NEM VEHETED EL A MAGYAROK MUNKÁJÁT! – mert ők sem vehetik el másokét!

Volt egyszer egy… közvélemény kutatás Szombathelyen.
Megkérdeztek találomra ezer embert: szeretnének-e Ausztriában dolgozni?
A válaszadók közül 998 fő szinte gondolkodás nélkül igen-nel válaszolt, közülük több mint ötszázan – a kiváló statisztikai adatok ellenére – legkevesebb, három éve nem rendelkeztek munkaviszonnyal.
Mindezek után részletesen is kifaggatták őket az elképzeléseikről, hol, mit szeretnének dolgozni? A válaszadók több, mint háromnegyede a határ közelében kívánt, szakképesítést és előképzettséget nem igénylő – ahogy ők mondták -, ház körüli, ún. segédmunkát végezni.

A válaszadók közül csak hét ember tudott társalgási szinten németül beszélni.

A többiek a szokásos „pitesőn”, „tankesőn” „rex”, „linx”, „vödörszén” és „kukken vír” szókinccsel kívántak a munkaadóikkal kommunikálni. A kijutáshoz szükséges közlekedési eszközzel mindössze 345 fő rendelkezett…

A közvélemény kutatás után, 998 fő számára az elképzelt „szinte lehetetlen” kategória a valóságban is átléphetetlen maradt, s bár a határ közvetlen szomszédságában élve százak és ezrek reménykednek a szerencséjükben, a megfelelő, hiányszakmákban használható szakismeretek és a német, esetleg angol nyelv ismerete nélkül nem tudnak Ausztriában munkát találni. Nehéz volt, de belátták…

Ugyanekkor, ugyanitt…!

Orbán Viktor, Magyarország kormányfője a Magyarországot elárasztó szír menekültek kapcsán reális veszélynek tartja, hogy a magyarul nem értő és nem beszélő menekültek elvehetik a magyarok munkáját.

Tehát elképzelhetőnek tartja, hogy azok a Szíriából érkezők, akik illegális módon, a zöldhatáron át érkeznek hazánk területére, mindenféle nyelvismeret és a Magyarországon elvárt – tehát államilag elismert – szakképesítések nélkül, elvegyék a magyarok munkáját, s a magyarok által megkereshető jövedelemből, ma, gyökerek és családi háttér nélkül otthont tudjanak teremteni, a jövedelmükből megéljenek és akár az otthoniak felé segítséget is tudjanak nyújtani?

Tessék mondani, hol él ez az ember?

Miközben nálunk, a határ menti megyében élő magyarok képtelenek az osztrákok elvárásainak megfelelő módon munkát találni odaát – feltételezve a napi ingázás lehetőségét – ugyan, miért feltételezi a menekültekről, hogy a legrövidebb időn túl is élvezni szeretnék minősíthetetlen vendégszeretetünket? Magyarország kormányát nem érdekli az érkezők értéke, minden menekülőben terroristát, a magyarok munkáját elrabló, a magyarok asszonyait megrontó fenevadat lát.

Miniszterelnökünk Tusványoson tartott előadása után, íme ne legyenek kétségeink!

„Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő. A miniszterelnök a beszédét követő fórumon kérdésre azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával. Hozzátette: nagyarányú javulást vár ettől a lépéstől.

001

002

003

A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott. Óriási feliratok és nyilak lesznek a kerítésen, amelyek mutatják majd “minden érdeklődőnek”, merre kell menni – mondta a miniszterelnök. Kitért arra is: észnél kell lenni, hogy a népvándorlás okozta valós problémát ne lehessen az európai unión belüli szabad mozgás és hasonló szabadságjogok ellenében felhasználni.”

Észnél kell lenni tehát.
Nem törődve senkivel és semmivel, rohanni Romániába, ahol, mint mindig, találkozni lehet magyarabbakkal, mint Magyarországon.
Ez az orbáni módszer lényege.
Mert az „írások” szerint: NEM VEHETED EL A MAGYAROK MUNKÁJÁT!
Csak mert ők sem vehetik el másokét!
Orbán sokadszor bizonyította, mit gondol az Erdélyben lakó magyarokról, a székelyekről.
Meg a magyarokról, úgy általában!
Lesajnálható, primitív népcsoportként tartja őket számon, akik jók, ha velük választást lehet nyerni, akik jók, ha bólogatni tudó tömeg – békemenet – kell, háttérként hömpölyögnek minőségi képekhez, melyeken „népünk és kormányunk” derék diktátora szokásos szarkazmusával borong a manipulációira éhes kegyencei felé…