JÖNNEK A FÉLÓRÁS TANÓRÁK – Palkovics államtitkár úr kapuzárási pánikja

Kicsengettek.
Kitört a vakáció és egyben megkezdődött a nagy átstrukturálódások ideje, kezdődik a machinálások és cselvetések nyara, hogy aztán ősztől kibuggyanhasson végre a kondér: jön az Ádertesó vezette új KLIK, a rendes évi reformok özöne, benne a Palkovics államtitkár úr legeslegújabb agyrémével a félórás tanórával.
Ez az új fixa idea!

Az ántivilág idején az iskolákba térő gyermekek kezét elengedték a szülők, s az áldásos munkát, a nebuló fejlesztését a tanítókra bízták. Ma a tekintélyüket vesztett tanároknál minden szülő jobban ért a pedagógiához – és ezért persze minden tanár idióta – s az oktatásért felelős felettes szervek minden jó és évtizedek alatt bevált módszer helyébe kiötlenek valami „naccerűt”.
Mert csak!
Ilyen izé lesz ez a legújabb nyájaskodás, a harminc perces tanóra is, mely a magyarázatok szerint a diákok terheit kívánja csökkenteni. Mert a szaktárca szerint a gyermekek terheket cipelnek, s a tanerő gyilkolászásaival szemben példás erővel kell fellépni!

0001

Palkovics államtitkár úr Széchenyi-díjas magyar gépészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.

Tehát, hogy a plebs is értse, fingja sincs az általános iskolai tanulók terhelhetőségéről, figyelmének fenntarthatóságáról, nem ismeri az elmúlt évtizedek során kialakult szokásokat, s ami talán ennél is fontosabb, nem tanított soha, szinte még kisgyermek korú emberkéket. De eldöntötte, hogy megvédi őket, a lurkókat, pontosan úgy, ahogy imádott főnöke védi permanens módon a magyarokat, miközben senki, az égvilágon senki nem akar ránk rontani… persze rajta kívül!

0004

Palkovics államtitkár úr, gépészmérnök, egyetemi tanár szerint a gyermekeket nem szabad megterhelni a 45 perces órákkal, fokozatosan át kell térni a harminc perces együttlétekre, hogy a szabadság, a szünetek sokasága zúdulhasson a legfogékonyabb korba ért kisemberekhez.
Ezt mondja és ezért harcol, s mert mindig nekik van igazuk, nyilván el is rendeli majd, hogy mostantól harminc perc lesz egy óra! Nem számít, hogy eddig hogy épült fel egy tanóra struktúrája, tehát nem számít, hogy évtizedek óta miként tanítják a pedagógus pályára lépők számára egy tanóra felépítését! Mostantól új szelek fúnak, éljen a több és hosszabb szünetek iskolai rendje, az éppen csak megkezdhető és befejezhetetlen témák végigrohanása, az átkozott számonkérések lerövidülése… Egyáltalán, éljen minden, ami a múlt eltörlését, a tekintélyelvűséget, a szigort, netán a rendet jelenthetné!
Ugyan, miért is kellene a következő generációkat a munkára, az eredményességre, a kitartásra ösztönözni!

Könnyítsünk rajtuk! Úgyis elmennek!

Vajon Palkovics államtitkár úr hallott már több évtizede eredményes tanítóinkról, akik tökéletesen látják, mikor és mivel terhelhető egy alsó tagozatos gyermek? Akik megtanulták, hogy kell bánni egy fáradt kisgyermekkel? Aligha…

0003

Palkovics államtitkár úr seper. Mint a legtöbb új seprű. Nem számít, hogy ami készül, az vadbaromság, nem számít, hogy a nemzet napszámosait senki nem kérdezte, mit gondolnak a harminc percesre kurtított tanórákról!

A nép, az istenadta nép pedig nyilván örülni fog!
Megszabadíttatnak a gyermekeink az átkozott és zsarnoki tanóráktól – ujjé!
Még pár kiváló ötlet, s az iskolák átalakulása révén a legjobb bulihelyekre írathatjuk vásott kölkeinket!
Fogadjunk, hogy vannak még elgondolások!
Hamarosan beköszönhet a legális tanárverés, a tanmenetek megírását fodrászokra, kőművesekre, meg biztosítási ügynökökre bízó tanfelügyelet, jöhet a tanárok köztéri pellengérre állítása! Ugye, milyen hülyén hangzik, s mennyire reális mégis mindez?

A mi derék kormányunk képtelen volt legyűrni a pedagógusok megmozdulásait, hát most jöhet a szokásos „nemzet nem lehet ellenzékben” duma! Majd kapnak a tanárok mindenféle fenyítést, amiért szólni, s egyáltalán tanítani merészelnek!
Palkovics államtitkár úr Széchenyi-díjas magyar gépészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja semmivel sem különb, mint az elődei! Hoffmann Rózsa és Czunyiné után keresve sem találhatott volna Orbán és Balog rátermettebb ragadozót.

A félórás órák után nyilván még jönnek újítások, csak, hogy közben ne hallatsszék, amint tanítók és tanárok ezrei sírnak az átkozott kréta után!

Ugyan, miért is kellene a következő generációkat a munkára, az eredményességre, a kitartásra ösztönözni!

Könnyítsünk rajtuk!

Úgyis elmennek!