IMÁDKOZZ ORBÁNÉRT – hol zsarnokság van, mindenki szem a láncban

Tudod, a legtökéletesebben szervezett aljasság tud a legjobban fájni, azzal büntetheted a legjobban a nem idomulót: egyformák és egyformábbak, kezdődhet az imalánc!

Ha azt gondoltad, hogy éppen októberben, pontosan a néhai forradalom emléknapjaiban nem lesz egy újabb ötlet, amitől az eddig is kikészítettek a falnak mehetnek – nagyon tévedtél! Azok, akiknek jelentett valamit az a néhány nap, a szabadság addig ismeretlen dimenziója, az önfeledt öröm, mely a várva várt győzelem eufóriáját idézte. Akiknek a lelkébe ivódott Illyés mondata a zsarnokságról… Mert bármilyen furcsa, még akadnak élő szemtanúk!

A gyalázatosan hazudozó önjelöltek, a forradalom közelébe sem merészkedett szájhősök, kreált tanúk mellett végigélték az elmúlt hatvan évet, fogatlanul, szilánkokra tört csontokkal, mindenért ezerszeresen bűnhődve… Az igazi szemtanúk elé lökik most ezt az ostobán aljas láncot, azok elé, akik nem tehették meg, hogy bajtársaik emléke ellen fordulva eladják a becsületüket!

„Szlovákiai magyar papok arra buzdítják a híveket, hogy imádkozzanak Orbán Viktorért – írta a szlovákiai Új Szó. Az imalánc az interneten is terjed. A könyörgés célja, hogy a magyar miniszterelnöknek legyen elég ereje az Európai Unió elleni harchoz – írta a lap.”

Íme, az új békepapok, a hatalmat feltétlenül kiszolgálni kész térítők legújabb mulatsága, az Európai Unió ellen hadakozó magyar miniszterelnök megsegítésére kiagyalt lánc, mely terjed nyomtatásban, az interneten, a templomokban, iskolákban és még ki tudja, miféle átkozott fészkekben, ahol a farizeus prédikátorok aljassága megél! Hogy képzelik, hogy merészelik éppen a forradalom emléknapjaiban felemlegetni a láncot?

6v4c8iuxbxlhekqts

Éppen ők ne tudnák: „hol zsarnokság van, mindenki szem a láncban”? Éppen ők ne volnának képesek híveiket a saját mélységükbe rántani? Tudják bizony, tudják jól, ezért fordultak ehhez a remek fegyverhez. Imaláncot szerveznek Orbán Viktorért, és elvárják, hívják, buzdítják a híveiket – használják és kihasználják valamennyit, nehogy egyetlen pillanatra elfeledjék serényen építeni a személyi kultuszt. Mert szükség van az újabb rémes emlékképek leporolására!

„Az imaláncot Szlovákiában György Ferenc ipolybalogi plébános indította. “Ausztriából kaptam a könyörgést és továbbküldtem. Már Szent Pál is megírta: tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel” – mondta az Új Szónak. Azt, hogy hányan kapcsolódtak be az imaláncba, nem követi, de úgy véli, sok jóérzésű magyar ember.
Az imát Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes írta Orbán Viktorért, és
ezt az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át naponta öt percen keresztül kell mondaniuk.
A következőképp kezdődik: Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől.”
(index.hu)

Nem kell tudnunk, hogy tetszik-e az ötlet a kedves vezetőnek!
Nem kell tudnunk, vajon tiltakozik-e majd a látszat kedvéért!

Mert tökmindegy!

Ne legyenek illúzióink, az imalánc csak a kezdet!
Nem számít hányan és mikor csatlakoznak, a lényeg, hogy a kezdeményezés elindult! Te is lehetsz lánc, valahogy úgy, ahogy Illyés Gyula írta:

„…hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

vakondként napsütésben,
így járunk vaksötétben,
s feszengünk kamarában,
akár a Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
a dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.”