BEZÁRT A FÁNKFALODA – kifizetetlen csekkek Timike járgányán

A neves filmmogul tökéletes rendezésében, – halál pontosan a kilencvennyolc százalékos bukta, a nemzeti gyásznap, meg a forradalom kerekded évfordulójának ünnepnapja közé préselve – megnyílt a Nemzeti Timike Fánkfalodája.

Aztán már be is zárt.

Mi a rossebnek kellene tovább nyitva tartani?! A lényeg, hogy mindazokat, akik lemaradtak az ingyen sütiről, megüsse a guta. Ahogy anno – talán emlékezünk még? – minden magyar nő megérdemelt egy gyémántot – Vajnáné Timike szerint legalábbis – úgy minden magyar pofa elbírhatna egy fánkot, de a gépezetbe valami porszem került! Bezárt a Miszterfánk!

0002

Lehet álmodozni, vágyakozni piszkosul, a fánkbazár bizonytalan ideig megközelíthetetlen!!!
Bizonytalan ideig persze, nyilván technikai okok miatt – még jó, hogy a nagyon előrelátó szocik nekiláttak sütni az ellenfánkot! Az most nyilván továbbra is kapható, ill. falható lesz, ott, a bungi előtt, hetekig, esetleg hónapokig. Kb. ezt érdemlik az ellenfánk kiagyalói! Süssék és egyék meg, amit főztek!

Szokás szerint ingyen-reklámot toltak a néhai Damuné ülepe alá, s most nem értik, az miért is nem roppant össze! Ahogy nyilván azt sem érthetik majd, miért zártak be egy frissen megnyílt sütödét.
Pedig semmi egyebet nem kellene tenni, csak egyszer eltűnődni a miszterfánk előtt tilosban várakozó gépjármű szélvédőjére biggyesztett dupla adag mikuláscsomiról. Ez Magyarország! Szőröstül-bőröstül!

0001

Igen, a hirtelen bezárt fánkfaloda előtt sikerült lefotózni az egység harci szekerét – persze teljes harci díszben – meg az ablaktörlő lapát mögé diszkréten behelyezett dupla adag, nyilván tekintélyes bírság megfizetésére felszólító csomagocskát.
A bírságról szóló levélkét, meg a csinos csekket azon a napon helyezte a rend éber őre a szélvédőre, midőn a tekintetes asszony a pórnépet tömte odabent az ingyenbuktával!
Hja, így van ez felénk!
Nincs pardon!
Zéró tolerancia, meg szimpla taplóság, ami kijár a prolinak és a médiacézárnak, válogatás nélkül!
Íme, két kifizetetlen csekk a mai nap szenzációja!

No, nem azért, mert ez a két csekk még nincs hót-pontosan kitöltögetve, oszt feladva – hanem, mert, ha valami örökké kifizetetlen marad, nyilván ez a két mihaszna csekkecske, a miszterfánk kocsijának tilosban való várakozgatása kapcsán! Ugyan, kit érdekel egy mihaszna közterületes igyekezete! Holnap még felveheti a munkát, hagyják, hogy kivessen pár ezer büntit, aztán délután kap egy telefont, bemehet a központba és leszámolhat. Végleg…

Valóban úgy tűnik, hogy a Vajna féle fánkozó hatalmas csinnadrattával megnyílt és bezárt?
Ugyan már, ne legyünk ilyen naivak!
A hely jól nézett ki, amit kínált, nyilván tökéletes volt, kellett a fánk, mint egy falat kenyér!
Igen, semmi baj sincs azzal, ha a filmügyi kormánybiztos neje csinál ide egy kis Amerikát!
Miért ne örülhetnénk neki!?
A hatóságok nyilván kiszálltak, találtak bőven kihágást, meg hiányosságot. Miért ne? Timike is csak ember. Neki is elkerülhette a figyelmét néhány aprócska szabály! Senki nem tudja, mi történhetett. Az ajtót elborítja a zárva tábla, punktum!

Ez a mai zárvatartás mégsem lehet olyan egyszerű móka, mint mikor a 112. Kovácsék másfél év rákészülés után pékboltot nyitottak, beleölték a huszonhét év előteremtett mindenségét, aztán két nap után lakat került az üzletre. Csak! Jöttek a hatóságék, az ellenőrök, meg a jóistenkék és becsukták! Ez nem az Illés bácsi maszatos fagyizója! Ez Vajna biznisze, ami arra az egyetlen napra is kinyithatott. Miért ne? Kipróbálták, aztán közbeszólt az uncsi! Timike kibánta! Inkább elugrott egyet Floridába. Vagy bánomisén…

0003

Ebben az egészben egyetlenegy dolog biztos:
A két piros zacsi egy laza mozdulattal a kukában landolt. Mert ott a helye.

U.i:
„Jelenleg nagy erőkkel dolgozunk a váratlan technikai probléma megoldásán. Amint biztossá válik az újranyitás időpontja, azonnal jelezni fogjuk”. (Vajna Tímea)