A LEGBÜSZKÉBB SZOMBATHELYI ÉDESANYA – Guzmicsék ölelése a legszebb ajándék

Aki valaha Szombathely belvárosában szívesen időzött, s szerette a régi könyveket, bizonyára találkozott egy rendkívül udvarias és mindenkihez kedves eladónővel.
Egy igazi „könyvesboltossal” az egykori Antikvárium szorgalmas munkatársával, aki szerénységével, de elapadhatatlan segítőkészségével a vásárlók rokonszenves társává vált Szombathely minden bizonnyal legillatosabb üzletének.
Mert az Antikvárium hamisítatlan illatát, a régi könyvek aromáját lehetetlen elfelejteni…

0001

Ebben az azóta is fájdalmasan hiányzó üzletben dolgozott Guzmics Károlyné, akinek nevét a 2016-os EB-n szinte a fél világ megismerhette. Ő volt, aki a fiát elkísérte a messzi úton!

Az arcát, kedves előzékenységét még a könyvesboltból mindenki ismerhette, de a legféltettebb titkának bemutatására mostanáig várnunk kellett! Mert Guzmics Károlyné most minden bizonnyal kiérdemelte a legbüszkébb szombathelyi édesanya címet, hiszen fia, Guzmics Richárd, a Haladás egykori kiválósága mellett Franciaországban szurkolt az Európa Bajnokság mérkőzésén.

0002

Ahogy egy telefonos interjúban a minap elárulta: „mint ahogyan senki, ő sem számított arra, hogy a magyar csapat ennyire sikeres lesz, de nagyon boldog, hogy így alakult.”

„Nagyon büszke vagyok a fiamra, egy álma vált most valóra, de ő ezért az álomért nagyon sokat dolgozott. Hatéves kora óta focizik, míg kortársai a játszótéren voltak, ő edzésekre járt az év szinte minden napján.”

0003

Ahogy a rokonszenves anyuka nyilatkozta: „mindegyik meccsen ott szeretne lenni, mivel úgy vette észre, hogy hatalmas erőt adott a fiának, amikor Bordeauxban az osztrákok elleni meccs előtti este meg tudták egymást ölelni.”

Kevés ennél szebb gondolatot olvashattunk a közelmúlt kétség kívül legnagyszerűbb eseménye kapcsán!
Egy nagyszerű ember, egy az édesanyjának örökké csak „kisfiam”-ként jegyzett labdarúgó, elérte élete eddigi legnagyobb csodáját, megmutatta a világnak nagyszerű képességét, tehetségét, s ehhez a legtöbb segítséget az édesanyja jelenthette!

0005

Az édesanyja ölelése, aki ezért a pillanatért elutazott, a messzi Franciaországba, hogy egy kicsit irigy lehessen rá sok-sok szombathelyi anyuka, édesanya.
Köszönni van okunk, köszönni a helytállását, s a fiának, Guzmics Ricsinek is!
Ismeretlenül, s mégis ismerősként.

Na, ha valamiért, hát ezért érdemes szombathelyinek lenni!