SZÓFOSÓ KERESTETIK – Dódity mellei nem hoztak várt hatást?

Kövér elégedetlen.
A Házelnök Úr állítólag nem talál alkalmas szócsövet, egy pártembert, aki felülmúlhatatlan eleganciával, humorérzékkel és karizmatikus kiállással volna képes lenyűgözni a hallgatóságot, midőn az egyébként világraszóló magyar siker(telenség)eket kellene taglalni.

ov1

Hiányzik az a mondhatni tökéletes ember, akinek orgánumába egy nemzet szerelmesedhetne, akinek mosolyától virágba borulnának az amúgy lankatag mezők; szóval, kéne egy szófosó, aki a dekoratív pulpitusnak támaszkodva megmondhatná a frankót.

Mióta a dolgok –ráadásul- egyre kutyábbul állnak, valahogy már snassz kiállni és csacsiságokat beszélni a korábbi hangadóknak. A probléma gyökere valószínűleg abban leledzik, hogy az egykori óriásplakát szövege szerinti „előbb a tett, aztán a magyarázat” alapjaiban semmisült meg, mivel a tettek beszélő viszonyban is csak alig-alig vannak a róluk alkotott és nyújtott magyarázatokkal. A szóvivő dolga volna, hogy az átlag magyarnak értelmezhetetlen és összefüggéseiben szinte megmagyarázhatatlanul borús helyzetekből, vidám, mondhatni élményszerű evangéliumok szülessenek. Gondoljanak bele! Nem kis feladat egy éhes embert a mindennapos jóllakottságról informálni – elvégre, őkegyelme éppen farkas éhes! Akár a népmesékben, egykor. Mindezt persze Szíjártói modoroskodással, Rogáni gőggel és Selmeci feledhetetlen mosolyával illene prezentálni.

E helyről üzennénk a hatalmasságoknak: nekünk szombathelyieknek akad két aspiránsunk, jó volna eltűnődni! Kiváló alap, a továbblépéshez! A szombathelyi Lendvai Ferenc-Horváth Csaba duónál alkalmasabbat soha nem fognak találni! Külön-külön is lenyűgöző a megjelenésük, (gondoljunk csak Lendvai 66-os út menti portréira) az előadásmódjuk, (ahogy Horváth szaval, szinte lekörözhetetlen) retorikai képességük professzionális szintű, s ha valaki még emlékezni méltóztatik küzdelmükre, amint a városháza előtt, kezükben az emlékezetes „Czeglédy féle” csekkről készült gigant-posztert szorongatva álltak, egyre… nos Orbán elkövetkezendő évtizedeit ilyen szombathelyi profik hurcolhatnák a legeredményesebben a vállaikon! A kormányszóvivői feladathoz ők a legmegfelelőbb szakik, duójuk a megtestesült reklámszöveg: nekünk bizonyíték kell, nem ígéret!

ov

Itt ez a legeslegújabb felvetés, a halálbüntetés újbóli bevezetése, melyet még számtalan kiváló múltbéli ármánykodás követhetne majd; lehetnek boszorkányüldözések, karóba huzatás, keresztre feszítés, nyilvános botozások akár, persze, csak azokkal szemben, akik az Orbán által ránkkényszerített szegénységük által váltak bűnössé.

Orbán kiötli, aztán jöhet a szófosó, aki majd körbevirágozza.

Miként kell kikészíteni mindazokat, akik még megtörhetőek? Milyen kár, hogy Orbán annak idején még annyira tudta utálni az esti híradókat, melyekben Ipper és Pálfi hazudták össze a számára megmagyarázhatatlant. Utálta, s utálatától zengett a kollégium, ahol elképzelte, mi minden lesz majd másképp, ha Felcsúthoz csatolják az Amerikai Egyesült Államokat…

Dódity Gabriella.
Ő a jelen szófosója.

dodika

Vagy ahogy ő ujjongta facebook oldalán: „Megtisztelő, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség szóvivője lehetek. Szép feladat, nagy kihívás. Nagyon köszönöm Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak és Kocsis Máté kommunikációs igazgató úrnak a bizalmat!”

Dódity Gabriella szereti a szép feladatokat, meg a szép nagy dohánykupacokat is.

dodika1

Ugyanakkor nem rest kirobbanó formát mutatni, ahogy ezt már korábban bemutattuk a tapolcai szófosása kapcsán: „A fideszes Dódity Gabriella tegnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje az egyetlen, aki bizonyította, hogy képes hatékonyan tenni a Veszprém megyei 3-as számú választókerület lakóiért, és személye garancia a fejlesztések folytatására.
„A szélsőjobb és a szélsőbal erre alkalmatlanok” – mondta. Rig Lajosról, a Jobbik jelöltjéről úgy vélekedett, hogy ő egy szalonképtelen nyilas, egy vállalhatatlan náci, aki képtelen lenne bármit is elintézni, pártja pedig az üres szavak és ígéretek pártja. Pad Ferencről azt gondolja, álszent baloldali, aki csak a saját zsebét tömi, és Gyurcsány embere.”

Dódity Gabriella ugyanezen kiselőadása közben taglalta azt is, hogy Tapolcán provokátorok is zavarták a fidesz csodálatosnak álmodott győzelmét, s a provokátorokat nem más irányította, mint „Czeglédy Csaba, akiről tudjuk, hogy adóbűnöző.”

Dódity Gabriella levegő után kapkodva, el-elcsukló hangján bátorkodta végrehajtani egyik első és egyben jelentősnek gondolt szófosását, mellyel sikerrel tette magát közröhej tárgyává.

0008

Dódity Gabriella expozéja után hozakodott elő elégedetlenségével Kövér László. Talán nem véletlenül. Még egy házelnöknek is lehetnek pozitív pillanatai…

One thought on “SZÓFOSÓ KERESTETIK – Dódity mellei nem hoztak várt hatást?”

  1. Ő egy vicc, és egy báb! Ő nem más, mint a nagy fiúk kis kutyája.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.