KIFAKULT SZTÁR – amikor már senki nem akar Pataky Attila lenni

Amikor azt írja a hírgyár, hogy „elfordultak tőle a rajongói”, az valahogy annyit tesz: kiszerettek belőle – de frankón. Pataky Attila, a néhai miskolci mintapasi, az évtizedek óta stabilnak gondolt énekes-csillag megroggyant, ha egy kicsit iparkodni méltóztatik, talán még utálat tárgya is lehet…

Megoldotta, hogy írjanak róla, hogy kibeszéljék aktuális műsorait, de az adó valahogy bedöglött és most bénán imbolyog!

0001
Ugyan, hol van már a tömött bajszú, hosszú, lengő sörényét lobogtató, a mélyből felkapaszkodó borsodi fiú, akiről legendák zengtek? Hol van az utánozhatatlan hang, a mindenki számára elfogadható, lázadó szövegek alkotója?
Úgy tűnik, a fusi jobban termelt a konyhára!
A keselyű helyébe kerecsen költözött, a rock olykor mulatósba hajlott, s úgy tűnt, az igazi Edda-fanok lenyelnek mindent.

Aztán Ata bedobta a békamenetes tüntető, meg az ufókkal kokettáló tata szerepét, s most legújabban az aranyér műtétjéről, az elgumizott bélszakaszokról oly szenvedve beszélő kórházi nagybeteg figurájával is bepróbálkozott. És akkor végre megvilágosodott! Őt bizony megtámadták, s kénytelen fellépni a liberálisok ellen!
Még nótákat is rittyentett, előbb az aranyeréről, majd a liberókról, most valahogy beragadt a nagykapu! Csemetéje ugyan rajtra készen várja a papa kimúlását, s aztán mehet tovább minden, az igazi fanok torkán bármi legyűrhető…

Bár a következő március tizenötödiki díjazottak listája még nem ismert, a kedves vezető ilyenkor szokott nagylelkűen kereszteket, meg láncokat osztogatni – Ata Kossuth díja igen sanszossá vált! Ami a Magyar Érdemrend lovagkeresztje /polgári tagozat/után már igencsak esedékessé vált, hiszen a jó kutyus megszolgálta! Ugyan több békevonaglást már nem kockáztathatnak a haverok, Pataky Attila, az egykori énekes helyén ma már egy lesajnálható „nemzeti katyvasz” imbolyog, ha ugyan még fontos ez valakinek.

Miért van ez így? Nem nehéz kideríteni az okot. Valahányszor baloldali, demokratikus vezetése van/volt Magyarországnak, szárnyalni kezd a nemzeti rock, ha netán Gyurcsány a hatalomhoz ér, már harmóniákat kotlanak a „Gyurcsány takarodj” veretes mondolata alá, de most valahogy csak panghat minden!

Az orbáni nemzeti hacuka leginkább a kuss-ra épít, ilyenkor andalogni kell, mert kolbászból szaglik a kerítés! Irtózatos fájdalmak, a megsemmisülés felismerése kellett Patakynak, hogy visszataláljon az ős-ellenséghez, s megalkossa veretes baromságát.

Íme, Ata hattyúdala, pusztán a pontosság kedvéért:

Liberális szenny ömlik
Mindenütt a Csatornákból,
Elfedve az igazságot
Éltetve a hazugságot.

De vége van már, vége
Az álarcos bálnak,
Mutassátok magatokat,
Mutassátok a világnak.

Ti nem emberek, hibridek vagytok
Kékvérű tébolyultak,
Eladtátok a lelketeket,
El a kárhozatnak.

0002

De rettenetes lesz az ára
A Karma tengerében,
A dimenziók legaljára
Zuhantok a mélybe.

Fizetni fogtok mindenért
Életek ezerével,
Csak az történik veletek,
Amit megérdemeltek.

Ref: Liberóták járják a táncot Híd: A Sorstalanság is egy sors
Liberóta módra, Híd:És Ti (azt) választottátok
Szünet nélkül tébolyultan Híd: A Mi utunk egy másik út
Cinikus vigyorral. Híd: Mi azon megyünk végig.

Nincs benne ritmus, nincs benne semmi,
Csak gyűlölet (van) Káoszra éhes.
Nincs eleje és nincs vége,
Ez a fajta bármire képes.

Mit lehet e költeményhez hozzáfűzni?
Úgy tűnik, Pataky menni készül.
Ahogy a Költő valaha írta: talán eltűnni, hirtelen.
Így működik a süllyesztő, ahová megunt kedvenceiket hajigálják a jobb sorsra érdemesek.

0003

Kár ezért az emberért!

Valaha jobbnál jobb nótákkal, valódi mondandóval tarkított szövegekkel lepte meg a rajongókat. Szerettük. Mert az Edda maga volt a lázadás, egy életérzés, amivel jó volt azonosulni! Táborok, nyári fesztiválok szóltak mindarról, amit a legegyszerűbben Pataky Attila világaként jellemezhetnénk. Úgy tűnik az ő emberi példája általános érvényű. Akadnak még pár millióan, akik megpróbáltak a semmiből valakivé válni, aztán boldog mosollyal beálltak a leghitványabb, legkorruptabb… politikusok elé.

Most Atán volt a sor.
Kár érte… kifakult sztár lett. Elértük azt a stádiumot, amikor, már senki nem akar a kölykök közül Pataky Attila lenni!