A KERÍTÉS ORSZÁGA – semmi nem az, aminek látszik, csak kísérlet!

Mint tudjuk, Szombathely a segítés városa.
Ez a minőség az újjáélesztési gyakorlatok okán alakult ki, merthogy Szombathelyen lassanként minden jóravaló polgár elsajátítja a reanimáció gyakorlatát.
Ebből következik, hogy élnek itt jó emberek, meg baloldaliak is, persze…

Magyarország pedig a kerítés országa.
Valaha baráti államok, meg nyugat felé a rothadó kapitalizmus határolta, ma az első migrációs döbbenetek lezajlása után, egy részén kerítés, más részén GYODA kerteli.
Made in Hungary! Hungarikum, mely valahogy nem kell Európának.
Ahol szintén élnek jó magyarok, meg a jelek szerint baloldaliak is.

Ahhoz, hogy megérthessük, mitől jó, vagy rossz egy ember, meg kell értenünk a GYODA lényegét, mely nem az, aminek látszik, csak kísérlet.
Pintér Sándor megközelítésében ugyanis ez a földbe levert vasrudakra sebtében felerősített NATO-penge-drótakadály olykor csak kísérleti jellegű.
Így alakult ez a héten, amikor szlovén szomszédjaink legnagyobb megrökönyödésére a közös határszakaszunk egy részén GYODA kóstolót tartottunk.
001
Felhúztunk oda pár métert, csak úgy ízelítőül. Kipróbáltuk, megnéztük, hogy fog állni majd ez a tákolmány, majd, ha szükség lesz rá. Aztán derék GYODA kerítőink, ahogy felépítették, úgy szét is kapták az egészet. Még sajtótájékoztatót sem tartottak, sem Pintér, sem Simicskó, de még Hende sem, aki, mint tudjuk, mindenben támogatja utódját, csak sajnos ő ezt még nem tudja…

A szlovéneket meg megnyugtatták: semmi nem az, aminek látszik!

Orbán amúgy a héten végigtájolta Európát.
Úgy gondolta, elég jó biznisz a GYODA, tartott remek termékbemutatókat, de valahogy Európában nem élnek elegen a jó emberek!
004
Csupa-csupa balos komcsi lakja az öreg kontinens nagyobbik felét! Nyilván!

Kikosarazták, volt ahol táblák várták: No, Thanks, Nein, Danke feliratokkal, ami nagyjából annyit tesz: köszi, nem veszünk semmit! Orbán azért elérte, ami még Puskás Tivadarnak sem sikerült. Szombathely polgármesterét még sehol nem nevezték el újjáélesztési baba-császárnak, nem lett reanimációs király! Orbán viszont megkapta a besorolást!
006
“Zaunkönig” – „kerítéskirály”, ezt a címkét aggatták a kedves vezetőnkre, a Der Spiegel névre hallgató, nyilván szennylap megközelítése szerint. Amúgy ez az elnevezés már egy ideje foglalt, ornitológus körökben egy verébféle megnevezése ez, „nagy hanggal és tollas háttal”. A madárka persze igen helyes, az ökörszem félék családjába tartozik…
003
Szeptember 15-ével, amikor is életbe lépett az O.U. (gy.k.: Orbán után) vadiúj időszámítása, a kedves vezető szerint joggal volt elvárható, hogy a migránsok milliói curükkbe kapcsolnak és visszagyalogolnak, meg visszacsónakáznak szülőföldjükre. Ahogy a kormánypárti sajtó szerint „már több ezren megbánták, hogy Európa felé indultak”, s új célokon tűnődve várnak egy következő szőnyegbombázásra, Európa úgy döntött, hogy nem foglalkozik Orbánnal, meg az ő termékével a GYODA-val! Üzent a „vadaknak”, hogy jöhetnek, s azok még többen indultak útnak…Ez minden bizonnyal Európa legnagyobb baklövése, melyet később nagyon, de nagyon meg fog bánni!
Multitasker
Ujjat húzni egy Zaunköniggel nem túl szerencsés dolog. Megbánja majd Európa, megbánják a menekültek, meg Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Szlovákia, Ukrajna és persze Románia is. Mások megbánására nincs nagyon lehetőség, mert Norvégiával, Új-Guineával és Mexikóval sajnos soha nem voltunk határosak… Zaunkönig bizony kalitkát épít. Sajnos magunk köré…

Csak a fránya székely bácsik ne volnának olyan találékonyak! Mert ők bizony megelőzték a Der Spiegel nevű szennylapot… Már korábban elkeresztelték a mi derék drótos vezérünket! Valahogy így szól az adoma: (köszi székelyland!)

Messze-messze a Csíkban egy falusi orvos egy 75 éves székely bácsi balta által a favágásban sérült kezét öltögeti össze. Gondolja, még eltart a műtét egy darabig, hát beszélget egy kicsit az öreggel.

Beszélgetnek medvékről, havazásról, télről, aztán e sok rémület után valahogy Orbán Viktor, meg a kerítése kerül terítékre. Az öreg székely bácsi imígyen szól:
-Tudja doktor úr, a Viktor egy cölöp-teknős.
Az orvos nem érti a meghatározást, így megkérdezi az öregembert, hogy mit jelent a “cölöp-teknős”.
-Hát, tudja, amikor az ember egy vidéki földúton haladva meglát egy kerítéshez rögzített cölöpöt, melynek tetején egy teknősbéka egyensúlyoz, az egy cölöp-teknős,” – magyarázza az öreg bátyó.

De mivel látja a doktor arcán, hogy nem érti a dolgot, tovább magyaráz.
-Tudja, doktor úr, a teknős nem került fel oda csak úgy magától, és az egyáltalán nem az ő helye. Valamint fogalma sincs arról, hogy mit csináljon, amíg ott fenn van, mivel sokkal magasabban van, mint azt a Jóisten által rendelt képességei megengednék.

Az orvos befejezi az öltögetést, útnak indítaná a bácsit, de az a rendelő kapujából még visszaszól:
-És az ember egyébként is elgondolkodik azon, hogy vajh, ki volt az a marha, aki a teknőst oda feltette?

007

Eddig a mese. Aki nem érti, ne búslakodjon, neki jó lesz a „cölöp-teknős” helyett a “Zaunkönig” is. Semmi/senki nem az, aminek/akinek látszik! Amíg a GYODA leginkább csak kóstoló, és amíg Orbánt csak kiröhögni képes az Európai Unió, addig magunk sem kell, hogy a közelgő tél eljövendő, vagy elmaradó hidegén túl mással foglalkozzunk.

Így is-úgy is meggebedünk…