A LÁTHATATLAN PALOTA – mesebeli képpel hívogatjuk vendégeinket

Nem könnyű a fanyalgókkal együtt élni!
Nem lehet könnyű a helyzete annak, aki megpróbál valami egészen újat, a szemnek szokatlan csodát alkotni.

Még jó, hogy a földi halandóknak ott a lehetőség – lehet tágra nyílt szemekkel csodálkozni!

Szombathely határában találtunk arra a misztikus képre, mely minden valószínűség szerint a felújítás utáni, várható látvány döbbenetes élményét vetíti elénk.

Íme a mű, a láthatatlan csodapalota, melyet millióan fognak bámulni, a világ minden részéből!

0001

Még mondja valaki, hogy a felcsúti gázszaki építőipari gigavállalkozása nem képes a csodatételre! Bizony, ehhez hasonló építmény szinte még soha nem létezett, sem Magyarországon, sem Európában, de talán még a világon sem! A láthatatlan palota!

Gyarló kisemberként előbb azt gondoltam, talán a sűrű hóesés teszi, hogy az érkező zarándokok és turisták kedvéért emelt, út menti gigantposzter látszólag semmit sem ábrázol, de rá kellett jönnöm, hogy ez csak egy próba. A palotát csak az arra érdemesek láthatják. Nosza, próbálják ki, kedves olvasók! Nézzék jó erősen a képet, aztán, ha látják már a Püspöki palotát, feltétlenül jelezzék a szerkesztőségünknek…
Viszont, ha nem, az nem a véletlen műve.

Nézem azt a szegény táblát. Túl sok időt töltött szegény a tűző napon. Így eshetett, hogy már vagy két esztendeje csak a semmit ábrázolja, üdvözölve a Szombathelyre érkezőt. Ha valaki ügyesen fest, rajzol, ugyan már, élje ki alkotói fantáziáját, s fesse fel, mondjuk emlékezetből a szombathelyi püspök palotájának látványát! Mi meg majd szájtátva bámulunk – mert az olyan édes!