SEMJÉN BÍBOROS ÚR ELMÉLKEDÉSEI – a mérhetetlen, virtuális párt elnöke pörög

A legsötétebb időket idézi, amikor egy magát kereszténydemokratának valló ember mások képességeit pocskondiázza. A leghitványabb farizeus magasztalja egyre önmagát, dicséreteivel elárasztva a hozzá hasonlatosakat, és persze akkurátusan sárba döngölve az övéitől eltérő gondolkodókat.

De, ha jobban belegondolunk, a magyar kereszténydemokraták, pontosabban a KDNP tagjai szinte kivétel nélkül ilyen egyedek; magyarokra, keresztényekre és persze demokratákra hivatkozva mérgezik a magyarokat, a demokratikus elveket vallókat, – s bár ettől sértődnek a leginkább vérig – a keresztényeket!

Nem kell túl messze haladnunk szűkebb pátriánkból – csak szenvedjünk végig egyszer egy hajnaltól éjszakáig húzódó városi közgyűlést…

Február 28-án lesz polgármester-választás Salgótarjánban.
A 2014 októberében megválasztott szocialista polgármester, Dóra Ottó tavaly novemberben meghalt, így teljes gőzzel folyhat a kampány Nógrád megye székhelyéért.

Salgótarján közgyűlésébe 2010-ben 15 főt választottak. 10 képviselő egyéni választókerületből, 4 kompenzációs listáról került a közgyűlésbe, a közgyűlés elnöke pedig a város lakói által közvetlenül választott polgármester, Dóra Ottó lett. A 15 tagú testületben a választáskor a Fidesz-KDNP szövetségnek 6, az MSZP-nek, a polgármesterrel együtt 9 képviselője volt.

0006

A polgármesteri székért indított küzdelem kellős közepén érkezett a városba Semjén Zsolt főtisztelendő, a KDNP első embere, a fidesz erdélyi lovasszobra, aki nem sokat vacakolt, Simon Tibor (Fidesz-KDNP) polgármesterjelölt lakossági fórumán kedden, amikor méretes lapátjával az ellenfelek elhantolásába kezdett:

Semjén Zsolt

„Az ellenzéki pártok nem fognak tudni közös jelölteket állítani, semmilyen konstrukcióban nem képesek ellenzékként fellépni, ezért képtelenek az ország vezetésére!” A miniszterelnök-helyettes az ország politikai helyzetét elemezve kifejtette: az ellenzéki pártok nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyikük a Fidesz-KDNP-től. „Az “ellenzék” szónak ezért nincs is értelme, mert összességében sem képviselnek komoly erőt és egymással is teljesen ellentétesek!” – tette hozzá.

Ami pedig ezután következett, az maga a mennyekbe szólító meghívó szövege:
„A Fidesz-KDNP azért ennyire erős, mert a keresztény, nemzeti, polgári tábor egyben van. Nagy tanulságnak nevezte, hogy az 1994-es választásokon a jobboldal több szavazatot kapott, mint a baloldal, mégsem szerezte meg a mandátumok egyharmadát sem, mert a szavazatokat külön-külön kapta a Fidesz, a kisgazdapárt, az MDF, a KDNP, “míg a baloldal egyben volt”.

0002

Különös, amikor egy bekebelezett, a valóságban éppen csak nevében és papírokon létező törpepárt vezetője beszél lekezelően a jogelődök pártjairól, amikor hősies és lenéző kijelentéseket tesz a versenytársakról.

Különös, mert Szombathely vezetője minden megnyilvánulásából ugyanez a gőg hullik ránk, Puskási „magasságokból”, persze ugyanilyen megalapozatlanul.

