A SZÉP RENDŐRNŐ – mai magyar történet

M. Nevezzük így a ma, a felismerhetetlenségig kikockázott arcú, huszonhárom éves, a Blikk szerint „szép rendőrnőt”, aki a feltételezések szerinti, Teréz körúti terrortámadás áldozataként került címoldalra.
Beszélni fognak róla a magyarok, bácsik és nénik, mint Esperanzáról, vagy éppen Isauráról. Örökkön und örökké…
Hiszen küzdöttek, küzdenek érte és tsa-ért, bár sérüléseik szigorúan titkosak, ahogy állapotuk alakulását is homály fedi majd… naná!
Örökkön und örökké… Vagy mégsem?

avyktkqturbxy9km2m3m2mxnwy1ntrlnjmwztm1zdezy2m0mgnkoti0ny5qcgvnkzuczqjsamld

Egy korábbi, mindenféle kitakarás, elhomályosítás nélküli képen, a ma megtámadotthoz kísértetiesen hasonlító hölgy, bizonyos Ankódi Szabina (frappáns könnyen megjegyezhető név!) törzsőrmester látható, vakítóan hófehér fogakkal, igéző, zöld szemekkel, mosolygós, vékonyka szájfénytől üde ajkakkal…

Semmi kitakarás, semmi anonimitás!
Mosolyog a drága!
Éppen úgy, ahogy egy magyar ember talán még soha nem látott zsarut!
Mert a toborzóplakát szövege szerint Szabina tekintete a rendőri pálya felé ácsingózóknak szeretne bíztatást adni: Ankódi Szabina pályázó, a képzés során havi 129.000 Forint munkavállalói, a kezdő modul elvégzését követően hivatásos jogviszony szerinti bérezésre jogosult, s évente 200.000 Ft Cafeteria juttatást is kap. De jó neki! Ő már „közéjük” tartozik. Nyilván! Máskülönben, hogy is állhatott volna a kamerák elé. Ott a nihilista Európában valószínűleg egy fotómodell mosolygott volna temérdek gázsiért egy efféle toborzóplakát „rendőr arcaként”, nálunk Magyarországon ennél jóval költséghatékonyabb megoldást választottak!

Egy igazi rendőrnő áll a rendőrnő helyén!
Ankódi Szabina nevét és mosolyát hónapokon át nézegethették a hazánkba törvénytelenül érkezett migránsok, és tessék!
Megtörtént a baj! Éppen egy héttel a mindent eldöntő „nem” előtt… Vajon, erre nem gondolt Pintér mester? Ugyan, kinek a felelőssége ez?

00002

Lehet, hogy éppen a magyar médiacápa, a mindenben kizárólagos H.Á. fedezte fel Szabinát, fotósai lefényképezték, a kiváló photosop-munkások még a valóságnál is mosolygósabbá tették, s talán ők sem gondolták volna, hogy a világot rettegésben tartó migránsok hada utoléri, és egy szép napon M. kikockázva viríthat majd a címlapokon, áldozatként, akiért küzdeni kellett az orvosoknak… Ez, mégis kinek a felelőssége???

Íme, az áldozat, aki semmiről nem tehet…

(…)

00001

Talán…talán, mégsem kell Szabinát félteni! Reménykedjünk bátran! Mostantól szinte nyílegyenes út vezet számára a kormányszóvivői, államtitkári, később talán vezérigazgatói székig. (Loppert Dani effektus!) Mert az efféle önigazolás szinte mindennél ravaszabb fegyver! S, ha valami, akkor ez a bizonyos önigazolás a régmúltban, s most is nagyon kell a mi kedves vezetőnknek!

Ne merészeljünk hát kételkedni a hírekben!
A kormánypártok legőszintébb, legigazabb újságírói, tudósítói tolongtak, ott, a véres helyszínen. Miközben szinte semmi nem volt látható, mindent engedtek látni és láttatni, s most egy nemzet szíve dobbanhat a „szép rendőrnőért”. Hát, csak tessék-tessék!

Október másodikáig lehet és lesz is még cirkusz bőven! Csak a népmesei fordulattal tessék csínján bánni!
A mesékben… ott… aki nem hiszi, járjon utána!