FERENC PÁPA ÜZENETE? – nem lehet vizitáció, amíg barikádon innen élünk? Ugyan már!

Nem üzent Ferenc pápa – nem azt üzente Jorge Mario Bergoglio, hogy nem jön!
Érkezése, így vizitációja elmaradásáról ugyanazok szólnak értelmezhetetlenül, akik a hazánkon átvonuló menekültáradatban „fiatal harcosoknak feltűnő férfiakat” vélnek felfedezni, s az ellenük folytatott ketrecharc mellett most már a félelemkeltés buta fegyverét is előrángatták.

Ferenc pápát meghívni, aztán elterjeszteni azt a valótlanságot, hogy jön, persze, hiszen megbeszéltük!!! – tehetségtelen és mindig nyerészkedő politikusok hazugsága volt; mindaddig félrevezetni a pápát örömmel várókat, átverni ezreket azzal, hogy ébren tartjuk bennük a reményt – azzal, hogy Őszentsége még az idén kinyilatkoztatja jövetele időpontját – nagyfokú aljasság, vagy inkább otromba visszaélés lehetett mások hiszékenységével.

Ezt csalásnak nevezik, persze, csak, ahol van még értelme az efféle kategóriáknak!

Valószínűleg évtizedeknek kell majd elmúlni ahhoz, hogy nevén nevezhessük az elkövetőket. A nagyotmondókat, a másokat félrevezetőket, a megélhetési gazembereket!
Mert hovatovább egyszerűen rákenhetővé vált Ferenc pápára a látogatás elmaradása – akadt már sikongató, aki egyenesen „finnyásnak” bélyegezte a pápát, amiért „nem hajlandó” körbekerített országunkban mosolytúrán részt venni.
Akadnak bölcselkedők, akik tudni vélik, hogy Orbán miatt nem indul, merthogy nem tetszik Ferenc pápának a magyar miniszterelnök habitusa.
Ugyan már! Mi dolga volna Ferenc pápának, holmi… Orbánnal?

Hazugságok gyártásában igen előkelő helyen méltóztatunk tanyázni!

Hogy Ferenc pápa Magyarországra látogasson, ott találkozzék egyháza híveivel, a földi halandók szeretett sokaságával… a legkevésbé sem volna fontos Orbán, Áder, vagy akár Kövér bármilyen szándéka. Aki ezt állítja, mintegy marionettet vél felfedezni az egyházfő személyében, aki kvázi függ e fentebb felsorolt magyar méltóságok légből kapott elképzeléseitől.

Hogy Szombathelyre látogasson, és ott részt vegyen a Szent Márton nevében végrehajtott város-átalakítási és épület-felújítási hacacárék bármelyikén – nos ehhez pedig már a főméltóság oly nagyfokú lenézése, eszközzé zsugorítása kell, melyhez igazán képtelenség kommentárt fűzni.

Szerencsére az egyházfő mindennapjait és feladatait, programjait szervezők nem a mi vezetőinkhez hasonló, szűk látókörű, önző emberek. Aki követi és figyelemmel kíséri Ferenc pápa útjait, megértheti, hogy ezek a fellépések egy rendkívül fontos, történelmi személyiség megjelenései, melyek soha nem terjedhetnek magamutogató, önigazolást kereső statiszták kiszolgálására.

0001

0002

0003

0004

0005

Pope Francis Leads Way Of The Cross On Rio's Copacabana Beach

Tanulság azért akad bőven! Nekünk, Szombathelyieknek különösen is! Jó volna végre levennünk a kupakot!!!, addig, amíg nem késő! Jól látható, hogy az illúzióinkat táplálók, a polgárainkat lelkiismeret-furdalás nélkül bármikor, bármire felhasználók nem tágítanak, remekül érzik magukat az általunk elviselt és finanszírozott méltóságok bármelyikében!

Csak így történhetett, hogy a hírek arról szólnak, hogy nem jön a pápa Szombathelyre! Pedig a valóság az, hogy csak a pápalátogatást híresztelők szégyenletes füllentései derültek ki, lám, kiborult a bili, s ezek az “urak” most éppen a főméltóság nevében tett, legkevésbé sem a valóságot közelítő kijelentéseik – piti ámokfutásuk miatt készülődnek bocsánatot kérni… nyilván, még egy darabig!