TRUMP, A TANÍTVÁNY – Orbán elégedett lehet!

Tusványos óta úgy tudtuk, hogy Orbán Trumpot favorizálja.

viktorvoksol
.
Aztán a közelmúlt nagy szépítése volt, amikor a mi Viktorunk finomított, és a „kevésbé rossz lehetőség” elnökjelöltjeként aposztrofálta a nagypofájú, és kétes nőügyeiről elhíresült aspiráns villongásait a célegyenesben – s bizonygatta, hogy ő bizony nem áll mellette…
00001
Orbán gyakorlatilag kihátrált, miközben Donald Trump bemondta a durchmars-ot, és az amerikai elnökválasztásoktól szokatlan kijelentéssel borzolja a demokrácia híveit: „a választás után dönti el elfogadja-e annak eredményét vagy sem…”
Tehát pontosan ugyanazt cselekszi, amit Orbán Viktor indított 2002-ben. Azóta tudjuk, hogy a nemzet nem lehet ellenzékben, különösen akkor nem, ha a diktátor magát képzeli önnön nemzetének.
00002
Amerika felszisszent.
Nem véletlenül, hiszen a történelemben, minden eddigi választás után ugyanaz a forgatókönyv érvényesült – ott: a vesztes fogta a kalapját, a győzteshez fordult, gratulált neki, azután elsomfordált.
Ahogy az a veszteshez illik!
Amiért maga a demokrácia létrejött, a népakarat, amivel a demokratikus választás útján érhető el a hatalom, s veszíthető el persze, amennyiben a jelölt alul marad. Nyilvánvaló, hogy minden versengés ezzel a céllal indul. A versenytársak célja a megmérettetés, a felvállalt kihívások legyőzése, melyet van aki eredményesebben, akad, aki gyengébben teljesít. Csak az nem létezhet, hogy a győztes mellett állva marad a „kevésbé” vesztes, az az aspiráns, aki képtelen elfogadni a korábban általa vállalt bukta lehetőségét.
how-silicon-valley-created-donald-trump
Trump érzi a vesztét.
Pontosabban azzal van tisztába, hogy túl sok minden jött össze, ami ellehetetlenítheti az elképzeléseit.
Vergődik, de máris frontot nyit, felkészül, miként fogja rugdosni az ajtót, ha az végleg bezárul előtte.
Jöhet Clinton, meg az ő, „majd persze örökké megkérdőjelezett győzelme”, a permanens bizonytalanság lebegtetése. Pontosan ugyanaz, mint amit Orbán hozott össze, s aminek lassan az egész EU fogja szürcsölni a levét!..

Trump megalakíthatja a polgári köröket. Kis szerencsével neki is lesz egy vérig sértett, szűkebb hazájából kiutált házihendéje, akivel elvégeztetheti majd a koordinátori feladatokat. Lesznek majd éveken át hurcolt folklórműsorai, jöhetnek a nagy amerikai „Történelem Főutcája” című rendezvények, felelevenítve az egykori polgárháborús csasztuskákat. Aztán évek alatt kialakul majd a miénknél is jelentősen nagyobb zűrzavar, ahol a családtagok képtelenek lesznek vita nélkül, egy asztalnál ebédelni.
00004
Trump még semmit nem nyert és nem veszített, de máris megoszthatja Amerikát! „Donald Trump a republikánusok elnökjelöltje több tízmillió amerikai tévénéző előtt megerősítette kampányának legveszedelmesebb üzenetet, nevezetesen, hogy ha veszít, akkor megfontolja, hogy illegitimnek minősíti az eredményt, mert szerinte elcsalhatják a választási folyamatot… Hillary Clinton a Demokrata Párt jelöltje borzalmasnak minősítette ezt a kijelentést, és a vita utáni szakértői viták résztvevőinek többsége lényegében osztotta ezt a véleményt. Mike Pence Indiana állam kormányzója, Trump alelnökjelöltje néhány nappal korábban kijelentette, hogy mindenképpen elismerik a vereséget. A CNN el nem kötelezett szavazókból álló fókuszcsoportjának tagjai szánalmasnak tartották ezt az álláspontot.
A választási eredmény elvitatását azért tarják robbanásveszélyesnek a politikusok és a szakértők is, mert az amerikai politikai rendszer egyik alapeleme, hogy a demokratikus szavazások vesztesei – akármit is gondolnak ellenfelükről -, elismerik a vereségüket. Ez a rendszer stabilitásának egyik alapfeltétele.”
(napi.hu)
20160725trump-donald
Itt tartunk most.
Percnyire, az elszabadítható pokoltól.
Valaki szólhatna végre Trumpnak, hogy amire készül, az már tönkretett pár millió embert.
Akik a legtisztább forradalmuk előestéjén is képtelenek az együttlétre…