POCAKOS KOMCSI – egykor Orbán nevezte így az ellenségeit!

Valaha, „azokban az időkben”, ott a Ménesi úton, – így kezdődik minden jóféle igaz mese -, amikor még több volt a lehetne, mint a lesz, a kóter kedvenc szavajárása lett a „pocakos komcsi” elnevezés.

0002
A szókapcsolat így vált eggyé – külön-külön mindkét szótag élte a maga életét, de a kettő együtt, a „pocakos komcsi”, a zsigeri gyűlölet szállóigéjévé vált.
Amolyan, általános címkeként jutott mindazoknak, akik a frissében alakult pártocska, – a fidesz – tagjai számára a haladás útjában állókat jelentették. Elég volt egy hosszabb okfejtés bizonyos átkos-béli csoportok működéséről, vagy éppen a „rossebes, még mindig hatalmon lévők” tevékenységének bírálata közben kellett hatásos jellegzetességet megfogni, azonnal elcsattant a „pocakos komcsi”!

0003

Bár végül szinte mindenki használta, azt mindenki jól tudta, hogy a szókapcsolat Orbántól ered. Igaz, ahogy ő hadarta, az, úgy, csak jó két évtized múlva Szíjártónak sikerülhetett, de ő nyilván naphosszat ezt gyakorolta, míg a szülei a leendő vityillója áráért güriztek.

Még bőven a rendszerváltás után, 2012-ben, Orbán újabb miniszterelnöksége idején is élhetett a lesajnálás, minden olyan férfiatlan pocakos lény cikizése, akinek több jutott a kelleténél, oda, nyaktól lefelé… Emlékezetes, lehallgatós videó járta be a sajtó berkeit, melyben Orbán, egy díszszemle alkalmával, a véletlenül bekapcsolva feledett mikrofonok hallatára, újfent kifejtette nézeteit a pocakos manuszokról. Ahogy ő mondta, tábornokban ki nem állhatta a pocakost!

Szomorú, de Orbán – és haverjai – felett 2016 közepére alaposan eljárt az idő.
Hol van már pl. a nyurga, szemüveges barát a gimiből, akire oly sokszor hivatkozhatott, akinek éles elméjéről, magvas gondolatairól mindenkor elismerően nyilatkozhatott?
simicskaHol van már a jóbarát, akinek mindent meg lehetett és kellett nyerni, ha közbeszerzésnek csúfolt mutyizások révén el kellett tűntetni a közlóvét? A barátból egy jókora pocakkal élő, hózentrógeros fazon lett, akitől a legnagyobb pofont kapta Orbán, amikor nyilvánosan és kertelés nélkül legecizte korábbi pajtiját.
Ha jól sejtjük, Orbán még aznap ráaggatta szokásos bélyegét, Simicska Lajosból nyilván „pocakos komcsi” lett!

Ugyan a közmédiát ez a vaker nem járhatta át, de az orbáni szófosás fontos kelléke nyilván nem veszhetett ki nyomtalanul. Milyen különös, hogy Simicska éppen a szovjet utódok ellen érzett utálata miatt fakadt ki Orbánra!

Arra a néhai pajtira, akivel egykor csak a komcsik gyűlölete számíthatott kiindulási pontnak!
(…)

És íme, Orbán Viktor ma! Úgy tűnik, végérvényesen és visszavonhatatlanul beleszeretett a pocak életformájába! Már nem akar ugyanabban a kockás ingben feszíteni, amit a diplomaosztó utáni napon viselt, már nem akar dicsekedni a focinak köszönhető kondíciójáról.

0004
Orbán pocakos lett! Éppen olyan, mint azok, akiket valaha megvetett. Orbán révbe ért, most már örökké és visszavonhatatlanul „pocakos komcsi”, miközben persze szent meggyőződése szerint ő az egyetlen, alkalmas és karizmatikus jobboldali vezető, ott, ahol a nemzet nem lehet ellenzékben!
(Már megint az állatfarm jut az eszünkbe, meg a gazda ágyában parizó disznók! Az egyenlőbbek…)

Orbán tényleg a mai napig azt hiszi, hogy ő és társai fiatalok és demokraták?

Végignéztek, kedves olvasók, mostanában Orbán legszűkebb társaságának tagjai közt? Ott kérem mindenki feszeng, ha behúzott pocakkal kell kínosan ügyelni, hogy a jóléttől pattanni kész ruházat ne emlékeztessen örökké azokra az időkre, amikor a hasonszőrűek jelentették a legádázabb ellenséget!
Tokák és pocakok, szemek alatti táskák, hullogáló ősz haj, s többnyire tar fejtető. Ez lett a külcsín! S akkor a belbecs átalakulásáról még nem is szólhattunk!

0001

A kép egy röpcsin készült. Orbán, mint rendesen, utazgatott, repkedett egy keveset a köz forintjaiból.
A németországi kiruccanás úgy tűnik, nem volt böjtökkel tarkított!

0005

Hölgyeim, és uraim!
A jövő elkezdődött!
Jönnek a pocakos komcsik, csak végre jöhetnének már üvölteni az őket nem csak zsigerileg gyűlölni képesek!
Vagy most már tényleg senkit nem zavar néhány pocak felett ringó vízfej?