MEGNYÍLT A KALANDPARK – holnap jön a „Ius primae noctis”!

Mészáros Lőrinc jókedvében volt, hát ismét teremtett egy keveset.
Alcsút védett erdejéből kihasítva egy csekélykét, nekilódult saját Disneylandjének.

0007

Nem szarozhatott – az még nem volt!

A Váli-medence legnagyobb védett erdejében, egy madárvédelmi rezervátum kellős közepén, ahol Magyarország legidősebb, 180 éves libanoni cédrusa is található, igen, ott, a Csaplári-erdőben, nem messze az alcsúti Arborétumtól, megnyílt a kalandpark.

0006

Kicsit előbb, mint ahogy a góré tervezte, de sebaj!
A nyúl hozta a puttonyában, lehet örvendezni, hozsannázni, Mészáros Lőrinc nevét emlegetve allelujázni – ez a kalandpark éppoly fontos monumentum, mint a kisvasút, a hotel, a stadion, a halastó, sportcsarnok, a „sokminden”, amit egy leleményes gázszerelő fazon adhat szeretett „szűkebb pátriájának”.

0001

Nyilván, agyalt már egy ideje, egy keveset, mit kellene még belezsufizni, abba a gyönyörű kis településbe, aztán bényúlt a lájbizsebbe, s lám, a mű elkészült! Így kell ezt csinálni!

Hamarosan nekilódulhatnak a munkagépek, lehet létrehozni néhány arra kanyargó folyamot, felduzzasztani azokat itt-ott, és ásni mellé néhány tavat, tengert.
Idővel lesz saját óceánja is Mészáros Lőrincnek, akit a puszta szerencse, meg a véletlen sodort vegzáló miniszterelnökünk árnyékába. De, ha már ott leledzik, nyilván megépíti a kilövőállást mindenféle űrsiklónak, röpcsinek és léghajónak, lesznek ég alatt kevéssel lebegő szórakoztató centrumok, kaszinók, meg még ki tudja…

0005

A góré lassan felölti a kacagányt, jöhet a hermelinpalást. Előbb csak az amúgy ispánoknak dukáló jogocskák kerülnek a kezei közé, de később jöhet a Ius primae noctis, az első éjszaka joga, persze, nem csak Alcsútdoboz és Felcsút leányainak!

Nincs baj Mészáros Lőrinccel!
Semmi!
Miért is volna!
Teszi, amit a szíve diktál.
Szeretetből teremtette a kisvasútját, a hotelkét, a stadiont, a halastavat, sportcsarnokot, s most a a kalandparkját is, szemei előtt ott lebegtek a hálás alattvalók képei, a purdék, akik aprócska szárnyakon lebegve foglalják nótáikba a derék Lőrinc nevét.

0008

Beh szép is e honban Mészáros Lőrincnek lenni!
Annak lenni maga a gyönyör!
Most jön majd a toborzás, a magánhadsereghez, kezdődhet a Lőrinc-TEK felállítása, jöhet a Mészáros GYODA körbe-körbe, aztán lehet is berendezkedni az örökkévalóságra!

A büdös életbe nem kell arról a környékről álmodozni senkinek!
Minden rög, minden hant a nevére került, mely idővel már csak egy icike-picike módosítást kell, hogy átéljen.
Amikor végre kipusztulnak Magyarországról a mocskos, internacionalista hordák, amikor végre lelép a legutolsó komcsi, meg szoci, amikor a gazdaállat hiányában elhull a legutolsó demokrata – na, akkor felkerülhet a kalandpark fölé is a még nagyszerűbb és még kedvesebb ORBÁN név. Akkor majd nem kell többé lapítani, ha valaki számára mégis világossá válik a valódi tulajdonos kiléte!

0004

Most már csak azt volna jó tudni, vajon épül-e Lipót Alcsútdobozon?