ORBÁN MÉG 15-20 ÉVIG MARADNI* AKAR – de mikor fog felelni mindezért?

Hála az internetnek, olykor böngészhetünk a távoli országok sajtótermékeiből!
Aki ma nem volt rest elolvashatta a német Wirtschaftswoche gazdasági lap legfrissebb számát.
Rábukkanhatott arra az interjúra, amelyben Orbán Viktor vázolta fel a jövőnket.
Az interjú velős volt, lényegre törő, de legalább tudhatjuk, mire kell számítanunk, nekünk, magyaroknak!

ov

Íme a lényeg:

“Fiatal éveim óta politikával foglalkozom, és így teszek majd nyugdíjasként is, vagyis a következő 15-20 évben a politikában maradok, hol az első, hol a harmadik vonalban, arról pedig a választók döntenek, hogy pontosan hol.”

Ha valaki esetleg az elmúlt évtizedekben nem szíveskedett kellő figyelemmel követni a kedves vezető életvitelét, habitusát, sajátos logikáját, annak kedvéért ezt a rövidke okfejtést kénytelenek vagyunk most „magyarra” fordítani!

Orbán fiatal évei alatt azt az időszakot kell értenünk, amikor még azok közé tartozott, akik a Kommunista Ifjúsági Szövetség tagjaként, de leginkább alapszervezeti titkáraként taposták a képzelet béli ranglétrát. Meneteltek bátran a „párttal, a néppel”, s készülődtek serényen, hogy apáik útjára lépve majd maguk is az akkoriban aktuális szocializmust építsék. Erre esküdtek fel, ünnepélyesen.
Orbán Viktor politizálása tehát nem a Hősök terén kezdődött, „a demokráciába vezető magyar átmenet egyik legnagyobb hatású szimbolikus eseményén, Nagy Imre és társai újratemetésén”, mint arról oly sokszor és büszkén megemlékezik, hanem 12 esztendővel azelőtt, amikor középiskolai tanulmányait megkezdve a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában. Itt vállalta, hogy a Kommunista Ifjúsági Szövetség tagjai közé lép, majd itt vállalt egyre komolyabb szerepet a középiskolai alapszervezetben… hogy apja útjára lépve majd maga is az akkoriban aktuális szocializmust építhesse. Édesapja Orbán Győző, akkoriban „mezőgazdasági üzemmérnök” volt, s mint ilyen az MSZMP tagjaként tevékenykedő elvtársként ért el jelentős eredményeket.

„Sorkatonaként 1981–1982-ben Zalaegerszegen szolgált, majd jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott. 1983-tól diplomájának megszerzéséig volt tagja a Szakkollégiumnak (1989 májusától Bibó István Szakkollégium). 1984-ben több társával együtt megalapította a szakkollégium társadalomelméleti folyóiratát, a Századvéget. Ezután 1987 és 1989 között Szolnokon lakott, de Budapesten dolgozott a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében, ahol 1987 novemberétől 1988 márciusáig szociológus gyakornokként továbbképzések szervezésében vett részt. 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől 1990 januárig a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította.”

1998-ban megalakíthatta első kormányát, szövetségben az MDF-fel és az FKGP-vel. A ciklus végére gyakorlatilag mindkét pártot megsemmisítette.

2002-be súlyos vereséget szenvedett Medgyessy Pétertől és ellenzéki szerepben három éven keresztül duzzogott a parlamentben. Gyaníthatóan ez a harmadik vonal… Miután 2006-ban újabb vereséget szenvedett, most már Gyurcsány Ferenctől, eltervezte és végrehajtotta 2006 gyalázatos őszi eseményeit, majd az egészet az akkori miniszterelnők általa felépített bűnlajstromába sorolta. Mivel a „nemzet nem lehet ellenzékben…”

6m9HOTgDWDRRKeDbs

2010-ben választást nyert, majd 2/3-os többséget szerzett. 2014-ben még négy évet kért. Most pedig, 2016-ban következő tizenöt – húsz évvel fenyeget.

“Fiatal éveim óta politikával foglalkozom, és így teszek majd nyugdíjasként is, vagyis a következő 15-20 évben a politikában maradok, hol az első, hol a harmadik vonalban, arról pedig a választók döntenek, hogy pontosan hol.”

(…)

A magyar egészségügy és az oktatás romokban hever, a mezőgazdaság és vele a magyar föld az oligarchái kezében van, stadionok és kisvasutak épülnek. Ez folytatódik még húsz évig, amikor az akkor már több, mint hetven éves Orbán kivonulni méltóztatik a politikából. Vajon, mi a helyzet Hendével, Puskással? 15 – 20 év, esetleg több virul a terveik közt?

*maradnifurcsa, többértelmű szó, magyarul kb. annyit tesz: társadalmat megosztani, diktatúrát építeni, lopni és könyörtelenül eltiporni a másként gondolkodókat