fidESZTELENSÉG – mire lesz elég Tapolcán a hülyítés?

Gyorshír: Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében. A voksolást 2015. április 12-én tartják, miután a 2014-es választáson mandátumot szerzett Lasztovicza Jenő 2015. január 8-án elhunyt.

A kormányzó párt/ok legutóbbi veresége után égetően fontos volna, hogy a Veszprémbe is ünnepelni indult, majd onnan szomorkásan elkullogó Hende Csaba Baráti Kör szimpatizánsai végre egy jót vacsorálhassanak, ha a választáson induló Fenyvesi Zoltán, hatékony hazudozásaik révén véletlenül mégis elnyerné a tapolcaiak szívét.
A tét jóval nagyobb, mint Veszprémben volt!
A bukás megismétlődése egyértelművé tenné, hogy már nem elég, ha a fidesz nevű formáció hülyének nézi egy adott település lakóit.

A két korábbi ciklusban az MSZP bástyájának számító városban, Tapolcán az elmúlt év őszén ráadásul Dobó Zoltán, a Jobbik jelöltje győzött, így szinte az esélye is a nullával egyenlő Fenyvesi sikerének.

A fidesz most sem tehet mást, a szokásos zavarkeltés nemtelen eszközét alkalmazza, mely a meglehetősen morbid „kötcsei doktrína” elnevezést kapta. A dolog lényege, hogy hiába növekednek a kormányellenes erők, a szavazataik várhatóan megoszlanak majd a Jobbik és a baloldal között, és nevető harmadikként a kormánypárt, szimplán számszakilag győzelmet arathat…

Micsoda émelyítő terv, nem kell hozzá más, csak pár adag hazugság, lejáratások, ál-hírek sora, no és persze egy „nagyágyú”, már amennyiben e szerepre még mindig alkalmasnak vélik az előbb feleségének, majd lefülelt nőügye után az országnak is hazudni méltóztató honvédelmi minisztert.

001
.

Amúgy a Széles Gábor és Bayer Zsolt habos nyelvduójára épült Magyar Hírlap e témában huszáros mondattal indított vezércikke után nehéz volna tisztességről beszélni! Szóról szóra ez jelent meg a minap: „Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP tapolcai képviselőjelöltje a munkahelyteremtést tartja az április 12-i időközi választás tétjének. Rig Lajos (Jobbik) még mindig nem mutatta be tetoválását a nyilvánosságnak, Pad Ferenc (MSZP) pedig nem cáfolta, hogy 840 ezer forintot keres havonta.”

Az örök gumicsont, a munkahelyteremtés, mely később közmunkások tömegeinek megjelenését eredményezi, áll szemben egy állítólagos tetkóval, amivel a jelölt nyilván esélytelen kell, hogy legyen, meg a másik aspiráns azon bűnével, mely a kormány által elszegényített tömegek szemében komoly tüske lehet: lám, az illető aljas módon sokat merészel keresni, tehát ő is alkalmatlan.

Nehéz elképzelni, hogy 2015-ben kizárólag a demagógiára építő, maszlagokkal manipuláló kormányzó párt/ok ennél mélyebbre süllyedhetnének!

Pedig Hende gondos talajelőkészítése már március 15-én, a szomszédos Sümegen lezajlott! (“Hende Csaba honvédelmi miniszter és Fenyvesi Zoltán március 15-dike címén Sümegen kampányoltak egy ízeset…” alfahír.hu) Az ősi vár tövében nem volt rest mindössze pár szót szólni az 1848-as forradalomról és azt követően valódi aktuálpolitikai show-t produkált a megjelentek előtt. Szokásának megfelelően elsorolta hőstetteiket:
„Békeidőben végigharcoltunk egy szabadságharcot az Országgyűlés, a diplomácia és a kormányzás eszközeivel”.
„Az állam és az emberek pénztárcájában kotorászó nemzetközi bankok és cégek Brüsszelt és más államok kormányait is csatasorba állították, hogy folytathassák pénzünk kiszivattyúzását” – fogalmazott a miniszter.

hende
.

„Vállaltuk a konfliktusokat, jelentősen meglazítottuk az adósságok bonyolult hálóját, amelyek egyként bénították az országot.” – szögezte le Hende Csaba.
„Átvágtuk a nemzet életét megkötözve tartó bilincset, meglazítottuk az adósságok hálóját, véghezvittük a rezsicsökkentést, Európa legdrágább közszolgáltatási díjaiból a legolcsóbbakat csináltuk. A Nemzeti Bank újra a nemzet életét szolgálja, a sajtó szabad, van törvény előtti egyenlőség és közteherviselés” – mondta Hende Csaba.
Hangsúlyozta, hogy együtt emlékezik e napon a világon minden magyar. „Ha számot vetünk, hogy hol tart, vagy hol nem tart ma az ország 1848. március 15-éhez képest, elmondhatjuk, hogy a nemzet akaratából újra van a választóknak és a választókért felelős országgyűlés és kormány. Mi, a magyar emberek együtt végigvittünk egy szabadságharcot.”

A közelgő tapolcai időközi országgyűlési választásra utalva azt mondta, újra megméretik mindaz, amit eddig a kormány elvégzett, és kérte a megjelenteket, éljenek választójogukkal.

Egyes, hitelt érdemlő források szerint a beszéd éke az alábbi mondat volt: “Fizetett bértollnokok Budapesttől Szombathelyig gyalázzák hecclapjaikban a becsülettel dolgozó kormánypárti képviselőket.”

Lám, nekünk, bértollnokoknak is akad néha okunk a büszkeségre!

Hende Csaba heroikus látszat-küzdelme, melyről annak rendje, s módja szerint folyamatosan tájékoztatást ad, – dicsérve önmagát, vezérét és az általuk felépített hatalmat; és persze „becstelen embernek” nevezve ellenfeleit – vajon elérheti-e a célját Tapolcán, egy ráadásul ajkai jelölt személyével?

Aligha!

Politikai elemzések szerint Jobbik, vagy MSZP győzelmet hoz a megmérettetés. Az általános rossz hangulat, a katasztrofális gazdasági helyzet megváltoztatásához sajnos mindez kevés!