MIT ÉR AZ ÁRTATLANSÁG VÉLELME – ha az ember FIDESZ-KDNP politikus?

Az idő múlásával egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy „Feri bácsi” nem lehetett sem hibás, sem elkövető abban a szerencsétlen módon kitudódott „szerelmi történetben”, mely napok óta foglalkoztatja Körmend, Vas megye, sőt, lassan az egész ország közvéleményét.

A stabil háttér biztosítására az első pillanattól kész kormánypárti sajtó – ha ugyan akadhat még valami más? – gyönyörűen árnyalt mondatokkal igyekszik felvezetni a szerecsenmosdatás minden boldog pillanatát. A tizenkilenc esztendőnyi munkásság, a KDNP-n belüli helytállás, a választók töretlen bizalma, meg a természetesen neki járó „ártatlanság vélelme” mind-mind azért törtet a sorok közt, hogy a szokásos módon befolyásolható „agymosott” olvasók szép lassan belássák a tévedésüket.

Mert Magyarországon nem lehet gyanúba keverni azt, aki Orbán és Semjén hierarchiájának része, aki e velejéig korrupt rendszer jó elv-társa, láncszem, akit minden körülmények között patyolatfehérré mosdathatnak – mindegy milyen áron! Ha véletlenül ellenzéki, ne adj Isten szocialista illetőről lenne szó, már ácsolhatnák a Szabadság térre a bitófát, a családot internálták volna, s a bűn, réges-régen bűn volna, nem lacafacázna senki, holmi ártatlanságról, meg annak vélelméről. De a Feri bácsi jó bácsi, hiszen a FIDESZ-KDNP színeiben érkezett, pártja farvizén lett Körmend vezetője, s az elmúlt időszakban szintén e meggyőződésének és hovatartozásának köszönhetően válhatott Körmend tanítója a kultúra lovagjává. Maccsa nem lett volna erre, ha holmi komcsi tanárként éldegél a Körmend nevű porfészekben!

Igen, az idő múlásával egyre egyértelműbbé válik, hogy a szerencsétlen egyházashollósi édesapa és édesanya lesz a hibás! Akik felnevelték ugyan a leányukat, de valahogy elmulasztották őt megtanítani arra, miért nem illik egy tizenkilenc esztendőnyi munkássággal a háta mögött alkotó városvezetőt, a KDNP vezető politikusát, a kultúra 291. lovagját (2006.„A közművelődés fejlesztéséért”) – elcsábítani!

A majdhogynem tizenhat esztendős leányka lesz minden okozója, kaphat majd bőséggel a gusztustalan jelzőkből – hiszen a gátlástalansága majdhogynem a vesztét okozza a derék városatyának! Még szerencse, hogy – hála a pártnak… – erről szó sem lehet! Bűnhődhet a hollósi család, meg azok rokonsága, bűnhődhet a derék alpolgármester felesége és gyermekei, de legfőképpen megkövezhetővé válik majd a csábító leányka – csak a Feri bácsi nem!

A KDNP helyi vezetője, Harangozó Bertalan úgy gondolja: „nem tudnak konkrétumokat, hisznek az ártatlanság vélelmében, ugyanakkor semmilyen formában sem tartják elfogadhatónak, ha egy felnőtt ember kiskorúval tart fenn intim kapcsolatot”. Nem rúghatják ki a pártból, nem határolódhatnak el tőle, mert az ártana a mundérbecsületnek. A makulátlanság fenntartása érdekében semmi nem számít, még egy gyermek életének tönkretétele sem!

Egy hírportál megkereste ugyan a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) szombathelyi tankerületi igazgatóját, Fodor Istvánt is, aki érdeklődésükre kijelentette: semmilyen írásbeli panasz nem érkezett hozzájuk az ügyben. Mikor azonban a szóbeli bejelentés lehetőségét vetették fel, az igazgató írásban kérte a további kérdéseket.

Konkrétan azt szerették volna megtudni, hogy helytállók-e azon értesülések, miszerint sem az általános iskola, sem az önkormányzat nem fordult a kivizsgálás igényével a KIK-hez, amikor viszont a szülők ezt megtették, a központ eleinte politikai jellegű ügyként tekintett a helyzetre, majd rövid gondolkodási idő után szembesítést javasolt Szabó Ferenc és a szülők között. Ennyi!

A súlyos helyzetért mindezek után felelőssé tehető gyermekember szülei dumcsizhatnának még egy keveset a Feri bácsival – ugye?

