NEM BŰN AZ OLVASATLANSÁG – üdvözlet az „úgy tudjuk” hazájából

Amikor újabb förmedvényével támad a nemzet bibircsók-gyűjteménye, N.Sz., elgondolkoztunk. Vajon, miért van az, hogy aki lop, csal és hazudik – persze csak a nemzet felemelkedése érdekében – nem képes annyival lezárni a művét, hogy „bocs”?

Miért kell minden ordas bűntett után, szokás szerint kommunistázni, miért kell akár a kőkorszakból is példázatokat keresni, csak mert besült a mutatvány, vagy mert éppen felkészületlenül érte a lefülelés az elkövetőt?

Egy alelnök ugyanúgy lophat, mint példaképe, a félisten!
Neki soha nem jutott még eszébe, hogy ujjal mutogasson! Makulátlanságával maradéktalanul elégedett – az „úgy tudjuk” hazájában ő éppen azt az oldalt testesíti meg, ahol bármit elkövethet – mindig minden príma, mondhatni tökéletes! Nem kell az értelmet keresni, el kell fogadni, hogy az ami vettetett, éppen oda való.

Jönnek az önhittség szüleményei – szándékosan nem használjuk a „butaság”, „műveletlenség”, vagy éppen „agyatlanság” kifejezéseket. Akárhogy nézzük, ma vesztésre állnak, akik nem sajnálták az időt némi gyarapodásra! Ugyan, minek is vesződni tanulással, olvasással, amikor az „úgy tudjuk” mindenkinek a rendelkezésére áll, az úgy vélők és úgy gondolók birodalmában a pletykaszint a valódi erény!

Címkézettek, megbélyegzettek és mindenféle bélyeg nélkül bármit tevők hazája lettünk, mert hagytuk, hogy „azok” bármit mondhassanak, megtehessenek, csak mert övék a hatalom!

Még azon sem érdemes eltűnődni, hogy meddig bugyboroghat ez a nagy büdös semmi, hiszen a terveik közt nem kell, hogy a bukás, vagy eltűnés szóba kerüljön. Annyira jól érzik magukat, úgy felépítették maguk körül a bástyáikat, hogy szinte képtelenség akár gondolni is az elpárolgásukra! Egyre több, akinek eszébe jut a néhai Antall mondata, vagy akinek felsejlik még mit jelentett a „kard által vész el” sor a néhai Szergej Mihajlovics Eisenstein filmjében…

Nos, Orbán felduzzadt jobbkeze, mr.„Azé a világ, aki teleszüli” – mert kérdezni merészelte a zsebébe küldött milliárdokról egy „sorosbérenc”, tehát egy közülünk valóelőhozakodott a legálságosabb „urbanlegenddel”, s mocskosul nagy hazugságát Szolzsenyicinnel próbálta eltakarítani.
Szöveggel, amit nem Szolzsenyicin írt!!!

(Nem számít, hogy írásunkat eddig és ezután sem érthetik, akiknek undort mozdít pusztán az olvasás felemlegetése , de Szolzsenyicint a lopás és csalás vétségének takargatására elővakarni – nem egyszerűen bűn, de bárdolatlanság! A valódi butaság igaz fokmérője!)

Még a rendszerváltás (sic!) környékén sikerült valakinek megszülni, létrehozni ezt a kecses lódítást, s azóta rendre elő-előbukkanik ez a pár sor, amit soha, sehol nem írt le Szolzsenyicin, aminek semmi köze a nagy író hagyatékához!

Tehát a tény: Németh Szilárd – mivel lefülelték, amint méltóztatott magához engedni potom két milliárdot – előkapta ezt a príma kis idézetet, s ezzel párhuzamosan jól lekommunistázta az őt kérdezni merészelőt. Ugyanaz a nagy Trump-imádó Németh Szilárd, aki legutóbb éppen Szombathelyen járva volt szíves engedni a dörgölőzést városvezetőinknek, „A rezsicsökkentés védelmében” – címmel tartott lakossági fórumon, a Herényiek Házában.

Tehát ugyanaz a nagy Trump imádó Németh Szilárd, akit annyira komált Koczka Tibor alpolgármester, s akik románcáról oly szépen tudott írni Hende Csaba udvari mindenese, az egy év börtönre ítélt Cseszkó Tamás. Szóval, Trump, Németh Szilárd, Koczka Tibor, Cseszkó Tamás… és Szolzsenyicin! (???) Ha valaki mégsem értené az összefüggéseket, nem baj! Nem bűn az olvasatlanság, sem a klasszikusok, sem a napi posvány viszonylatában!

Ami most történik, csak a végjáték! A posvány, mely fertőz és igába hajt! A butaság és gazemberség igájába…

Tessék belenyugodni, tétlenül bámulva ezt még lehet fokozni!

Utóirat:
Íme, egy valódi Szolzsenyicin idézet a Pokol tornáca című könyvéből, csak úgy:
„Minél többet olvas az ember történelmet, annál inkább kedvet kap arra, hogy maga is gazemberré váljék, sokkal előnyösebb dolog! A nagy Hannibált, aki nélkül Karthágót nem is ismernénk, ez a semmi kis Karthágó száműzte, vagyonát elkobozta, lakóházát lerombolta! Semmi sem új…Gnaeus Naeviust már akkor kalodába zárták, hogy ne írjon merész darabokat. Az aetoóliaiak, sokkal a mi korunk előtt, hamis amnesztiát hirdettek, hogy hazacsalogassák az emigránsokat. és kivégezték őket. Már Rómában felfedezték azt az igazságot, amelyről a gulag megfeledkezik: nem gazdaságos éhesen hagyni a rabszolgát, etetni kell! Az egész történelem merő…falás. ki kit elkap, be is kapja.”