BEFUCCSOLT A SÁMÁNDOB MUTYI? – Hende örökös miniszter pápája után itt az újabb blöff!

Ferenc pápa tuti biztosra ígért szombathelyi látogatása után, – amit Hende Csaba, Szombathely örökös minisztere intézett el, frankón és személyesen! – itt az újabb lufi, ami kidurranni látszik! Nem kell tereprendezni, sem azon tűnődni, vajon miből fogjuk fenntartani – lehet lecsillapodni a kedélyeknek, a sámándob – bár V.Németh Zsolt ünnepélyesen „lealapkövezte” – nem fog a huszárlaktanya udvarán, Szombathelyen állomásozni!

A néhai szovjet katonákkal ellentétben, még időlegesen sem!

„A magyar pavilonért felelős Szőcs Géza terve az volt, hogy tevékenykedése nem ér véget a milánói esemény lezárultával. Bejelentette, hogy a pavilont hazahozzák, és Szombathelyen egészségközpontot rendeznek be benne.

10240283_1c39e80156527ef33fe3e507414e485e_wm (1)

Azzal a kérdéssel azonban nem is kell foglalkoznunk, hogy vajon milyen célcsoport igényeit elégített volna ki az a Nemzeti Egészségipari Információs Központ, amely egy óriási sámándobban működött volna Szombathely külvárosában, a volt orosz laktanya területén.

Hiába volt meg ugyanis az állami alapkőletétel Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár részvételével. A pavilon hosszas huzavona után ugyanis nem kapott építési engedélyt, tudtuk meg a szombathelyi önkormányzat építési osztályán. Szőcsék furcsa mód ennek ellenére sem adtak be fellebbezést, így a döntés jogerőre emelkedett.

Ráadásul úgy tűnik, hogy Szőcs Géza valójában nem is számol a pavilon hazahozatalával, mivel milánói forrásaink szerint a bontási engedélyezési eljárást sem indították el, egyedüliként a kiállító országok közül, pedig erre szeptember elseje volt a határidő.
Persze talán senkit nem is zavarna, ha a sámándob csendben enyészne el Milánóban, amennyiben a magyar állam nem különített volna el 650 millió forintot a pavilon bontására és utóhasznosítására a 2016-os költségvetésben.”

“A magyar pavilon a világkiállításon elvégzi küldetését, képviseli és bemutatja Magyarországot, majd Szombathelyre kerül és remélhetőleg a város egyik jelképévé válik – hangsúlyozta köszöntőjében Hende Csaba. Hozzáfűzte: Magyarország az elmúlt négy évben ismét a szebb arcát mutatta a világnak, a “merjünk kicsik lenni” ostobasága után egy a múltjára büszke, a jelenét kemény munkával kézbevevő, a jövőre felkészült nemzet mutatkozott be újra a világnak. “Egy nemzet, amely mindenkivel kész és képes együttműködni, együtt dolgozni a kölcsönös előnyök, a kölcsönös tisztelet és a kölcsönös barátság jegyében. Egy olyan nemzet, amely kiáll az érdekeiért, amely ha kell, kész vitatkozni a saját igazáért.” Beh szép gondolatok is voltak ezek!!!

image

Az Index értesüléseiről persze hallgat az örökös miniszter, Hende Csaba, a fidesz legeslegújabb megyei elnöke – ki más!? – hallgat Szombathely polgármestere, és lapít az államtitkár úr is, mintha ez volna a rendje a dolgoknak!

Négyszer, ötször hozsannázni, szalagokat vagdosni, avatási ceremóniák során át szidni a korábbi városvezetést, majd várni a sült galambra, ami valahogy elakad félúton, mint a Márton átépítések lóvéja – úgy tűnik, ez is a helyi nagyságos urak módszere!

A huszárlaktanya területére ígért számtalan remek ötlet után, íme, a világ (kiállítás) röheje úgy tűnik, milánói roncstelepre kerül.
A rengeteg rezet látva, nyílván elakad a lélegzete a kiváló vasgyűjtő magyar romáknak, de sajnos erre a mutyira hiába is fáj a foguk!
Szőcs Géza eddigi elcseszett milliói után hullani fognak még jócskán a garasok, úgyszólván ellenőrizhetetlenül, de csak a pufók Gézu zsebébe!

Szombathely megint jól át lett ba…va! Ez van!

Akit a részletek is érdekelnek: http://index.hu/belfold/2015/10/28/expo_milano_vilagkiallitas_korrupcio_szocs_geza_samandob_fidesz/

Utóirat:
Korábban már írtunk a nagy mutatványról – pusztán a pontosság kedvéért: http://revolucio.blogin.hu/2015/06/01/bogrere-almodott-samandob-gyozve-gyoz-a-gyozhetetlen-gyozedelmes-majomesz/