ORBÁN VIKTOR BETEG – de lehet-e dögrováson a nemzet?

Ugye, azt megtanultuk, hogy a nemzet nem lehet ellenzékben!
Ez lényegében azt jelenti, hogy egy „Orbán” számára elfogadhatatlan hogy a dirigens szerep helyett, huzamos ideig, pusztán szabotálhasson.
A rövid emlékezetűek kedvéért azért rögzítjük: három éven át e távolmaradás hozta az orbáni konyhára a képviselői apanázst.

Közben lehetett itt-ott duzzogni, tromfolódni, mert az udvartartás felfogása szerint a miniszterelnöki pozíciót a Jóisten egyedül neki teremtette! Lehetett prüszkölni, puccsolgatni, a haveri helyeket folklór műsorok mentén a történelem főutcájává emelni és várni, hogy a pozíció végre reá hulljon, mint a pizsama a jóllakottra. Így lett!

A 2010-es győzelem leginkább neki volt meglepő. Semmit, az égvilágon semmit nem kellett tennie, mint bevonulni a Tisztelt Házba. Az idiótává silányított privát magyar népe üvöltötte a „Gyurcsány takarodj” rigmusát, a „megszorító” Bajnai Band szép nyugodtan kihátrált, szélnek eresztette a „szakértőit”, hogy egy ilyen „Orbán” végre becuccolhasson. Minden a legsimábban ment, az egykori kóterlakók, ahogy ezt anno elhatározták, szépen, komótosan bevették az országot. Mindenki, aki balos volt, mehetett a büdösbe, aki pedig fideszes, annak új távlatok nyíltak.

Egyetlen cél volt: véget vetni mindennek, ami a kommunista időkre emlékeztet.

Aztán kettőezer tizennégytől megkezdődött a „még négy év”! Épül a totális rend. Már semmi nem akar nem hasonlítani a kádári önkényre, az ötvenes évek diktatúrájára. Most éppen Orbán lett beteg. Mert úgy látta jónak. A bajról nem szólhat senki és semmi. Orvos a legkevésbé. (Nagy baj esetén ott a főorvos haver a pesti klinikán. Ennyi!) Aztán másnapra Orbán meggyógyul. Mert most meg így látja jónak. És ehhez sincs senkinek semmi köze! Végül is, Leonyid Brezsnyev is akkor és úgy volt beteg, ahogy neki tetszett. Kádár betegségeit is a kuss vette körül, s mikor megbomlott, a pártkongresszuson senki sem merte kikapcsolni a mikrofont.

Nem volt szükség orvosra, otthonában fekszik a kormányfő, aki az öngyógyítást választotta. Vagyis saját magát kúrálja Orbán, ami nem zárja ki, hogy valamilyen gyógyszert szedjen, esetleg telefonon konzultáljon orvosával.

Így van ez rendjén!

Ahogy az oktatásügy, meg a magyar egészségügy is rendben van – nagyon is rendben.
Mert Orbán így látja.
Rendben van a földek eladása, a stadionok építése, meg a harc Brüsszel vezetőivel.
Amiről pedig Orbán úgy véli, hogy nincs rendben, azt meg kell semmisíteni.