GYÁRFÁS VAK ÉS SÜKET – kell-e kiállnunk Katinka mellett?

„Felmerült bennem, hogy azt mondom, a viszontlátásra. Egyeztettem is másokkal az ügyben, de mindenki azt felelte, te kellesz nekünk.”

0003

Úgy Tűnik, Gyárfás Tamás, sportriporter, televíziós producer, a Magyar Úszószövetség elnöke, az Európai Úszószövetség, a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, magyar-történelem szakos tanár – nem akarja megérteni az idők szavát.
Mert az nyilvánvaló, hogy Hosszú Katinka szavát nem érti, csak mert nem akarja megérteni.

Most úgy mondja, a „mindenki” marasztalja, „mindenki” azt feleli neki, hogy maradjon, mert ő kell „nekik”.

Csakhogy a világ e pillanatban talán legjobb úszónője nem így látja. Neki nem egyszerűen „nem kell” Gyárfás Tamás, ő egyértelműen elvárja, hogy a szakma tisztelete érdekében tűnjön el, önként mondjon le, szedje a sátorfáját Gyárfás Tamás, az elnök.

Mert Hosszú Katinka szerint egyedül ez ad lehetőséget a megújulásra, a magyar úszósport megújulására. Ezért tartott ma – válaszul? – sajtótájékoztatót Gyárfás, erre reflektálta “magvasan”:

„Felmerült bennem, hogy azt mondom, a viszontlátásra. Egyeztettem is másokkal az ügyben, de mindenki azt felelte, te kellesz nekünk.”

Csakhogy a dolgok ma nem így állnak!

Nem kell kiállnunk Hosszú Katinka mellett, mert a világklasszis egyértelművé tette az értékét, s a helyzet az, hogy ma Gyárfás mellett kellene kiállni nem „mindenkinek”, de legalább egynek, aki elhazudva mindent, ami az elmúlt időszakban Katinka körül megtörtént, Gyárfás Tamást képes volna Hosszú Katinka fölé helyezni.

Úgy tűnik, ilyen ember most nem létezik – a „mindenki” pedig egész egyszerűen senki e pillanatban!

Gyárfás azt mondja: „Arra törekedtünk, hogy elnyerjük kegyeit, igényeit kielégítsük. Ő azt állítja, nem támogatjuk. Emlékeim szerint egy 12 milliós szerződést a közvélemény előtt tépett szét. Idén 15 millió forintot szeretnének felajánlani neki. Előtte írunk levelet neki, mint a Kossuth-díjnál, hogy elfogadja-e. De ez nem ajándék, kiérdemelte.”

0002

Szegény Gyárfás, ha tudná, hogy valakit értékelni, szeretni sem 12 millióval, sem 15-tel nem lehet! Ahogy hónapokkal ezelőtt 12 milláért, úgy ma 15 millióért sem fog Hosszú Katinka engedelmességet fogadni, meghunyászkodni és a Gyárfás lábai mellett dorombolni! Mert Gyárfás képtelen megérteni a megváltozott erőviszonyokat, a Hosszú által kitermelt milliókból, köszöni szépen, nem kér egy keveset – főleg a feltételek miatt!

Gyárfás kitért rá, Katinka állításával ellentétben ő egy szóval sem mondta soha senkinek, hogy hagyja abba a pályafutását. Hangsúlyozta, abszurd az az állapot, hogy az edzőjével nem tud szót váltani, nem köszön vissza, idegenként tekint rájuk.
Állítása szerint Hosszú Katinka a legkedvesebb sporttársuk volt a múltban, aki a trénere hatására változott meg.

0001

Ez az a pont, amikor végképp érthetetlenné vált Gyárfás mondata: „Felmerült bennem, hogy azt mondom, a viszontlátásra. Egyeztettem is másokkal az ügyben, de mindenki azt felelte, te kellesz nekünk.” A pont, amikor kiderült, senkivel nem egyeztetett és senki nem mondta azt neki: te kellesz nekünk!

Állítása szerint Hosszú Katinka a legkedvesebb sporttársuk volt a múltban, aki a trénere hatására változott meg.

Szegény Gyárfás Tamás! Szegény sportriporter, televíziós producer, a Magyar Úszószövetség elnöke, az Európai Úszószövetség, a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, magyar-történelem szakos tanár!
Hát még mindig nem érti, hogy a kopott szőrű kisegér nem üvöltheti le a nagyragadozó fejét?

Nem érti, hogy miközben leköpködi Hosszú Katinka férjét, trénerét, edzőjét, sikerei kovácsát, hiába várja a megértést az eredményt eredményre halmozó úszónőtől?

Katinka az új idők, a jövő embere. Kár zsongó képeket idézni a múltból, amikor Egérkék és egyéb engedelmes kislányok vidáman tűrték a Gyárfás félék legjobb pajtijának erőszaktételeit.

Lezárult a Kiss korszak. Le kell zárulni a Gyárfás korszaknak is!

0004

„Felmerült bennem, hogy azt mondom, a viszontlátásra. Egyeztettem is másokkal az ügyben, de mindenki azt felelte, te kellesz nekünk.” Erről hazudozni akkor, amikor Gyárfás személye már szinte mindenkinek terhes – finoman szólva is undorító.

Csakhát ő abból a fából lett faragva, amiből szeretett diktátora.

Nehezen kivágható, korhadásában is gőgösen feszítő fából, amin csak egy igazán bátor fejszés segíthet!

0005

Itt és most Hosszú Katinka, az Iron Lady!