RÉTVÁRHY BENCUS – a lumpenhund, aki kiböjtölte a szabad vasárnapot

Pontosabban, aki úgy véli, hogy valóban diadal, amit ő és törpepártja, bizonyos csereértékek ellenében átverekedett a magyar országgyűlésen. A világ nagyobbik részén simán csak „lumpenhund” megjelölést kaphatna, no nem feltétlenül e defektes vélekedéséért, ezért a kiböjtölt semmiért, hanem, amit az ügy kapcsán eljáró újságíró kérdésére a nézők elé tárt a minap.

Az ugyanis bicskákat nyitogat! (Hátha van, aki nem látta, hallotta még!)

Történt pedig, – sajnos, nem mese! – hogy az atv stúdiójába invitált ifjú titán, az iksz néhai elnöke – elnézést a bántó kifejezésért! – miután kiömlengte magát a már-már heroikusnak tűnő küzdelemről, mellyel a kereskedelmi alkalmazottak – leginkább a CBA tulajdonosi kör! – megsegítésének álcázott vasárnapi zárvatartás ürügyén a köz elé tódultak, azt találta mondani, hogy Magyarországon nincs szegénység, sőt, bizonyos statisztikák szerint egyenest a Nirvána felé robogunk ezerrel! Íme Rétvárhy Bencus aljassága:

„-A kereskedelemben most már folyamatosan nő a bevétel, ugye…az embereknek ugye több pénze van, több pénzt költenek el a kereskedelemben, mi ebből arra is tudunk következtetni, hogy jobban élnek az emberek, hiszen, hogyha nő a kereskedelmi forgalom, az azt jelenti, hogy a szegénység csökken.”

rb

A riporternő – Kálmán Olga – ezek után azt bátorkodta kérdezni az államtitkár úrtól: – Ugye, nem állítja azt, hogy a szegénység csökkent Magyarországon? Mire Rétvárhy őnagysága az alábbi választ adta:

„De, én azt állítom, hogy igen! Ezt nem csak én állítom, hanem a statisztikai felmérések is… az is azt támasztja alá, hogy bővül a kereskedelmi forgalom, hogy 2013 óta egyre több építési engedély kérelmet adnak be. Azért mégis csak négyszáz ezer emberrel több dolgozik, mint négy évvel ezelőtt. A közmunkában kétszer annyi jövedelemre tesznek szert, mint korábban, amikor a segélyek világában voltak.”

A riporter kérdése: – Mennyit lehet vásárolgatni ötven ezer forintból?

„Hát, kétszer annyit, mint egy huszonhárom ezer forintos segélyből…”

Ha Rétvárhy Bencus ezt az aljasságot szemrebbenés nélkül a kamerákba nem makogta volna, a mi mai mesénk is tovább tarthatott volna! Szándékunk sajnos okafogyottá vált.

Orbán lumpenhundja egy elvetemült gazember!

Aki nem hiszi, járjon utána:

http://www.atv.hu/videok/video-20150116-retvari-kibojtoltuk-a-szabad-vasarnapot