PUTYIN SZOMBATHELYRE JÖN – na, vajon kinek a meghívására?!

Soha nem találnád ki!

Szinte érthetetlen, miért ez a hatalmas titkolózás!
Úgy tudjuk, mindenki erről beszél, csak a T. hivatal hallgat!
Annyira nyilvánvaló, hogy Budapest után Szombathelyre is ellátogat Владимир Владимирович Путин – gy.k.: Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin!
Ahogy csütörtök este befejezi Orbánnál, kíséretével pihenni vonul, hogy másnap reggel már Szombathelyen régi barátjával találkozhasson.

Jön! Tutira!


Putyin látogatása annak az évek óta tartó barátságnak – большая дружба! – köszönhető, amelyet Hende Csaba ápol az orosz vezetővel.
Is!
Mint tudjuk, örökös miniszterünk mindenkivel baráti kapcsolatokat ápol, bárkit simán meghív leendő polgármestersége városába, s úgy tudjuk, a meghívottak mindig meg is érkeznek! Mindig!

Úgy bizony!

Putyin elvtárs – csak semmi belemagyarázás!, ő használja rendszeresen ezt a megszólítást, amikor a vörös téri parádék alkalmából elmasíroznak előtte haderejének tagjai – megtekinti majd a volt szovjet laktanyát, ahol valaha az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet katonai egységek táboroztak.

Elégedetten mustrálhatja majd az egyetlen rendbe rántott épületet, ahol olyan remek intézmények kaptak helyet, mint éppen Hende Csaba irodája, no meg az izgalmas rendezvényeivel Szombathely első számú kultikus gyülekezőhelyének számító ŐrvidékHáz!

Ott, azután minden bizonnyal megismerkedhet majd a II. Szent Márton kupa – Nemzetközi Fogathajtó Verseny idei évre tervezett újabb futamával, majd a szintén második Szent Márton Kupa Nemzetközi Hőlégballon Verseny várva várt eseménysorozatának csodáival!

Hende bizonyára bemutatja neki munkásságának féltett kincsét, a második Savaria Sörfesztivált, melyet természetesen 2017-ben is az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, nemzeti gyásznaphoz igazítanak majd.

Putyin bizonyára kap majd egy festményt is, mely egy kövér, orosz katona tarkóját ábrázolja, feszes tányérsapkában.
A képen jól olvasható, hogy товарищи конец, meg persze a plakát gyártását egykor megrendelő MDF logója is emlékezteti majd Putyint Hende néhai pártjára…

(A kép egyébként mostanáig Hende szobáját díszítette, nem messze, a korábban szintén ott állomásozó Szent II. János Pál képtől!)

A Huszárlaktanya udvarán néhány percre elidőznek majd a nyilván a szocialisták miatt Milánóban rekedt sámándob helyén, az orosz elnök megtekintheti, hol nem létesült semmi az ún. „Tudássziget koncepció” alapján! Hol nem jött létre Tudományos-innovációfejlesztési centrum, ahol az egyes épületek különféle funkciókat töltöttek volna be.(„Professzorok háza” – oktatók szálláshelyei, „Doctorandus ház” – PhD hallgatók elhelyezését, letelepedését segítendő épület, nyelvoktatási centrum, konferenciaközpont és étterem, inkubációs ház, kollégiumok, oktatási intézmény stb.)

Úgy tudjuk, Putyin, a tervek szerint késő délutánig marad, a programba belefér egy kis kutyasétáltatás a tulajdonképpen Hende Csaba házának előkertjéhez tartozó Csónakázó-tó szigetén, majd a delegáció Pápára gurul, hogy a Szombathelyhez tartozó pápai reptérről hazautazzon…

Úgy tudjuk, a látogatás kiváló alkalmáról másnap és kb. két hétig tartalmas beszámolók olvashatók majd Cseszkó Tamás igazgató főszerkesztő, Kuntár Lajos díjas író, újságíró és esztéta tollából.

U.i.: Ha mégsem jönne Putyin elvtárs, mi akkor sem kérünk elnézést!
Az itt, Szombathelyen nem szokás!