PUSKÁS FERENC CSAPATA ADJA A KEGYELEMDÖFÉST? – Orbán újabb hazugsága mehet a szemétdombra

Puskás Ferenc apai ágon szegény sváb származású családba született Budapesten, 1927. április 1-én Purczeld Ferenc néven.

Édesapja, id. Puskás Ferenc (1903–1952) a Kispest FC játékosa volt, majd a Kispesti AC és jogutódja, a Budapesti Honvéd edzőjeként dolgozott.

0003

0001

Tehát, minden ellenkező híresztelés ellenére sem volt semmi köze Felcsúthoz, s állítólag Alcsútdobozra sem járt barátkozni és dekázgatni az Orbán család nagy ígéretéhez, a focista álmokat ringató Viktor gyerekhez! Nem is hallott róla!

0002

Bár a NAV elnöke megfestette és a giccsnek is gyenge képpel meg is ajándékozta az ő imádott miniszterelnökét – Puskás Ferenc soha nem focizott Orbán Viktorral és még a kormányfő kedvéért sem volt képes focistaként visszafiatalodni az öreg Orbán Viktorhoz, hogy azonos mezben pózolhasson, közös focizgatásaik emlékére. Megromlott egészségi állapota ellenére sem lett hűtlen az őt „kinevelő” és nevezetes éveiben mögötte álló labdarúgó klubhoz – Puskás soha nem akarta volna, hogy egy jellegtelen és sokáig névtelen település legelőit idővel Puskás Akadémia névvel illessék, azt pedig a legkevésbé sem gondolta volna, hogy nevét, mint kiváló áruvédjegyet szinte bármire használhassa egy az udvari klozettja mentén stadiont építtető dilettáns. Aki viszont soha nem ütötte meg a profi labdarúgóknak járó címet.

To match Insight HUNGARY/ORBAN

Orbán a mai napig zugfocista, amolyan falusi, huszadrangú labdazsonglőr, aki eldönthette, hogy lesz egy NB-I-es csapata a stadionjához. Átcsoportosított, lopott és felhasznált lóvéból…Szégyen!

„Ünnepnapra, a Puskás Akadémia élvonalbeli kiejtésének diadalára készülnek a Honvéd-szurkolók, akik a Puskás név kisajátítása miatt haragszanak a Felcsútiakra. A politika megkerülhetetlen az NB I utolsó fordulója kapcsán, vadabbnál vadabb teóriák bukkantak fel arról, hogyan menekülhet meg a miniszterelnök kedvenc csapata.”

„A Puskás kiesése a Kispesti Büszkeség Napja lesz” – hangoztatta Gazsó István, a Honvéd egyik törzsszurkolója, aki napokkal ezelőtt „Pápá, Felcsút!” néven visszaszámláló-oldalt indított a világhálón. A csökkenő számsor azt jelzi, mennyi ideig NB I-es még a Puskás Akadémia – a honvédosok reményei szerint már csak nagyon rövid ideig. Gazsó a Rangadó.hu futballportálnak úgy fogalmazott, a Puskás Ferenc örökségét szerintük kisajátító, a Honvédtól elorzó klubnak semmi keresnivalója a hazai foci élvonalában. „Legalább ezer Honvéd-szurkoló megy Felcsútra – árulta el Végh Hanta néven publikáló blogger. – Valahol sorsszerű, hogy éppen a mi csapatunk taszíthatja a mélybe a közvélemény által is ellenszenves PFLA-t. El sem hiszi, milyen közösségkovácsoló ereje van ennek az eseménynek a kispestiek körében. Az akadémistákra épülő csapatunk játékosai pontosan tudják, mit jelent klubunk számára Puskás Ferenc, ezért ahogy eddig mindig, most is oda fogják tenni magukat.”

„A Honvéd honlapja már csütörtökön azt írta, hogy a vendégszurkolók számára biztosított valamennyi jegy elkelt, a találkozó helyszínén, Felcsúton sem lehet hozzájutni. Nem csak a kispestiek gondolják azt, hogy az 1800 fős Fejér megyei község együttesének nincs helye az NB I-ben. Szakmai körökben már Orbán Viktor kedvenceinek élvonalba jutása is megütközést keltett, az pedig egyenesen mosolyogtató érv volt, amit a klubnál akkoriban hangoztattak: nem tehetünk róla, hogy folyton győz a csapat… Saját nevelésű fiatal azóta is csak elvétve kapott helyet a felcsútiaknál, érkeztek viszont légiósok és más akadémiáról kivásárolt futballisták – mindez nem éppen arról árulkodott, hogy a Puskást zavarta az elit.”

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?
Talán, hogy a mieink győzelmén túl mi is egy emberként kiáltjuk a nagy magyar légbe:

0006

HAJRÁ HONVÉD! HAJRÁ ÖCSI BÁCSI!

A nagy szotyolazabáló földesúr újabb luffija pukkanhat ki, ki tudja már hányadik, és ki tudja, hány jön még?
Csak reménykedhetünk, hogy Puskás Ferenc kilencvenedik szülinapját már a Honvéd színeiben ünnepelheti!
Maradt rá egy évünk…