ELEFÁNTFÜL PANAMA – Garancsi soha, senkinek nem fizetett az oszlopreklámok után!?

Hja, ismét nagyon nagy a felháborodás – a szokás szerinti műbalhé!
Tarlós látványosan verdes, rikácsol, mert Orbán Viktor egyik kebelbarátja – naná, hogy már megint a Garancsi – elfelejtett fizetni a művei után. Vagy csak egyszerűen nem akart fizetni, inkább kimagyarázta a dolgot, majd leginkább a cége a saját honlapján szokás szerint perrel fenyegette a mást állítókat! Ahogy azt számtalan lap jó hangosan megírta – „A fővárosi közgyűlés elé kerül egy előterjesztés, amiben felvetik, hogy most már pénzt kéne szedni az ESMA nevű cégtől, hiszen két éve nem fizet a villanyoszlopokra kihelyezett reklámok után…”

Na igen, ez aztán az érzékenység!
Fővárosunk – melynek főpolgármestere nyilván nem holmi szoci és nem piti jobbikos! – nehezményezi, hogy a másik narancsos figura csak zsebel, de valahogy elfelejtette leosztani a lét! „Járni jár, de nem jut” alapon úgy érezte Garancsi István, hogy az ő becses elefántfülei a közjót szolgálják, így akár ingyen is felterülhetnek az ostornyelekre!

Nyilván nem tévedett!
A haveri alku erről szólhatott…
Zsebekbe jutott egy kevés, a java pedig szokás szerint valahol Felcsút mezején keresendő…

De nézzük, mi is történt ezekkel az elhíresült elefántfülekkel!
Az ESMA története érzékletesen mutatja be a sokat szidott magyar viszonyokat, maga a korrupció példaképe! Az ESMA, az eredetileg spanyol szálakkal indult – magyar céget – aminek abban az időben még a baloldalhoz erősen kötődő tulajdonosi háttere volt Bleuer István személyében – tönkretette az állam, amikor törvényt hoztak a villanyoszlopokra szerelhető reklámok betiltásáról. A dolog rém egyszerű volt, a többséggel uralkodó állam-brigádok eldöntötték, hogy az adott céget el kell venni a baloldaltól, hiszen láthatóan remekül termi a pénzt, így a működő céget gallyra tették! Ez állítólag akkor még Simicska Lajos érdekei szerint történt, – aki akkor még Orbán Viktor puszi pajtása volt – mert neki volt még jelentős köztéri hirdetésekkel foglalkozó cége és idegesítette a konkurencia. Simicska szólt, döntöttek, az ESMA bekrepált!

Amikor viszont Orbán Viktor és Simicska Lajos összevesztek, akkor Garancsi István néhány társával megvette – valamennyi múltból magával cipelt adósságával együtt felcsíphette – az addigra becsődölt, így fillérekért kínált ESMA-t, és egy laza parlamenti szavazással ismét engedélyezték, hogy villanyoszlopokon lehessen hirdetni. Elefántfüleken! Annyi a különbség, hogy a mostani hirdetéseknek a tájékozódást kell segíteniük, vagyis nyilat vagy kis térképet kell tenni rájuk. Az ESMA rögtön ki is rakott ilyen hirdetéseket. Persze, később már nem voltak fontosak a nyilacskák!

A kormány azóta rendre kitalálta a legocsmányabb propaganda képecskéket, tacepaokat az éppen aktuális „ne kockáztassunk” szövegekkel, de most már nem csak a fővárosi, nagyvárosi utcákat lepték el a szellők szárnyán lobogó elefántfülek! A legutolsó és legkisebb falvak apró utcáira is jutott belőlük – persze jó sok pénzért!

Tuti, hogy azokért az oszlopokért sem tejelt Garancsi!
Vagy fizetett, csak ezt most mindenki elfelejtette nagy hirtelen?
Kár, hogy a megrendelők felé minden árszabásban pontos összeggel jelölik meg a kihelyezés után az áramszolgáltatónak, meg a településeknek fizetendő pénzt, így gyakorlatilag nem csak fizetni felejtenek el, de megrendelőiket is csúnyán átvágják!

Hja, hogy ez sem a települések vezetőit, sem Garancsit, sem Orbánt nem zavarja! Ugyan, miért is volna probléma! Ők nem Magyarországért, hanem Magyarországból élnek, s ez így van rendjén Budapesten, Kazincbarcikán, Tófejen és persze Váton is… így sorolhatjuk fel az ország összes települését!

Az elefántfül panama prímán üzemel!
Ez is „piszkosul jól sikerült” üzlet, hogy valamit a klasszikussá vált puskási szövegekből is felmutassunk!
Soha, semmi sehol nem fog kiderülni, ugye?

Garancsi István fizetett. Mindent. Ez van!