MIÉRT IZGULNÁL TOVÁBB? – érkezés előtti ízelítő pártunk és kormányunk legújabb agymenéséből

Úgyis tudjuk, hogy napok óta ezért nyitogatjátok izgatottan a postaládát!
Van úgy, hogy délután is leslattyogtok, hogy hátha, hátha megérkezik végre a kis füzet, a brosúra, a legeslegeslegújabb kormánynarkó!

A habony művek folytatásosának legfrissebb darabja, fényes, műnyomó kartonra nyomva, akár a legexluzívabb fotóalbum. Lehet nekiveselkedni, forgatni, olvasni, böngészni, tanulmányozni!

Lehet várni, telhetetlenül lesben állva, a postaládák mellé helyezett dobozkák fölött vacogva: ki tud többet összegyűjteni e mások által elhajított remekműből? Azután…

Íme az “alkotás”, amiért megdöglünk majd! Mert ez a feladat – ugye?


Mert kétségtelen, hogy ez lesz a következő napok slágere! Ezt cipeli magával öreganyu, amint „tökingyen” végigbuszozza a várost! Ezt böngészi majd, miközben vagy negyedszer zötykölődik puszta kedvtelésből a vasúttól a lakótelepig, s azon tűnődik, vajon mi a frászra fogja elcseszni azt az évi huszonnégy ropogóst! Wellness hétvége Rétvári Bencussal, netán dédi disco? Ki tudja még!

Ezt forgatják holnaptól az emelt koncra büszke közmunkások, akik a havi négyszázhúsz forintjukon még maguk sem tudják, miféle harapós bulit csapnak majd…


Csak ne volna hiányérzetünk e frappáns kis röpfüzi láttán!
Csak ne gondolnánk, hogy a fillérjeinkből vaskos leckévé gyúrt anyag szokás szerint kizárólag az agyhalottakhoz szól, nekik akar örömet okozni!
Ugyan, miért nem írtak benne rólunk, legalább egy keveset?

Miért nem akartak örömet szerezni az éhen dögleni készülőknek, no meg az otthonaikban télikabátban dekkolóknak, miért nem írnak a várólistás haldoklókról, meg az öregek otthonaiban magukra hagyottakról, az ápoltakról, akik körül elmenekültek az ápolók?

Jó lett volna képeket látni vezetőinkről.
A gaztetteket kiagyalókról, a mindenből épp csak egy keveset nekünk meghagyókról, a stadionlázban égőkről, meg a lázas, zebra avatókról!

Jó lett volna megemlékezni a kigyúrt fejű, büntetett előéletű brigádokról, akik olykor útját állják a másként gondolkodni merészelőknek!

Képek hiányoznak Wajnáról, Rogánról, meg az ő vicsorgó cicababáikról, hogy egyetlen pillanatra sem feledhessük, kik az eltartók és kik az eltartottak ezen a planétán.

Még négy év!

Pontosan ennyi volt a program, s lám, mi lett belőle!
Most nyilván fogalmazzák már a nem kevésbé izgalmas folytatást.
Talán a címe is elkészül végre!

Még négy év! Még négy év???


Azután nem kell más, csak millió macskaköröm! Mert „ezeknek” soha nem sikerülhet jóllakni!

No, akkor, lehet leosonni a jéghideg postaládákhoz! …öleljétek magatokhoz! Jó lesz készülődni!