SUMI JOBBAN VAN – Simi meg a kisközértbe jár kifliért, ugye?

Michael Schumacher, német autóversenyző, hétszeres Formula–1-es világbajnok, a sportág eddigi legeredményesebb pilótája, 2013. december 29-én a délelőtti órákban a franciaországi Méribelben síelés közben súlyos balesetet szenvedett. A szemtanúk feltételezései szerint két sípályát összekötő részen egy kőnek ütközött, amely felrepítette a levegőbe és egy sziklára esett. Schumacher azóta gyakorlatilag képtelen az „élet”-nek nevezett működések gyakorlására. A hírek hol jobbnak, hol elkeserítőnek festik le az állapotát, többször keltették már halálhírét, de állítólag él, családja körében vár, valami megmagyarázhatatlan csodára…

0004

A nemzetközi sajtó persze résen van. December végén jókora betűkkel hozta hírét a BUNTE: értesülései szerint a sportoló „hatalmas lépéseket tett” a gyógyulása felé. “Michael nagyon vékony, de már tud egy kicsit futni a terapeutái segítségével. Képes arra, hogy megtegyen pár lépést. Már a karját is megtudja emelni.” – mesélte lelkendezve a Hubert Burda Media által fenntartott magazin egyik munkatársa.

Pár nap kellett csak, s a versenytárs, a BILD munkatársa is felkerekedett, hogy az eladott példányszám növelése érdekében maga is beszámolhasson a csodáról. Első útjuk a 7-szeres világbajnok menedzseréhez Sabine Kehmethez vezetett. A valós információk hirdetésével felruházott szakember aztán lehűtötte a kedélyeket: „Sajnos nem felel meg a tényeknek az a sajtóhír, mi szerint Michael újra tud járni. Az ilyesfajta feltételezések és kitalációk felelőtlenek.”

Ezután a kijelentés után ismét eltelt néhány nap, aztán a BUNTE szalagcíme sugárzó boldogsággal ünnepelte korábbi önmagát: Schumacher jár, fut, bicajozik és táncol, kinek, mi tetszik, lehet örülni, hallelúja, Sumi hamarosan visszaülhet az ördögi Ferrariba! Sem kép, sem hivatalos megbízott nem kellett a hírhez. Tehát Sumi nem látható!!! Viszont az olvasók sokkal nagyobb kedvvel vették a BUNTE lapszámait, mint a fájdalmas igazsággal előhozakodó BILD példányát.

Kit érdekel az a lehangoló igazság, hogy Sumi gyakorlatilag esélytelen, s több, mint két esztendeje haldoklik? Ki akarna arról tudni, hogy nincs az a pénz, amivel megváltoztatható volna az élettel összeegyeztethetetlen folyamatok rendje?

A mi Sumink, a magyar híresség nem más, mint Simicska Lajos.

Gyengébb tanulóink számára sietve hozzátesszük, igen, ő az, aki „legecizte” Orbánt, egykori cimboráját! Ő a hirdetőoszlopos, a Közgépes aszfaltbetyár, aki korábban a sűrű első embere volt, csak aztán szembe pisilt a nagyhaverral, aki ezért kiszeretett belőle! Az oligarcha, a minden állami pénzt bezsebelni képes milliárdos ennek okán – meg mert a magyar ember ritka jámbor fajta – most éppen nagy kedvenc! Rajongói lettek, akik árgus szemekkel figyelik minden rezdülését, s talán már gyűjtést is szerveznek a megsegítésére, mivel vagyona és befolyása komoly zuhanásba kezdett. Hja, a leggyűlöltebb, leggátlástalanabb embert is megcsókolnánk, ha kicsit is merészebb nálunk! Az a laza kis gecizés pedig igen csak tetszett a nyolcmillió beszari hazájának.

0003

A mi Sumink, a Simi, a héten belakta veszprémi otthonát! Erről írt a nagyon komoly és nyilván mértékadó hírportál, a VESZPREMKUKAC.HU! Tudni vélték, hát megírták, hogy a mi Simink luxuskocsija, a Jaguár, ott parkol a házikó előtt, – „Egyszer csak ott állt Simicska Lajos a veszprémi Óváros téren” – amit a milliárdos csak úgy kaphatott meg, ha felújítja a város jelképének számító tűztornyot is. Simi rendbe rakatta a házat, a tornyot, odaparkolt a tragacsával, aztán a bulldogtekintetű firkász jól megírta, hogy Simi immár veszprémi, mer’ ők látták ám!

Hogy a semmi még csillogóbb legyen, ők azért beszéltek is a láthatatlan Simivel, akitől megtudakolták, miért jött Veszprémbe és meddig marad veszprémi. A kegyúr magvas válasza így hangzott: „Nem tudom, meddig élek.”

Csak pár nap kellett, s a BLIKK is útra kelt! A nagy BLIKK is szimatolt, s ők persze egész másra bukkantak! Hárskútra mentek közértet fotózni. A falu, meg a közért rendben is van nagyon, lekaptak ott még egy házat, ami persze szintén Simié, s a legszebb ezután következett.

0002

0001

Egy „helyi – hárskúti – káder” előadta a nagy csodát: „-Majdnem minden reggel péksüteményt vásárol itt a kis közértben, aztán hazasétál. Kedves, barátkozó, lehet vele pár szót váltani. Nem úgy érzi az ember, hogy egy milliárdossal beszél – mondta egy helyi, aki szerint Simicska minden kedden Budapestre utazik, a hét többi napját azonban vidéken tölti.”

Sem a közért, sem a ház közelében nem látható egy icike-picike Simi sem, de azért lehetett róla írni, Simicskáról, a mi Siminkről, aki most már jó Simi, mivel legecizni bátorkodott Orbánt!

A véletlen szerencse mellénk állt! Úgy hozta a sorsunk, hogy más okból kifolyólag magunk is Hárskútra kellett, hogy utazzunk. Kapva kaptunk az alkalmon! Itt az idő, hogy a R/EVOLÚCIÓ BLOG is a nagyok közé kuporodjon, mi majd lekapjuk jól a “Jó Simit”! Hozzuk a valóságot, ne kelljen annyit kószálni az izgalomtól idegesen szörfözgető olvasóknak!

Nos, Hárskút szép hely – lehet! Nem tudni! A Bakony rejtőzködő települése bizony-bizony nem Simiről nevezetes. Hárskút az év 365 napjából kb. 360 napon át ködbe vész! Szó szerint!

Így a mi fotóinkon csak ez látható. Szééééép….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0006

0008

Ott készült képeink szerint…Se Simi, se más nem cammog a Közértbe kifliért. Lehet, hogy a nagyember nem is ott lakik? Sőt, lehet, hogy nem is Veszprémben? KACSA az egész világ!!!???

Olyan hazugság, mint az olykor szaladgáló, kezeit lóbáló Schumacher történetei. Mi meg a mindenevő nyomoroncok megint jól bezabálhattunk!

Egészségünkre!