ÉN, ORGOVÁN BÉLA A KÖZMUNKÁS – karrier a vezérigazgatói székig

Orbán és Simicska Magyarországa ismét jobban teljesített! Szétlopják az országot…

A rossznyelvek szerint a hetedik osztály többszöri ismétlése után tanulmányait megszakító, éveket a börtönök rácsai mögött töltő, sokáig elhelyezkedni is képtelen, tápiósági közmunkás 2015. március 16-án – tán nem is jelentkezett és lám, – nyilvánvaló képességeinek köszönhetően elnyerte a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatói posztját!

Orgován Bélának hívják.

001
.

Állítólag „sem utódja, sem boldog őse, sem rokona, sem ismerőse” nem volt ő senkinek, különösebb protekciója sem volt, de nyert. Ami a legfurább, hogy még haldokolnia sem kellett, (sic!) és kapott egy Zrt-t!

Ma egymaga végzi, amivel korábban Tarsoly Csaba, illetve Tarsoly felesége és édesapja is alig-alig boldogultak.

Lop.

Mi ez, ha nem európai csoda, bizonyság, hogy az orbáni illiberális foci-nagyhatalom, a bankszektort és a multikat térdre kényszerítő gazdasági alakulat naggyá teheti a kisembert is, csak ki kell várni, míg egy pénzügyi cégóriás észreveszi az Orgovánokban rejlő lehetőséget.

Az Orgovánokban rejlő lehetőséget!

Kész csoda, hogy a Putyint édesapjaként simogató Bayer Zsolt még nem írt egy kisebb eposzt Tápióság nagy emberéről, az eddigi legnagyobbról, aki kiváló emberi értékeit nem hazudtolta meg, kinevezése óta is aprócska házikójában éldegél, kutyakölykök és málló vakolat társaságában. Várva várjuk, hogy mindenki Borbás Marcsija mielőbb felkeresse őt, mint a nemzeti adók Gasztroangyala, hogy ország világ előtt beszámolhasson az Orgován Bélai konyhaművészet remekeiről, a húsmentes táplálkozás megannyi csodájáról, ott, az Isten háta megett, Tápióságon.

A különös az, hogy az újdonsült vezérigazgató arcképét sem igazán ismerhettük meg, eddig, pedig nyilván készült róla kép élőről és oldalról, közvetlen azután, hogy tenyereit összekenték volna fekete nyomdafestékkel…

002
.

Szijjártó Péterrel közös képeket sem igazán várhatunk a közeljövőben, bár komoly sport- és üzlet-társak között ez a legtermészetesebb volna. Szijjártó és a külügy pénze, a magyar emberek pénze Questor kötvényekbe vándorolt, aztán bizonyos „baráti sugallatra” – no meg állítólag a tévedhetetlen Orbán utasítására – az utolsó pillanatban Tarsoly magánvagyonával együtt elillant onnan, hogy jöhessen Béla, meg az ő szaktudása, barátsága és talán még foci szeretete is…

Lop. Orgován Béla.

Orgován Béla mögött pedig komoly apparátus ténykedik!
Szinte a semmiből „gyúrták” napok alatt vezérigazgatóvá a mi „Bélánkat”, Béláink legjobbikát, s állítólag e gyúrás akár… normális, demokratikus berendezkedésű országban, a külügyminiszteri szék megroggyanását is előidézhetné.

Mert hol vannak már a meghitt órák, amikor a derék kisalföldi legények, Csaba és Péter, a győri bálványok, közösen hoztak jobbnál jobb döntéseket a „mások pénzei” felett?

Most, hogy Tarsoly Csaba jövője egyre szűkül, s ha szerencsés, pár négyzetméter kacsintgat rá évtizedeken át, vajon miként lesz alkalmuk közös projecteken morfondírozni a minden fillérjét és forintját kizárólag drága szüleinek köszöngető Szijjártó Péterrel?

Vector illustration of a man lock up in prison
.

Nehéz elképzelni, hogy Orbán legjobb keze, magyar hangja és legengedelmesebb csinovnyikja önként vállalna egy ikerlakást a Tarsoly cimbivel! Meg aztán, valljuk meg, az úszómedence sem állhat üresen odahaza, abban a cirka négy futballpályányi lakóházban, apuci és anyuci dolgos munkája gyümölcsében!

004
.

Én, Orgován Béla, íme vezérigazgató lettem! Benti életem nem jelent majd különösebb változást az eddig is priccshez szokott alfelemnek. A cellatársak majd egyszerűen „kvesztoros dirinek” esetleg bankrablónak csúfolnak majd ezek után, mert a vezérigazgatói cím viszonylag ritka a magas falak mögött!

Aztán, ha szabadulok, felveszem a Tarsoly nevet, meg talán a Szijjártót is.
Én leszek Szijjártó Tarsoly Béla, a legnagyobb király!
Érted, haver?