutatni és magasba emelni a magyaroknál is magyarabbakat. 2006… Alig akadt dolog, amiből idővel ne született volna „nemzeti”! Persze, hogy ebből is lett „nemzetibb”, meg „hungarikumabb”, mindenek feletti, több, mint isteni magasság, bálvány, mert ezek is mi vagyunk, magyarok, meg az áldozatot hibáztató vélekedésünk!

Vesztesek vagyunk. Míg mások magukba fordulnak, mi, elmondjuk, üvöltjük, leírjuk, lejegyezzük a mondanivalót. Megmutatnánk, ezért „gyűjtőbe” helyezzük. Jönnek a profik, kicsemegézik, amit létrehoztunk, azután, hogy a magukévá tették, simán aláírják. Mi meg szégyenkezve töröljük a magunkét, dobjuk a gyűjtőből a szemétgyűjtőbe, mielőtt azzal gyanúsítanának, hogy loptunk, egy héttel előttük, éppen tőlük. Kussolunk, no, mert ezek is mi vagyunk, meg az áldozatot hibáztató vélekedésünk.
Aki pedig ezek után csodálkozni merészel, annak megsúgjuk: így tűnnek el, itt, mind, akik maguknak keresik a bajt. A nem kiválasztottak, akikre simán féltékenyek a kevesek. Az egyenlőbbek. Akiknek még idézni sem kell pontosan…Akik még mindig eszelősen retteghetnek: egyszer kiderül az igazság!
Uraim és Hölgyeim!

Illene végre elpusztítani mindazokat, akiknek nincs áldozatot hibáztató vélekedésük!

Amúgy meg:
“Nők az erőszak árnyékában – Nem árt az óvatosság*

Gyakorta értesülünk nőket, fiatal lányokat ért erőszakos bűncselekményekről, de az is előfordul, hogy közvetlen lakókörnyezetünkben, vagy éppen családunkban történik hasonló eset. Vas megyére nem jellemzőek a nőket érő utcai zaklatások, erőszakos bűncselekmények, azonban nem árt az óvatosság.
Az ENSZ 1999-ben nyilvánította november 25-ét a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapjává, így emlékezve meg a Mirabal nővérekről, akiket 1960-ban ezen a napon öltek meg Rafael Trujillo tábornok parancsára a Dominikai Köztársaságban. A nővérek a feminista ellenállás szimbólumai lettek. Ezen a napon emlékezünk minden olyan nőre, aki embertelen körülmények között él, akit erőszak sújt.

A legcélszerűbb elkerülni a veszélyes helyzeteket, ehhez azonban elengedhetetlen az erőszakra irányuló szándék időben történő felismerése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megelőzésben a női metakommunikációnak óriási szerepe van. A fiatal lányok kacérkodása gyakran válthat ki erőszakot. Fontos, hogy csak akkor közvetítsünk ismerkedési szándékot, ha valóban kapcsolatba kívánunk lépni a másik féllel, mivel a visszautasítás dühöt kelthet a hozzánk közeledőben.

Sok esetben nehéz felismerni, ha valakit követnek, hiszen ez gyakorta tömegben indul. A verbális és non verbális jelek azonban megmutatják a támadó szándékát. Akiben felmerül a gyanú, hogy figyelik, igyekezzen jól látható, kivilágított helyre sietni, vagy elvegyülni egy társaságban.
Viselkedésünkkel minden esetben igyekezzünk magabiztosságot sugározni. Fontos az önbizalom, fontos, hogy magunk is higgyünk abban, sikerülhet elkerülni az áldozattá válást!”

*A Vas megyei rendőrség mai közleménye