KARNEVÁL, TERRORTÁMADÁS ELŐTT – ugye, a migránsok is jelmezbe öltözhetnek?

Fura, de amikor a közelmúlt jelentős tömegeket megmozgató eseményeinek tudósításait vizsgálom, egyre csak elő-elő bukkan Bakondi György, és szinte megállás nélkül huhogni kezd a fokozódó terrorveszélyről.
Bakondi, Orbán Viktor valódi Jolly Joker-e, aki, ha kellett gumicsizmában gyalogolt a megáradt Duna partján, ha kellett a déli határra emelt gyoda mentén büszkélkedett a hozzánk érkezők fogadásáról: „a hatóságok olyan embertelen körülményeket teremtenek, egész családokat tartanak étlen-szomjan, hogy sokan inkább visszafordulnak”.

Nos, Bakondi nyilván készül Szombathely hamarosan kezdődő, rendes évi hacacáréjára, a frappáns módon történelminek elnevezett jelmezbálra, vagy, ahogy itt nevezik, a karneválra. A több napos rendezvény – azok kedvéért írjuk, akiknek mostanáig még egyetlen alkalommal sem sikerült bőrig ázni e hatalmas tömegben – egy a város belvárosában, fatákolmányokra kitelepített, több napos kirakodó vásárból, egy az eső miatt elmaradó, majd másnap sebtében pótolt jelmezes felvonulásból, no meg persze számtalan alkalmi kocsma zsivajából áll, pár koncerttel, előadással körítve.

0002

A „sokféleség”, mondhatni vegyes vágott közben számtalan lehetőség kínálkozik egyéni performanszok, önjelölt alkotók bemutatóinak felvonultatására. Miért is ne! Voltak itt már elszabadult ütősök, a rendezvénynaptárból kifeledett komédiások, akik mindössze szórakoztatni kívántak – aztán később jókora purparlé adódott kéretlen jövetelükből!

0003Az idei év akár újdonságot is hozhat! Igen, arra a néhány száz elszabadult és elbitangolt migránsra gondolok, akiről csak annyit tudunk, hogy elfelejtettek visszatérni bázishelyükre! Oda, a számukra kijelölt és hanyagul összerántott táborhelyre, ahol a minimális emberi szükségletek is csak alig-alig gyakorolhatóak. Amiről olykor hetekig alig hallani, lappangásuk éppen csak a környéken élőkben kelthet félelmet, meg az óriásplakátokon, amelyeknek ráadásul ez az egyetlen célja! Félni tanítanak, rettegésben élni, hogy októberben egy jól intézett „nem”-mel elintézhessük az alávaló terrorista gyermekeket, nőket, öregeket és férfiakat persze!

Ezek az október másodikán a francba küldhető migránsok akár meg is érkezhetnek Szombathelyre, simán beöltözhetnek szíriai, vagy afgán harcosnak, aztán elvegyülhetnek néhány gladiátor, meg légiós katona között! Ugye, világos, hogy senki nem fogja őket észre venni?! Nem mutatnak majd különbséget a török hadak kifestett szereplői, meg az ősmagyarnak öltözöttek között!

A szombathelyi felvonulók közé vegyülő terroristákról sehol nem olvashatunk. Hmmm! Vajon, miért olyan biztonságos ez a nyárvégi búcsú, miért nem kell reszketnünk attól, amitől akár Kazincbarcikán, Pakson, vagy éppen Egerben kötelező betojni? Még Söpte, Balogunyom, meg Ják főutcáján is lobognak a szélben a Garancsi plakátok: Tudta, hogy városnyi migráns közeleg hazánk felé?
Akkor, most kell félnünk a karneválon, vagy nem? Jönnek azok az átkozott jelmezbe burkolódzott terroristák, vagy éppen Szombathely városát fogják kihagyni?

Nem stimmel ez az egész hacacáré!
Valahogy mindig az az érzése ez egyszerű embernek, hogy éppen nagyon hülyének tetszenek nézni őt!

0004Még jó, hogy itt lesz állandó vendégünk, Magyarország örökös hadügyminisztere, s ha kell, majd jól megvédelmez minket!
Csákóval a fején, csipkés tógában, ahogy ez dukál!
Suhint egyet a fakardjával, s a terroristák simán elhúznak, egyenesen Alepóig!

Aztán másnap megírja majd a propilap: a szombathelyi terrortámadás érdeklődés hiányában elmaradt.
A megváltott jegyek egy későbbi előadásra érvényesek…

FRISSÍTVE: HENDE MÁR HITLERRE HIVATKOZIK???

Adolf Hitler Mein Kampf című írására hivatkozva próbálta meggyőzni hallgatóságát Hende Csaba a toronyi falunapon arról, mekkora veszély leselkedik Európára – írta Facebookon Kaisinger András, több egymástól független forrásra hivatkozva.

666

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szombathelyi politikusa elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánypárti képviselő náci tömeggyilkosok eszmefuttatásaival azonosulva keltse a hangulatot másokkal szemben: “nem hagyhatjuk, hogy a történelem megismételje önmagát, nem hagyhatjuk, hogy az október másodikára kiírt hangulatkeltés elérje célját; az emberiség és Európa megosztását, a magyar demokraták ellehetetlenítését”. Kaisinger felszólította a korábbi honvédelmi minisztert, hogy tisztázza magát, ha pedig igazak a hírek, haladéktalanul mondjon le képviselői mandátumáról, s vonuljon vissza a politikából.” Népszava