Az édesapánál is vénebb alpolgármester vihetne némi gezmetet az édesanyának, frankón megkérhetné a leányzó kezét – mit számít a lányka életkora, a Feri bácsi családi állapota, ha a szerelem, ilyenkor tavasz táján bimbózni kezd! Nyilván semmi baj nem történt! A leányka közösen fejtegetett keresztrejtvényt a városatyával, néha rovarokat gyűjtöttek, meg színes faleveleket a Rába parton, s a magyar őstörténet rejtelmeibe is szigorú tanári köpönyegben vezette be a tudós Feri bácsi az ő kis múzsáját! Csak akkor meg miért venné feleségül, cirka két és fél év múlva? Hmmm!

Szépen kérem a kedves olvasókat, háborodjanak már fel és ne keressék a jog vargabetűit! Ne akarjanak fondorlatos módon az ügyészekre, meg bírákra várakozni, bambán! Ami eddig történt, az bőven felháborító, a jó ízlés határait kimerítő aljasság, egy közösség, egy város és megye lakóinak megszégyenítése, egy nyomorult gyermek életének tönkretétele! Ne engedjék, hogy a pedagógusok egy újabb terhet legyenek kénytelenek cipelni! Ne azonosítsák a köztünk uralkodó Feri bácsikat a keresztényekkel, se a demokratákkal! De vessék meg a hiszékeny, egyszerű embereket lenéző, pökhendi fidesznyiket – egy újabb bármire képes vazallust, Körmend városából!

Ne olvassanak el több hiábavaló tudósítást Szabó Ferenc elérhetetlenségéről! Ez a cinikus gazember a történtek tükrében sem kíván megbánást tanúsítani, nyilvánvalóan és lazán tevékenykedhet a hivatalában, a Körmend.hu oldal szerint igenis ő a város alpolgármestere, ma, február kilencedikén, tehát virul – csak most úgy mondják, hogy „lezárja” a megkezdett művét, az „ügyek mentén igyekszik átadni” kivételes eredményeit… Blablabla!

Szabó Ferenc körmendi KDNP-s alpolgármester szerelmi ügyének valamennyi elszenvedője és legfőbb szereplője menekülni kényszerült, csak az alpolgármester maradt. Mert Magyarországon csak egy FIDESZ-KDNP pajtit illethet meg az ártatlanság vélelme! …és függetlenként folytatja a politizálást.

… és nyilván, tanít!

Utóiratok:

A Körmend.hu oldalról

Az önkormányzatnak nincs lehetősége visszahívni Szabó Ferencet
Sem Körmend Város Önkormányzatának sem pedig a KDNP-nek nincs törvényi lehetősége arra vonatkozóan, hogy megfossza képviselői mandátumától Szabó Ferenc volt körmendi alpolgármestert.
Az önkormányzati törvény ugyanis nem rendelkezik a képviselők visszahívhatóságáról. A képviselő-testület egyetlen esetben tehetne konkrét lépéseket az ügyben, amennyiben a bíróság jogerősen szabadságvesztésre ítélné a képviselőt szándékos bűncselekmény elkövetése miatt. Ebben az esetben ugyanis a képviselő méltatlanná válna a tisztségére, ami a képviselői mandátum automatikus megszűnését is eredményezné.

Amíg azonban ilyen helyzet nem áll fenn, addig az önkormányzatnak nincs jogi lehetősége arra, hogy visszahívja a választópolgárok felhatalmazása által mandátumot szerző képviselőt. Szabó egyébként meghozta az erkölcsi és politikai döntést, amelynek értelmében lemondott az alpolgármesteri és Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság elnöki posztjáról, és függetlenként folytatja a politizálást. Minden politikai szereplőtől és párttól elvárható lenne ugyanakkor, hogy legalább a legalapvetőbb törvényi rendelkezésekkel legyenek tisztában, ha már nagy nyilvánosság előtt véleményt nyilvánítanak bármely ügyekben.
Körmend, 2017.02.09.
Körmend Város Önkormányzata

(…)

A KÖRMENDI TÖRTÉNELMI EGYHÁZAK KÖZÖS NYILATKOZATA
(református, római katolikus, evangélikus)

Az elmúlt napok vezető hírei között szerepelt Szabó Ferenc körmendi alpolgármesternek , a KDNP körmendi szervezete elnökének méltatlan ügye. Ezzel kapcsolatosan pártok, szervezetek elítélő nyilatkozataiban gyakran előfordult a kereszténység negatív hírben való feltüntetése.

Kötelességünknek érezzük tájékoztatni a széles nyilvánosságot, hogy Szabó Ferenc egyik körmendi történelmi egyház nyilvántartásában sem szerepel, tehát egyik felekezetnek sem tagja, ezért határozottan elutasítunk minden olyan megnyilatkozást , amely kereszténységünket az ő bűnös cselekedete alapján kívánja megítélni.

Körmend, 2017. február 8.