MIÉRT BÜDÖS A MAGYAR? – a kerítésen belül egymást is utáljuk…

Nyár van.
Olykor dög meleg. Igen, tudom…Uborkaszezon.
Rendes reggeli lapmustrám közben – mivel mindenevő vagyok – elvetődtem az Origóra, ahol egy láthatóan éppen hajmosással bíbelődő nő képe fölött az alábbi címmel találkoztam:

„Ezért bűzlenek sokan a buszon.”

Nem elájulni, megdöbbenni akartam, kíváncsi voltam, miféle kutatással állok szemben, vajon a kozmetikumok gyártásában érdekelt felek mi mindent hordhatnak össze az újabb üzlet reményében?

001

Merthogy PR cikk-gyanúval kezdtem az olvasgatást. Ilyen az, ha valakit egy jó cím kíváncsivá tesz!

Vásárlási szokásainkról, az árak befolyásoló hatásáról írtak, s szokás szerint megpróbálták a nyomorunkat összevetni más Európában fellelhető népekkel. Sokadszor és mindig ugyanolyan felháborodással kajálgatom az efféle förmedvényeket, mivel nehezemre esik megérteni, miért kell 200 euros jövedelemmel haldokló honfitársaimat németekhez, franciákhoz hasonlítani, akik ennek az összegnek hússzorosával a rosszul fizetettek köreiben tengődnek! De a statisztikák már csak ilyenek, szükségük van „közvéleményre”, abból is a leglepukkantabb rétegre, akit bizsergető öröm tölt el, ha végre felhívják telefonon!

Amíg a miniszterelnök és csapata éppen azzal van elfoglalva, hogyan lehetne elmagyarázni sokunknak az idegengyűlölet legfontosabb kérdéseit, addig egy ilyen egyszerű kis cikkecskéből kiderül: mi bizony itt, az épülő kerítéseken belül, egymást sem igazán tudjuk elviselni! A cikk ugyanis lehetőséget ad a hozzászólóknak, akik élnek is e jogukkal, s tisztességesen elbánnak egymással, mint bármilyen hasonló kérdésfelvetés kapcsán! A „dologban” az a szép, hogy önkritika nélkül, mindenki, mindig a másikat látja lepukkantnak, koszosnak, ápolatlannak, csak mások bűzlenek és ragadnak, így a buszon közlekedésnek az a lényege, hogy mindenki más miatt fúúúúj…. meg ahogy van, elviselhetetlen az egész!

005

A cikk ráadásul meglehetősen hímsovinisztára sikeredett, hiszen a nők szokásait ecseteli, a fürdési, tisztálkodási szokásaikkal kezdve kitér a kozmetikumok, parfümök használatára is, persze „megmártózva” rendesen a hónaljkutyák és egyéb muffcicák divatvilágában…

004

Még jó, hogy nem azt a címet adták az írásnak: ezért bűzlenek a nők a buszon! Az újságíró kilétét persze nem fedik fel, mégis igen nagy valószínűséggel – a kozmetikumok világában való otthonos mozgása miatt vélhető – nő írta, s ha így van, jó kis céltáblát varázsolt a nagyérdemű hímnemű befirkálók elé. Kedvenc mondatom így hangzik:

„Tíz magyar nőből nyolc vásárol legalább havonta szépségápolási terméket, 57 százalékuk pedig havi legalább 2500 forintot fordít kozmetikumokra – derül ki a német CD kozmetikai márka és az NRC piackutató által végzett friss reprezentatív kutatásból.”

Na, akkor fussunk neki ennek a „magyar nő” fikázásnak még egyszer! Adott tehát ez a náció, ez a fajta, abból is a nőnemű egyed, akiknek a nyolcvan százaléka szépségápol, míg az 57 százalékuk elkölt maximum 2500 forintot kozmetikumokra. Hogy ebből valójában mennyi jut szappanra, tusfürdőre, dezodorra, deora, parfümre stb., tehát olyan eszközökre, amelyek segítségével a buszokon betarthatóak az együttélés minimális szabályai – nos erről leginkább már a kommentelő pasik írnak, nagy szakértelemmel. A dolog a leginkább ott sántít, hogy a buszokon nem csak nők utaznak.

002

Ezzel a tömegközlekedési eszközzel bizony el-elgurulnak végcéljaikig azok a hentes méretű pacákok is, akik a legjóindulatúbb cikkek esetén is minimum felidéznék az egykor Sárvár határát permetező Átév üzem szagállományát. Velük valahogy mégsincs gond, róluk nem készült reprezentatív felmérés, a buszok a nőktől bűzlenek, lassan készülődhetnek a szüfrazsettek, indul a szezon!

A dolog lényegét – ahogy ezt már jeleztem – mégis a leginkább a hozzászólásokban fedezhetjük fel. Az indulatok bedurrantak, nem vacakolnak a megmondó csávók, s a konklúzió csak, ami még várat magára, meg a tuti, a húszezerért dolgát végző egyetemista lány, mert ő nem büdös, kopasz, ahol kell és hülye, aki másokról beszél…

007

Itt tartunk ma, apukáim!
Ez a magyar valóság!
Ha itt akarunk maradni, még egy darabig, tisztelnünk kell a magyarok kultúráját!
Na és persze, a munkájukat sem vehetjük el!

A fél évszázaddal ezelőtt, a vadonatúj lakótelepeken elhíresült vagány kérdés pedig feltámadhat: szoksz förönnyi, pajtás? És bár a tisztaság és higiénia soha nem lesz beszédtéma Magyarországon, hiszen tabu ez a javából, az uborkaszezonnak jót tett ez a kis büdösség!

Szegény Orbán meg az övéi helyett a menekültekkel vacakol…

One thought on “MIÉRT BÜDÖS A MAGYAR? – a kerítésen belül egymást is utáljuk…”

  1. Szarházi, magyar gyűlölő, czeglédy-csicska. Az mszp-dk-s Nénikéd büdös, az te balfasz….

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.