A salgótarjáni beszéd fordulata csak a pocskondiázás után kezdődött, s végre Semjén bíboros úr is kimondta a várva várt igét. Még szerencse, hogy párttársaihoz hasonlóan ő is átaludta az eddig ránk mért hat esztendőt! Íme, a fordulat:

„A magyar kormány meg fogja védeni Magyarország határait, meg fogja védeni a magyar emberek akaratát, és látszik, hogy az európai politika is fordul” – mondta Semjén Zsolt. Kifejtette: biztos benne, hogy „előbb-utóbb olyan politikai erők fognak választásokat nyerni, amelyek megvédik az európai világot, csak az a probléma, hogy ez minél később történik meg, annál több szenvedéssel és könnyel fog járni; a migránsok szempontjából is. Mert sokkal tisztességesebb lenne azt mondani ezeknek az embereknek, akik egyébként áldozatok, hogy ne gyertek, mert nem tudunk befogadni titeket.”

0004

A kedves vezető kedvenc lovasszobra elfelejtett tájékozódni, ugyan, honnan is tudhatta volna, hogy a tét a salgótarjáni polgármester széke, s még nem a magyar királyság trónja!

Ugyan…Honnan is tudhatta volna, hogy ők kormányoznak, éppen hat éve már…

Semjén doktor biztosra ment.
Letudva minden lehetséges választást, feladva mindenféle kenetet, a tuti biztos győzelem áhítatába segítette a kormánypárt várományosait. Ő erre képes…

Utóirat:
Az elmúlt esztendő egy kiváló gyűjtésénél jobb végszó nem juthatna eszünkbe, íme Semjén 2015-ös sziporkái:
(Köszönet a Banánköztársaságnak!)

„Január elején – totális nemzeti amnéziát színlelve – a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ellenzékének szólt be, amikor azt mondta: „Sem politikailag, sem erkölcsileg nem engedhető meg az RMDSZ gyengítése, annak kockáztatása, hogy az RMDSZ ne játsszon fontos szerepet a bukaresti parlamentben”. Elfelejtette hozzátenni – ahogy a fenti ömlengésben is ­, hogy 2012­ben, a romániai önkormányzati és parlamenti választások idején a Fidesz­KDNP megfeszített erővel dolgozott azon, hogy az RMDSZ lehetőleg ne jusson be a bukaresti parlamentbe. Tette ezt úgy, hogy pénzzel, humán erőforrással és Kövér Lászlóval támogatta meg Tőkés László valamennyi zsebpártját és vadul kampányolt az RMDSZ ellenében.

Március végén egyedüli indulóként futott be a Kereszténydemokrata Néppárt tisztújító országos választmányi ülésén: újabb két évre ő lett a mérhetetlen, virtuális párt elnöke.

Augusztusban a fegyvertörvény enyhítésének fontosságáról lamentált, és az volt a pillanatnyilag legnagyobb baja, hogy jelenleg (mármint akkor, tavaly augusztusban) hatástalanítani kell egy ritka, első vagy második világháborús puskát is, amennyiben a gazdája nem tudja vadász­ vagy sportfegyverként bejegyeztetni. Ez meg egyszerűen barbár eljárás.

0001

Szeptember hajnalán, miközben több száz menekült (köztük nők és gyerekek) gyalog indult el Ausztria felé, és egy üveg víznek meg egy banánnak is örültek, Semjén Zsolt miniszterelnök­helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke éppen a IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztiválon dőzsölt. Annak örült ő, ha már ott volt, hogy “az őzbak a bizonyíték arra, hogy a magyar vadgazdálkodás világra szóló csodákat képes produkálni”.

Októberre kiderült, hogy Semjén Zsolt hátradőlhet. Miután a Földművelésügyi Minisztériumban is külön munkacsoport alakult Semjén szívügye miatt, meglett a történelmien új vadászati törvény(csomag). Pont olyan lett, amilyennek elképzelte.
Október (hála legyen istennek!) több szempontból is sikeres volt a miniszterelnök­helyettes úr számára.

0005

A nemzeti ünnep alkalmából Nigériába látogatott, ahol megígérte, hogy Magyarország segít az országban garázdálkodó iszlamista terrorszervezet, a Boko Haram kinyírásában.

Bármit is jelentsen ez.”