EREDJ, HA TUDSZ! – vajon a külföld tárt karja jobb, vagy a Jobbik ölelése?

Alakul a szebb jövő!

Állítólag frappáns alternatívája van a menekülésnek, de azt is gondolhatnánk, lesz kiknek keblén vigasztalódni, avagy vállaikon búslakodni a kalandvágyból maradóknak. Az egykori radikálisokból előbb „magunkfajtává”, zászlóégetővé, ablakból dobálóvá, majd persze „tiszta, új erővé” torzult képződmény, mely kormányozni készül, s többnyire eszelős ábrázattal toporog a vélt konc láttán, azt fütyüli, éppen ugyanazt, amivel egykor a jelen elrablói operáltak.
És éppen ugyanúgy!

003

Nemzetről, számonkérésről, magyarságról papolnak, meg a kolbászból készülő kerítésről, ahogy azt vezérük az Orbán féle polgári körben megtanulta! Mert a derék Zázrivecz, sajna még mindig nem tartotta fontosnak, hogy ennek ellenkezőjéről meggyőzze a leendő „övéit”.

Ezért volt furán meglepő, amint a minap, a baloldal utolsó mohikánjaként, megérdemelten rendkívül komoly figyelmet kapó fiatal politikus – a magát zongoristaként aposztrofáló – ezt nyilatkozta róluk: „A Jobbik viszont félelmetesen jól csinálja… évek óta építkeznek, valós szervezeti hátterük van, nem egy operettpárt, valós csapatként dolgoznak egymásért és a sikerért, sok helyen még a választókért is.”

Elgondolkoztató, ahogy az aktivitásában nehezen felülmúlható reálpolitikus, aki gazdasági szakemberként is többszörösen bizonyított, mit lát, mit láthatott félelmetesen jónak? (Sajnos, nem részletezhette…) Mert a tapolcai, Orbánék taktikájára épülő MSZP verés – valljuk meg, éppen a zongorista miatt – a legkevésbé sem úgy alakult, ahogy a „félelmetesen jók” szerették volna! Három jelölt „igazságos pontosztozkodásán” túl nem igazán történt más! Rig Lajos pedig semmiféle karizmáról nem győzött meg senkit, talán csak a mozgósítás hozott pár csipettel több gyümölcsöt!

Ha ezzel a Jobbikkal kell beérni a kalandvágyból, meg leginkább permanens tehetetlenségből itthon maradóknak 2018 után, akkor a Reményik féle vers új értelmet kap, leginkább a vakmerők táborából: Eredj, ha tudsz!

002

Menj már, mindenféle muníció és nyelvismeret nélkül, mielőbb külföldre, az ismeretlenbe, a bizonytalanba, légy ott segédmunkás, prosti, vagy beteggondozó, ahogy mindenki más! Ha maradsz, csak a Jobbik útján járhatsz! Mindenki más a kötélen végzi… ezt ígérik, mint a mesében.

Csakhogy, a népmesék végén van egy nagyon, nagyon fontos mondat, amit ma sem ártana figyelembe venni, mely szerint: aki nem hiszi, járjon utána!

Akinek elkerülte a figyelmét Lipusz Zsolt történelem tanár egykori írása a Jobbik sajnálatos válságának okairól – amiért Lipuszt egyébként még a Kurucinfóról is száműzték! – talán még mindig nem késő az azóta csak tovább erodálódott helyzettel megismerkedni. (Jellemzően Lipusz Zsolt azóta újra megtűrt, majd magasba emelt lángoszlop lett ugyanott!) A 2011-es cikk itt érhető el: https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/02/03/lipusz-zsolt-a-jobbik-sajnalatos-valsaganak-okairol/

A Jobbik mozgalom „egyedfejlődése” különös képet mutat, ha végigkövetjük a notóriusan Pongrátz Gergelyre hivatkozva, a nevével utólagosan! fémjelzett toborzási időszakot, majd a Csurka-MIÉP féle pénznyel/rő kanyarokat, később a Magyar Gárda bonyolult lángolásait, aztán megpróbáljuk megérteni a Budaházi, Toroczkai, a Szegedi Csanád általi és Gaudi-Morvai féle útvesztőket.

004

Ember legyen a talpán, aki 2018-ban mindenféle gondolkozás nélkül voksol! A Jobbik ugyanúgy, mint a fidesz, kizárólag a baloldal ellen szítható gyűlöletre építhet.

Ez volna a „tiszta, új erő” titka? Programok, kapcsolatok híján? A „nemzet gondolkodói”, a konzervatív tudósok felhasználása mindehhez meglehetősen kevés lesz…

A távozni készülő ifjú generációk megingathatatlannak tűnnek. Magyarország éppen az ő bekövetkező hiányuk miatt fog az agónia felé sodródni, s ettől a Jobbik képtelen lesz megmenteni hazánkat.

001

Vajon, meddig spekulálnak még a hagyományosan demokratikus értékrend hívei? Meddig latolgatják, hogy súlyosan sérült, magukat lejáratott tagjaikat a háttérbe, megérdemelt polcaikra helyezve, azokat bízzák meg a jövő megtervezésével, akik erre valóban képesek?

Hogy legyen miért maradni!