A HAZÚG ÚJSÁGÍRÓK A VALÓDI TERRORISTÁK – nem a menekültek!

Megpróbáltad már elképzelni, milyen lehet az a fiatal szíriai férfi, aki a hajdan kétmilliós metropoliszból, Aleppóból menekült fejvesztve, azon az éjszakán, amikor önkéntesként képtelen volt tovább nézni a mérhetetlen pusztítást?
Ahogy elmondta: „egy nap hívták a humanitárius szervezetet, hogy Al-Kiswah-ban lebombáztak egy esküvőt. A katonákkal őrzött területre titkos útvonalon jutottunk el, ahol sokkoló látvány fogadott: rengeteg halott és sebesült. A három mentőautóval összesen 30 sérültet – nőket, csecsemőket, időseket – szállítottunk Damaszkuszba, a fővárosban viszont egyetlen kórház sem fogadott minket. A sebeket kitisztítottuk és bekötöztük, a súlyos eseteket azonban nem tudtuk ellátni. Emiatt vérzett el a mentőben egy másfél éves gyerek és egy terhes nő is!”

00001

Alig fél éve így idézte fel a szörnyűséget, ami csak egy volt a sok közül, amit átélt, de az utolsó, a legutolsó, aminél úgy döntött, testvére után megy Európába, Németországba.

Megpróbálod elképzelni, milyen lehet most ez a fiatal szíriai férfi, aki alig több, mint huszonöt éves, de, ha találkoznátok, ötvennek néznéd?
Végigjárta az útját Damaszkusztól Libanonig, onnan Isztambulon át Izmírig, majd egy alig négy méteres csónakkal, huszonötöd magával a hánykódó tengeren át Görögországig, onnan Macedóniáig… Szerbián és Belgrádon át zarándokolva eljutott végre a magyar határig.

Megpróbálod elképzelni őt úgy, ahogy az újságokat, híroldalakat szolgamód gyártók vetítik eléd?

00002

Megpróbálod elképzelni őt, úgy, ahogy a hazugságok bérfirkászai elvárják tőled? Mert szerintük egy fanatikus terroristát kell elképzelned, egy gyilkoló-gépet, aki felforgatja majd a mindennapjainkat, elveszi a munkánkat, megerőszakolja a feleségeinket és persze, mivel jól kiképzett terrorista, a derekára erősített robbanószerkezettel kivégez majd mindenkit, akinek a közelébe jut. Megpróbálod végre így elképzelni őt?

“Pletykákat híresztelni a terrorizmus egy formája. Ma már szavakkal is meg lehet gyilkolni valakit, és ez különösen igaz az újságírókra, mert az ő szavaik sokakhoz elérnek!”

Hallgass rám és ne erőlködj!
Mert biztos, hogy nem tudod igazán elképzelni őt, a huszonöt esztendős férfit, aki gyógyszerészként végezett szülőhazájában, de a mesterképzést már nem fejezhette be, ezért egy humanitárius szervezetnél kezdett el dolgozni, mely azokon az Aszad-rezsim ellenes területeken nyújt segítséget, ahol rendszeresek a bombatámadások, nincs áram, orvosi ellátás, se étel, de még csak víz sem…

A szír gyógyszerésznek egy bombatámadás volt az utolsó csepp a pohárban. Akkor végleg eldöntötte: elmenekül, megmenti az életét, elhagyja az országát.

Tudnod kell, hogy az újságírókat, tudósítókat ma különösen nagy felelősség terheli, mert az embereknek soha nem látott mennyiségű információ között kell eligazodniuk. Igen, az újságírók, a cikkeket, beszámolókat, tárcákat és értekezéseket írók, a rádiók és televíziók hírolvasóinak ezreit terheli a felelősség, ha az egyszerű emberek életébe félelem költözik!

Mert az egyszerű emberek a szpíkereknek hisznek – így szocializálódtak évtizedeken át! Ők a hírek szerelmesei, de nem áll módjukban, hogy meggyőződjenek a hírek valóságtartamáról! Bevesznek minden mesét.

Elhiszik a zsurnaliszták kegyes füllentéseit, meg persze az ordas hazugságaikat is!

“Pletykákat híresztelni a terrorizmus egy formája. Ma már szavakkal is meg lehet gyilkolni valakit, és ez különösen igaz az újságírókra, mert az ő szavaik sokakhoz elérnek!”

A gondosan előkészített, részrehajlás nélküli, valódi tényfeltáró újságírással szemben elharapódzó, hazugságokra épülő, bértollnokok által termelt ócska firkászi teljesítményt illette e szavakkal Ferenc pápa, amikor napokkal ezelőtt kinyilvánította a véleményét – olasz újságírókkal példálózva – az Európában elharapódzó terrorizmusról.

000003

A vélt veszélyről, mely tulajdonképpen nem egyéb, mint a bértollnokok alantas szolgálata, hálából, hatalmasságaik busás fizetsége ellenében. Mert elképzelhetetlen minden aljas és alantas vád az életét féltő, menekülni kényszerült ember láttán!

Ahogy elképzelhetetlen lett volna a napokban szentté avatott Teréz Anya számára, de elképzelhetetlen lett volna Márton Áronnak, vagy éppen Mindszenty bíborosnak is. Akiknek az élete maga is menekülés volt, vagy éppen a menekültek felkarolása!

Milyen különös, hogy a bértollnok firkászok igéit maguk is hirdető magyar papok közül mindmáig csak ketten akadtak a kételkedők! A többiek rendre elvonulnak majd október másodikán, hogy engedelmes kutyaként ikszeljenek a gazdaállat kérdésére. A helyénvaló válaszokról éppen a bértollnokoktól szerezhetnek be a megfelelő muníciót – és lelkiismeret furdalás nélkül hirdetik majd, miért nem szabad kockáztatnunk, nekünk, “a híveknek”!