DIETETIKUSOK, GYOGYÁSZOK ÉS EGYÉB… – harcolj, önmagadért!

Hidegzuhany?
Igen, azt hiszem, így nevezik azt az egész pontosan körülhatárolhatatlan érzést, amit egy egyszerű ember érezhet, ha véletlenül eszébe jut, hogy másokért cselekedjen – aztán, ki tudja honnan, de jön a fal!
Ha neadjisten felfedez valamit!
Majd (mindenféle parancs, ukáz, felkérés, noszogatás nélkül, a belső késztetéseinek köszönhetően), a lelkiismeretére hallgatva, morfondírozni kezd, vajon, kinek segíthetne a felfedezésével – ha tudna? Biztos, hogy veled is történt már valami hasonló, te is tettél volna másokért, aztán se szó – se beszéd rád zuhant a vasgyár! Jött a gólem, a mumus, a mindenkinél mindent jobban tudó, a nagy igazságosztó és a földbe döngölt.

Mert kiderült, – szerinte persze – hogy a te nagy jóságod, valójában nem lehet jóság, nem lehet jó cselekedet, csak bajt okozol másnak, azzal, hogy tenni próbálsz, cselekedni – érte!
Elvégre a nyomorultak, a hátrányos helyzetűek, a nehéz sorsúak hallgatnak, mint a néma halak! Nem kérnek semmit, nem szeretnék elég hangosan a jobbat, vagy éppen azt a keveset, ami nekik ugyanúgy jár… Akkor meg, miért alkalmatlankodsz, ugyan mi érdeked van abban, hogy érte és mellette kívánsz kiállni? Kis idő múlva e megmondók kutatni kezdik, vajon mi motivál, aztán vélni kezdik, kitalálják, miféle gazemberség az, amit végrehajtva a jóságban tetszelegsz… Furcsa, de, ha körülnézel, egyre többen vannak és lesznek a mindenben kételkedők, a „vészbanyák”, akik minden és mindenki mögött tudni vélik a „valódi” okokat és persze a „nagy büdös igazságot”.

Temérdek vajjal a fejükön!

Kár lenne kutatni, hogy miért változtunk meg.
Kutatni, hogy mióta és miért lett irigy a magyarok többsége, miért tudunk haragudni másokra, ha „nekik” több jutott a jóból! Pontosabban, hiábavaló volna bármit is megállapítanunk! Ma itt tartunk.

Alig néhány napja, hogy örömmel tudattam, miféle csodára leltem!

000006

Találkoztam egy tisztességes foglalkozása mellett a szabadidejében gazdálkodó emberrel, aki maga köré vonva társait, amolyan mintagazdaságot, egy szerény „farmot” hozott létre, segítve ezzel mindazokat, akiknek munkát biztosít, mindazokat, akiknek jó minőségű táplálékot juttat az asztalára és mindazokat, akik betegségeik okán szívesen fordulnak hozzá és társaihoz – az egészséges élet reményében!
Alig néhány napja, hogy írtam a fürjtojásokról, a kicsiny, Mura menti településről, meg a szorgalmas fiatalemberről, aki a messzi csángók hagyományait követve végzi feladatát.

http://revolucio.blogin.hu/2016/04/14/robert-atya-furj-farmja-szombathelyen-kopogtat/

Örömmel tudósítottam arról, – bár csak kevesek láthatták -, hogy ma már Szombathelyen és környékén is elérhető a Polgár Farm fürjtojása. Találkozhattam sokgyermekes édesanyákkal, akik élményeikről meséltek, az örömről, amit átéltek, amikor „rosszevő” gyermekeik a csodás étket, a fürjtojást dicsérték – s nem kellett őket noszogatni! Mondják, hogy a jóllakott gyermek mosolya utánozhatatlan!

Aztán a sok öröm és bizakodás után ma megérkezett a fal! A vasgyár! Megcsörrent a telefonom – persze ismeretlen számról – s egy aggodalmas hangú illető, negédes trillába kezdett. Hivatkozott dietetikusi és persze mindenféle gyógyászi előéletére, turbózta világhírét, rendesen. Aztán, mert ideje drága, rátért érkezése valódi okára.

0001

Ő kérem „a hont kivont szablyával őrizte ellenem”, gondolta kioktat, lealáz egy kevéskét, midőn elmagyarázta, mennyire aggályos, amint dicsérni merészeltem a fürjtojást.
Szerinte persze minden hazugság!
Tanácsolta, hogy legközelebb ne legyek rest és konzultáljak „szakemberrel”, mielőtt a fürjtojás pozitív élettani hatásairól idézgetek.
Azt kérdezte, végül, ingerülten, miért is írom, hogy: „A fürjtojás gyógyhatásai az alábbi területeken mutatkoznak meg: vérnyomásra, keringési zavarokra gyakorolt pozitív hatás, antihisztamin-hatás, gyulladáscsökkentő, gyomorszekréciót javító hatás. A fürjtojás igen kedvező hatással bír a szívre, májra, vesére, gyomorra és a vérkeringésre is. Csökkenti a magas vérnyomást, de ugyanígy hatékony gyomorfekély, érelmeszesedés, cukorbetegség, vérszegénység, asztma, tüdőbaj, fejfájás, szívinfarktus esetében. Adott betegség illetve kezelési terület függvénye, hogy hány tojásra van szükség az eredményes kikúráláshoz. Például a magas vérnyomás, emésztési zavarok, gyomorfekély, érelmeszesedés 120, a cukorbetegség, migrénes fejfájás, májbetegség, asztma, vérszegénység, vesebetegség 240 tojást igényel. Gyermekek és felnőttek számára is megmutatkozik a fürjtojás hatása.”

Hallgattam, hallgattam, hallgattam, aztán eszembe jutott az egykori reklám, s magam is a kis vánkosra helyeztem a telefont, s a papagájra bíztam a válaszaimat: iiiiigen mama!

Ugyan, mit felelhettem volna a szaki eszmefuttatásaira, számonkéréseire. Mit felelhettem volna arra a kérdésére, hogy miért írtam le mindezeket? Lányos zavaromban megköszöntem a hívását és megszakítottam azt.

Vajon, mikor jutunk el odáig, hogy az életünk nagy versenyében olykor lehessünk győztesek és vesztesek, s hogy fontos lehessen újra a részvétel? A legfontosabb…

0002

Azóta volt még néhány hívásom. Hallgatom az elégedett édesanyák élményeit, a történeteket, a jóllakott kölykökről, vagy a cukorbeteg bácsiról, aki még a focicsapat hétvégi győzelmét is az elfogyasztott fürjtojásoknak tulajdonítja… Ugyan, miért is vesződöm egy felesleges okoskodó sertepertélésével?

Dietetikusok, gyogyászok és mindenféle kuruzslók, odafent! Eléééég!
Sokat segítettetek, hogy megleljem az igazságot: harcoljunk, harcolj, önmagadért!

Olvasom az édesanya blogját, aki 1-es típusú cukorbeteg kisfiát neveli és közben leírja tapasztalatait, többek között a fürjtojások pozitív élettani hatásairól. A Cukorfalat kuckó az ő világuk, s fontos volna, hogy elégedettségüket a szombathelyi édesanyák is érezhessék!

Róbert Atya Fürj-farmja Szombathelyen kopogtat! Csakazértis!