VAJNA TIMIÉK GÓLYÁJA ORVOSÉRT KIÁLT – miközben a magyar nyugdíjasok éhen vesznek

Vajna András György (gy.k.:Andrew G. Vajna) 1944. augusztus 1-én született, de még két évig – hetvenhárom éves koráig – ráér totojázni! Addig – ha hinni lehet 38 évvel fiatalabb neje prognózisának – élvezni fogja az életet, hogy azután az akkor 35 éves Timikéje átadhassa magát az anyai örömöknek. Hurrrrráááááá!

Ahogy szintén a b. nej fogalmazott: „babát terveznek férjével, de valószínűleg a gólya érkezéséhez orvosi segítségre lesz szükségük”. Persze, már a fióka neve is rég készenlétben állomásozik.

001

Szép ez a tavaszi történet, tele zsongással, üdeséggel!

Még a zord márciusi hóförgeteg zengette ablakainkat, amikor az “ifjú férj” az alábbi nyilatkozatot tette: „Teljes mértékben és vakon megbízom a feleségemben. A végrendeletemben is ott szerepel a neve. A házasság számomra bizalmi kérdés. Épp ezért az ügyvédeim hiába akarták, mondván, külföldön ez bevett szokás, nem voltam hajlandó házassági szerződést írni.”

002

Nos…Lássuk be, a gólya érkezése csodálatos dolog! Sőt, lehet, hogy tudományos, fantasztikus! És lám, míg e fenti hírt, mely a gólya érkezésének orvosi segedelmét magyarázza, szinte valamennyi, mértékadó, magyar sajtótermék átvette volt e héten, alig engedhettek teret, minden egyéb, apró-cseprő dolognak!

Mert Timi láthatóan boldog! Istenem! Ezt a sugárzó örömöt még a néhai Palácsikné, Damu Roli sem volt képes beszennyezni, zaftos szexorgiáik utólagos ecsetelésével!

Hja! Andy vakon megbízik Timikében! Jól néznénk ki, ha nem így volna! Hiszen Timike is megbízhat Andyben! Szegény ember élete csak a rengeteg sok bizalmon alapul…

Ahogyan egy mindezek mellett éppen csak észrevehető hírecskében a magyar nép nyugdíjazás előtt álló, a hetvenes években született része is bízhat… csak nem sok értelme van! Ha a helyzet marad, mi, akik tizenöt év múlva elballagnánk, hogy a nyugdíjas élet örömeit élvezhessük, valószínűleg éhen fogunk dögleni:
„Amennyiben nem nyúlnak hozzá, elméletileg nem lesz miből nyugdíjat fizetni. Akkoriban éri el ugyanis a nyugdíjkorhatárt a 70-es években született népes generáció, azóta pedig évről évre kevesebb gyerek született. Magyarországon a dolgozók járulékaiból fizeti a mindenkori kormány a nyugdíjakat. Ha több a nyugdíjas, mint a dolgozó, nincs, ami fedezze az idősek járandóságát. Mintegy félmillió nyugdíjas maradna 2030-ban egyetlen forint nélkül. Az előrejelzések szerint ugyanis addig 2,1 millióan mennek nyugdíjba, ám csak 1,5 millióan kezdenek el dolgozni a munkaerőpiacon.”

003

Most akkor eldönthetjük, hogy előkészítjük a Kövér Laca – pardon, a házelnök úr – által nekünk javallott köteleket, vagy átadjuk magunkat a permanens hallelujának. Elvégre, ha minden jól megy, Timike két év múlva iperedni kezdhet, mint Andy, akkor is, ha a gólya érkezéséhez orvosi segítségre lesz szükség… Mennyi báj és kecs!

Valaki azért elmagyarázhatná, nekünk, a 70-es években született népes generációnak, hogy mit jelent a szó: boldogság az elkövetkezendő években Magyarországon! Jöhetne felénk is valami madár! Bánom is én, hogy gólya, vagy veréb, s az sem gond, ha orvosi segítségre lesz szükség. Tudnillik ha a jövő gólyafos, vagy a verébszar, úgy minden tökmindegy…

Timikééknek két éve maradt a dolce vitára.

Nekünk vajh, mennyi még, ami hátra van, ebből az ostoba rablóbandából?